DX6i
Re: Spektrum DX6i
Cau. No ja ked pripojim DX6i k simulatoru tak to len jediny raz vyda zvuk (po zasunuti jack koliku) a potom uz je ticho, pocas simulacie uz ziadne zvuky nevydava.
Podsvietenie LCD kupene z HK tiez, zostava to uz len namontovat, ale kedze mam DX6i este v zaruke, pockam az tento rok skonci.
Podsvietenie LCD kupene z HK tiez, zostava to uz len namontovat, ale kedze mam DX6i este v zaruke, pockam az tento rok skonci.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Hodim kdyztak fotky, kazdopadne mam jeste nutkani predelat konektor na sim z toho spodku nekde vedle antenty. Dost me to stve, ze kdyz chci vysilacku odlozit, tak to lezi na tom konektoru. Mozna by stacilo preletovat na pravouhly jack.
Co se pipani tyce to myslim vseobecne. Treba i kdyz to nastavujes nebo potrebujes napipat vysilacku, nechcu at mi to 10 minut v kuse co si s tim hraju takto hlasite pipa. Naopak na venek je zase dobry to mit kvuli casovaci.
Co se pipani tyce to myslim vseobecne. Treba i kdyz to nastavujes nebo potrebujes napipat vysilacku, nechcu at mi to 10 minut v kuse co si s tim hraju takto hlasite pipa. Naopak na venek je zase dobry to mit kvuli casovaci.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Kupil som hotovy kabel s pravouhlym konektorom v obchodaku za necele 2EURa 
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado, BeeII, Sbach EPP, Lodě: PILOT, ANTJE, Victoria
Re: Funcub +Dx6i-nastavení klapek + létání s klapkami
Ahoj pánové. Využiji toto vlákno pro můj dotaz. Na přiloženém odkazu je můj neúspěšný pokus o start.
Mohli by jste analizovat příčinu? V manuálu jsem se dočetl, že takto se přesně chová nevyvážený model.
Vše jsem znovu převážil a při rozjezdu už bylo vidět zlepšení ( před tím to při rozjezdu okamžitě táhlo vlevo).
Ovšem po pár metrech se model opět stočil vpravo a zbytek vidíte na videu.
Vyosení motoru mám dle manuálu a osazení modelu je následující:
MOTOR : Foxy C 3014/16 , otáčky min/V 970 , výkon 350 W
REGL : Foxy R - 45SB /45A
VRTULE : APC 12x6E
Děkuji předem za podněty a rady.
Video zde . http://www.youtube.com/watch?v=8eTqCmc12io&feature=youtu.be
Mohli by jste analizovat příčinu? V manuálu jsem se dočetl, že takto se přesně chová nevyvážený model.
Vše jsem znovu převážil a při rozjezdu už bylo vidět zlepšení ( před tím to při rozjezdu okamžitě táhlo vlevo).
Ovšem po pár metrech se model opět stočil vpravo a zbytek vidíte na videu.
Vyosení motoru mám dle manuálu a osazení modelu je následující:
MOTOR : Foxy C 3014/16 , otáčky min/V 970 , výkon 350 W
REGL : Foxy R - 45SB /45A
VRTULE : APC 12x6E
Děkuji předem za podněty a rady.
Video zde . http://www.youtube.com/watch?v=8eTqCmc12io&feature=youtu.be
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
..........................................
Naposledy upravil(a) milode dne pon 18.02.2013 5:18, celkem upraveno 1 x.
Jednoznacne spatne vyvazeny... Zkontroluj i vyoseni motoru pod spravnym uhlem. Funcub lita sam, je to takovy simulator a muj je jako beranek...
Hodne stesti
Hodne stesti
Díky za informaci. Už se na tom pracuje.
Zdravím všechny nadšence a kutily.
Nějak se nedokážu sžít se stopkami a stále zapomínám při vzlétnutí je spustit. Po bližším hledání po různých webech jsem nenašel žádné pomocné zařízení, co by splňovalo moje předpoklady. Zařízení od fy DRABKO je pro mě naprosto neintuitivní a už z pohledu zapojení ve vysílačce trpí na celkovou chybu zapojení.
Proto jsem se rozhodl „zbastlit“ vlastní spouštěč stopek.
Nastavení polohy plynu se programuje zmáčknutím tlačítka Throttle cut po dobu 3s poté se tato hodnota uloží do paměti mikrokontoléru a zde zůstane uložená tak dlouho, dokud nedojdete k opětnému přeprogramování.
Stopky se spustí a vypnou pouze v Normálním režimu, v F Mode nereagují.
Celé jsem to pojal jako Open Source takže jakmile první verzi odladím, jsem schopen poskytnout schéma a zdrojový program.
Napadá Vás ještě nějaká podmínka, co bych do programu měl doplnit?
Jen podotýkám, že lítám vrtulníky a odtud vychází i moje podmínky pro program (připomínky jsou vítány).
Nějak se nedokážu sžít se stopkami a stále zapomínám při vzlétnutí je spustit. Po bližším hledání po různých webech jsem nenašel žádné pomocné zařízení, co by splňovalo moje předpoklady. Zařízení od fy DRABKO je pro mě naprosto neintuitivní a už z pohledu zapojení ve vysílačce trpí na celkovou chybu zapojení.
Proto jsem se rozhodl „zbastlit“ vlastní spouštěč stopek.
Nastavení polohy plynu se programuje zmáčknutím tlačítka Throttle cut po dobu 3s poté se tato hodnota uloží do paměti mikrokontoléru a zde zůstane uložená tak dlouho, dokud nedojdete k opětnému přeprogramování.
