DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
martinre
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA

#586 Příspěvek od martinre »

martinenecek píše:
3. Neumim nastavit a vyladit Autopilota který by toto mel vyresit ?! Muze mi prosim někdo presne popsat kazdou hodnotu v Autopilot na NAZA-M ? Nasel jsem doporucene hodnoty, ale netusim, jake pouzit a nacem zalezi.. na hmotnosti ?!

Prostuduj si návod ještě jednou a pořádně. Nechápu jak někdo může mít problém s nastavením Nazy, jednoduší a osekanější už to být nemůže... Nastav si to a zalítej nejdřív bez GPS(máš ji správně natočenou?-kvůli kompasu, udělal si kalibraci?) Vylaď acr a stabilní mód. Přelep si tu stranu kde je bar. čidlo. Musíš postupovat systematicky. Jsou motory ok? jsou ESCs ok? atd...
pedy
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od pedy »

martinre píše:3. Neumim nastavit a vyladit Autopilota který by toto mel vyresit ?! Muze mi prosim někdo presne popsat kazdou hodnotu v Autopilot na NAZA-M ? Nasel jsem doporucene hodnoty, ale netusim, jake pouzit a nacem zalezi.. na hmotnosti ?!

Reakce na slunce je jiná než popisuješ, coptr se hlavně propadá nebo stoupá (vlastní zkušenost).
Zisk je nejlepší nastavovat po 10 procentech a zkoušet. Záleží na váze, rozteči motorů... Napadlo mne jestli jsi copter vyvážil, jestli neni těžkej na předek.
Xaircraft V8, Hexa DJI, Spektrum 8, Gopro 2,3 Black...
Homer.Simpson

#588 Příspěvek od Homer.Simpson »

Ked uz sme pri tom...ma NAZA este nejake defekty? :) ...ze na co si dat este pozor...
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
mosse
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od mosse »

Naza ma este jeden nedostatok a to riadenie gimbalu. Na roll ma lag. Da sa to celkom slucne vyladit ale odporucam na stabililzaciu kamery externu riadiacu dosku. Dufam ze tento problem doriesia v dalsom frmwr.
alexik46

#590 Příspěvek od alexik46 »

tak dnešní zálet nazy dopadl dobře ...černá páska na levém boku vše vyřešila :-)
Homer.Simpson

#591 Příspěvek od Homer.Simpson »

alexik46 píše:tak dnešní zálet nazy dopadl dobře ...černá páska na levém boku vše vyřešila :-)

Super :D ja sa dostanem ku testovaniu asi az cez weekend...
Preco lepite len lavy bok?Ja som chcel spravit "krytku" na celu krabicku...mohol by to byt problem?
ananas

#592 Příspěvek od ananas »

Já dnes taky záletával.. Paráda rovnou z krabice! Jen sem nastavil gps osazení na coptere a parádně létalá i přesto že docela foukal narazový vítr tak se létalo velmi pohodlně. Ještě musim doladit nastaveni varovani vybité baterie a bude to cajk. Kolik tam máte zhruba u 3S článku první varování a kdy druhé? Mám ještě standardní akustické varování nastaveno na 3.3V článek.
alexik46

#593 Příspěvek od alexik46 »

homer.simpson ....lepí se jen ta levá strana popisuje i s foto výše silcom...jinak na 3s 3300 11. minut letu do prvního varování :-)
ananas

#594 Příspěvek od ananas »

Ja to blbě napsal... myslel jsem jake mate cca napětí na prví varování a jake na druhe?...
Homer.Simpson

#595 Příspěvek od Homer.Simpson »

alexik46 píše:homer.simpson ....lepí se jen ta levá strana popisuje i s foto výše silcom...jinak na 3s 3300 11. minut letu do prvního varování :-)

Moze sa nieco stat ked ju zatienim celu?Ta paska z boku je taka neesteticka :mrgreen:
alexik46

#596 Příspěvek od alexik46 »

Homer.Simpson píše:
alexik46 píše:homer.simpson ....lepí se jen ta levá strana popisuje i s foto výše silcom...jinak na 3s 3300 11. minut letu do prvního varování :-)

Moze sa nieco stat ked ju zatienim celu?Ta paska z boku je taka neesteticka :mrgreen:

mužeš co chceš :-D
Tomino69

#597 Příspěvek od Tomino69 »

Ahojte, dokážu nazu s gps ovládat spektrem dx6i?nemyslim nastavováním za letu, spíš navrat domů a stabilizaci?díky
Duffs

#598 Příspěvek od Duffs »

Tomino69 píše:Ahojte, dokážu nazu s gps ovládat spektrem dx6i?nemyslim nastavováním za letu, spíš navrat domů a stabilizaci?díky

Stačí
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
martinenecek

#599 Příspěvek od martinenecek »

Ahoj,

Kdyz chci zrusit fail safe mode, musim prepnout letovy rezim z GPS ATTI na Manual nebo ATTI, nebo staci pouze prepinacem fail safe mod vypnout ? Mel jsem dnes karambol, kdy jsem tento rezim vynutil prepinacem, ale nedokazal jsem se z nej dostat, quad vyletela do 20 metru a potom litala chaoticky a nedokazal jsem zpatky prevzit ovladani, takze nasledna havarka, ale nic vazneho. GPS polohu jsem mel ulozenu pri startu. Bohuzel jsem v panice zkousel pouze prepinat prepinac na fail safe mode (on/off) ale bez uspechu.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od zskal »

martinenecek píše:Ahoj,

Kdyz chci zrusit fail safe mode, musim prepnout letovy rezim z GPS ATTI na Manual nebo ATTI, nebo staci pouze prepinacem fail safe mod vypnout ? Mel jsem dnes karambol, kdy jsem tento rezim vynutil prepinacem, ale nedokazal jsem se z nej dostat, quad vyletela do 20 metru a potom litala chaoticky a nedokazal jsem zpatky prevzit ovladani, takze nasledna havarka, ale nic vazneho. GPS polohu jsem mel ulozenu pri startu. Bohuzel jsem v panice zkousel pouze prepinat prepinac na fail safe mode (on/off) ale bez uspechu.

Taky jsem po tom pátral a dopátral jsem se k tomu, že se musí přepnout zpět ten přepínač kterým jsi zapnul RTH/FS a přepínač letových režimů se musí zapnout na Atti. Pokud zústane na GPS/Atti, tak se RTH/FS nezruší. Osobně jsem to ale ještě nezkusil.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“