Nový sklad v Holandsku

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Nový sklad v Holandsku

#136 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Zase tam neco vyvadeji s postovnym... Asi pred mesicem objednane batercicky (160 mAh) 10ks prislo zasilkou za 1,25USD; ted jsem to same nasypal do kosiku a ejhe, postovne na vyber jen 9,50USD...:-(

Už se tu o tom psalo na předchozí stránce.

V lednu 2013 byla na nějakou dobu výluka všech levných variant poštovného z Holandského skladu definovaných jako Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech... a i když sis z Holandského skladu dal do košíku třeba jen nějakou prkotinu o hmotnosti pár gramů tak šlo zvolit pouze maximální poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43.

Pak zprovoznili zase i ty možnosti levných variant poštovného Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech..., ale od té doby zároveň udělali změnu v nějakém interním limitu celkové kapacity mAh na zásilku pro možnost kterékoli z těch levnějších variant poštovného a podle testů, které jsem k tomu zatím dělal stačí překročit limit cca 500 mAh na zásilku a už je z Holandského skladu maximální poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43, přičemž za překročení se bere celkový součet kapacit v zásilce. Takže při 10 kusech (160mAh) je celková kapacita na zásilku 1600 mAh což je víc než trojnásobné překročení toho limitu.

Příklad

Pokud vložím do košíku například tři kusy lipolky po 160 mAh 1S kus z Holandského skladu viz tento odkaz tj. celková kapacita na zásilku je v takovém případě 480 mAh tedy ještě v limitu, tak je při dokončování objednávky v posledním tj. třetím kroku před placením k dispozici volba Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25.

Jakmile mám ovšem v košíku čtyři kusy téže lipolky tj. celková kapacita na zásilku je v takovém případě 640 mAh tedy už přes limit tak už je pak k dispozici jen volba Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43.

Podle tohoto příkladu by se vyplatilo si koupit namísto deseti kusů těchto lipolek najednou např. jen devět a navíc je rozdělit na tři samostatné objednávky po třech kusech a tím by náklady na poštovné činily jen 3 x $1.25 = $3,75 namísto $9.43. V tomto případě by se tedy dalo ušetřit na poštovném $5,68.

Podobně třeba dva kusy lipolky 180 mAh 3S z Holandského skladu v jedné objednávce viz tento odkaz jsou za poštovné Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25, ale tři kusy téže lipolky v rámci jedné objednávky už jsou za poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43.

Nyní je tedy pro ty levnější varianty poštovného tj. obecně kterákoli ze Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech... potřeba počítat s tím, že kapacita lipolek v zásilce by měla být do 500 mAh a pokud to jde rozdělit jako ve výše zmíněném příkladu tak se dá pár dolarů ušetřit. U lipolky, kde je kapacita jedné samotné přes cca 500 mAh je holt k dispozici jen poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:..... podle testů, které jsem k tomu zatím dělal stačí překročit limit cca 500 mAh na zásilku a .......

aaaaaaaa, dekuji, jako vzdy perfektni prace :-)
jdu na to...

edit: fakt ju, 3x160mAh jde za 1,25USD 4x uz za 9,45... previti, tak jsem z nich vymamil 3 krabice :-P :-D
jyrry.webnode.cz
Ali

#138 Příspěvek od Ali »

jyrry píše:... previti, tak jsem z nich vymamil 3 krabice :-P :-D

nj .. když se dá něco zneužít tak to Čech zneužije .. doufám ze to levný poštovný nakonec HK nezruší úplně.
Už jsem něco podobného zažila u jiných služeb.
RC DX7, Graupner MX20, FOX 1800, FUNCUB, B-17, P-51, DC7
tks
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od tks »

Drondysi, takže má pro Tebe do statistiky: dnes přišla další zásilka s poštovným $1.25. Přišlo to opět přesně za týden normální poštou. Včera jsem objednal něco s poštou $2.45, takže uvidíme...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Drondys

#140 Příspěvek od Drondys »

tks píše:Drondysi, takže má pro Tebe do statistiky: dnes přišla další zásilka s poštovným $1.25. Přišlo to opět přesně za týden normální poštou. Včera jsem objednal něco s poštou $2.45, takže uvidíme...

Jak už vyplynulo z předchozí části diskuse. Loni všechno co se tady diskutovalo chodilo přes kurýry většinou přes GLS a občas přes GEIS a to i včetně těch nejlevnějších variant poštovného z Holandského skladu. Přes poštu nikdo nic loni z Holandského skladu nehlásil.

Letos v lednu Hobbyking dočasně z Holandského skladu zablokoval všechny levnější volby poštovného označené jako Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech... a určitou dobu byla dostupná jen jedna volba Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43.

