SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#571 Příspěvek od kope »

Reklamace se vyplatí - já měl v setu takový ten regulátor, co po chvíli nečinosti začal "pištět" a musel jsi přidat a stáhnout plyn, aby se motor rozjel (koupil jsem A200 ještě před tím, než to v návodu bylo označeno jako "ochranná funkce" :roll: ). Takže jsem poslal přes obchod, kde jsem model koupil (Pecka) regl na reklamaci do Astry, poslali nový (stejný typ) - dělal to samé. Tak jsem šel k Peckovi znovu, zase se to posílalo do Astry, teď už s poznámkou, že chci jiný regl, protože tomu původnímu nevěřím. No a poslali jiný regl (taky Scorpio, ale jiný typ) a ten už makal jak má.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
fakju007

skyclimber,máte ho někdo??

#572 Příspěvek od fakju007 »

máte někdo skyclimber od nine eagles?
včera jsem uskutečnil první zálet,trochu foukalo tak to byla spíš adrenalinová záležitost,na zem jsem se vrátil vpohodě tak to napoprvé dopadlo ok,ale potřebuji vědět pár informací ,které nemohu nikde vyčíst:
-má sklopka u tohoto modelu brzdu?,i po stažení plynu se za letu protáčí?
-jaká účinnost má směrovka,reagovala slabě,tak jsem skoro celý let tahal na křidélka
-předpokládal jsem že to bude vhodný pokračovací model po beta1400,ale zdá se sakramentsky rychlejší a živější....
jumper

#573 Příspěvek od jumper »

Já mám climbra jako první model. Tak, že jsem se naučil lítat s křidýlkama . Ta směrovka takovou učinnost nemá .Takže si pomužeš s křidélky.Motor asi brzdu nemá . Mě se taky po stažení plynu ještě chvíli točí ale myslím ,že to nevadí. Hele je to setovka ale myslim , že dobrá. Lítá to pěkně tak co. :lol:
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#574 Příspěvek od Bartn »

Pokud jde o tu brzdu: jistě v návodu bude zmínka o tom, že po vypnutí motoru se vrtule sklopí. Tím je jasné, že tam musí být možnost nastavit brzdu. Pokud to nejde pak DOPORUĆUJI NÁSLEDOVAT PŘÍKLADU kolegy kope - viz pár příspěvků zpět
fakju007

#575 Příspěvek od fakju007 »

o climbru na tomto foru je psáno dosti,je tady taky někdo kdo létá s climbrem a regulátor má původní?děsíte mě,a uvažuji už jen z paniky ho taky radši vyměnit než mít climbra vejpůl....

Tak jsem podlehl,...v climbru co jsem zakoupil jako set,na regulátoru nebyly žádné info údaje o síle atd.nehledě nato že byl dost teplý během chvilky,není možné naprogramovat brzdu,jelikož chybí návod jak nato a kolíček na zablokování či odblokování,jako nějaké typy mají,taky nebyl,tak jsem ho po zvážení vyndal a schoval na...třeba na lodku,a koupil jsem od RAY 30A(370kč),a podle popisu naprogramoval brzdu a zatím,byt na zemi,ale funguje,tak jak se umoudří počasí tak climbra začnu krotit i ve vzduchu,zjistil jsem že po prvních třech mini vzletech se odlepily bužírky co jsou vnich táhla od serva,tak jsem je pořádně přilepil a budu doufat že to byl důvod proč se směrovka flákala tak jak jsem psal,až budu mít více vzletů stímto letadlem tak se zase ozvu a dám vědět jak vše funguje.
ještě mne napadá:vy co s climbrem létáte,dovažoval jste ho někdo na předek?mne se zdá, byt je ve váze, že míří strmněji dolů,kdž vypnu motor a jdu jen tak na poletovaní,zatím jsem to pořešil,že jsem na trimu trošku natáhl výškovku,a pak by mne zajímalo:když zapojíš křídla,zastrkáváte ty konektory úplně aby nebyly vidět nebo je necháte povytažené ven podél trupu,mě se totiž zdá že by při časté montáži a demontáži a vtlačení do trupu,mohlo brzy dojít k zlomení kabílku.?
Naposledy upravil(a) fakju007 dne pát 15.02.2013 9:09, celkem upraveno 1 x.
Lupac

