Nízko letící nákladní/vojenská letadla

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
oplu
Kontaktovat uživatele:

Nízko letící nákladní/vojenská letadla

#1 Příspěvek od oplu »

Zdravím,
včera na obcí Slopné proletělo nízko letící nákladní/vojenské letadlo. Rachot jak svina, a pak jsem akorat viděl prdel, výška max 2km, víc by to podle mě nebylo, ale mýlit se můžu, vydíme letadla i v 10km :-D. Za poslední půlrok je to už asi 4 pozorování stejného, nebo podobného typu letadla, které letělo poměrně nízko. Loni to bylo všechno směrem od východu na západ, zhruba podobná výška a trasa. Včera to bylo ze severu na jih, možná lehounce na východ. Může mi někdo sdělit bližší info? Celkem mě to zajímá. Navíc v těch dnech nebyly žádné letecké dny, pokud jsem dobře hledal.
Přílohy
letadla.png
wisky

Re: Nízko letící nákladní/vojenská letadla

#2 Příspěvek od wisky »

ahoj,

v kolik hodin to asi bylo, včera jsme s klukama pozorovali start transportního letadla který startoval z Mošnova, bylo to cca kolem půl páté odpoledne. Bydlíme v ose dráhy cca 12 km vzdušnou čarou od prahu vpd, na kopci a jsme zvyklí na provoz, ale zvláště posádky transportních strojů z Ukrajiny a Ruska létají hodně nízko. Nevím co za typ to včera byl asi IL 76, (čtyři motory, šípová směrovka do T) imatrikulace jsem si nevšiml letěl tšsně po hranicí oblačnosti a byl tmavě šedý, odhad výšky letu cca do 400 m. Loni nám "málem urazil komín AN 70" když vypadl z nízké oblačnosti tak neměl ani 200 m nad terénem
SaPe

#3 Příspěvek od SaPe »

... 2km.., to není zrovna nízko..
BUBI

#4 Příspěvek od BUBI »

Spomenul som si na detstvo. Bolo to tak 1958-59. Vychádzal som z domu na dvor, keď sa ozval zvuk ako by sa otvorila brána do pekla. Mal som pocit, že nastal koniec sveta. (Od strachu som sa počúral). Bol to MiG 15 letiaci asi tak 50m nad našou chalupou, a to na plné gule.
Jano Bubeník
oplu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od oplu »

to wisky: Jo to by sedělo, nebyl jsem si jistý zda to mělo 2 nebo 4 gondoly, ale zdálo se mi, že to má 4, proto jsem to tu nepsal, jinak tvůj popis by seděl :-) díky za info :-)
to SaPe: vzhledem k bydlišti nejsem zrovna zvyklý na to vidět velké letadla níž jak v klasické letové hladině pro dopravní letadla :-) občas dvě stíhačky okolo Slavičína :-)
corona

#6 Příspěvek od corona »

BUBI píše:.... Bol to MiG 15 letiaci asi tak 50m nad našou chalupou, a to na plné gule.

Ve stejné výšce (některé letouny možná i níž, některé výše, ne víc než 100 metrů)
nám nad domečkem přeletěly během několika minut:

F-16C
MiG-29
Jaguar
Tornado
F-15
+ další dvojice, kterou jsem neidentifikoval, nejspíš Mirage nebo Rafale.

Jejich osádky cvičily útoky na pozemní cíle - konkrétně přehradní hráz....
Jiřík

#7 Příspěvek od Jiřík »

oplu píše:to wisky: Jo to by sedělo, nebyl jsem si jistý zda to mělo 2 nebo 4 gondoly, ale zdálo se mi, že to má 4, proto jsem to tu nepsal, jinak tvůj popis by seděl :-) díky za info :-)
to SaPe: vzhledem k bydlišti nejsem zrovna zvyklý na to vidět velké letadla níž jak v klasické letové hladině pro dopravní letadla :-) občas dvě stíhačky okolo Slavičína :-)

Byl to 4-motorový IL76 šel přes Slezskou Ostravu na přistání předevčírem v silném větru. Skoro stál a dělal slušný rachot hlavně když přidal motorům. Dokonce jsem na chvilku přistál s Blade 130X a koukal na něj. Lítají tady pro různé zakázky z regionu hodně taky pro Novojičínský Ford který dělá světla.
Pro ty co mají rádi rachot tady zkusím pověsit pár videí z loňských Dnů NATO od stojánky stihačů. Přelety stály to za to, neslyšel jsem ještě další den. Turek s F16 naprostá jednička.
Jirka

#8 Příspěvek od mb »

corona píše:
BUBI píše:.... Bol to MiG 15 letiaci asi tak 50m nad našou chalupou, a to na plné gule.