V několika odpovědích na dotazy k tomu zablokování z podpory Hobbykingu reagovali jen velmi neurčitě v tom smyslu, že mají nějaké technické potíže bez bližší specifikace a proto museli zablokovat ty levnější volby poštovného.

Lze jen spekulovat o tom, že mohli mít nějaké problémy a vyjednávání s kurýry o cenách ve vztahu k těm levnějším volbám poštovného a patrně se nakonec s kurýry na těch nízkých cenách už znovu nedohodli, ale dohodli se s poštou, a asi proto to teď poté co opět zprovoznili ty levnější varianty poštovného z Holandského skladu začalo chodit přes poštu.
draceq
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od draceq »

Přidávám do statistiky: Holandský sklad, nejlevnější pošta (1.25$), objednáno 6.3., odesláno 7.3., doručeno 18.3., doručovatel Česká pošta.
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Andrews »

OMG vy mě strašíte :) NL miluju právě pro doručování GLS a to jim ještě do adresy napíšu "ať volaj z vrátnice v práci" a řidič opravdu zavolá. Tohle napsat a jít to přes českou poštu tak z nich balík nedostanu ;) Doufám, že drahý balíky půjdou i nadále přes GLS.

Mám ale jinej dotaz: v NL došly baterky 3S 2200mAh... A žádný nejsou BK takže nejde objednávat. Jaká je vaše zkušenost se změnou stavu? Jak je možné, že některé zboží má -12 ?

Nedávno jsem narazil na tento site: http://rcsearch.info/hobbyking/buddy/?strSearch=2200mah+3S&cid=85&SortBy=&dt=&wh=nl#catalog kde je možné grafovat a sledovat vývoj skladů HK. Je zde nádherně vidět, že se jaro blíží, jak baterky mizejí :)
mab
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od mab »

Holandský sklad dva malé balíčky (unor. březen), poštovné 1.25$.
Oba balíčky přišly přes Českou poštu 8 kalendářních dní od odeslání.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Papir
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Papir »

Jeden regl z NL. V neděli 17.3. jsem objednal, dnes 21.3. dopo s ním pošta (ČP) dorazila. Luxus :D
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
michalv

#145 Příspěvek od michalv »

Ahoj kluci nemáte někdo nějaké zprávy, kdy naskladněj sklad v Holandsku a EU ? Už měsíc nemají žádné Turnigy nanotech :-( V Čínským skladu mají dostatek, ale tam je problém s Clem. No potřeboval bych 2xturnigy nanotech 4s2700, myslíte, že by je na poště zabavily ?
Nevím co se děje.
Drondys

#146 Příspěvek od Drondys »

michalv píše:Ahoj kluci nemáte někdo nějaké zprávy, kdy naskladněj sklad v Holandsku a EU ? Už měsíc nemají žádné Turnigy nanotech :-(

Myslím, že trochu přeháníš. To, že nemají zrovna ty packy, o které ti jde ještě neznamená, že nemají žádné Turnigy nanotech. V holandském skladu mají v současnosti v nabídce 214 lipolek Turnigy nanotech a z toho je aktuálně skladem 90 což je cca 42%. Není tedy pravdou, že by neměli žádné Turnigy nanotech. Informaci o tom kdy ten či onen pack naskladní mají asi jedině viz tento odkaz.

michalv píše:V Čínským skladu mají dostatek, ale tam je problém s Clem. No potřeboval bych 2xturnigy nanotech 4s2700, myslíte, že by je na poště zabavily ?

Proč by to měli zabavovat ? Maximálně se může stát, že zaplatíš DPH 21% ze sumy cena zboží + poštovné. Z hlediska cla je to pod limitem. Pokud jde o poplatek za celní odbavení tak jelikož jsi z Prahy tak odbavit si to můžeš zajít osobně na celní poštu Praha 120 a tím ušetřit cca 120 Kč na poplatku České pošty jelikož při osobním odbavení účtují jen poplatek 96 Kč. Podrobnosti k tomu najdeš v úvodním příspěvku jiného tématu viz tento odkaz. Není potřeba procházet celé to vlákno. Stačí si prostudovat jen ten úvodní příspěvek, ve kterém je vše podstatné shrnuto a popsáno.
michalv

#147 Příspěvek od michalv »

No to už jsem jednou zažil, když jsem musel na poštu a všechny možné papíry, předkládat, kolik balíček opravdu stojí atd.. Taky jsem platil uskladnění na poště i když jsem si pro balíček šel hned druhý den. Jo a to jsem tam čekal šílený fronty cca 2hod a částka balíčku byla něco kolem 1500Kč. Tak že kdybych objednal z International Warehause ty dvě lipolky, tak si budu muset přetrpět to samé. Nebo jestli by to nějak prošlo, že by ten balíček přišel normálně a nemusel bych provádět takový manévry?
Jinak lipolek nanotech tam fakt moc nemají skladem, myslím tím v Holandsku a EU.
Drondys

