F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dáva

Re: F45 - motorky

#781 Příspěvek od Dáva »

Normálně bych tu jejich esc desku hodil do koše a připojil k motoru klasické esc.Kalibrace plynu neni nic složitého viewtopic.php?f=102&t=48222&p=923703&hilit=kalibrace+plynu#p923703
Jestli Ti praskají očka na rotorové hlavě,tak ty táhla(kosti) vyndej a nasaď před ty očka - potom je nutné doladit délku táhel od serv.Tenhle vrtulník se beztak ovládá docela nestandartně,takže nepatrná odchylka už nehraje žádnou roli.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
cmelda

#782 Příspěvek od cmelda »

shimanista pokud není díra skrz v tom elytu, tak se nic neděje. Kelímek elytu je odizolovaný od + a - vývodů, takže ke zkratu pinů na řídící desce
proti napájení asi nedošlo. Jedině že by kovový kelímek propojil dva sousední piny, ale vzhledem k tomu, že píšeš jenom o dírce (jedné), tak asi ani tohle není příčinou tvých problémů (navlečení esc na ty dva sloupky neumožňuje moc posun do stran).
Jak píše dáva, asi nejvhodnější by bylo vyzkoušet klasický esc. Já si ho koupil z HK a naprogramovat to podle dodaného návodu se dá. Kdyby ses do toho ještě dal :) a nevěděl si rady tak dej vědět, všechno je řešitelné :wink:
shimanista

#783 Příspěvek od shimanista »

Dáva píše:Normálně bych tu jejich esc desku hodil do koše a připojil k motoru klasické esc.Kalibrace plynu neni nic složitého viewtopic.php?f=102&t=48222&p=923703&hilit=kalibrace+plynu#p923703
Jestli Ti praskají očka na rotorové hlavě,tak ty táhla(kosti) vyndej a nasaď před ty očka - potom je nutné doladit délku táhel od serv.Tenhle vrtulník se beztak ovládá docela nestandartně,takže nepatrná odchylka už nehraje žádnou roli.

No a keď kúpim Esc určite idú po kalibrovaní plynu krásne otáčky ako u origo motorka?Myslím že asi nie.Má stým problém aj tlavelza.A neviem pho naprogramovať.Práve preto som si objednal tento kit,ako pre blbcov ľahko namontujem podľa obrázka naletujem jeden čierny káblik alieta sa.Spony už som dával pred očka.A čo by sa stalo keby som tie očka na hlave úplne odstránil2Čo by sa stalo?Veď ja už som menil dvoje
tlavelza

#784 Příspěvek od tlavelza »

cmelda píše:vidlak, plně souhlasím, mimochodem připojení esc přímo na baterky zde již taky proběhlo ....
Jenom taková maličkost, kdyby si každý nováček (což jsem i já :) ), který začíná s F45, přečetl tohle fórum od začátku, určitě by zde nalezl odpověď na 75% svých otázek.

Tak tuhle větu ''kdyby si každý nováček,který začíná s F45, přečetl tohle fórum od začátku, určitě by zde nalezl odpověď na 75% svých otázek'' jsem sem chtěl napsat už tolikrát ale neodvážil jsem se,otázky se opakují a jde to furt dokola.
shimanista

#785 Příspěvek od shimanista »

tlavelza píše:
shimanista píše:Preboha,a to som spravil iba cca 10 letov a už žerie F-45 peniaze.Ak to pojde ďalej takto,pojde z domu.Len ma serie že som blbec už objednal novú nabíjačku Equalibrum 3,5 a mám už tri batérie navyše.Takže som už vrazil dosť peňazí. :( :( :(

Nepůjde z domu,vylepšíš to,vychytáš a budeš lítat,já na první motory taky nalítal(no lítání to moc nebylo,protože mě nechtěl lítat vpřed--to už je minulost) pár letů,teď si to nemůžu vynachválit.Neboj se toho,hlavu vzhůru.

No vidím 8O 8O 8O tlavelzo ako si napísal (Nepůjde z domu,vylepšíš to,vychytáš a budeš lítat) ako lietam.Viac opravujem a vymieňam motory ako lietam.Kedy bude tomu koniec?Až kúpim to kladivo čo som dal odkaz na Double Horse.Potom budem mať klud :x
tlavelza

#786 Příspěvek od tlavelza »

shimanista píše:
Dáva píše:Normálně bych tu jejich esc desku hodil do koše a připojil k motoru klasické esc.Kalibrace plynu neni nic složitého http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=1 ... nu#p923703