Ve stejné výšce (některé letouny možná i níž, některé výše, ne víc než 100 metrů)
nám nad domečkem přeletěly během několika minut: F-16C, MiG-29, Jaguar, Tornado, F-15 + další dvojice, kterou jsem neidentifikoval, nejspíš Mirage nebo Rafale.
Jejich osádky cvičily útoky na pozemní cíle - konkrétně přehradní hráz....

Chlapi z Česka - buďte radi, že ešte aspoň niečo v súčasnosti u Vás lieta - u nás na Slovensku už len sporadicky - pomaly nevidíš vojenské lietadlo vo vzduchu.
Kde sú tie časy, keď sme v Pardubiciach lietali so Súčkami a štartovali pekne s forsážou - to boli hukoty a také pekné nočné lietanie celého pluku - Pardubičania by vedeli hovoriť.
Naposledy upravil(a) mb dne pát 08.03.2013 23:03, celkem upraveno 1 x.
SVK 34-12
blesk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od blesk »

Nejlepší zážitky ale mám z příletů na dny nato, letos jsem trávil celý týden v areálu a dostal se všude tak to bylo super, třeba když dvě mirage v 20m prosviští mezi stromy a dělají dogfight
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od koulinek »

Z dětství mám zážitek z průletu dvojice MIG-21 nad obcí na kopci ve výšče že jsme si mohli s piloty zamávat, ale sme se báli pak že bude válka. naštěstí letěli "pomalu" a slyším doteď. Jináč nějaký ten provoz registruju i nyní, zejména když je CIAF tak se tady točí někteří aktéři.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
corona

#11 Příspěvek od corona »

koulinek píše:Z dětství mám zážitek z průletu dvojice MIG-21 nad obcí na kopci ve výšče že jsme si mohli s piloty zamávat, ...i.

Ještě v roce 1998 (9..?) pamatuju velmi nízký přelet dvojice Su-22 na čtyřproudovou silnicí Rokycany Plzeň na kopci u Ejpovic.
Jelikož jsem ho zaznamenal několikrát, sondoval jsem, oč jde.
Tehdy probíhal výcvik v útocích na prostředky PVO, rozmístěné na VVP Hradiště (Doupov) a dvojice se musela nepozorovaně blížit.
Jiřík

#12 Příspěvek od Jiřík »

blesk píše:Nejlepší zážitky ale mám z příletů na dny nato, letos jsem trávil celý týden v areálu a dostal se všude tak to bylo super, třeba když dvě mirage v 20m prosviští mezi stromy a dělají dogfight

Tyto průlety?
http://youtu.be/IPUpb5jUsDshttp://youtu.be/jMCJY7Dhb3w
a ještě B52
http://youtu.be/0ca4eAHau2A
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hoki »

To jste měli vidět, jak se tady piloti MIG-29 v pondělí při odletu z Aviatické pouti 2010 předháněli, kdo proletí nad pojížděčkou níž. Super zážitek a neopakovatelnej. Ten co vyhrál si už v displej týmu prej nezalítá. Nějakej magor to prásknul .... Někde na netu byla i fotka. Já to sem dávat neumím.
martijn
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od martijn »

Hoki píše:To jste měli vidět, jak se tady piloti MIG-29 v pondělí při odletu z Aviatické pouti 2010 předháněli, kdo proletí nad pojížděčkou níž. Super zážitek a neopakovatelnej. Ten co vyhrál si už v displej týmu prej nezalítá. Nějakej magor to prásknul .... Někde na netu byla i fotka. Já to sem dávat neumím.

To je asi toto video, ne? http://www.liveleak.com/view?i=32b_1352244308
https://sites.google.com/site/martinzvysociny/
Jiřík

#15 Příspěvek od Jiřík »

Jiřík píše:
blesk píše:Nejlepší zážitky ale mám z příletů na dny nato, letos jsem trávil celý týden v areálu a dostal se všude tak to bylo super, třeba když dvě mirage v 20m prosviští mezi stromy a dělají dogfight

Tyto průlety?
http://youtu.be/IPUpb5jUsDshttp://youtu.be/jMCJY7Dhb3w
a ještě B52
http://youtu.be/0ca4eAHau2A

Ještě odkaz na průlet SoloTürk s F16, byl ze všech nejníž. No1.
A to letos přiletí zase celý DisplayTeam
http://youtu.be/SLknMD9ff38
Jirka

Zpět na „Smetiště“