#148 Příspěvek od Drondys »

michalv píše:No to už jsem jednou zažil, když jsem musel na poštu a všechny možné papíry, předkládat, kolik balíček opravdu stojí atd.. Taky jsem platil uskladnění na poště i když jsem si pro balíček šel hned druhý den. Jo a to jsem tam čekal šílený fronty cca 2hod a částka balíčku byla něco kolem 1500Kč. Tak že kdybych objednal z International Warehause ty dvě lipolky, tak si budu muset přetrpět to samé. Nebo jestli by to nějak prošlo, že by ten balíček přišel normálně a nemusel bych provádět takový manévry?

Pokud si to objednáš z International Warehause pak je to věc čistě náhody podle toho kdo to u České pošty zrovna dostane do "pracek" a jak bude zrovna horlivý. Někdy projdou zásilky bez DPH a bez poplatku i když je to třeba dvoukilový balík a i když je v deklaraci přímo na balíku uvedena cena třeba 500 USD zatímco jindy se v tom šťourají a vyžadují doklady k zásilce i když je to malá obálka s cenou třeba okolo 10 USD a pokud si vyžádají doklady tak si naúčtují poplatek 96 Kč i když na zásilku není stanoveno DPH ani clo. Prostě je to taková forma "výpalného", kterou praktikuje Česká pošta k tomu, aby se tu a tam přiživila na některých zásilkách ze zemí mimo EU ať už jsou jakékoli jak zmiňuju v jiném tématu viz tento odkaz.

Pokud by to neprošlo bez DPH tak bys to buď holt přetrpěl a nebo by sis holt připlatil 218 Kč a Česká pošta by to celé vyřídila za tebe s tím, že papíry k zásilce pokud by si je od tebe vyžádali dopisem bys poslal emailem. Podrobný popis, které dokumenty a na jakou emailovou adresu se posílají je uveden v úvodním příspěvku toho již odkazovaného tématu viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.
qq
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od qq »

Jen k tomu doplním vlastní zkušenost.

Objednal jsem z USA, z RC4WD. Balíček za 8USD, s poštou to bylo 20USD. Jelikož tam nějaký blbec napsal na balík do deklarované ceny 64 dolarů, tak mi to stopnuli a jelikož jsem měl na poště souhlas se zatupováním (myslel jsem, že je jednorázový, moje chyba), tak mě "zastoupili". Stálo mě to skoro 400 (daň a výpalné Poště). Reklamaci jsem (spolu se všemi potřebnými dokumenty) podal 11.9.2012 a od té doby ticho po pěšině. Pošta totiž údajně na toto nemá žádný zákonný limit, kdy musí reklamaci tohoto typu vyřídit. Tak jen smutně čekám, jestli se domůžu spravedlnosti a svých peněz, které si tato poštovní mafie beztrestně vzala... :( :oops:
Drondys

#150 Příspěvek od Drondys »

qq píše:Jen k tomu doplním vlastní zkušenost.

Objednal jsem z USA, z RC4WD. Balíček za 8USD, s poštou to bylo 20USD. Jelikož tam nějaký blbec napsal na balík do deklarované ceny 64 dolarů, tak mi to stopnuli a jelikož jsem měl na poště souhlas se zatupováním (myslel jsem, že je jednorázový, moje chyba), tak mě "zastoupili". Stálo mě to skoro 400 (daň a výpalné Poště). Reklamaci jsem (spolu se všemi potřebnými dokumenty) podal 11.9.2012 a od té doby ticho po pěšině. Pošta totiž údajně na toto nemá žádný zákonný limit, kdy musí reklamaci tohoto typu vyřídit. Tak jen smutně čekám, jestli se domůžu spravedlnosti a svých peněz, které si tato poštovní mafie beztrestně vzala... :( :oops:

1. Pokud chcete, aby byla reklamace vyřízena dříve než zemřete stářím pak je potřeba to reklamovat přímo na celním úřadě a nikoli na poště.

2. I na celním úřadě může trvat vyřízení reklamace cca 3 až 6 měsíců a v případě nutnosti např. při prodlevě delší než cca měsíc je potřeba to i opakovaně urgovat v první řadě emailem a pokud není opakovaně odezva pak telefonicky.

Informace k tomu jsou uvedeny v úvodním příspěvku toho již odkazovaného tématu viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud zjistíte, že bylo něco vypočteno špatně.
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“