Nastavení Reg. Castle Phoenix ICE 100+AXI 5325/16
Nastavení Reg. Castle Phoenix ICE 100+AXI 5325/16
Zdravím chlapi,
zakládám nové vlákno týkající se nastavení Reg. Castle Phoenix ICE 100+AXI 5325/16.... (a pod. AXi 5325/18, 5320/18, CC-75,80,100,160.....) pro 3D létání. Budu rád když se podělíte o vaše zkušenosti. ***winter***
___Reg. Castle Phoenix ICE 100+AXI 5325/16___
Některé z nastavovaných parametrů vyplývají z dané konfigurace. Např.směr otáčení, napětí - zde je 18v tj. vypínací napětí pro typ baterie 6s. Největší "alchymie" je nastavení časování motoru, frekvence řízení motoru a rychlost odezvy na změnu plynu.
__Základní nastavení__
1. Trhottle:
*Vehicle Type: Airplane ///// *Trhottle Type: Auto Calibrate-Endpoint //// *Throttle Response: Medium(5)
2.Brake:
*Brake Strenght: 0%
3.Cuttofs:
*Cuttof Voltage:18v //// *Auto Lipo Volts/Cell: 3,0 Volts/Cell
*Current Limiting: Normal 150A
*Cutoff Type: Soft Cuttof
4.Motor:
*Motor Timing: Normal (5)
*Direction: Reverse
*PWM Rate. Outrunner Mode
__Toto je nastavení konzultované se Stevem Rogersem z CC.__
1. Trhottle:
*Vehicle Type: Airplane ///// *Trhottle Type: Auto Calibrate-Endpoint //// *Throttle Response: High(8)
2.Brake:
3.Cuttofs:
4.Motor:
*Motor Timing: Low(0)
*PWM Rate. 8 kHz
zakládám nové vlákno týkající se nastavení Reg. Castle Phoenix ICE 100+AXI 5325/16.... (a pod. AXi 5325/18, 5320/18, CC-75,80,100,160.....) pro 3D létání. Budu rád když se podělíte o vaše zkušenosti. ***winter***
___Reg. Castle Phoenix ICE 100+AXI 5325/16___
Některé z nastavovaných parametrů vyplývají z dané konfigurace. Např.směr otáčení, napětí - zde je 18v tj. vypínací napětí pro typ baterie 6s. Největší "alchymie" je nastavení časování motoru, frekvence řízení motoru a rychlost odezvy na změnu plynu.
__Základní nastavení__
1. Trhottle:
*Vehicle Type: Airplane ///// *Trhottle Type: Auto Calibrate-Endpoint //// *Throttle Response: Medium(5)
2.Brake:
3.Cuttofs:
4.Motor:
*Motor Timing: Normal (5)
*PWM Rate. Outrunner Mode
1. Trhottle:
*Vehicle Type: Airplane ///// *Trhottle Type: Auto Calibrate-Endpoint //// *Throttle Response: High(8)
2.Brake:
3.Cuttofs:
4.Motor:
*PWM Rate. 8 kHz
Re: Nastavení Reg. Castle Phoenix ICE 100+AXI 5325/16
winter píše:
1. Trhottle:
2.Brake:
3.Cuttofs:
4.Motor:
*PWM Rate. 8 kHz
To je správně, jen bych zkusil časování pro Axi cca 20° ( nevím kolik umožnuje SW toho reglu -vyzkoušej si to jak to zabírá z nuly, jaká je odezva z polohy kniplu kdekoliv v rozsahu výchylky) a v parametru Cuttofs - Cuttof Voltage to záleží na tom, jak tvrdé packy používáš. Čím lepší baterky, tím vyšší hodnota cuttof.
PWM se nastavuje vždy nejnižší možná hodnota, při které ještě nejsou problémy. Vyšší kmitočet dáváš jen tehdy, když základní nestačí, protože se zvyšujícím se PWM klesá účinnost regulátoru.