No a keď kúpim Esc určite idú po kalibrovaní plynu krásne otáčky ako u origo motorka?Myslím že asi nie.Má stým problém aj tlavelza.A neviem pho naprogramovať.Práve preto som si objednal tento kit,ako pre blbcov ľahko namontujem podľa obrázka naletujem jeden čierny káblik alieta sa.Spony už som dával pred očka.A čo by sa stalo keby som tie očka na hlave úplne odstránil2Čo by sa stalo?Veď ja už som menil dvoje

Já s tím problém nemám,to,že mě začíná EH200 točit na 13% a plný plyn je 97% mě nevadí a taky nevím proč by mě to mělo vadit,plechovka mě začíná na 4% a končí taky cca 97%,proč to pořád potřebuješ mít přesně od 0% do 100%---nechápu. Ty očka tam musíš mít,opírají se o ně spony,pokud je tam nebudeš mít(běž si zalítat a uvidíš co se bude dít),tak ti bude blbě lítat nebo skoro vůbec. Úprav už tady taky bylo dost. Čteš vůbec obě fora?--rcmania.cz a modelarske-forum.cz a listuješ v nich zpětně??????? Moje úprava-- ale při této úpravě jsem musel dát místo lehčího závaží,závaží těžší,s touto úpravou a lehkým závažím byl vrťas dost nestabilní-(dříve--rotorová hlava pro zahnuté spony+zahnuté spony+lehčí závaží,nyní--úprava+rovné spony+těžší závaží). http://imgur.com/a/pexEx
tlavelza

#787 Příspěvek od tlavelza »

Jak píšou ostatní,vyzkoušet jinej regulátor.Neboj se toho,problémy byly,jsou a budou nejen s vrtulníkem.HLAVU VZHŮRU.
shimanista

#788 Příspěvek od shimanista »

Takže chlapi problém vyriešený. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Motor ide krásne ako keď som ten kit namontoval.Postupoval som podľa tohto návodu.

Jestli si dobře vzpomínám tak kalibrace plynu se u této hračky dělá:
1.spáruješ model s vysílačkou jak jsi zvyklej
2.dáš plný plyn
3.připojíš napájení do esc - pípne(pripojil som tieto kábliky ako na obrázku)
4.plyn stáhneš na 0 - pípne
5.vypneš(odpojíš) model od baterky a jeto

Len po spárovaní mi ide motor na polovičný výkon.A keď znova pridám a dám na plné tak ide krásne z 0 na 100% plynule.Len musím po spárovaní dva krát plynom hore dole.Budem to naďalej sledovať :D :D :D :D
Přílohy
5.jpg
Naposledy upravil(a) shimanista dne ned 10.02.2013 12:38, celkem upraveno 1 x.
shimanista

#789 Příspěvek od shimanista »

tlavelza píše:Jak píšou ostatní,vyzkoušet jinej regulátor.Neboj se toho,problémy byly,jsou a budou nejen s vrtulníkem.HLAVU VZHŮRU.

Problém som vyriešil.Asi to bolo tým,že keď mi doska vypla pri nízkom napetí,tak sa z pameti asi vymazala kalibrácia plynu.Lebo je pravda že keď mi vypla doska po lietaní,tak som dal helinu do sklepa a dal nabiť batérie.A na druhý deň už bol problém.Teraz ide kráááááááásne.Kua,porad ma začal život z heli baviť :D :D :D

A neboj tlavelzo,všetko som si prečítal tady na fórume ešte než som išiel kupovať helinu.Ja keď nemám skúsenosti tak si prečítam vždy fórumy keď idem niečo kupovať.Nie som ten typ človeka čo bezhlavo ide nakupovať a potom má len samé problémy.Práve preto som sa rozhodol pre nerozbitnosť a neaké malé problémy.Ale keby bol ešte tento pproblém tak už by ma asi .... :D :D :D
shimanista

#790 Příspěvek od shimanista »

Vidíš Tlavelzo,ajten kit z TopsToysu má problémy.Mal by im to niekdo napísať že keď vypne doska z dôvodu poklesu napetia,tak sa musí znova spraviť kalibrácia plynu.Inak zaujímavé že keď spárujem helinu,dám plyn na plné tak výkon ide na polovičku.A keď uberiem na 0 a dám na plné tak ide na plný výkon.A každé dalšie pridanie ide potom na plný výkon.Toto musím robiť stále na dva krát po každom spárovaní.Veľmi zaujímavé 8O 8O 8O
tlavelza

#791 Příspěvek od tlavelza »

shimanista píše:Vidíš Tlavelzo,ajten kit z TopsToysu má problémy.Mal by im to niekdo napísať že keď vypne doska z dôvodu poklesu napetia,tak sa musí znova spraviť kalibrácia plynu.Inak zaujímavé že keď spárujem helinu,dám plyn na plné tak výkon ide na polovičku.A keď uberiem na 0 a dám na plné tak ide na plný výkon.A každé dalšie pridanie ide potom na plný výkon.Toto musím robiť stále na dva krát po každom spárovaní.Veľmi zaujímavé 8O 8O 8O

