Minicorado
- olda
- Kontaktovat uživatele:
Re: Minicorado
Jaký tam máš motor, našel jsem akorát, že jsi uvažoval o
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 000kv.html
jestli to platí jako finální osazení.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 000kv.html
jestli to platí jako finální osazení.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
Mam tam hyperion gs-2218-10.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
creagel píše:Mam tam hyperion gs-2218-10.
Výborný motor, také jsem s ním spokojen.
Jinak ta kompenzace motorového letu odtokovkou je lepší řešení než VOP, také používám.
Po 109s motoroveho casu jsem do 2200mAh dobijel 924mAh. Ve vzduchu jsem stravil cca 40 minut a packoval jsem docela dost (z baterky je napajena i palubni elektronika pres BEC rgulatoru). Zkusim jeste nekolik letu, ale asi muzu s klidnym svedomim zvysit motorvy cas na 150s. Na blbnuti toho motorovyho casu je az az 
Graf se bohuzel vyexportoval bez paticky s textovou reprezentaci min/max hodnost. Takze telegraficky:
max. proud: 31A
max. otacky: 10700/min
max. prikon: 354W
otepleni regulatoru po motorovem letu: +15°C
Suma sumarum, regulator je tam naddimenzovany
Dneska bych uz sel do jineho: http://www.graupner.de/de/products/33745/product.aspx
Uvidim, treba po sezone pujde Minicorado do sveta a pres zimu si postavim nove v jinych barvickach (navrh uz mam) a s jinym regulatorem. S pohonem jsem asbsolutne spokojeny, netreba menit. Stejne tak se mi libi ten nahon kridelek vnitrkem. Jediny, co jeste predelam, je MPX v trupu. Ted je napevno desticka prilepena na steny trupu, takze prijimac ,ktery je az za ni, nejde vyndat. Predelam to tak, ze na trup prilepim 2 preklizkovy kosticky, na ktery bude ta deska prisroubovana.
Kdyz by pak slo Minicorado do sveta a clovek by tam chtel jiny prijimac, nebude problem to vymenit.
Graf se bohuzel vyexportoval bez paticky s textovou reprezentaci min/max hodnost. Takze telegraficky:
max. proud: 31A
max. otacky: 10700/min
max. prikon: 354W
otepleni regulatoru po motorovem letu: +15°C
Suma sumarum, regulator je tam naddimenzovany
Uvidim, treba po sezone pujde Minicorado do sveta a pres zimu si postavim nove v jinych barvickach (navrh uz mam) a s jinym regulatorem. S pohonem jsem asbsolutne spokojeny, netreba menit. Stejne tak se mi libi ten nahon kridelek vnitrkem. Jediny, co jeste predelam, je MPX v trupu. Ted je napevno desticka prilepena na steny trupu, takze prijimac ,ktery je az za ni, nejde vyndat. Predelam to tak, ze na trup prilepim 2 preklizkovy kosticky, na ktery bude ta deska prisroubovana.
Kdyz by pak slo Minicorado do sveta a clovek by tam chtel jiny prijimac, nebude problem to vymenit.
Tak to se hlasím jako zájemce. Moc se mi líbil seriál za stavby. Už dlouho po coradu pokukuju. Mel bych ho místo miniritmuse za barák na pole.
.
Po vecerech byla vzdy chvilka casu, tak jsem predelal uchyceni MPX v trupu. Puvodne byla uhlikova desticka prilepena napevno v trupu. Ale protoze je prijimac za ni a pod destickou s konektorem se prijimac neprotahne, tak jakakoliv vymena prijimace nepripadala v uvahu.
Nove je uhlikova desticka prisroubovana do spalicku z 8mm preklizky. Ty jsem prilepil smesi sekane bavlny a 30min epoxy k trupu. Drzi to fest
Nerikam, ze ted je nejaka slast vyndat prijimac, ale jde to - a to je hlavni.
Prikladam par fotek, kdyby se do toho nekdo poustel, at ma inspiraci. Nemam v trupu sice tak uklizeno, jako Dalibor (laminovat tunylek se mi fakt nechtelo). Ono jde stejne jen o tazeni servokabelu od regulatoru k MPX konektoru. Pouzil jsem osvedcenou smrstovacku, kterou jsem prilepil sekundovym lepidlem k trupu. A smrstovackou je tazeny servokabel od reglu. Drzi to, neplandato a v trupu je krasne uklizeno.
Konektor pro telemetrii jsem lepil smesi epoxy a mikrobalonu. Na konektor jsem pripajel kabel, nasunul na nej protikus od serva (ten byl naseparovany aby sel pote vyndat), primacknul ke stene trupu a zafixoval kolickem.
Na spodek trupu od konce regulatoru az k prijimaci je prilepeny suchy zip (bodlinky) pro uchyceni baterie. Radsi jsem jej prilepil vsude, kdybych menil pohon/baterku, at nemusim znova lepit.
Nove je uhlikova desticka prisroubovana do spalicku z 8mm preklizky. Ty jsem prilepil smesi sekane bavlny a 30min epoxy k trupu. Drzi to fest
Prikladam par fotek, kdyby se do toho nekdo poustel, at ma inspiraci. Nemam v trupu sice tak uklizeno, jako Dalibor (laminovat tunylek se mi fakt nechtelo). Ono jde stejne jen o tazeni servokabelu od regulatoru k MPX konektoru. Pouzil jsem osvedcenou smrstovacku, kterou jsem prilepil sekundovym lepidlem k trupu. A smrstovackou je tazeny servokabel od reglu. Drzi to, neplandato a v trupu je krasne uklizeno.
Konektor pro telemetrii jsem lepil smesi epoxy a mikrobalonu. Na konektor jsem pripajel kabel, nasunul na nej protikus od serva (ten byl naseparovany aby sel pote vyndat), primacknul ke stene trupu a zafixoval kolickem.
