Přijímač z HC pro Hitec 2.4GHz A-FHSS (Minima)
Re: Přijímač z HC pro Hitec 2.4GHz A-FHSS (Minima)
Přesně takový postup je doporučen výrobcem. FW vysílacího modulu a přijímačů musí být ve správné verzi, jinak nebude zaručeno spolehlivé spojení. Nový FW může obsahovat upravené funkce, změny komunikačního protokolu atd. Pokud například aktualizuješ pouze přijímače Optima, ale v modulu Spectra zůstane starý FW, nemusí to měřit napětí baterie na SPC portu a kdo ví co dalšího se změní. Starý FW měl třeba režim SCAN, který už je dnes nahrazen pouze Scan funkcí. Tomu pochopitelně musí odpovídat i FW v přijímačích. Obecně tedy platí, že by měl být v přijímači i ve vysílacím modulu ten poslední dostupný FW. Verze programu ve vysílači už na tomto není závislá (mluvím o Auroře), tam se změní pouze programovací možnosti vysílače.
Ještě důležitá poznámka k funkci Scan - po jejím spuštění je nutné znovu napárovat všechny ostatní přijímače, které mají s vysílačem pracovat. SCAN funkce je vlastně pásmový scanner, který zjišťuje obsazení pásma a vybere pouze ty nejméně rušené kmitočty. Podle toho se upraví tabulka kanálů, mezi kterými vysílač přeskakuje. Tato tabulka musí být uložena i v přijímači a zapíše se při párování.
Ještě důležitá poznámka k funkci Scan - po jejím spuštění je nutné znovu napárovat všechny ostatní přijímače, které mají s vysílačem pracovat. SCAN funkce je vlastně pásmový scanner, který zjišťuje obsazení pásma a vybere pouze ty nejméně rušené kmitočty. Podle toho se upraví tabulka kanálů, mezi kterými vysílač přeskakuje. Tato tabulka musí být uložena i v přijímači a zapíše se při párování.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
petan64 píše:Přesně takový postup je doporučen výrobcem. FW vysílacího modulu a přijímačů musí být ve správné verzi, jinak nebude zaručeno spolehlivé spojení. Nový FW může obsahovat upravené funkce, změny komunikačního protokolu atd. Pokud například aktualizuješ pouze přijímače Optima, ale v modulu Spectra zůstane starý FW, nemusí to měřit napětí baterie na SPC portu a kdo ví co dalšího se změní. Starý FW měl třeba režim SCAN, který už je dnes nahrazen pouze Scan funkcí. Tomu pochopitelně musí odpovídat i FW v přijímačích. Obecně tedy platí, že by měl být v přijímači i ve vysílacím modulu ten poslední dostupný FW. Verze programu ve vysílači už na tomto není závislá (mluvím o Auroře), tam se změní pouze programovací možnosti vysílače.
Pred upgradom na V 3.01 po sparovani viacerych prijmacov Optima chodil ktorykolvek prijmac (asi nie korektne ale to nemam odskusane) s ktorymkolvek modelom nastavenym na vysielaci. Nechtiac odskusane pri starte s inym modelom po tom ako som zabudol vypnut baterky na modely z predchadzajuceho letu.
Takze otazka znie. Po upgrade na V 3.01 bude tento jav odstraneny? Zrejme najjednoduchsie je odskusat a podla moznosti zamerne.
Ale celkom sa mi paci tato nova (relativne) moznost upgradu FW.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Vlado C píše:Takze otazka znie. Po upgrade na V 3.01 bude tento jav odstraneny? Zrejme najjednoduchsie je odskusat a podla moznosti zamerne.
Tohle jsi špatně pochopil. Není to jev, je to vlastnost systému. Hitec nemá nic podobného funkci "Model Match", kterou umí systém Spektrum. Párování nespojí přijímač s pamětí modelu ve vysílači! Párování pouze připojí Tvé přijímače k vysílacímu modulu Spectra Tvého vysílače. Tyto přijímače potom budou reagovat pouze na signál Tvého vysílače. Vysílací modul Spectra si představ jako zámek, ke kterému máš několik stejných klíčů (přijímače). S pamětí modelu to ale nemá nic společného, ta není v modulu, ale ve vysílači. Při párování tedy nezáleží na tom, jaký model máš na vysílači nastavený.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Tak přidám svoje poznatky s Minima8 
Přijímač používám na FPV Quadrocopteře, kde se využije jeho fajn vlastnost v podobě PPM signálu na CH1 a RSSI signalu na CH2 (samozrejmě po přepnutí do příslušného modu). Podle RSSI které mi to ukazuje v OSD jsem na vzdálenosti 1,5 Km od startu měl stále signál přijimace okolo 65%, takže s dosahem určitě problém nebude. Případné další poznatky přidám průběžně.
