Kde jsou nejklidnější sedadla v dopravním letadle

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
LittleFalco

Re: Kde jsou nejklidnější sedadla v dopravním letadle

#61 Příspěvek od LittleFalco »

Vigo píše:Pořád mi ale nejde do hlavy, proč je první třída vepředu, když to vlastně nejméně houpe uprostřed :mrgreen:

Protoze to:
a. zase neni tak daleko od teziste
b. je to blizko do predni gally(kuchynka), takze jsou rychle obsluhovani
c. a to je to hlavni - nastupuji posledni a vystupuji prvni. Cas pred odletem stravi v bussyness lounge (salonek), a do era je nametou jako posledni. Vozi s nimi i kufry,ktere maji take na palube a ne v cargo prostoru. Takze po priletu zadne cekani.
d. muzou mit pocit naskoku pred luzou vzadu :D

Vseobecne v letadle odpredu dozadu: I.trida, bussyness trida, economy. Jinak to maji jenom doubledackery - B747 a A380, ale tom nevim ani prd.
Zpátky doma, v kopcích :-)
amos.yk
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od amos.yk »

já letěl jen jednou Business class......Mumbai-Dubai.......boeing 737......nastup do letadla jako první.......letěl jsem v monterkách..........dal jsem si 20 let staré Portské........rozložil si sedačku na lůžko.........a zbytek si nepamatuju......
jinak při letech Dubai-Praha.........je fakt dobrý sedět u těch nouzáků nebo aspon do uličky........je to jen 6h ale i tak jsem z toho vždycky zkroucenej jak paragraf......
nejlepší je .....tedy ....kdo letí poprvé........vyprdnout se na nějaký okýnko.........a raději ještě před vzletem.....uloupit nějakou tu volnou troj nebo čtyřsedačku aby se mohl člověk trochu prospat.......a když se to nepodaří...tak alespon dostatečně chodit.........
jen by mohla taková firma jako je Fly Emirates.........pořídit pro lety z ČR do baru nějakej ten Božkov.......protože ten Bacardi rum je fakt otřesnej..........na druhou stranu ......červený víno maj výborný :D
BlueDragonFS

#63 Příspěvek od BlueDragonFS »

Vigo píše:Pořád mi ale nejde do hlavy, proč je první třída vepředu, když to vlastně nejméně houpe uprostřed :mrgreen:

Protože nejklidnější to je vpředu :wink:
JMalik

#64 Příspěvek od JMalik »

Vigo píše:Ahoj,

Se známými jsme se dostali do debaty, která sedadla jsou v dopravním letadle nejklidnější ve smyslu houpání, házaní atd... Jedná se o moderní typ letadla s šípem a motory pod křídlem (737, A320 atd...)

Já tvrdím v těžišti tj někde za křídlem, ale rád se nechám poučit :mrgreen:

Díky
Vigo

Tak jsem se věnoval vyhodnocení a můj názor:
Nejklidnějsší ve smyslu houpání, házení...., je to za kniplem, pokud za tím kniplem sedíš. (Vedle už je to horší.)
Nejbezpečnější je to ( za současné statistiky) v centroplánu.
Ale rád se nechám argumenty převědčit , že je to jinak.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
pepin

#65 Příspěvek od pepin »

BlueDragonFS píše:

Protože nejklidnější to je vpředu :wink:

tady máš odpověd na to, proč je první třída vepředu

http://www.national-geographic.cz/detai ... roc-18439/

a tady kde je to nejbezpečnější

http://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/ ... ezili.html

zdá se, že to není v zásadním rozporu ani s tvrzením JM, zřejmě stejný zdroj informací :wink:
BlueDragonFS

#66 Příspěvek od BlueDragonFS »

pepin píše:
tady máš odpověd na to, proč je první třída vepředu

http://www.national-geographic.cz/detai ... roc-18439/

a tady kde je to nejbezpečnější

http://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/ ... ezili.html

zdá se, že to není v zásadním rozporu ani s tvrzením JM, zřejmě stejný zdroj informací :wink:

No, že bych se zrovna nad nádrží cítil nejbezpečněji, to asi ne :D Ale zpevnění je logické :)
Jinak první třída je s kokpitem nejdále od kmitání křídel a ocasních ploch v turbulenci, které se šíří dále do trupu, takže by měla být nejklidnější :)
LittleFalco

#67 Příspěvek od LittleFalco »

Centralni nadrze (nadrz) se vycerpavaji jako prvni, kvuli snizeni zatizeni kridla.
Kdyz ridis auto, tak zmeny uhlovych zrychleni nevnimas tolik, jako pasazeri. Protoze je ocekavas. Ale pusobi to na tebe stejne - v eru je to to same
Podle procedures vetsiny spolecnosti se airlinery pri letu s pasazery rucne ridi ruco tesne po vzletu (do cca 300m) a pak zas pred pristanim. V pripade autolandu se ridi az dojezd na zemi. Takze za 10 hodinovy let taha clovek za berany jednu minutu.Neni to dogma,zalezi na na posadce - ale take skrtnes zapalovacem a nerozdelavas ohen trenim drivek.
A k nejbezpecnejsimu mistu - az zacne diskuze o zmene certifikacnich predpisu JAR/FAR ohledne umisteni zaznamovych zarizeni do centroplanu, tak tomu zacnu verit.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Woita »

Tak mi napsala dcera - letuška. Říká, že vzadu to háže nejvíc, vepředu nejmíň. Technické vysvětlení pro to nemá, jen názor a zkušenost :wink:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
practice dragonfly

#69 Příspěvek od practice dragonfly »

A já se bavil s bývalým pilotem L-410: vpředu to hází méně než vzadu, páč zadní část více vychyluje výškovka- střed horizontální a vertikální osy otáčení je podle zatížení více vpředu.
Také prý dost záleží, jak to má mašinfíra v rukách, nehledě na turbulence. Však jsme jen lidi, ať už v autě, na lodi, v tramvaji, nebo v letadle :lol: http://www.stream.cz/uservideo/95249-cr ... deny-vzlet
Naposledy upravil(a) practice dragonfly dne sob 16.03.2013 19:19, celkem upraveno 1 x.
zdzd

#70 Příspěvek od zdzd »

Nejnepříjemnější "turbulence" jsem zažil v Airbusu po přistání v New Yorku. Fučelo jako kráva a seděl jsem v poslední řadě před ocasem. Nemohli jsme pořádně ani vystoupit, protože nárazovým větrem do směrovky ocas cvičil zleva doprava snad o půl metru. Chůze uličkou byla otloukáním o okolní sedadla. Nějak jim ten podvozek pružil...
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od TheDawe »

Podle mě je to nejhorší vzadu, jak hluk, tak turbulence. Když jsem letěl na Kanáry, tak jsem seděl úplně vzadu a cestou zpět jsem seděl na křídle a bylo to docela znát...
psena
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od psena »

Nevim cim a kam litate, ja se marne snazim nekdy zazit turbulenci která by byla fakt citelnejsi...většinou je to jak po kolejích. Obcas to cukne jak když se prejede hrbolek na silnici, tot vse.
Litam jen v economy.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“