Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
ahoj
nedá mi to a musím se zeptat , proč jsem se za padesát let modelaření ještě nesetkal s tlačnou vrtulí ? vždy to byla jen pravo nebo levotočivá a tlačná z toho byla až po namontování , a elektromotoru jde otočit směr otáčení. dřív to šlo i u některých spalováků (2,5 Jena)
ahoj Jarda
nedá mi to a musím se zeptat , proč jsem se za padesát let modelaření ještě nesetkal s tlačnou vrtulí ? vždy to byla jen pravo nebo levotočivá a tlačná z toho byla až po namontování , a elektromotoru jde otočit směr otáčení. dřív to šlo i u některých spalováků (2,5 Jena)
ahoj Jarda
-
czpredseda
Asi kvůli zjednodušení pojmů? prostě P jako Pusher jako tlačná, namontuju ji do tlačnýho uspořádání, nastavim směr otáček a je to. V podstatě totéž jako levo/pravo točivá nebo counter rotate 
OK ,
ale ještě k Betě . dával jsem je do kupy několika lidem , je to do začátku dobrý model , už pro motor a vrtuli ,přesto se našel jeden kamarád ,který s ní létá skoro rok ,co ta chudinka zkusila ,ale on to neuřídí ani po takové době. jeho oblíbený letový prostor je nad hlavou nebo do slunce a tvrdí ,že to nevidí .bez něj by snad létala sama líp.sám ,když ji někomu postavím ,tak si s ní rád zalétám
ahoj Jarda
ale ještě k Betě . dával jsem je do kupy několika lidem , je to do začátku dobrý model , už pro motor a vrtuli ,přesto se našel jeden kamarád ,který s ní létá skoro rok ,co ta chudinka zkusila ,ale on to neuřídí ani po takové době. jeho oblíbený letový prostor je nad hlavou nebo do slunce a tvrdí ,že to nevidí .bez něj by snad létala sama líp.sám ,když ji někomu postavím ,tak si s ní rád zalétám
ahoj Jarda
vrtule APC 5,5x 4,5 se mne neosvědčila, teď jsem to testoval, protoze 6x4 se mne povedlo zlomit. Srovnal bych to s původní vrtulí.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
K problematice vrtulí: nikdy jsem tlačné speciálky nepoužíval a unašeč se mi nepovolil.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
quote]vrtule APC 5,5x 4,5 se mne neosvědčila, teď jsem to testoval, protoze 6x4 se mne povedlo zlomit. Srovnal bych to s původní vrtulí.[/quote]
Myslíš tím že vrtule 5,5x4,5 je na tom v tahu jako originál vrtule? Je velký rozdíl mezi 5,5x4,5 a 6x4? Mám tam 5,5x4,5 měl bych jít do 6x4? Bude to znát?
Myslíš tím že vrtule 5,5x4,5 je na tom v tahu jako originál vrtule? Je velký rozdíl mezi 5,5x4,5 a 6x4? Mám tam 5,5x4,5 měl bych jít do 6x4? Bude to znát?
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Bude a hodně, sám bych tomu nevěřil, kdybych to nevyzkoušel.
Chápu-li to správně tak APC 5,5x4,5 je o něco lepší než setová a pokud chci z letadla dostat to nejlepší, bude ideální kombinace 30A regulátoru, zvýšeného lože motoru od czpředsedy a APC 6x4 vrtule? Takže když půjdu cestou: nejdřív vyzkoušet co éro umí se setovou vrtulí (mimochodem nevíte jaké má označení?), pak zkusit za stovku namontovat 5,5x4,5 a vyzkoušet co se změní a za čas, až budu vědět co a jak třebas zainvestovat více do reglu, lože a 6x4 asi nic nezkazím?
