Proxima II
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ale kdyz vypnes radio, tak prijimac jen prestane dostavat signal, mikroprocesor to osetri a serva se nehnou. Pokud se do prijimace dostanou nejake velke spicky z blizkych silovych kabelu, nebo serva, nebo neceho podobnyho, muze to teoreticky ten procesor zblbnout, ten projde resetem a pritom zaskube servama (psanim aplikaci pro jednocipy jsem se par let zabyval v praci). Bylo to v motorovem letu nebo v bezmotorovem??
Jo a pokud to sklonilo prudce cumak k zemi, tak to asi nebyl nejaky obycejny klesavy proud, v tom to ero klesa jakoby naplocho, proste cumak miri rovne (nebo i nahoru kdyz pritahnes) ale model furt vyrazne klesa. (zazil jsem i klesak ve kterym Mefisto na plnej plyn letel sotva vodorovne, nastesti do par vterin jsem z toho vyletel, bylo to dost neprijemny, ten proud musel mit tak 8m/s smerem dolu).
Jo a pokud to sklonilo prudce cumak k zemi, tak to asi nebyl nejaky obycejny klesavy proud, v tom to ero klesa jakoby naplocho, proste cumak miri rovne (nebo i nahoru kdyz pritahnes) ale model furt vyrazne klesa. (zazil jsem i klesak ve kterym Mefisto na plnej plyn letel sotva vodorovne, nastesti do par vterin jsem z toho vyletel, bylo to dost neprijemny, ten proud musel mit tak 8m/s smerem dolu).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Ale kdyz vypnes radio, tak prijimac jen prestane dostavat signal, mikroprocesor to osetri a serva se nehnou. Pokud se do prijimace dostanou nejake velke spicky z blizkych silovych kabelu, nebo serva, nebo neceho podobnyho, muze to teoreticky ten procesor zblbnout, ten projde resetem a pritom zaskube servama (psanim aplikaci pro jednocipy jsem se par let zabyval v praci). Bylo to v motorovem letu nebo v bezmotorovem??
To asi ano, ale ten co mam v samokřídle tak když vypnu radio, tak hned blázní, ale to sem asi nepatří, těmto věcem ja nerozumím a je to asi vlastnost daného přijímače. Proxima II letěla bez motoru.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
rohe píše:Proxima II letěla bez motoru.
Tak tim se asi vylucuje ruseni od silovych vodicu a motoru. Porad jeste muze byt ruseni od blizkeho serva nebo od regulatoru (spinany BEC, Spin pokud si vzpominam). No a pak zbyvaji ostatni zavady - neco se mechanicky uvolnilo, opravdu tam bylo tak silne ruseni, nejake velmi silne turbulence, zavada na vysilaci (rafinovanejsi nez povoleny sroubek u anteny). Co to je konkretne za Futabu??
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
To neni tim. Vcera prohanel Abu Mefista i Optimu a naprosto v pohode. Optima svistela jako vzdycky a Mefisto se sem tam i chytl s ptakama v termice. Vzdyt vcera bylo odpoledne primo nadherne. Dokonce i slunicka jsme si uzili. Zima nedela dobre pouze baterkam a rukam pilota, ale vcera zadna zima nebyla. Bylo nadherne.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
mpx píše:Já myslím, že zas tak moc nestrašíme. Konkrétně krmit z Becu 6 serv mi dnes už opravdu neřijde jako nejlepší. Shořelejch reglů, který to měly vydržet jsem viděl docela dost.
No já bych o nějakém šetření modelu během prvních letů moc nemluvil. Styl motorování u větroně je 0-50-100% a většinou spíše 0-100% ( ono je to pro ten regl nejlepší).
Myslíte, že bych mohl použít tedy něco takového pro mou Proximu II?
<b>Přepínače záložních baterií.</b>
rohe píše:Myslíte, že bych mohl použít tedy něco takového pro mou Proximu II?
<b>Přepínače záložních baterií.</b>
Keďže
- oba akumulátory musí mít stejný počet článků
- všechny typy jsou řízeny procesorem
asi Ti nikto nepovie, čo SW urobí, keď to pripojíš ku SPINu, ktorý dáva od 3,8 do 5,6V ako sa mu len zachce.
Ledaže by si SPIN úplne odpojil a dal tam dve štvorice/pätice monočlánkov...
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele: