DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Michal90

Re: NAZA-M

#526 Příspěvek od Michal90 »

Tak díky za radu, už to maká.
zskal
Kontaktovat uživatele:

Re: NAZA-M

#527 Příspěvek od zskal »

Michal90 píše:Tak díky za radu, už to maká.

Asi by to příště chtělo líp číst návody a ne hned zakládat nové vlákno když už tu k tomu jedno je...No ale hlavně že se podařilo :wink:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
pedy
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA

#528 Příspěvek od pedy »

Zdravím, tak jsem v sobotu smontoval quada - kostra uhlík rozteč 670 (čína), motory a vrtule (12x4,7) Conrad 650 (REELY), regly DJI, baterie 3s 5500 a řídí to NAZA-M + GPS. Nějak jsem to nastavil a šel to zvednout. Normálně jsem zůstal vyvalenej :o ... Zvednul jsem to metr ned zem a zjistil jsem, že se při řízení skoro "nudim"... Prostě bomba. Za rok a půl jsem vyzkoušem několik jednotek, ale tohle vážně neuměla žádná. Teď už jen pěkný počasí a jde se fotit...
Xaircraft V8, Hexa DJI, Spektrum 8, Gopro 2,3 Black...
ekofyzika
Kontaktovat uživatele:

#529 Příspěvek od ekofyzika »

zskal píše:
ekofyzika píše:...Nemohl bys sem prosím dát nějakej odkaz na web pro nastevní NAZY s T9x + Frsky nebo popsat své nastavení podrobněji :-)

Něco najdeš třeba tady, nebo tady. A tady je to hezky i s fotkama.
Od toho se v pohodě odpíchneš a ty hodnoty si trošku poupravíš podle svého rádia. Ony ty Turnigy nejsou zas tak přesně stejné a některé hodnoty je třeba doladit na těch přepínačích už přímo v prostředí v DJI Asistentovi...ale jen malinko. Pokud by se ti to nedařilo, tak ti nafotím nastavení co mám já. Ale já jsem to dělal taky podle toho co jsem uvedl.

Potřeboval bych vyjasnit jeden základní pojem, bez toho se nehnu dál - ppm. Vysílačka T9x má nějaké nastavení pro ppm signál "proto" ppm (standartně 300 uS a 22,5 mS) což je nějaký kódovací protokol a pulzní mezery. Frsky přijímač D8R-II plus zase praví něco o dvou režimech ppm (FS - 18 mS a HS - 9 mS rámech - volba pro pomalá a rychlá serva), no a nakonec NAZA asitent umožňuje při nastavení výběr modulace tradiční, ppm nebo S-Bus. Když jsem se ovšem dotázal u Frsky jaké nastavení NAZA mám zvolit, napsali že tradiční, neboť to co je u NAZY uvedeno jako ppm je vlastně CPPM (což je propojení NAZY s přijímačem jenom jedním kanálem, něco jako S-Bus). Takže v tom mám trochu guláš :-)
Otázka zní: Jak mám nastavit Tx a Rx v parametrech ppm, aby to spolu s NAZA v "tradičním nastavení" bez problémů komunikovalo po 8 servokabelech ?
Copter ve výstavbě, http://www.ekofyzika.cz
zskal
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od zskal »

ekofyzika píše:...Otázka zní: Jak mám nastavit Tx a Rx v parametrech ppm, aby to spolu s NAZA v "tradičním nastavení" bez problémů komunikovalo po 8 servokabelech ?

No tohle mi taky trochu zamotalo hlavu. Nakonec jsem to nastavil v Asistentovi jako "tradiční". Na FrSky modulu jsem zkoušel ty malé přepínače přepínat snad všemi způsoby a Naze to bylo úplně jedno. Jede to bez problémů. Kombinace těch DIP přepínačů na FrSky modulu mi ale taky není moc jasná a nevím přesně jak by to správně mělo být nastaveno. Byl bych rád, kdyby nám to tu někdo mohl vysvětlit...
ekofyzika
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od ekofyzika »

zskal píše:
ekofyzika píše:...Otázka zní: Jak mám nastavit Tx a Rx v parametrech ppm, aby to spolu s NAZA v "tradičním nastavení" bez problémů komunikovalo po 8 servokabelech ?

No tohle mi taky trochu zamotalo hlavu. Nakonec jsem to nastavil v Asistentovi jako "tradiční". Na FrSky modulu jsem zkoušel ty malé přepínače přepínat snad všemi způsoby a Naze to bylo úplně jedno. Jede to bez problémů. Kombinace těch DIP přepínačů na FrSky modulu mi ale taky není moc jasná a nevím přesně jak by to správně mělo být nastaveno. Byl bych rád, kdyby nám to tu někdo mohl vysvětlit...