Uf,konečně to funguje ale vždyť jsem ti psal ať to takhle vyzkoušíš,po spárování plyn nahoru dolu a ty jsi psal,že to nefunguje? Vidíš? ono tě to začne bavit,problémy byly,jsou a budou.Já vím,když se něco nedaří tak by s tím člověk nejraději praštil. HLAVU VZHŮRU.
tlavelza

#792 Příspěvek od tlavelza »

shimanista píše:
tlavelza píše:Jak píšou ostatní,vyzkoušet jinej regulátor.Neboj se toho,problémy byly,jsou a budou nejen s vrtulníkem.HLAVU VZHŮRU.

Problém som vyriešil.Asi to bolo tým,že keď mi doska vypla pri nízkom napetí,tak sa z pameti asi vymazala kalibrácia plynu.Lebo je pravda že keď mi vypla doska po lietaní,tak som dal helinu do sklepa a dal nabiť batérie.A na druhý deň už bol problém.Teraz ide kráááááááásne.Kua,porad ma začal život z heli baviť :D :D :D

A neboj tlavelzo,všetko som si prečítal tady na fórume ešte než som išiel kupovať helinu.Ja keď nemám skúsenosti tak si prečítam vždy fórumy keď idem niečo kupovať.Nie som ten typ človeka čo bezhlavo ide nakupovať a potom má len samé problémy.Práve preto som sa rozhodol pre nerozbitnosť a neaké malé problémy.Ale keby bol ešte tento pproblém tak už by ma asi .... :D :D :D

Tak to je dobře . :D
shimanista

#793 Příspěvek od shimanista »

tlavelza píše:
shimanista píše:Vidíš Tlavelzo,ajten kit z TopsToysu má problémy.Mal by im to niekdo napísať že keď vypne doska z dôvodu poklesu napetia,tak sa musí znova spraviť kalibrácia plynu.Inak zaujímavé že keď spárujem helinu,dám plyn na plné tak výkon ide na polovičku.A keď uberiem na 0 a dám na plné tak ide na plný výkon.A každé dalšie pridanie ide potom na plný výkon.Toto musím robiť stále na dva krát po každom spárovaní.Veľmi zaujímavé 8O 8O 8O

Uf,konečně to funguje ale vždyť jsem ti psal ať to takhle vyzkoušíš,po spárování plyn nahoru dolu a ty jsi psal,že to nefunguje? Vidíš? ono tě to začne bavit,problémy byly,jsou a budou.Já vím,když se něco nedaří tak by s tím člověk nejraději praštil. HLAVU VZHŮRU.

Lenže ja som to aj tak robil.Po spárovaní mi to nefungovalo keď som prejel hore dole.Pomohlo až tento systém
Odpojil som konektor čo ide z tej dosky od striedáku,spároval helinu,dal na plné plyn,potom som pripojil konektor čo ide z dosky od striedaku,píplo to,stiahol som plyn na nulu a znova to píplo.Vypol helinu aj príjimač.Potom som zapol heli,spároval a funguje.Ale zaujímavé že keď doska vypne pri nízkom napetí,tak musím kalibrovať.Že si nepametá nastavenie.Spravím test,nechám znova nech doska vypne helinu a či budem musieť znova kalibrovať.Dám vedieť.Hlavne je že sa problém vyriešený :o :o
tlavelza

#794 Příspěvek od tlavelza »

Zkoušej a testuj.Každá věc má své mouchy a když se s ní naučíš,tak je to sranda.Kdyby jsi vrťase vyhodil,to by jsi byl nasranej,co? Člověk se furt učí a je to taky o stálém bádání a učení se s něčím novým.Tak ať ti to lítá.Dnes v 8:30 jsem ho byl taky prolítnout,nefoukalo a paráda,prostě ten stříďák nemá chybu,když se přidá tak má motor stále chuť letět,to se nedá říci o plechovce.Poznal jsem to hned,když jsem motor půjčil kámošoj a já nasadil plechovku,je znát o jaký výkon člověk u vrťase přijde.
tlavelza

#795 Příspěvek od tlavelza »

Já taky do té doby co jsem lítal na zahnutý spony,jsem tam měl lehký závaží-vše bez problému,nasadil jsem tam tu úpravu na rotor.hlavě pro rovný spony a ejhle vrťas se nedal udržet na místě,tak jsem tam vrznul ty těžší a je to OK.(zahnutý spony už měly docela vůli v okách a hrozilo vypadnutí).No vidíš?, trochu změna a vše je jinak.
Naposledy upravil(a) tlavelza dne ned 10.02.2013 14:11, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“