#576 Příspěvek od Lupac »

Nazdar,
od července minulého roku lítám s Climberem tak jak byl ve stavebnici všechno funguje perfektně a to lítám dost často jenom servo na pravém křidélku asi se porouchaly ty plastové převody cukalo a při zatlačení na závěs šlo volně, tak jsem ho vyměnil. Letět se dá i s jedním křidélkem tak že se nic nestalo. Ono bylo asi -5st.C tak asi ty plasty to nemají rády a taky ten plastový závěs křidélka tak jak je to udělané klade velký odpor a dost to namáhá serva.
Regulátor, brzda i pípání (upozornění že se cca 3min. nepohlo plynem z polohy volnoběh), motor, vrtule vše ok.
A to jsem i několikrát upadl i na čumák.

J.Lup.
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
jumper

#577 Příspěvek od jumper »

Mám dojem, že tady někdo vytvořit paniku s toho réglu.Řešilo se to zde už několikrát. Já mám všechno taky puvodní až na jedno servo v křídle (cukalo).Tak jsem ho mahradil hxt 900.Vpodstatě to samé co psal Lupac.
stas

#578 Příspěvek od stas »

Lupac píše:Regulátor, brzda i pípání (upozornění že se cca 3min. nepohlo plynem z polohy volnoběh), motor, vrtule vše ok. J.Lup.

presne kvôli tomu "upozornění že se cca 3min. nepohlo plynem" som ten regulátor menil, tá funkcia sa tam totižto nedala vypnúť a v type takéhoto lietadla nemá opodstatnenie, pretože bez motora lietaš desiatky minút a naraz si chceš pomôcť motorom pridáš plyn a nič, musíš stiahnuť plyn a znova pridať a to môže byť nepríjemné.......dá sa tomu vyvarovať tak /už sa to tu písalo/, že občas pretočíš motor....,inak brzda na ňom fachčila normálne, aj ostatná elektronika/u mňa/ v pohode ...climber fakt príjemné polietanie
kope
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od kope »

Přesně jak píše stas - ta "fíčura" s pípáním je něco, co je u větroně totální nesmysl (navíc potencionálně nebezpečný-aby se ti motor chytil, musíš verglovat pákou plynu sem-tam a to už ani nemluvím o tom, že bys měl letové režimy a na páce plynu měl třeba do půlky dráhy namixované flaperony nebo něco podobného) a byl to důvod, proč jsem regl reklamoval - a reklamace proběhla kupodivu v pořádku, takže i prodejce (Astra) to v té době nebral jako běžnou vlastnost. Až později se v popisu modelu na webech prodejců objevilo, že to vlastně není vada, ale že je to úžasná vychytávka - asi se jim už nechtělo pořád měnit regly :wink: .
kope
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od kope »

Možná by někoho zajímalo, že se dají konečně koupit samostatné kolíky na zajištění křídel,které se tak rády ztrácejí (donedávna se to dalo pořídit jen s kompletními křídly. Cena teda není zrovna lidová :( :

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... aku-kridla
Jakkub

#581 Příspěvek od Jakkub »

Ahoj,
dnes jsem se taky stal šťastným majitelem Sky Climbera :). Nikdy předtím jsem žádné RC letadlo neměl, dělám jen plastikové modelářství.
Po příchodu domu jsem hned šel na složení modelu ale nevím si rady s několika věcma :

1)VOP a křídla nejsou souběžné, jak to narovnat ?

2)VOP je viditelně nesouměrně posunuta na jednu stranu, co s tím ? je přidělana pouze zespodu jedním šroubkem (samozřejmě origo šroubek v krabici chyběl)

3)SOP je dost křivá jako banán. četl jsem, že se to dá srovnat fénem nebo horkou vodou, ale nějak si na to netroufám, může mi to někdo trochu vysvětlit?