Ostatní je asi jasné. Jestli si dáš automatickou kalibraci koncové polohy plynu záleží na tobě. Někde to tak mám, někde mám pevně zadané meze plynu.
Ještě jsem zapoměl na tu rychlost odezvy na plyn. Na 3D čím kratší, tím lepší. Zase ale musíš brát v úvahu tu proudovou špičku, takže nějaký rozumný kompromis. Když chceš např. odletět z visu, tak to samozřejmě nemůže upadnout na zem mezi tím když přidáš plyn a než to zabere. Na druhou stranu pokud nastavíš extrémně krátký čas, tak ti může vypnout regl na špičku.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Meze plynu mám pevně zadané. S časováním budu dělat nějaké zkoušky až počasí dovolí. Dost těžko se některé technické věci překládají.
(Low timing range to be the best settings.
I know AXI recommends high timing and the castle esc will recognize that bu=t
what we set with the timing on castle link is a dynamic range for what the
esc detects and not actual degrees.)
Chápu to tak, že CC reg. nepoužívají při nastavování časování stupně, ale časovou veličinu t, jejíž dynamický rozsah, si esc. sám detekuje.
S odezvou plynu si určitě taky ještě pohraju, pokud by měl esc. tendenci vypínat, při rychlém přidání plynu. ***winter***
(Low timing range to be the best settings.
I know AXI recommends high timing and the castle esc will recognize that bu=t
what we set with the timing on castle link is a dynamic range for what the
esc detects and not actual degrees.)
Chápu to tak, že CC reg. nepoužívají při nastavování časování stupně, ale časovou veličinu t, jejíž dynamický rozsah, si esc. sám detekuje.
S odezvou plynu si určitě taky ještě pohraju, pokud by měl esc. tendenci vypínat, při rychlém přidání plynu. ***winter***
winter píše:.....Chápu to tak, že CC reg. nepoužívají při nastavování časování stupně, ale časovou veličinu t, jejíž dynamický rozsah, si esc. sám detekuje.
Ano, on ti to i píše, že ví o tom , že pro AXI je to těch cca 22°? a tenhle regulátor má jiné přednastavovací možnosti než přímo stupně. (snad si těch 22 dobře pamatuji, hledat se mi přesná hodnota nechce, nebude se to podstatně lišit).
Můžeš s tím lehce polaborovat, optimální konkrétní nastavení se i pro stejný motor může lišit podle toho jak to preferuješ. U té odezvy na plyn to nedávej až někam k hranici aby nevypínal regl, protože ty proudové špičky mohou být skutečně vysoké. Ideální je, pokud to máš možnost nějak za letu monitorovat, podle toho to nastavit, potom už to na běžné létání není třeba. Dřív jsem používal blackbox (nebo nějak podobně se to jmenuje) pro regulátory MGM Compro, po záletu jsem ho použil jinam. Dnes to je už řešené trochu jinak.
Nezkoušej to doladit úplně do bezvědomí, protože můžeš zjistit, že ti bude vyhovovat nějak nakřivkovat plyn a zase by to bylo celé jinak. Trochu solidně to nastav a hlavně s tím začni létat. Doma na stole to celé nejde udělat.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- nessiehunter
Jen tak na okraj. Když jsem měl loni u Vaňoucha o tento regl zájem, nabízeli mi,že mi ho u nich rovnou naprogramují. Nakonec jsem si však na Model hobby koupil s výstavní slevou Jeti Spin 99 Opto. Možná,že jsem byl i částečně ovlivněn konzultací s technickou podporou u Jeti model,kteří tvrdí, že jejich regulátory jsou pro Axíky specielně přizpůsobené .
nessiehunter píše:Jen tak na okraj. Když jsem měl loni u Vaňoucha o tento regl zájem, nabízeli mi,že mi ho u nich rovnou naprogramují. Nakonec jsem si však na Model hobby koupil s výstavní slevou Jeti Spin 99 Opto. Možná,že jsem byl i částečně ovlivněn konzultací s technickou podporou u Jeti model,kteří tvrdí, že jejich regulátory jsou pro Axíky specielně přizpůsobené .