Jinak já jsem maximalně spokojen a pro využití v Quadrokoptru pro mě mnohem lepší přijímač než origo Hitec a ještě za krásné peníze
Přijímač používám na FPV Quadrocopteře, kde se využije jeho fajn vlastnost v podobě PPM signálu na CH1 a RSSI signalu na CH2 (samozrejmě po přepnutí do příslušného modu). Podle RSSI které mi to ukazuje v OSD jsem na vzdálenosti 1,5 Km od startu měl stále signál přijimace okolo 65%, takže s dosahem určitě problém nebude. Případné další poznatky přidám průběžně.
Jinak já jsem maximalně spokojen a pro využití v Quadrokoptru pro mě mnohem lepší přijímač než origo Hitec a ještě za krásné peníze
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...
petan64 píše:Vlado C píše:Takze otazka znie. Po upgrade na V 3.01 bude tento jav odstraneny? Zrejme najjednoduchsie je odskusat a podla moznosti zamerne.
Tohle jsi špatně pochopil. Není to jev, je to vlastnost systému. Hitec nemá nic podobného funkci "Model Match", kterou umí systém Spektrum. Párování nespojí přijímač s pamětí modelu ve vysílači! Párování pouze připojí Tvé přijímače k vysílacímu modulu Spectra Tvého vysílače. Tyto přijímače potom budou reagovat pouze na signál Tvého vysílače. Vysílací modul Spectra si představ jako zámek, ke kterému máš několik stejných klíčů (přijímače). S pamětí modelu to ale nemá nic společného, ta není v modulu, ale ve vysílači. Při párování tedy nezáleží na tom, jaký model máš na vysílači nastavený.
Vdaka ze technicke spresnenie.
Presne v tom som si nebol isty. Preto som to nazyval javom. A jav sa da brat aj ako prejav vlastnosti systemu.
Fakt je ze povodne som ocakaval ze tato vlastnost sa prechodom na 2,4 Ghz uz nebude prejavovat. Teraz iu viem preco. Ked som to vsak prezil 10 rokov, prezijem aj dalsie. Stejne to ma za tie peniaze co stoji (najma v pripade vyuzivania telemetrie) uplne neuveritelne moznosti vcitane pouzitia vsetkych 2,4 Ghz prijmacov Optima a s moznostou vyhodnocovania na PC. Take nieco sa nepodarilo ani Robbe s jeho "by passovou telemetriou k Futabe.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
V pátek 25.1. mi přišla Minima 5 z HC v Holandsku (objednáno v pondělí 21.1.)
Překrimpoval jsem minikonektory na serva v Betě 1400 a v sobotu to zalétal.
Naprostá pohoda, vše šlapalo na první zapojení.
Překrimpoval jsem minikonektory na serva v Betě 1400 a v sobotu to zalétal.
Naprostá pohoda, vše šlapalo na první zapojení.
Beta 1400, Pioneer, Aurora 9
- HonzaHenzl
Takže říkáte že žádné přehrávání vysílače není potřeba (Optic6)
Při použití tohoto přijímače se musí aktualizovat software vysílacího modulu pomocí Hitec HPP-22 rozhraní,na verzi 3.01,jinak nepůjde spárovat.
Aurora 9+letadla
- HonzaHenzl
Ahoj, není tu nějaký západočech co by byl ochotný udělat upgrade na Optic 6? No aby si důchodce kvůli jednomu přijímači kupoval programátor, to je docela mimo. Díkes za odpovědi.
Ahoj, nemáte někdo tip, kde mají ty micro molex konektory, které pasují do tohoto přijímače?
http://www.ebay.com/itm/Micro-RC-60mm-M ... 2c6b0f1ab1
cena by sla, ale postovny je brutal...
kdo tam vymyslel takovou zhovadilost, kdyz jinde jsou JST...
cena by sla, ale postovny je brutal...
kdo tam vymyslel takovou zhovadilost, kdyz jinde jsou JST...
jyrry.webnode.cz
nebo kupodivu na HK :-)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ex&x=0&y=0
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ex&x=0&y=0
jyrry.webnode.cz
fireball píše:Ahoj, nemáte někdo tip, kde mají ty micro molex konektory, které pasují do tohoto přijímače?
Za dobrou cenu jedině tady,u nás jsem se nedopátral.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _bag_.html
Já už je mám na cestě.
Aurora 9+letadla
Ty s drátama jsem našel, já myslel jen samostatné konektory pro nakrimpování.
fireball píše:Ty s drátama jsem našel, já myslel jen samostatné konektory pro nakrimpování.
Bohužel ani ty jsem nenašel,budu taky rád když se ozve někdo kdo o nich ví,i když to nakrimpování bude dost pracné,já to raděj přepájím.
Aurora 9+letadla