T-rex 450 Pro - zkušenosti III.
Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti
Asi bych zkusil sledovat vlákno s Copterama, tam se o tomhle píše dost a dost. Let na větší vzdálenost má mnoho úskalí a pokud by byl řízen takto, musí být zcela spolehlivý na 120%. Před rokem a půl jsem zkoušel točit video na Chodově ( tam co zpívala Madona ) a dostal se hodně vysoko. Přijel nepatrný mráček, Trex zmizel a jenom díky znalosti poslední polohy ocasu jsem ho zázrakem dostal k sobě. Několikeré potlačení nepomohlo, váhal jsem cvaknout autorotaci a zabalit to. Pak se ozval povědomý zvuk za valem na severní straně, bleskové přitažení a Trex se vyřítil z piké nahoru. Snaha mít na videu celý konec Prahy a dálnic D1 až někam za Průhonice mohla skončit velmi šeredně. Byl to poslední let na větší než rozumnou vzdálenost.
Proti ztrátě orientace se mi nejvíc osvědčil větší model, který je nadto mnohem stabilnější a v podstatě snazší na řízení. Na to co plánujete ( FPV ) je vhodnější Copter, pokud chcele lítat v živějším modelu pak to pochopím ale jde o to abyste se naučil lítat napřed velmi velmi dobře u sebe a zvládnul techniku. Speciálně 450 dokáže být neskutečně živá a záludná, nejsem si zcela jist že s FPV vyřešíte ošemetnou situaci jichž zažijete bezpočet. A pak, může se lišit vjem a cit pro řízení bez a s FPV. Začínat rovnou s FPV je nesmysl, zvykat si na dva způsoby řízení nemusí být jednoduchá záležitost. Na Sobínce lítají takhle s letadlama a taky to nesedne každému. Obraz v brýlých není HD, je tuším černobílý.
Proti ztrátě orientace se mi nejvíc osvědčil větší model, který je nadto mnohem stabilnější a v podstatě snazší na řízení. Na to co plánujete ( FPV ) je vhodnější Copter, pokud chcele lítat v živějším modelu pak to pochopím ale jde o to abyste se naučil lítat napřed velmi velmi dobře u sebe a zvládnul techniku. Speciálně 450 dokáže být neskutečně živá a záludná, nejsem si zcela jist že s FPV vyřešíte ošemetnou situaci jichž zažijete bezpočet. A pak, může se lišit vjem a cit pro řízení bez a s FPV. Začínat rovnou s FPV je nesmysl, zvykat si na dva způsoby řízení nemusí být jednoduchá záležitost. Na Sobínce lítají takhle s letadlama a taky to nesedne každému. Obraz v brýlých není HD, je tuším černobílý.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Zcela souhlasím.Rád bych větší model , třeba T-Rex800 ale to už stoji hodně peněz.
Větší vzdálenosti jsem myslel tak těch 500m.Obraz by se dal sledovat i na noteboku.
Možná existuje nějaké zařízeni něco jako buzola které by na monitoru ukazovalo
polohu vrtulníku.
Větší vzdálenosti jsem myslel tak těch 500m.Obraz by se dal sledovat i na noteboku.
Možná existuje nějaké zařízeni něco jako buzola které by na monitoru ukazovalo
polohu vrtulníku.
T-REX 450 DX6 i Phoenix
Griffin 450 RC-3920-58
Griffin 450 RC-3920-58
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Nechci ti brat iluze, ale ta myslenka litat podle monitoru s heli neni dobra. Neuridis to. Ani nahodou.
Na to se pouzivaji budto hodne hodna letadla nebo coptery s dobrou stabilizaci, GPS modulem atd.
Na velikost 450 si dej nejakou malinkou kameru a muzes se kochat videem ze zaznamu. Ale nic jineho nevidim realne.
Na to se pouzivaji budto hodne hodna letadla nebo coptery s dobrou stabilizaci, GPS modulem atd.
Na velikost 450 si dej nejakou malinkou kameru a muzes se kochat videem ze zaznamu. Ale nic jineho nevidim realne.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Díky za podporu, přijde mi to jako ztráta času a mnoha financí se zcela nevhodným typem modelu. U modeláře, který model heli ( jak snad správně předpokládám ) dosud neřídil to nadšení chápu, ale už se základními zkušenostmi lítání s plnohodnotnou heli normálního typu ( a těch menších obzvlášť ) tuhle myšlenku opustí každý. Jsou určené na jiný druh zábavy, který ale naplní fantasticky. Copter nebo letadlo. Copter odstartuje kdekoliv, neohrožuje tak okolí a lítání plus zážitky určitě splní to co hledáte, tedy s vyjímkou akrobacie
I výstupy z kamery jsou famozní. Letadlo má jiné výhody ale potřebujete větší prostor na start a hlavně přistání. Jedna ukázka z Coptera :
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 151480007/
je to video pořízené Copterem p. Řešátka z Telinku ( fi. Aerial shots ) a ty podstatné pasáže začínají na 2:00 a 4:20 !
Co zaletí ve dne - řízen právě FPV - ukládá do GPS modulu a večer to dokáže letět samo totéž !!!! Je to drahý stroj ( kvalita výstupů a výkon ) ale dost podobné věci se dají dát dohromady za mnohem reálnější finance. Znám jich několik, jako poslední Copter známého z Prahy ( Silkom zde na rcmanii ). Suprová zálëžitost, která mě konkrétně oslovuje pro obor restaurování uměleckých děl a památkové objekty. Než bych to stavěl, požádám radši o profesionální službu ale líbí se mi to moc. Ty záběry jsou naprosto úchvatné .....
Přeji dobrou volbu a mnoho zdaru.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 151480007/
je to video pořízené Copterem p. Řešátka z Telinku ( fi. Aerial shots ) a ty podstatné pasáže začínají na 2:00 a 4:20 !
