Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
kokoumes píše:No ja uz mel za sebou 4 hodiny vycviku (teorie) na vetrone bohuzel pak mi to rodice zakazili... ale ted o tom opet uvazuju jen me trochu znepokojuje to velke stoupani a klesani /s ALE ZKUSIT SE MA "VSECHNO"
Nějak jsem neporozuměl tomu jak píšeš že Tě znepokojuje velký klesání a velký stoupání ?????
kdyz leti vetron a sou nake poryvy nebo vzdusne vyry tak je tam stoupani nebo klesani myslim i "10m/s" a to uz je poradny propad. Jinak vcera sem se byl jen juknout na letisti ve Slanem jak litaji a ani sem se nerozhlid a uz u me byl jedek chlapek a ptal se jesttli se nechci zapsat a ze me klidne hned vezmou do vzduchu abych pry videl jaky to je . Byl sem z toho trochu zaskoceny tak sem rekl radsi priste. Pak sem tam s nima o tom vycviku mluvil a zjistil ze je to pro me dost casove narocne a ze bych to asi neztihal. Jinak financni stranka je uplne v poho. Teda aspon ve Slanem.
kokoumes píše:Pak sem tam s nima o tom vycviku mluvil a zjistil ze je to pro me dost casove narocne a ze bych to asi neztihal. Jinak financni stranka je uplne v poho. Teda aspon ve Slanem.
A sakra... Slany, tam jsem po dalnici za chvilku (rychlej nez treba v Letnanech nebo na Tocny)... tak zebych se vykaslal na modylky a sel do vetronu?! Ono by to mozna slo i na Kladne (letiste Velka Dobra).
A uz nekdo dela veeelikou obezku co by utahla Blanika ??
kokoumes píše:Pak sem tam s nima o tom vycviku mluvil a zjistil ze je to pro me dost casove narocne a ze bych to asi neztihal. Jinak financni stranka je uplne v poho. Teda aspon ve Slanem.
A sakra... Slany, tam jsem po dalnici za chvilku (rychlej nez treba v Letnanech nebo na Tocny)... tak zebych se vykaslal na modylky a sel do vetronu?! Ono by to mozna slo i na Kladne (letiste Velka Dobra).
A uz nekdo dela veeelikou obezku co by utahla Blanika ??
Covece kdyby si do toho sel uvazoval bych o tom mozna i vic a mozna bych prehodnocoval svuj volny cas
kokoumes píše:Covece kdyby si do toho sel uvazoval bych o tom mozna i vic a mozna bych prehodnocoval svuj volny cas
Prosimte neeeee, nerikej to. Jeste to radej nejakej cas necham jen jako sen.... a vubec, manzelka by mi to stejne zakazala (kdybych se ptal jestli muzu )
A navic, ty bys stejne uz treti hodinu lital s Blanasem akrobacii
kokoumes píše:kdyz leti vetron a sou nake poryvy nebo vzdusne vyry tak je tam stoupani nebo klesani myslim i "10m/s" a to uz je poradny propad. Jinak vcera sem se byl jen juknout na letisti ve Slanem jak litaji a ani sem se nerozhlid a uz u me byl jedek chlapek a ptal se jesttli se nechci zapsat a ze me klidne hned vezmou do vzduchu abych pry videl jaky to je . Byl sem z toho trochu zaskoceny tak sem rekl radsi priste. Pak sem tam s nima o tom vycviku mluvil a zjistil ze je to pro me dost casove narocne a ze bych to asi neztihal. Jinak financni stranka je uplne v poho. Teda aspon ve Slanem.
navětroních lítám a 10 m dolů jsem ještě nezažil myslím turbulentní jiank by jsi musel jít čumákem kolmo dolů:-))
A deset nahoru to asi tak nasátí bouřkou ale kdo by lítal do bouřky....))Je to normální lítání není se čeho bát....
On když v tom člověk sedí, tak nemá odhad těch propadáků. Jinak vím, že při klidném lítání (např. 2hod navigačního) se nám piloti vraceli zelení a na gémetru bylo +3 -1g. A to mluvím o Zlínku-142. Já s ním letěl klasickou akrobačku a měl jsem tam +4 -1g. Takže to houpání a mlácení dá tělu pocítit a není problém zvětšit ty hodnoty. Tím nechci říct, že strach má velký oči.
Hoki píše:On když v tom člověk sedí, tak nemá odhad těch propadáků. Jinak vím, že při klidném lítání (např. 2hod navigačního) se nám piloti vraceli zelení a na gémetru bylo +3 -1g. A to mluvím o Zlínku-142. Já s ním letěl klasickou akrobačku a měl jsem tam +4 -1g. Takže to houpání a mlácení dá tělu pocítit a není problém zvětšit ty hodnoty. Tím nechci říct, že strach má velký oči.
Tak turbulentní díry jsou znát jako jízda po hodně špatný cestě a při delším klesání si toho všimneš na variu protože vario je pro plachtaře hooooodně důležitý )))Letos jsem lítal na DG 600 akrobacii a na Gmetru jsme měli taky +4 -1 a to jen při kubánský osmě:-) Jinak létání vřele kdo má o to opravdu zájem doporučuju,jen je potřeba počítat s tím že je to jako rodina...náročný na čas a chce tomu dát vše
Naposledy upravil(a) Tomcat dne stř 19.09.2007 18:06, celkem upraveno 1 x.
georg píše:To muže bejt mazec to bych chtěl zažít.
Tak si sebou vem pytlík. Já to zažil víckrát a jednou jsem málem povozil večeři mimo mé útroby. Nejvíc mě rozhodili výkruty. Jinak se povozit není až zas takový problém. Zajdeš do aeroklubu, zaplatíš tisku a oni tě 30-40min povozí v Z-142. Chce to jen předem zamluvit stroj a pilota. Tak jsem to udělal pro známou. Já si zalítám při práci, tak ještě abych za to platil
Včera jsem si zkusil poprvé "Noční ztíženou". To je let, kdy pilot nějakou dobu nesmí vidět zem a řídit jen podle budíků. To znamená lítat v mraku, no a včera jsme to letěli ještě za tmy. Je to zvláštní pocit. Nic není vidět v žádném směru, jen zábleskovka se odráží v mracích, 30min lítáte v lichoběžníkovém prostoru podle GPS a hlídáte budíky. Jo a námrazu, v 2,5 tisících byla 0°. Nejvíc mě překvapilo, že letíte s pocitem rovného letu, ale ve skutečnosti děláte zatáčku s náklonem třeba 30°a vůbec to nepoznáte.
Hoki: Jo to jsem cetl, ze pri cvicnych letech ti instruktor zatahne pres okynko zaclonu a nic nevidis. To musi byt "uzasny" pocit. Stejne, jako kdyz nahle stahne plyn, jakoze zdechl motor...
Vzduchoplavec píše:Hoki: Jo to jsem cetl, ze pri cvicnych letech ti instruktor zatahne pres okynko zaclonu a nic nevidis. To musi byt "uzasny" pocit. Stejne, jako kdyz nahle stahne plyn, jakoze zdechl motor... A co jsi pilotoval?
Jenže teď to bylo v noci a v mraku, tak záclonky nebylo třeba. Stejně nebylo nic vidět. Když jsme zapli reflektor, tak jsi viděl jen hustou mlhu. Což ve 2500m je nepříjemný, když vidíš že nic nevidíš. Jinak to byl zas Zlín-142CIAF.
http://techmag.valka.cz/obr_5/l_004_002/ipage00034.htm