Petice podporující zachování Leteckého modelářsví v ČR

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lněnička
Kontaktovat uživatele:

Re: Petice podporující zachování Leteckého modelářsví v ČR

#166 Příspěvek od Lněnička »

Páni,
Macek to sám nezachrání. Je třeba mu vyjít naproti.
A když už to zdá se chápete, tak je účelné překročit stín petice a začít dělat něco jiného než jenom diskutovat na webu.
Anebo taky ne.
Je to svobodná vůle každého.
Počítám s tím, že s Pavlem sestrojíme asi 10-15 aktivními stoupenci malého letectví a ......
Ale Pavel o tom ještě neví.
Čekám, že se přihlásí ještě několik obětavějších občanů ČR, abychom nemuseli po čase žehrat na výsledek podobně jako na výsledek přímé volby prezidenta.
J.Lněnička
MaPaCZE

#167 Příspěvek od MaPaCZE »

Lněnička píše:A když už to zdá se chápete, tak je účelné překročit stín petice a začít dělat něco jiného než jenom diskutovat na webu.
Věci už se pomalu začínají hýbat tam, kde potřebujeme. K tomu není potřeba vytvářet nějaký akční výbor. A Petice, ať jsou jakékoliv a je jich kolik chce různých variant, mají jedno společné. Nespokojenost modelářů se současným stavem. To by mohl být ten podpůrný "řev", který by mohl hýbající se věci ještě urychlit.
p.s.: O Petici (a nejen o ní) už se ví i v Parlamentu.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od sharkcom »

Z jedné diskuze jsem přečetl toto, původ neznám, nicméně pokud je to pravda, totálně to likviduje provozování nejen mého hobby...
Ví někdo něco ??

Tak pánové a jsme v prdeli :-(
ÚCL :
Letecké modely do 5 kg budou moci být provozovány na plochách bez zvláštního povoleni, v minimální vzdálenosti 2 km od obytných oblasti a frekventovaných silnic. Bude povinné pojištění modelářů proti případným zaviněným škodám.
Letecké modely s váhou vyšší než 5kg však maximálně 20 kg budou povoleny pouze na zvlášť pro tento účel schválených plochách.
Pro modely s váhou vyšší 20 kg bude třeba zažádat na ministerstvu dopravy o povolení k provozu.
Regionálně odlišné budou další omezení ve všech váhových limitech s ohledem na požadavky ochránců přírody, lesních správ, energetických závodů a hustě obydlených oblastí.
Například provoz v blízkosti i sebemenších přírodních rezervací a chráněných oblastí bude zcela zakázán. V případě blízkosti lesa, příslušná lesní správa musí ( nebo taky nemusí ) dát svoleni k provozu, stejně jako je třeba zažádat o povolení u energetických závodu v případě že do vzdálenosti 5 km budoucího modelářského letiště je vysoko napěťové vedeni. Další omezení bude na modelářských letištích, která se nachází poblíž dopravních letišť (maximální letová výška a letový sektor pro modely ). Pokavad´ se i již provozované modelářské letiště nachází v blízkosti obytných oblasti ( do 5km ) bude na těchto letištích zakázán provoz spalovacích motorů včetně modelářských turbín ( chystané omezeni hlučnosti společně provozovaných modelů na 79 dB !!!)
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od TomasC »

sharkcom píše:Z jedné diskuze jsem přečetl toto, původ neznám, nicméně pokud je to pravda, totálně to likviduje provozování nejen mého hobby...
Ví někdo něco ??

Tak pánové a jsme v prdeli :-(
ÚCL :
Letecké modely do 5 kg budou moci být provozovány na plochách bez zvláštního povoleni, v minimální vzdálenosti 2 km od obytných oblasti a frekventovaných silnic. Bude povinné pojištění modelářů proti případným zaviněným škodám.
Letecké modely s váhou vyšší než 5kg však maximálně 20 kg budou povoleny pouze na zvlášť pro tento účel schválených plochách.
Pro modely s váhou vyšší 20 kg bude třeba zažádat na ministerstvu dopravy o povolení k provozu.
Regionálně odlišné budou další omezení ve všech váhových limitech s ohledem na požadavky ochránců přírody, lesních správ, energetických závodů a hustě obydlených oblastí.
Například provoz v blízkosti i sebemenších přírodních rezervací a chráněných oblastí bude zcela zakázán. V případě blízkosti lesa, příslušná lesní správa musí ( nebo taky nemusí ) dát svoleni k provozu, stejně jako je třeba zažádat o povolení u energetických závodu v případě že do vzdálenosti 5 km budoucího modelářského letiště je vysoko napěťové vedeni. Další omezení bude na modelářských letištích, která se nachází poblíž dopravních letišť (maximální letová výška a letový sektor pro modely ). Pokavad´ se i již provozované modelářské letiště nachází v blízkosti obytných oblasti ( do 5km ) bude na těchto letištích zakázán provoz spalovacích motorů včetně modelářských turbín ( chystané omezeni hlučnosti společně provozovaných modelů na 79 dB !!!)