Co zaletí ve dne - řízen právě FPV - ukládá do GPS modulu a večer to dokáže letět samo totéž !!!! Je to drahý stroj ( kvalita výstupů a výkon ) ale dost podobné věci se dají dát dohromady za mnohem reálnější finance. Znám jich několik, jako poslední Copter známého z Prahy ( Silkom zde na rcmanii ). Suprová zálëžitost, která mě konkrétně oslovuje pro obor restaurování uměleckých děl a památkové objekty. Než bych to stavěl, požádám radši o profesionální službu ale líbí se mi to moc. Ty záběry jsou naprosto úchvatné .....
Přeji dobrou volbu a mnoho zdaru.
Pánové, poraďte z úpravou modu,pro to že ještě nejsem rozhodnutý předělat vysílačku na mod 2 ,prostě se mi nechce to celé rozebírat z důvodu abych něco ne poškodil. Mne by vyhovoval mod 1 ale potřeboval bych přehodit kablíky od směrovky který je na levé páčce z kablíkem od klopení
který je na pravé páčce.Nevím zda to jde, jestli kablíky jsou dost dlouhé. Kdo to rozebíral tak
to bude vědět.
který je na pravé páčce.Nevím zda to jde, jestli kablíky jsou dost dlouhé. Kdo to rozebíral tak
to bude vědět.
T-REX 450 DX6 i Phoenix
Griffin 450 RC-3920-58
Griffin 450 RC-3920-58
Vysílač má možná pevně daná nastavení některých funkcí a nebyl bych si zrovna jist že se po takovém "prohození kablíků" bude vše chovat jak má. Zkuste zavolat p. Hnízdilovi do RC servisu v Praze 6 ( úterý až čtvrtek tel: 233313095 ). Dostanete jednoznačnou odpověď a podle ní se rozhodnete. Pokud by se jednalo o prodlužování kabelů a jiné úpravy, raději bych mu vysílač zaslal. Vrtulník je už takhle slušná zbraň, proč zvyšovat riziko ještě nestandardní úpravou vysílače.....
Tak už jsem ten mod předělal. V RC Servisu jsem žádnou konkrétní radu ne obdržel ,kromě té
že úprava by stála 450Kč což z poštovným by mne to vyšlo na 650Kč, tak raděj jsem to
udělal sám.Problém byl jen z jedním kolíkem jinak vše proběhlo hladce.Napadla mne
myšlenka ,proč rozebírat křížový ovládač, přece jednoduchý by bylo je přehodit mezí sebou,
ale to jsem nezkoušel.
že úprava by stála 450Kč což z poštovným by mne to vyšlo na 650Kč, tak raděj jsem to
udělal sám.Problém byl jen z jedním kolíkem jinak vše proběhlo hladce.Napadla mne
myšlenka ,proč rozebírat křížový ovládač, přece jednoduchý by bylo je přehodit mezí sebou,
ale to jsem nezkoušel.
T-REX 450 DX6 i Phoenix
Griffin 450 RC-3920-58
Griffin 450 RC-3920-58
Zdravím,
mám dotázek, ve které dírce máte na servech cykliky kloub ("kuličku") od táhla (Serva origo Align)? V poslední dle manuálu nebo v předposlední dírce. Když je kloub v posledním dírce mám pocit, že táhlo vůči cyklice není kolmé. Díky za info.
mám dotázek, ve které dírce máte na servech cykliky kloub ("kuličku") od táhla (Serva origo Align)? V poslední dle manuálu nebo v předposlední dírce. Když je kloub v posledním dírce mám pocit, že táhlo vůči cyklice není kolmé. Díky za info.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud budou výsledné úhly dostačující, udělej to tak, aby táhla k desce cykliky byla na páku serva co nejkolmější.
Spíše je to na diskusi, jak jasem procházel fotky uživatelů zde na fóru někteří měli "kloub" na poslední dírce někteří na předposlední. Manuál jasně naznačuje dát to na poslední ale táhlo se mi zdá, že není kolmé.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ne, to opravdu není na diskuzi. Pokud máš s čímkoliv problém, drž se manuálu.
- DaveLister
Poslední dírku na pádlo, předposlední na bezpádlo 
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Zdravím,
Ježíšek mi nadělil Futabu T8FG Super. Doposud jsem používal Spectrum DX6i. Potřebuji přenést nastavení pro T-Rexe 450 Pro (pádlo) a zde jsem narazil na nastavení Swash Mix, který na DX6i mám nastaven 65-65-50. Prosím o radu jak toto nastavit na T8FGS, kde je položek daleko více.
děkuji
Ježíšek mi nadělil Futabu T8FG Super. Doposud jsem používal Spectrum DX6i. Potřebuji přenést nastavení pro T-Rexe 450 Pro (pádlo) a zde jsem narazil na nastavení Swash Mix, který na DX6i mám nastaven 65-65-50. Prosím o radu jak toto nastavit na T8FGS, kde je položek daleko více.
děkuji
DX6i, T8FGS, T-Rex 450 PRO, FUNCUB, Phoenix, Traxxas Summit, Tamiya Pajero
iAdams píše:Zdravím,
děkuji
Ptáš se na menu Swash mix v Model menu, nebo na menu Swash v Linkage menu? To co jsi nastavoval v DX6 tady nastavuješ v tom druhém co jsem já uváděl (Swash v Linkage menu). Hodnoty budeš muset najít optimální znovu, čísla se asi nebudou odpovídat.
Zdeněk
Děkuji, vyzkouším
DX6i, T8FGS, T-Rex 450 PRO, FUNCUB, Phoenix, Traxxas Summit, Tamiya Pajero