Lítal jsem 6x4 i s origo regulatorem, pak jsem ho pro sichr vyměnil za plush 25/30. Pak ohnul hřídel na origo motoru tak tam šel Turnigy 2836. Sice podle software na výpočet vrtule by 5.5x4.5 měl s mým motorem mít větší efektivitu tak s větší vrtuli je to rozhodně lepší. S 6x4 beta dokáže stoupat kolmo. Nemusím tak často mít motor na plný knedlík abych dosáhl určitě výšky a mohl plachtit. Sice s větší vrtuly mám větší spotřebu ale
časy letu díky lepšímu stoupání dosahuju delší. Asi bych se té vrtule tak nebál, nemusíš létat pořád na plný plyn, ale to stoupání je o hodně lepší. Teď mne 5.5 zbyla jako náhradní, pro případ nouze. Dneska bych koupil bixlera v kitu a vybavil si ho sám, to co je za elektro betě je predrazenej sunt. Nakonec by mne to vyšlo i o hodně levnejc. Tak letu zdar
časy letu díky lepšímu stoupání dosahuju delší. Asi bych se té vrtule tak nebál, nemusíš létat pořád na plný plyn, ale to stoupání je o hodně lepší. Teď mne 5.5 zbyla jako náhradní, pro případ nouze. Dneska bych koupil bixlera v kitu a vybavil si ho sám, to co je za elektro betě je predrazenej sunt. Nakonec by mne to vyšlo i o hodně levnejc. Tak letu zdar
... při odesilani z mobilu to naskočilo dvakrat
Dneska večer kolega konečně přiveze Betu spolu s haldou krámů navíc (2200 baterka, vrtule 5,5x4,5 i 6x4
, panty, lepidlo...) tak se nemůžu dočkat. Škoda že zítra odjíždím pryč, tak budu muset stavbu o týden odložit. Určitě Vás začnu bombardovat "jantarovskými" dotazy 
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, potřebuju radu zkušenějších:
Utáhne origo motor z Bety Bixlera 2 s GoPročkem?
Dík
Utáhne origo motor z Bety Bixlera 2 s GoPročkem?
Dík
Ano utiahne.
-
czpredseda
Určitě už to tu v některém z mnoha příspěvků zaznělo
, ale přišel mi motor, který jsem si objednal do laser cut pipera viewtopic.php?f=15&t=56180 , je to Turnigy D2826-10 1400 ot. /V a zjistil jsem, že to je ideální kandidát na výměnu setovýho motoru k Betě a to ve verzi D2826-6 2200 ot./V Je zakázáno vkládat AFF kódy, jde o porušení pravidel, které bude potrestáno !!!
=791559" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ...
Je zakázáno vkládat AFF kódy, jde o porušení pravidel, které bude potrestáno !!!
=791559 má stejný vrtání 16/19 mm, 3,17mm osu, je v balení i s unašečem. Já jsem si jako náhradní vzal motor do floater jetu Je zakázáno vkládat AFF kódy, jde o porušení pravidel, které bude potrestáno !!!
=791559" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ...
Je zakázáno vkládat AFF kódy, jde o porušení pravidel, které bude potrestáno !!!
=791559 , sice to s nim taky dobře lítá, ale je tam složitější výměna a je větší, tak se nevejde do původního krytu http://www.rc-foto.cz/inpage/beta-1400-vymena-motoru/. Výhodou floater jet motoru jsou dlouhý kabely, takže s novým regulátorem se nemusí nastavovat, naopak tento motor je ideální k původnímu reglu s dlouhými kabely, ale radši s menší vrtulí 5x4, protože s 5,5x4,5 nebo 6x4 už vychází podle drive calcu odběr přes 20A. Rozhodně doporučuju tam dát 30A regulátor a nastavit kabely.
Máte ho tam někdo?
=791559 má stejný vrtání 16/19 mm, 3,17mm osu, je v balení i s unašečem. Já jsem si jako náhradní vzal motor do floater jetu Je zakázáno vkládat AFF kódy, jde o porušení pravidel, které bude potrestáno !!!
=791559 , sice to s nim taky dobře lítá, ale je tam složitější výměna a je větší, tak se nevejde do původního krytu http://www.rc-foto.cz/inpage/beta-1400-vymena-motoru/. Výhodou floater jet motoru jsou dlouhý kabely, takže s novým regulátorem se nemusí nastavovat, naopak tento motor je ideální k původnímu reglu s dlouhými kabely, ale radši s menší vrtulí 5x4, protože s 5,5x4,5 nebo 6x4 už vychází podle drive calcu odběr přes 20A. Rozhodně doporučuju tam dát 30A regulátor a nastavit kabely.
Máte ho tam někdo?
Těch 1400kv je docela málo, mám v Bixlerovi ten s 2200kv a Blixer zaletí nožák, nebo stoupá jak raketa kolmo vzhůru. Mám to ale hlavně kvůli vození kamery. Těch 1400kv mi přijde hodně málo i na normální létání.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....