To jsou, ale jenom z hlediska toho 22° předstihu. Jeti Spin 99 mám v dvoumetrovém Sůčku a já už bych ho přístě nedal. Někomu to nevadí, ale vytáčí mě ta prodleva regulátoru na začátku, kdy to má značný mrtvý krok. Nejde s tím dělat vůbec nic. Když zadáš meze plynu manuálně, tak se to vyřeší. Ale jen do dalšího odpojení regulátoru od baterky. Potom je třeba zadat to znovu. Jeťáci o tom ví. Neudělali nic pro nápravu. Další problém je kombinace těchhle pohonů na 6s lipol a 20/10 vrtule. Ten regulátor je na hranici s proudovým zatížením ve špičkách a tyhle špičky nesnáší dobře. Je tady myslím i dost účastníků, kterým tyhle konfigurace vyhulily.
Takže za mě - už ne.
Jj, monitorovat to můžu. Regl. se po letu připojí k pc a na grafu se ukáže prakticky všechno od teploty přes napětí, proud, ot./min, poloha plnové páky atd........ ***winter***
Ja som stym tiez minuly rok laboroval ale ziadne zmeny som po prenastaveniach nebadal, vzdy to islo dobre
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
L.Bily píše:Ja som stym tiez minuly rok laboroval ale ziadne zmeny som po prenastaveniach nebadal, vzdy to islo dobre
U jakého nastavení jsi zůstal si asi nepamatuješ. Já provozuju stejný regl. i s motorem Hyperion, a chodí to bez chyby. Tam jsem to na začátku nějak pečlivě dle dostupných info. nastavil a od té doby šlape. Je pravda, že to není v čistokrevným 3Déčku. Takže nebylo třeba nějakou odezvu na plyn atd. tak do detailu pilovat
No samozrejme nepametam, ale u casovani atd som nejaky zvlastny rozdiel nevidel tusim ho mam na max aj rozbiehanie, vobec sa nezadrhavalo pri rychlom rozbehu ako sa u axi casto stava pri inach regulatoroch, myslim ze to nemusis nejak moc riesit a to som pozeral vzdy na graf ci sa prudy nejako pomenili po nastaveni a tiez nic vyrazne mal som 5320 a teraz 5325 s cc 100,
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Tak, uvidím. Taky samozřejmě radši lítám, než nastavuju a šteluju. Ale než něco pustim do vzduchu, tak se snažim dát tomu maximum. Pak už je to jenom v rukách

Ahojte chcem Vás poprosiť o radu.
Mám CC Phoenix Ice Lite 50 A-je to vynikajúci regulátor a musím povedať že funguje dobre až na jednu vec s ktorou si neviem dať rady.
Vždy pri pridaní plynu z nulovej polohy mi motor krátko zapíska počas rozbehu.Pri pridaní z malých resp.nízkych otáčkach to nerobí.
Pokúšal som sa to odstrániť cez PC ale neviem ktoré hodnoty zmeniť.Mám aj vytlačený záznam o nastavení programu ak by to pomohlo.
Mám CC Phoenix Ice Lite 50 A-je to vynikajúci regulátor a musím povedať že funguje dobre až na jednu vec s ktorou si neviem dať rady.
Vždy pri pridaní plynu z nulovej polohy mi motor krátko zapíska počas rozbehu.Pri pridaní z malých resp.nízkych otáčkach to nerobí.
Pokúšal som sa to odstrániť cez PC ale neviem ktoré hodnoty zmeniť.Mám aj vytlačený záznam o nastavení programu ak by to pomohlo.
Ahoj,
jak nastavujete na záložce motor hodnotu "motor start power"?
Angusss píše:Ahoj,
Je nastavený na nízky.
A proč nízký? Co to vlastně znamená?