Tak co se týče přepínačů na VF modulu Frsky, tak ty souvisí s přenosem telemetrie a taky umožňují upgrade firmwaru. Já mám tedy modul zamontovanej přímo ve vysílačce, ale přepínač je tam taky. Myslím že s modulací vysílacího signálu to nesouvisí.
BTW - mně to právě s Nazou nechodí, poslal jsem jí do servisu, ale hrozím se toho, co budu dělat až mi jí vrátí, že jí nic není :-)
Copter ve výstavbě, http://www.ekofyzika.cz
meko
Kontaktovat uživatele:

#532 Příspěvek od meko »

Ahojky.
Mám modul DJT přimontovaný na Graupner MX 12.
Obě páčky dole - pro přijímače s telemetrií
levá dole , pravá nahoře - pro přijímače bez telemetrie
oba nahoru -firmware upgrade (ještě sem nezkoušel)
přepínat při vypnuté vysílačce
k přijímačům s telemetrií mám připojen hlídač napětí aku podle návodu od kolegů ze slovenska cevaro.sk
Používám to na letadlech(kuličky) a nově na qvadře s Multiwií softem.Zatím maká k naprosté spokojenosti.
Bohužel nemám nejmenší páru , jak to maká s Nazou
Snad Vám to pomůže.
toto je odkaz na manual nastavení -odstavec 6
http://www.frsky-rc.com/uploadfile/2010 ... 814373.pdf
Focus,Mustang-Šad model, Mustang-Hacker combat,Lazy Sparow,Easy-FunCub,LazyBee,MX 12 s FrSky
zskal
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od zskal »

meko píše:Ahojky.
Mám modul DJT přimontovaný na Graupner MX 12.
Obě páčky dole - pro přijímače s telemetrií
levá dole , pravá nahoře - pro přijímače bez telemetrie
oba nahoru -firmware upgrade (ještě sem nezkoušel)
přepínat při vypnuté vysílačce
k přijímačům s telemetrií mám připojen hlídač napětí aku podle návodu od kolegů ze slovenska cevaro.sk
Používám to na letadlech(kuličky) a nově na qvadře s Multiwií softem.Zatím maká k naprosté spokojenosti.
Bohužel nemám nejmenší páru , jak to maká s Nazou
Snad Vám to pomůže.
toto je odkaz na manual nastavení -odstavec 6
http://www.frsky-rc.com/uploadfile/2010 ... 814373.pdf

To je přesně co jsem potřeboval vědět - díky! :wink:
meko
Kontaktovat uživatele:

#534 Příspěvek od meko »

szkal ---- není zač.snad to pomůže i dalším.
Focus,Mustang-Šad model, Mustang-Hacker combat,Lazy Sparow,Easy-FunCub,LazyBee,MX 12 s FrSky
Henry1

#535 Příspěvek od Henry1 »

DJI vydalo novou verzi manuálu k NAZe v 2.5
http://download.dji-innovations.com/dow ... ual_en.pdf
Je tam něco navíc, krom 1 strany třeba i výstupní max. proud z VU :wink:
tožtak
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
Duffs

#536 Příspěvek od Duffs »

Uf dnešný zažitok :D odpadla mi zničoho nič antena na vysielači a copter stratil signal tak v 400 - 500m vyške.Už som ju skoro nevidel. A copterka pekne prístala :D
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od JirkaA »

Duffs píše:Uf dnešný zažitok :D odpadla mi zničoho nič antena na vysielači a copter stratil signal tak v 400 - 500m vyške.Už som ju skoro nevidel. A copterka pekne prístala :D

Jak muze z niceho nic odpadnout antena na TXu?
OK2WY
Duffs

#538 Příspěvek od Duffs »

No to som sa čudoval aj ja...proste to odpadlo v tomto mieste Obrázek
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
martinre
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od martinre »

Duffs píše:Uf dnešný zažitok :D odpadla mi zničoho nič antena na vysielači a copter stratil signal tak v 400 - 500m vyške.Už som ju skoro nevidel. A copterka pekne prístala :D

Tou výškou 400-500m si si jistý? Jak máš velkej kopter? Ono ve 100m už je i velký kopter dost malý. Já byl nejvíc ve 180m(měřeno telemetrií) a měl jsem co dělat ho vidět. Takže i těm 400m se mi moc nechce věřit, ale rád se nechám přesvědčit.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od zskal »

Duffs píše:No to som sa čudoval aj ja...proste to odpadlo v tomto mieste Obrázek

Mě se na FrSky modulu stalo přesně to samé...ale naštěstí na zemi. Za letu jsem měl občasné krátké výpadky a pak mi ten pendrek zústal v ruce. Není to problém sehnat v kterémkoliv obchodě s wifi technikou.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“