Ahoj, dost mně vyděsil tvůj dolívací otvor, pryskyřice tam má být co nejméně, pevnost dělá tkanina. Ale jinač vypadá dobře!
R.
... "odřený, zhmožděný" prostředník...
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Re: ... "odřený, zhmožděný" prostředník...
Tiež sme nedávno riešili s kamarátom Maťom kolíky. Kedysi sme brúsili placky z cca 1,5 mm hrubej samodomo vyrobenej uhlíkovej dosky, do tvaru podľa Marka Drelu. Momentálne máme vlastné ergonomické kolíky s Herexovým jadrom a hmotnosťou cca 1 gram. Odtlačili sme jeden prototyp do plastelíny, vyrobili štyri odliatky, dobrúsili presný tvar a vyrobili formu na 4 kusy. Povrch schválne nie je zrkadlový, takýto matný pri hode lepšie "sedí" a nekĺže.
maroslong píše:Tiež sme nedávno riešili s kamarátom Maťom kolíky. Kedysi sme brúsili placky z cca 1,5 mm hrubej samodomo vyrobenej uhlíkovej dosky, do tvaru podľa Marka Drelu. Momentálne máme vlastné ergonomické kolíky s Herexovým jadrom a hmotnosťou cca 1 gram. Odtlačili sme jeden prototyp do plastelíny, vyrobili štyri odliatky, dobrúsili presný tvar a vyrobili formu na 4 kusy. Povrch schválne nie je zrkadlový, takýto matný pri hode lepšie "sedí" a nekĺže.
Výborné provedení, výborná hmotnost.
Kdyby to bylo ještě v provedení do "T" (http://www.rcmania.cz/download/file.php?id=14858&mode=view lepší obrázek jsem rychle nenašel), tak to nemá chybu. Placiček jsem vlepoval několik, "Téčko" dvakrát a pokusím se ho dostat i do křídla Stobela. Je to asi pevnostně, hmotnostě a ergonometricky nejvhodnější řešení.
Nezkusíte to?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Dík za pochvalu.
Téčko sme skúšali cca pred dvoma rokmi, Maťo mal vtedy dobrý nápad na jednoduchú formičku, tuším aj niekde máme jeden polotovar ale nejak to zaspalo a robili sme na iných veciach. Krídlo nášho Discovery má na konci taký tvar, že placka sa dá vlepiť blízko ku koncu a pri hode nič neprekáža ani krátkym prstom. A momentálne určite chceme využiť túto formu na pár sérií. Ale je možné že raz skúsime oživiť aj to Téčko, páči sa mi to a aj Osiris sa mi dobre hádže za ten pôvodný "winglet". Uvidíme.
Téčko sme skúšali cca pred dvoma rokmi, Maťo mal vtedy dobrý nápad na jednoduchú formičku, tuším aj niekde máme jeden polotovar ale nejak to zaspalo a robili sme na iných veciach. Krídlo nášho Discovery má na konci taký tvar, že placka sa dá vlepiť blízko ku koncu a pri hode nič neprekáža ani krátkym prstom. A momentálne určite chceme využiť túto formu na pár sérií. Ale je možné že raz skúsime oživiť aj to Téčko, páči sa mi to a aj Osiris sa mi dobre hádže za ten pôvodný "winglet". Uvidíme.
rosťa píše:Kolík funguje dobře, takže původní můžu uřezat.
Ahoj F3Káčkaři,
provedl jsem úpravu formy aby kolík byl z vnitřní strany zaoblený a zaformoval jsem to. Nový kolík se drží o hodně líp, je užší - má pouze 9mm a váha po dalších úpravách bude cca 1,75g. Je o hodně pevnější a půjde do nového NOTOSE, který ještě neletěl.
První verze kolíku funguje bez problémů ve FENIXOVI.
Ahoj
Jo, to už vypadá dobře. Myslíš, že by jsi mi mohl tak dva dodat?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik píše:Jo, to už vypadá dobře. Myslíš, že by jsi mi mohl tak dva dodat?
Ahoj, na kšeft nedělám, toto bylo na ukázku, že to jde i jednoduše a rychle udělat s jednoduchou formou prakticky na koleně ve velmi dobré kvalitě. Můžeš to v reálu omrknout na některé dvoudenní soutěži Káček, kterých se určitě zúčastním.
Ahoj Rosťa
Prodám házecí kolíky ve tvaru "T", dle přiloženého fotky. jsou vyrobeny z uhlíku. Jsou v konečné podobě, ale je možné je dle potřeby dobrousit na prsty.
č.1 a 2 jsou stejné, č.3 z nové formy s větším zaoblením.
Cena 250 Kč + poštovné
Zprávy do SZ.
č.1 a 2 jsou stejné, č.3 z nové formy s větším zaoblením.
Cena 250 Kč + poštovné
Zprávy do SZ.