Pouze vtip Vaška Sádla. Klid.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od sharkcom »

Opravdu? Po přečtění jsem si chtěl jít hodit mašli... Zrovna jsem včera po roce dokončil 2,5m maketu na benzín...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od TomasC »

sharkcom píše:Opravdu? Po přečtění jsem si chtěl jít hodit mašli... Zrovna jsem včera po roce dokončil 2,5m maketu na benzín...

Opravdu. Sám to přiznal.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od sharkcom »

Dík, budu klidněji spát...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od TomasC »

Rádo se stalo. Dobře vyspalý modelář, to je základ.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od jozefbb »

No ak nieco podobne pride k nam, tak si asi tie spalovacie motory namontujem na kolobezku, pre vnuka a bude behat po zahrade
Hunger

#175 Příspěvek od Hunger »

"Hmmm zlatej doplněk X".... při čtení tohodle se říkám ku*va jak toto m ůže někoho jen napadnout dát na pylon co líta 300 za hodinu???!!!
TomasC píše:Protože program vypočítá i délku táhla, tak byl vytvožen přípravek na výroby táhla a táhlo vyrobeno. Jedná se o dva šroubky
M2 (x3 a x4) které jsou spojené pájením se strunou 1,2mm. Drážka v hlavě šroubu je rozšířena frézou 1,2m do hloubky cca 0,5mm. Zapájeno cínem. To musí stačit.

??? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Hmm nebo vyprávění o pylonu, který pilot nějak nezvládl a při přistání si z uhlíkové vrtule udělal rýč, který očistil, pak zvedl přímo do úrovně hlav ostatních modelářů a projistotu ho pořádně roztočil, aby zjistil jestli je OK! Nebo id*ot, který mi proletěl s jetem metr nad hlavou, c.... se 450 který letěl prudce na nás a před obličejem nám začal dělat tic toc, to samý na nějakou ženskou s kočárkem a mohl bych pokračovat. No věnuji se modelařině přes rok a za tu dobu jsem nikde jinde ani na silnici neviděl tolik "blbců", nebo prostě nebezpečných situací...

Mimochodem by mě zajíámalo, kde DX platí, protoče moje chodba není pozemní komunikace v obci, kde mám povolenou max 50 a stejně tak, to si ale jen myslím, není vzduch v mém pokoji vzdušný prostor, na který by se vztahoval DX....
"Šmirgl to jistí!"
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od honzajs »

Hunger : asi chodíš do špatné společnosti. Tohle by se u nás stalo po první a na posled.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Hunger

#177 Příspěvek od Hunger »

Honzo bohužel veřejně přístupná louka 10 minut chůze od baraku, patri zoo praha, takze se celkem často seka... jediné co člověk muze udělat je vzít "zákon" do vlastních rukou...

Jinak společnost modelaru, která tam pravidelne chodí je skvělá....
"Šmirgl to jistí!"
robinj
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od robinj »

dnes jsem na ucl poslal tento email jsem zvědav na odpověd asi ji sem šoupnu
Dobrý den
Vlastním FPV letadlo které umím řídit mimo dohled a umím se s ním vrátit.Mám na palubě tyto systémy: OSD Autopilot s funkcí RTH tzn, že se umí vrátit zpět na domovské letiště ale neumí přistát.GPS tracker pro nalezení modelu v případě pádu,a let si pro potřebu natáčím na letišti pomocí rekorderu. Podle osd a podle pohledu vím zhruba kde se nacházím. letadlo není v žádném případě autonomní v tom smyslu že by nedovolovalo zasahovat do řízení.Jsou to hlavně pomůcky pro bezpečný let,jěště ale musím dodržovat fressnelovu zonu takže žádná špionáž.
Mám dotaz musím dělat pilotní zkoušky? děkuji
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
NefroniK
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od NefroniK »

Nečítal som celú diskusiu (len niekoľko príspevkov), ale prešiel som si ten doplnok a tiež mi to pripadá tak, že celý text vrátante tabuľky sa týka bezpilotných lietadiel (UA), teda bezpilotné lietadlá sú "všetky" okrem modelov lietadiel, ktoré sú definovane ako za účelom rekreácie, súťaže a športu.

Čoho sa to podľa mňa hlavne týka je už spomenuté predvádzanie v obchodných centrách alebo predajniach a to najpodstatnejšie obmädzenie je pri filmovaní či fotografovaní z modelu na zakázku, kedy to nespĺňa športovo/rekreačnú podmienku modelu lietadiel. A tam keďže ide o komerčné účely sú nejaké regulácie a potrebné povolenia + poplatky z môjho pohľadu na mieste.
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
MaPaCZE

#180 Příspěvek od MaPaCZE »

Něco k tématu "pro pobavení" je v tom čtvrtém souboru:
http://www.caa.cz/15-schuze-podvyboru-p ... smonautiku
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“