Na spodek trupu od konce regulatoru az k prijimaci je prilepeny suchy zip (bodlinky) pro uchyceni baterie. Radsi jsem jej prilepil vsude, kdybych menil pohon/baterku, at nemusim znova lepit.
- Přílohy
Naposledy upravil(a) creagel dne stř 20.02.2013 19:17, celkem upraveno 1 x.
Jeste jedna fotka - pohled na MPX. Cely pod urovni trupu. Jak je videt, prijimac by pod nim opravdu neprosel. Pokud jednou pujde minicorado do sveta, tak neni problem desticku s MPX odsroubovat a pripadne vlozit jiny prijimac. Nacvaknout kridlo zadny problem - clovek nemusi laborovat s kabelama, nechavat si je delsi, ... proste nacvaknout kridlo, utahnout srouby a hura do vzduchu 
Pruhledna izolepa - ja pouzivam uzkou "na zavesy" od p. Palacka. Nejdriv vse ocistim a pak prikladam izolepu a pritlacuji hadrikem.
creagel píše:Pruhledna izolepa - ja pouzivam uzkou "na zavesy" od p. Palacka. Nejdriv vse ocistim a pak prikladam izolepu a pritlacuji hadrikem.
Dík. A nepoužívá někdo takové to strhávací lepidlo?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
- boris
- Kontaktovat uživatele:
creagel píše:Jeste jedna fotka - pohled na MPX. Cely pod urovni trupu. Jak je videt, prijimac by pod nim opravdu neprosel. Pokud jednou pujde minicorado do sveta, tak neni problem desticku s MPX odsroubovat a pripadne vlozit jiny prijimac. Nacvaknout kridlo zadny problem - clovek nemusi laborovat s kabelama, nechavat si je delsi, ... proste nacvaknout kridlo, utahnout srouby a hura do vzduchu
Je to moc pěkné a zajímavé. Nebyla by fotka jak je protikus umístěný na křídle? Děkuji. Boris
boris píše:creagel píše:Jeste jedna fotka - pohled na MPX. Cely pod urovni trupu. Jak je videt, prijimac by pod nim opravdu neprosel. Pokud jednou pujde minicorado do sveta, tak neni problem desticku s MPX odsroubovat a pripadne vlozit jiny prijimac. Nacvaknout kridlo zadny problem - clovek nemusi laborovat s kabelama, nechavat si je delsi, ... proste nacvaknout kridlo, utahnout srouby a hura do vzduchu
Je to moc pěkné a zajímavé. Nebyla by fotka jak je protikus umístěný na křídle? Děkuji. Boris
Koukni na stranku 29 tohodle vlakna - jsou tam fotky toho MPX. Pokud by ti to nestacilo, muzu pripadne nafotit dalsi. Myslim ale, ze pro predstavu to stacit bude.
Tak po nejaky dobe opet minicorado okusilo vzduch. Zaciname se seznamovat, ale neco porad ne a ne vyladit - smerovku. Vychylky mam +- ty doporucovane v rezimu rychlost. Kdyz ale zkusim udelat zatacku jen smerovkou a na mensi rychlosti (ne zas uplne na minimalce), tak ma ero tendenci vrtat. Musim opravdu opatrne pracovat se smerovkou. Co s tim? Nejakou diferenciaci motyla? Nebo jen zmensit vychylky?
btw: po 125s motoroveho letu jsem dobijel do aku 940mAh. Takze muzu asi smele letat jeste vic motorovyho casu (ac toho po tech 2minutach motoru mam az az)
btw: po 125s motoroveho letu jsem dobijel do aku 940mAh. Takze muzu asi smele letat jeste vic motorovyho casu (ac toho po tech 2minutach motoru mam az az)
creagel píše:Tak po nejaky dobe opet minicorado okusilo vzduch. Zaciname se seznamovat, ale neco porad ne a ne vyladit - smerovku. Vychylky mam +- ty doporucovane v rezimu rychlost. Kdyz ale zkusim udelat zatacku jen smerovkou a na mensi rychlosti (ne zas uplne na minimalce), tak ma ero tendenci vrtat. Musim opravdu opatrne pracovat se smerovkou. Co s tim? Nejakou diferenciaci motyla? Nebo jen zmensit vychylky?
No, zatacky by se mely litat soucinnosti vsech kormidel, ne jenom smerovkou nebo jenom kridelky. Pokud mas vychylky smerovky (pri rizeni jen kniplem) nastaveny tak, jak pisu v navodu(tedy 15mm nahoru a 13mm dolu), tak je zkus upravit na 14/14 nebo i na 13/15. Ten pomer (15/13) je nastaveny na pouziti smerovky pri krouzeni, ne pro prechod z rovneho letu do zatacky. Pokud das vychylku v rovnym letu, tak eroplan zvedne cumak, zpomali a ...... zavrta
To bych neveril, jak lehka zmena diferenciace motyly zmeni chovani modelu. Dneska jsem tomu obetoval cele letani (asi 45minut). Zkousel jsem ruzne pomery a chovani letadla. Neni to zatim uplne idealni (ono u nas bylo i dost vetrno, takze se to treba za normalnich podminek bude chovat jinak) ale je to rozhodne lepsi. Zatim mam vychylky motyla 12/12 (puvodne bylo 14/12) a zda se to odost lepsi. I se lepe toci kruhy.
btw: v minulych dnech jsem si odskakoval myslenkove odpocinout k sicimu stroji a vysledek v prilozenych obrazcich
btw: v minulych dnech jsem si odskakoval myslenkove odpocinout k sicimu stroji a vysledek v prilozenych obrazcich
- Přílohy