Protool DSP 9,6 E - vymontování sklíčidla RÖHM

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
qq
Kontaktovat uživatele:

Protool DSP 9,6 E - vymontování sklíčidla RÖHM

#1 Příspěvek od qq »

Zdravíčko, kolegové.

Mám před sebou takový oříšek. Mám aku vrtačku Protool DSP 9,6 E (už se myslím neprodává, ale je to docela slušný pracant). Už je taková trochu vyvanglovaná a při vrtání hází, tak chci vyměnit ložiska. Potřebuju na to oddělat sklíčidlo, abych mohl povolit dva šroubky pod ním a tím pak otevřít celé šasi. Když jsem tohle dělal na Boschce, tak jsem otevřel sklíčidlo, klíčem chytnul matici pod ním a do sklíčidla strčil šroubovák a točil. Tady ale uvnitř sklíčidla žádný šroub není. Nemáte někdo zkušenost s touhle nebo podobnou mašinkou od Narexu, jak to sklíčidlo dostat ven, abych mohl proměřit a vyměnit ložiska (pokud je problém v nich, jak se domnívám)???

http://dunga8.rajce.idnes.cz/ruzne#DSC00576.jpg

Děkuju za konkrétní rady.
Naposledy upravil(a) qq dne ned 24.02.2013 20:55, celkem upraveno 1 x.
renous

Re: Protool DSP 9,6 E - vymontování sklíčidla

#2 Příspěvek od renous »

našel jsem tohle ale je tam zmínka o tom šroubku tak nevím. Není možnost, že bys ho měl vevnitř tak obroušenej, že už není vidět?

http://rapidlibrary.com/source.php?file ... 9b728b961e
DX6i, HK-450GT, HK-450TT PRO
http://renous01.rajce.idnes.cz/helinehody
martin z

#3 Příspěvek od martin z »

Ani v nových kličkových sklíčidlech pro vrtačky narex šroub není, když jsem se ptal jak to zajistit aby se to nepovolovalo při používání levého chodu tak mi bylo řečeno zajistit sklíčidlo na vřetenu lepidlem na šrouby, loctitem atd. Takže o starost s vytočením (mnohdy strženého) šroubu máš míň (protože šroub má levý závit a je to z měkkýho bláta pro křížový šroubovák), tak už jen vytočit sklíčidlo z vřetene. Zkus tenhle postup:

http://www.naradionline.cz/vymena-sklicidla-u-vrtacky/

tady bys měl vidět výkres
http://ekat.protool.de/EKAT/jsp/main.js ... &nodeId=81

mě se to sice nezobrazuje, ale pamatuju si že to bylo totožné s narexkou ASV 9,6E a u ní na výkrese vidím že drážka na vřetenu mezi sklíčidlem a převodovkou pro plochý klíč tam je.
martin z

#4 Příspěvek od martin z »

Tak jsem si přečetl co jsem napsal a koukám že jsem hlavní problém nepochopil. Šroub by tam opravdu měl být, ale podle fotky to vypadá že se ho už někdo pokoušel odvrtat? Nevím jak vypadá ta převodovka rozebraná, měnila se jako celek, dokud se to ještě vyrábělo a dalo koupit (podle obj. čísla je to totožné s tou narexkou a na tu už to není).
qq
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od qq »

Jak jsem psal, pár aku vrtaček jsem už rozebral (všechny Bosch) a obvykle nebyl větší problém, ale tady sklíčidlo už v minulosti bylo měněno za nové. Ale nedělal jsem to tehdy já (vyměněné jsem to už koupil). Nákresy rozborky a náhradních dílů jsem si taky prošel. Šroub tam vevnitř prostě není a není ani ubroušený, ani odvrtaný, to by vypadalo jinak (chápu, že fotka není úplně dobrá) :wink: Jsem z toho trochu na větvi... :(
qq
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od qq »

Doplním, že sklíčidlo je RÖHM a je od 1 do 10mm. Přímo na něm je napsáno "1/32 - 3/8 RÖHM 1 - 10 L 3/8 - 24 S 2A W02"
Vypadá cca takto:
Obrázek
martin z

#7 Příspěvek od martin z »

Dobře, tak šroub tam není, tak je asi sklíčidlo jen mechanicky dotažené nebo pojištěné něčím jako loctite. Když nepůjde povolit rozumnou silou jako při povolování předchozích sklíčidel tak možná trochu prohřát pistolovou pájkou v místě kde postrádáš ten šroub. Když není sklíčidlo zajištěné šroubem tak je buď hodně zatažené nebo zalepené, jinou záludnost jako třeba sklíčidlo s levým závitem bych v tom nehledal.

vidím to sklíčidlo, má závit 3/8 zcela běžný pro akuvrtačky, žádná záludnost.
qq
Kontaktovat uživatele:

Re: Protool DSP 9,6 E - vymontování sklíčidla RÖHM

#8 Příspěvek od qq »

Zkusím tu pájku a uvidím. Už mě to za dnešek celkem štve, protože ať dělám, co dělám, vždycky u toho myslím na to pitomé sklíčidlo :D Díky :wink:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“