Go Pro HD

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
CyCo
Kontaktovat uživatele:

Re: Go Pro HD

#61 Příspěvek od CyCo »

ahoj, zeptam se mam gopro hero 1 pouzivam ji s detma v bazene, na helme pri lyzovani a hlavne ji vozim v letadle a quadrocopteru.dneska ja s jednickou na helme jsem okukoval jineho lyzare s trojkou na helme a je fakt o dost mensi a asi i lehci.pokukuju po black edici ale nikde jsem se nedocetl jestli má trojka live video kdy je na a/v vystupu mozno pouzit av signal pro vysilac a zaroven natacet na SD?
tomashr

#62 Příspěvek od tomashr »

koulinek píše:Když uvažuješ takhle tak spíš vem Hero 3 Silver, white nemá cenu, no já čekám na Black edici.

V čem vidíš tak zásadní výhodu silver proti white? Já totiž spíš naopak moc nechápu přínos silver, parametry videa se až tak moc neliší, větší rozlišení ve fotorežimu je poměrně naprd.

Black je někde trochu jinde a právě o ní momentálně uvažuji, tam využitelných funkcí přibyla celá řada, ale pokud někdo vyloženě šetří, tak mi silver přijde skoro až jako vyhození peněz proti white, bral bych spíš ty "krajní extrémy", tedy buď white anebo přitlačit rovnou až na black.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od koulinek »

Tak pokud uvažuješ o Black tak to znamená jediné, jdi do Black! White edice je až moc ořezaná, pro mě zásadní je třeba že neumí Narrow FOV. Já bych žádnou jinou jak Black nebral a snad ani nedoporučil, ale když už to musí byt a těch pár tisíc ušetřit takk pak holt Silver, nebo Black z číny :)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
tomashr

#64 Příspěvek od tomashr »

Jo, o tom že Black je optimum není diskuse, v tom se určitě shodneme. Pro modelařinu je ta "čínská nake" možná i lepší, pouzdro a třeba wifi ovládač není třeba, cena se pak stane docela příjemnou.
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od CyCo »

Mě tedy silně štve, že GoPro jedničku jsem před 2 roky kupoval a bylo u ní bohatý příslušenství.Držák s přísavkou, AV kabel, HDTV kabel atd..Co mě předevčírem přišla GoPro hero 3 black, tak u ní neni mimo usb kabelu a nabíjecího kabelu pro WiFi RC + bižu pro uchycení nic.Zakoupením origo příslušenství se to prodraží ještě o cca 3k.Alespoň ten HDMI kabel tam mohli přihodit!Ten 10 pinový miniUSB je na cestě z eBay 4ks za 5USD.Za origo AV kabel chtěj cca 650,-Kč - hrůza.Jinak Hero 3 jsem bral právě kvůli lepším snímacím vlastnostem ,GoPro APP poslouží při montáži kamery a nastavení.WiFi RC je super ,když máte kameru na lyžařský helmě, tak jí nemusíte sundavat pro ovládání.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Dejfak »

Taky přemýšlím nad Blacek. Když jsem ale zjistil, že abych využil na plno potenciál kamery. Tak bych musel koupit výkonější PC a pak k tomu drzáky atd. Tak zustávám u GoPro1
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Troll

#67 Příspěvek od Troll »

I já jsem vážně přemýšlel na GoPro 3 Black, už jsem ho měl i v košíku,ale když jsem viděl porovnání jaký obrázek z toho leze, tak mne to nadšení do značné míry přešlo. Nemohu si pomoci, ale jako laikovi bez vzdělání v oblasti natáčení se mi víc líbí obraz z Gopro 2 , anebo ze Sony action cam. Bohužel jsem viděl jenom různé testy a srovnání na Youtube, což není tak zcela průkazné. V ruce jsem to neměl. Kolegové co máte Blacky jak jste spokojeni? Koupili by jste ho znovu? Anebo by jste zvolili něco jiného?
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od CyCo »

no s PC je to u mě taky za 4 :-), ani 720i nepřehraje v reálu.Já ji mimo na letadlech a copteře vozím taky na lyže a do bazénu atd.Těším se na ten mód ,kdy je kamera schopná točit video a zároveň periodicky fotit.Jinak trojka mi přijde taková zranitelnější a ten odendavací kryt konektorů je taky lehce ztratitelný.
tomashr

#69 Příspěvek od tomashr »

Action Cam není marný, ale tvar GoPro má své výhody. Nicméně ryze kvalitou obrazu je rovnocenná a možná i lepší než Hero 3 Silver, přitom je levnější. Black toho nabízí více, ale za ještě více peněz.