Stopky se spustí a vypnou pouze v Normálním režimu, v F Mode nereagují.
Celé jsem to pojal jako Open Source takže jakmile první verzi odladím, jsem schopen poskytnout schéma a zdrojový program.
Napadá Vás ještě nějaká podmínka, co bych do programu měl doplnit?
Jen podotýkám, že lítám vrtulníky a odtud vychází i moje podmínky pro program (připomínky jsou vítány).
Tak hotovo 
Vypada to dobre, ani jsem to neznicil, takze jsem spokojen
Akorat teda moc original to vazne neni. Musi se neco malo ubrousit, neco malo zakapnout tavnou pistoli a jelikoz je dobre mit to pres vypinac, tak i neco malo prokoupit a nakonec i neco malo pajet, ale vysledek je suprovej
Vypada to dobre, ani jsem to neznicil, takze jsem spokojen
Akorat teda moc original to vazne neni. Musi se neco malo ubrousit, neco malo zakapnout tavnou pistoli a jelikoz je dobre mit to pres vypinac, tak i neco malo prokoupit a nakonec i neco malo pajet, ale vysledek je suprovej
Zdravím všechny,
taky přikládám fotku mé úpravy vysílače.
Doplnění:
- Podsvětlení,
- Stopky se zapínají kniplem plynu
- Ve Flight modu se nevypínají
- Poloha kniplu plynu pro zapnutí stopek se programuje přidržením tlačítka Throttle Cut (3s)
- Doplněn vibrační motorek (bzučák nejde dobře slyšet venku)
- Odpojen bzučák
Ps. díky kolegovi Josefovi s pomoci programování mikrokontroléru a s vývojem řídicí desky
taky přikládám fotku mé úpravy vysílače.
Doplnění:
- Podsvětlení,
- Stopky se zapínají kniplem plynu
- Ve Flight modu se nevypínají
- Poloha kniplu plynu pro zapnutí stopek se programuje přidržením tlačítka Throttle Cut (3s)
- Doplněn vibrační motorek (bzučák nejde dobře slyšet venku)
- Odpojen bzučák
Ps. díky kolegovi Josefovi s pomoci programování mikrokontroléru a s vývojem řídicí desky
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.Zaujal mě ten vibrační motorek.Elektronice nerozumím tak se zeptám.Fungoval by když ho připojím přímo k pípátku bez nějaké jiné elektroniky a rizika poškození něčeho ve vysilači?Na dx6 to můžu zkusit tu mám už jen k simulátoru ale jde mi o T8FG.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Pipa ti to jen kdyz ti vyprsi cas? Protoze pokud ti to pipa i pri potvrzeni nastaveni, pohyb menu atd tak zde by mohl nastat problem... Chtelo by to mezikus se spinacem, ktery by se sepl pri urcitem casu pruchodu proudu/napeti
Ahoj.
Lámu si hlavu s mojí DX6i a za boha na to nemůžu přijít.Do teď vše fungovalo v poho.Najednou se mi rozštelovaly křivky plynu a kolektivu(naskočilo defaultní nastavení křivek),jinak ostatní zůstalo tak jak jsem to měl.Když nastavím znovu moje křivky tj:
L 24%
2 41%
3 63%
4 80%
H 100%
tak se mi na stažený plyn - rotor roztočí jak kráva - předtim točil na stažený plyn pomalu.Když jsem cvičně dal začátek křivky L 0% ,tak po zapnutí se rotor roztočil zhruba jak na těch 24% co jsem měl na začátku,což by na nulu měl rotor rozhodně stát.Jako by se ty hodnoty posunuly - rozkalibrovaly.Napětí na DX6i jsem měl 5,9V ,takže dostatečné ,fakt nevim co se mohlo stát, čím by to mohlo být.Ještě se zeptám u nastavení křivek plynu položka HOLD - mi jde nastavit jen bod H ,nic jiného nejde - je to tak správně žejo?Tam se dává -0?
Děkuju za každou radu.
Lámu si hlavu s mojí DX6i a za boha na to nemůžu přijít.Do teď vše fungovalo v poho.Najednou se mi rozštelovaly křivky plynu a kolektivu(naskočilo defaultní nastavení křivek),jinak ostatní zůstalo tak jak jsem to měl.Když nastavím znovu moje křivky tj:
L 24%
2 41%
3 63%
4 80%
H 100%
tak se mi na stažený plyn - rotor roztočí jak kráva - předtim točil na stažený plyn pomalu.Když jsem cvičně dal začátek křivky L 0% ,tak po zapnutí se rotor roztočil zhruba jak na těch 24% co jsem měl na začátku,což by na nulu měl rotor rozhodně stát.Jako by se ty hodnoty posunuly - rozkalibrovaly.Napětí na DX6i jsem měl 5,9V ,takže dostatečné ,fakt nevim co se mohlo stát, čím by to mohlo být.Ještě se zeptám u nastavení křivek plynu položka HOLD - mi jde nastavit jen bod H ,nic jiného nejde - je to tak správně žejo?Tam se dává -0?
Děkuju za každou radu.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Nevybily se ti baterky ve vysílači? Nebo nedošlo k výpadku napětí na vysílači před vypnutím vypínačem?
To by mohla být příčina - známý problém DX6i.
Resetovat nastavení modelu a znovu všechno nastavit. Nepokoušej se opravit profil modelu.
Mohlo by tam být něco přenastavené a pak by jsi se mohl divit.
To by mohla být příčina - známý problém DX6i.
Resetovat nastavení modelu a znovu všechno nastavit. Nepokoušej se opravit profil modelu.
Mohlo by tam být něco přenastavené a pak by jsi se mohl divit.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP