SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jumper

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#586 Příspěvek od jumper »

Mě ta nabíječka nefungovala tak jsem koupil equilibrium 3,5 a nabíjím bez problému.
Jakkub

#587 Příspěvek od Jakkub »

Po peripetii s nabijeckou jsem poridil uplne novou a tak dnes mohl probehnout prvni zalet. Zalepil jsem ten chladici otvor, aby se tam nedostal snih. Myslim, ze pri dnesni teplote okolo -3 se to uchladi i tam a zadny problem s teplotou nebyl. Lehke snezene mi ukazovalo smer vetru a tak jsem sel do toho. Trochu jsem zastresoval jak prvorodicka, taky ze jo- muj prvni let s RC, ale vsechno dopadlo dle ocekavani. Jen ta brzda- sklopka se sklopi jen kdyz jdu cumakem nahoru temer az do padovky. Podivam se jestli je v mym manualu neco o brzde a pak zkusim reklamaci.
Jinak proste parada. Uz se nemuzu dockat vikendu, snad bude hezky!!!
Přílohy
image.jpg
Jakkub

#588 Příspěvek od Jakkub »

No bezva, dneska jsem utahoval kuzel, ktery se mi vcera pri zaletu lehce povolil a tak jsem chtel otestovat vrtuli, zda sedi a je vyosena a hadejte co. Uz pri zapinani baterie do modelu se ozvou jen dve pipnuti (predtim byly tri) a motor se neroztoci, jen tak skube. Zkusil jsem sundat kuzel uplne a bez zateze se motor roztoci bez problemu. Nevite nekdo co tomzase je? Pripadne muzu dat video na youtube.
Dky za jakoukoliv radu.
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od Bartn »

Máš v pořádku všechny 3 přívody k motoru? Neměl jsi při zapnutí vysílače přidáno trochu plynu?
Jakkub

#590 Příspěvek od Jakkub »

Kdepak, oboje jsem kontroloval. Uz je to cele v reklamaci - cely trup i s radiem :( chjo. Ale coz, stejne venku je ze by psa nevyhnal. Dam vedet jk to dopadlo.
Jakkub

#591 Příspěvek od Jakkub »

Chystam se pokoupit novy regulator (pravdepodobne z HK). Muzete mi nejaky doporucit, ktery ma dostatecnou brzdu? Uz se tu par odkazu objevilo, ale nejake jsou neaktivni, nejake se prestaly prodavat.
Naprogramuju to pomoci setoveho radia nebo budu potrebovat programovaci kartu? A v tom pripade jestli byste mi doporucili i kartu k reglu.
Dekuji !
Vašek1948
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od Vašek1948 »

Jakkub píše:Chystam se pokoupit novy regulator (pravdepodobne z HK). Muzete mi nejaky doporucit, ktery ma dostatecnou brzdu? Uz se tu par odkazu objevilo, ale nejake jsou neaktivni, nejake se prestaly prodavat.
Naprogramuju to pomoci setoveho radia nebo budu potrebovat programovaci kartu? A v tom pripade jestli byste mi doporucili i kartu k reglu.
Dekuji !

Mohu doporučit tento regulátor: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html
a tuto kartu: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Card.html. Tuto kartu bych Ti mohl i přenechat, mám 2.
Jakkub

#593 Příspěvek od Jakkub »

Tak mam letadlo zpet z reklamace - SC dostal novy motor a novy regulator. Samozrejme obe soucastky jsou opet ze setu. Mezitim jsem objednal novy regl, ktery jsem v mezidobi spajel a pak rovnou soupnul do letadla. S vyreklamovanym reglem jsem ani neletel. Po nastaveni HK regulatoru jsem byl prekvapen !!! Vyzkousel jsem ho doma a to je brzda! Vcelku rozdil oproti originalnimu reglu.

Co me ale trochu trapi je, ze mam asi v zakrytu prijimac v letadle - mam letadlo v RTF setu, takze tu J5 2,4 GHz vysilacku s odpovidajicim prijimacem a co se mi deje je, ze kdyz hodim letadlo, tak na par vterin ztratim kontrolu nad letadlem - proste nereaguje nic. Potom pri normalnim letu uz je vse ok. Uz se mi to stalo 3x a trochu se toho bojim. Nebo nemam spatne antenku na radiu ? jak bych ji mel mit ? Vytrcenou proti letadlu, nebo naopak kolmo k letadlu?
kope
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od kope »

Anténa na TX by měla být (alespoň ve všech doporučení jsem to četl, používám to a nenarazil jsem na problém) ohnutá o 90 stupňů, takže NE "ztopořená" přímo dopředu. Asi takhle:

radio.JPG
radio.JPG (10.8 KiB) Zobrazeno 1477 x
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Locker
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od Locker »

Ahoj,
tak jsem taky šťastným majitelem SC (lítám asi měsíc). Je to moje první a naprosto supr. Lítá pěkně a až na nefunkční brzdu motoru není žádný problém. Ve větru se mu moc nechce, ale přidávám teď omotanou 6mm závitovku do nosníku a je to lepší.

Mám ale dotaz. Lítal jsem už termiku a potřebuju vědět jak dlouho vydrží baterka při běžným létání bez motoru. Určitě se to dá spočítat podle odběru serv a přímače, ale nemáte někdo praktickou zkušenost? Lítám na setovou 1800mAh.
Dík.
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
Jakkub

#596 Příspěvek od Jakkub »

Na tu setovou (takova cervena) vydrzim v tomhle pocasi tak 30 minut, pak uz chce vymenit. Ja teda termiku v tomhle pocasi hledam marne :) predevcirem trochu svitilo slunicko, ale prisel jsem domu az moc pozde a zbyvala slaba hodinka do zapadu.
Jinak ja jeste poridil 2x Turnigy 2200 mAh 20C a jsou stejne velke a priblizne stejne tezke jako ta setova 1800.
Ale nemam to zvazeny, jen tak od ruky.
Pouzivas tu setovou nabijecku nebo nejakou lepsi ?

BTW : odkud jsi ?
Locker
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od Locker »

Na motor nahoru a klouzat dolu taky vydržím tak 30minut. Na 50% plynu vydrží běhat 12minut to jsem měřil doma ještě když bylo venku hnusně a sbíral odvahu na zálet.
Termiku jsem lítal ve středu asi půl hodiny a pak už jen na motor. Chodilo to do cca 15:30 pak už je slunko nízko.

Nabíječku mám zatím setovou, ale rozhlížim se po lepší.

Jsem z Poličky a v profilu upraveno... :wink:
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
Jakkub

#598 Příspěvek od Jakkub »

Chtel jsem vas zeptat, zda jste na RTF radiu pouzili onen 5-ty kanal, kdy se servo otaci velmi pomalu (zaroven se vysunou flapperony)
Pohravam si totiz s myslnkou, upravit sky climbera, sby mel vyjizdeci podvozek. Asi jedine kolecko uprostred, tak zda to vubec smysl a nebo jestli jde vyuzit ten volny kanal na neco uzitecneho.
Lupac

#599 Příspěvek od Lupac »

Letové vlastnosti modelu tato myšlenka jen zhorší zvýšením hmotnosti, když vyšší hmotnost tak možná na úkor větší baterie ale když rád stavíš a upravuješ na úkor lítání tak je to dobrá myšlenka jak ho vytuningovat do jedinečné verze kterou nikdo jiný nemá :D
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
omegaalfa
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od omegaalfa »

Co se týče zatahovacího podvozku na Climbera,to zase není tak špatný nápad.Mám jen pocit že spočítám li váhu kolečka plus servo s mechanismem,opravdu váha modelu znatelně utrpí.Navíc mi není docela jasné čím by jsi vlastně ten 5 kanál chtěl ovládat,tak aby jsi i zachoval stávající ovládání flaperonů a přepínání velikosti výchylek.Podle mě docela dost velký zásah do letadla který sám o sobě má nádherné letové vlastnosti.Sám jsem se pokoušel o nějaké ty TUNINGY :lol: ale nakonec jsem zjistil že tím pouze narostla váha celého modelu tak že jsem se vracel zpět.Jedná se hlavně o různé nátěry,malůvky a potisky.Ve finále jsem to zase vše odstranil a musel jsem hledat barvy které by tolik nezvýšili hmotnost.Spíš jsem se zaměřil na vystužení trupu,křídel a výškovky uhlíkem tak abych nepoškodil vyváženost modelu.Jako poslední jsem se pokusil zabudovat do trupu kolečko v průměru 60mm a světe div se,ono to funguje bezvadně.Sice se hmotnost zvýšila o pár gramů,ale jelikož je to skoro v těžišti modelu tak to nemá žádný vliv na letové vlastnosti.Přistání je pohádkové,Climber už "nežere" trávu a nemusím s ním pokaždé do sprchy :lol: . Ten zatahovací podvozek je opravdu dobrá technická vychytávka, ovšem na tenhle model trochu zbytečné.Pochopitelně je to pouze můj názor.Přeju letu zdar, Climberu obzvlášť :D :D
Přílohy
IMAG0579.jpg
IMAG0578.jpg
IMAG0577.jpg
PRCEK
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“