Co se týče srovnání Hero 2 a 3, tak jsem se o to snažil (kombinace zapůjčených kamer a internetu), ale došel jsem k závěru, že to není jednoznačné a s trochou snahy a demagogie jdou vytvořit jak záběry favorizující 2, tak 3.
Výjimkou je trochu Black, kde bych řekl, že zajímavých věcí přibylo docela dost a ten už bych před "dvojkami" upřednostnil obecněji - ale taky je nejdražší :-(
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od CyCo »

Nějaký srovnání je zde: http://youtu.be/yZvPBBHAuiI
Ricci

#71 Příspěvek od Ricci »

Troll píše:I já jsem vážně přemýšlel na GoPro 3 Black, už jsem ho měl i v košíku,ale když jsem viděl porovnání jaký obrázek z toho leze, tak mne to nadšení do značné míry přešlo. Nemohu si pomoci, ale jako laikovi bez vzdělání v oblasti natáčení se mi víc líbí obraz z Gopro 2 , anebo ze Sony action cam. Bohužel jsem viděl jenom různé testy a srovnání na Youtube, což není tak zcela průkazné. V ruce jsem to neměl. Kolegové co máte Blacky jak jste spokojeni? Koupili by jste ho znovu? Anebo by jste zvolili něco jiného?

Ono s videem je to v podstatě stejné, jako s fotografií. Tzn, když budeš mít pěkný světlo ve správným směru, tak bude obraz téměř z čehokoliv povedený, než když bude špatné světlo atd.. Tzn. u testovacích, či srovnávacích obrázků bych vycházel právě ze světelných podmínek. Osobně mám GP Hero 3 black a podařilo se mi s tím natočit i pěkné video i škaredé.

Když to shrnu, tak osobně jsem z krabičky od cigaret mnoho neočekával. Čím víc si s tím hraju, tím víc se mi ta kamerka a obraz který produkuje líbí. V protisvětle, u silného kontrastního nebo slabého osvětlení nečekám zázraky. Ale s tím se těžce vypořádá i mnohem lepší technika. Nákupu jsem zatím neměl důvod litovat. Nemám příležitost srovnat kvalitu proti jiným modelům outdor kamer. Možnost srovnání video výstupu mám pouze se zrcadlovkou a větší digitální HD kamerou Canon.
Beta 1400, Elektro Trenér Reichard, Spectrum DX7..
tomashr

#72 Příspěvek od tomashr »

Mě se na Hero 3 Black líbí to, že zapracovali na objektivu, který je opravdu ostřejší než u jiných Hero. To je jasný klad a je to vidět i v tom odkazovaném "testu". Na druhé straně ale ani Black nemá nijak zázračný snímač, je to prostě "kompaktová velikost", která funguje perfektně za dobrého světla, ale za horších podmínek už je to hodně o "čarování s elektronikou" a tady bych řekl, že Black nejenže není výrazně lepší než jiné Hero, ale dokonce mi v některých případech přijde jeho přístup ke zpracování obrazu i horší.

Ale zázraky se prostě nedají čekat, že je za slabého světla proti Hero někde úplně jinde video z fullframe EOSu 5DII je jasné, reálně si ale Hero strčí za slabého světla do kapsy i můj "starý" Sony NEX-3, který přitom umí jen 720p. Vlastnosti většího čipu jsou ale prostě jinde... Ale to je zkrátka fyzika a když chceme malou kamerku pokud možno pod 100g, tak asi nelze čekat zázraky a v mezích možností si podle mě Hero vede velmi dobře.
tomashr

#73 Příspěvek od tomashr »

Ještě poznámka k Sony ActionCam - podle mě její hlavní vada z hlediska rubriky FPV je v tom, že nemá AV výstup pro přenos. Tedy ono to vyřešit jde, konvertor HDMI-composite se dá sehnat tak za 25USD, hmotnost 40g, ale po přendání do smršťovačky a "redukci konektorů" to jde spíš k 20g, ale je to zkrátka komplikace.

Jinak se mi ale výstup z ní líbí rozhodně víc než z Hero white a silver, proti Black zaostává spíš ve specifických funkcích. Kladem je i stabilizace a další veci. Když uvážím, že se dá u nás sehnat s plnou zárukou i pod 7000, tak tady už Hero3 z Bevrc tak skvěle nevyjde.

Ale holt něco za něco a pokud chcete mít jen jedinou kameru na všechno, tak řešení AV výstupu minimálně přidělá práci a pro méně zkušené to bude vysloveně problém :-(
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Walhalla »

CyCo píše:Nějaký srovnání je zde: http://youtu.be/yZvPBBHAuiI

super porovnavaci video.. konecne vidim, jaky je mezi tim rozdil.. a neni maly...
robinj
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od robinj »

Ahoj mám Go Pro 1 a mám poškrábanou čočku dá se to nějak spravit?
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“