Standa Stuchlý píše:a jéje, to jsi mne ale špatně pochopil. Byl to odemne jen stesk a hec, o nic víc nešlo. Pokud jsem se Tě nějak dotkl, tak promiň.
ne nedotknul,ale měl jsem z toho jak jsi to napsal pocit , že ti hráblo
Standa Stuchlý píše:a jéje, to jsi mne ale špatně pochopil. Byl to odemne jen stesk a hec, o nic víc nešlo. Pokud jsem se Tě nějak dotkl, tak promiň.
Rocky_MK píše:. Jednou se mi podařilo za bezvětří točit nulku asi dvě minuty. Možná jsem nějakou nepatrnou výšku nabral, ale pak jsem vypadl a konec. Pak už to bylo k ničemu, vždycky jsem tam doletěl, párkrát zakroužil a většinou mě rozhodil nějaký poryv větříku a spadl jsem po křídle a vypadl jsem z toho. Jak sakra chytit tu termiku pořádně? Už jsem to zkoušel aspoň 4x a hovno z toho...(ironie).
Rocky_MK píše:Včera jsem si byl zalétat se Stylusem, po dlouhé době se sešlo hezké počasí s volným odpolednem. Termika byla! Jen jsem ji nedokázal využít![]()
Vždycky jsem odstartoval na gumicuku, obrátil jsem se po větru a doletěl jsem na místo, kde se vždycky model zhoupnul. Jednou se mi podařilo za bezvětří točit nulku asi dvě minuty. Možná jsem nějakou nepatrnou výšku nabral, ale pak jsem vypadl a konec. Pak už to bylo k ničemu, vždycky jsem tam doletěl, párkrát zakroužil a většinou mě rozhodil nějaký poryv větříku a spadl jsem po křídle a vypadl jsem z toho. Jak sakra chytit tu termiku pořádně? Už jsem to zkoušel aspoň 4x a hovno z toho...
(ironie).
graup15 píše:Rocky_MK píše:Včera jsem si byl zalétat se Stylusem, po dlouhé době se sešlo hezké počasí s volným odpolednem. Termika byla! Jen jsem ji nedokázal využít![]()
Vždycky jsem odstartoval na gumicuku, obrátil jsem se po větru a doletěl jsem na místo, kde se vždycky model zhoupnul. Jednou se mi podařilo za bezvětří točit nulku asi dvě minuty. Možná jsem nějakou nepatrnou výšku nabral, ale pak jsem vypadl a konec. Pak už to bylo k ničemu, vždycky jsem tam doletěl, párkrát zakroužil a většinou mě rozhodil nějaký poryv větříku a spadl jsem po křídle a vypadl jsem z toho. Jak sakra chytit tu termiku pořádně? Už jsem to zkoušel aspoň 4x a hovno z toho...
(ironie).
Jednoduše..kup si SkyAssistanta, termiku si najdeš podle zvuku varia a i se v ní podle něj ustředíš. Já si létám pro radost a aby mne nasírala příroda (tzn létat jen podle očí) když piloti skutečných větroňů mají taky vario a ptáci de fakto taky, nemusím. Proto létám podle varia a málokdy se nepovede něco najít.
Rocky_MK píše:Během odpoledne to na tom místě rozhoupávalo model pravidelně, takže to asi byla nějaká slabá termika. Kdyby to byla jen bublinka, tak tam takovou dobu nevydrží, docela pofukovalo.
LV píše:Pepine, to vario je urcite prinosnejsie ako ASS. Ale to je iba moj objektivny pocit
pepin píše: zase jenom rypeš
mihlit píše:Decca:
Nevím, proč mu to bereš. Já jsem lítal bez vária a celkem prd. Někdo to vidí, já to neviděl. Koupil jsem vario za zhruba tisícovku (telemetrii jsem již měl) a hned během prvního normálního dne jsem se udržel ve vzduchu tak dlouho, že se mi o tom dřív ani nesnilo. Koukám kolem sebe, přemýšlím kam to letadlo poslat a někdy se mi zdá, že je tam třeba nula nebo ne a vario mi to poví. Postupně jsem se naučil zjistit, jak se letadlo chová když to nalítne a jak když z toho vypadne. Vario je tedy dobré i na učení se a nemusí stát spousty tisíc.
Decca píše:Rocky_MK ...nenechej si motat hlavu takovejma kravinama.