4) v krabici chybí pojistka do křídel - reklamovat / koupit / nechat jak je (zda se mi, že křídla jsem dorazil dost stěží a křídla by se nemuseli rozpadnout)

5)přechod křídla-trup není úplně hladký. Je to ok?

všechno jsem to nafotil ať se taky mrknete :D

Diky všem za jakékoliv rady
Přílohy
IMG_2820.JPG
IMG_2809.JPG
IMG_2815.JPG
stas

#582 Příspěvek od stas »

ahoj, máš tú VOP dobre zasunutú do kýlovky? , tie hranolky musia zapadnúť dnu do tých otvorov, potom skontroluj súmernosť...,
tie poistky krídel pohľadaj v krabici, mali by byť prilepené v sáčku lepiacou páskou vnútri
krabice na tej polystyrénovej výstuži......
Jakkub

#583 Příspěvek od Jakkub »

AHAAAAA :D
Jsem si v te zmeti izolepy nevsiml maleho pytliku. Obsahuje 2 pojistky a 2 male sroubky.
Rano zkusim prisroubovat vyskovku obouma sroubkama zespodu i zvrchu a dam vedet jak to dopadlo

Diky za radu, mozna to vyresi vice problemu :)
kope
Kontaktovat uživatele:

#584 Příspěvek od kope »

Jakkub píše:Ahoj,
dnes jsem se taky stal šťastným majitelem Sky Climbera :). Nikdy předtím jsem žádné RC letadlo neměl, dělám jen plastikové modelářství.
Po příchodu domu jsem hned šel na složení modelu ale nevím si rady s několika věcma :

1)VOP a křídla nejsou souběžné, jak to narovnat ?

Normálně vezmi fén, zahřívej trup a současně ho "překrucuj" jak je potřeba. Líp se to dělá ve dvou. Taky jsem to tak měl. Netřeba se toho překrucování bát - i když samozřejmě to chce s citem a ne za to rvát jak když chceš někomu zakroutit krkem :). Povrch polyše ti během zahřívání jakoby "zkrupičkovatí", ale toho se nelekej, není to vada.
Jakkub píše:2)VOP je viditelně nesouměrně posunuta na jednu stranu, co s tím ? je přidělana pouze zespodu jedním šroubkem (samozřejmě origo šroubek v krabici chyběl)

Někde v krabici budeš mít přilepený pytlíček a v něm šroubek bude. Co se týká polohy VOP, musí ty výřezy v SOP a "špalíčky" na VOP zapadnout (nadoraz) a nemělo by to být nesounměrné
Jakkub píše:3)SOP je dost křivá jako banán. četl jsem, že se to dá srovnat fénem nebo horkou vodou, ale nějak si na to netroufám, může mi to někdo trochu vysvětlit?

Viz bod 1
Jakkub píše:4) v krabici chybí pojistka do křídel - reklamovat / koupit / nechat jak je (zda se mi, že křídla jsem dorazil dost stěží a křídla by se nemuseli rozpadnout)

Myslím, že to bude totéž jako s tím šroubkem. Propátrej krabici a najdeš i pojistky. Bez nich bych rozhodně nelítal - křídla tam sice jdou zpočátku nafest, ale věř, že postupem času se to omačká a můžou povylézt.
Jakkub

#585 Příspěvek od Jakkub »

Tak panove meli jste pravdu. Sroubky i pojistky byly v pytliku pekne schovany v krabici a ocasni plocha byla spatne zarazena.
Ted resim problem s nabijeckou. Koupil jsem zdroj 15 voltu/4 ampery. Kdyz zdroj zastrcim do zasuvky a do nabijecky tak nabijecka zacne rvat a svitit cervene. Samy problem je se zastrcenou baterii :(.
Nevite nekdo o co se jedna?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“