DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
pedy
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA

#601 Příspěvek od pedy »

martinenecek píše:Ahoj,

Kdyz chci zrusit fail safe mode, musim prepnout letovy rezim z GPS ATTI na Manual nebo ATTI, nebo staci pouze prepinacem fail safe mod vypnout ? Mel jsem dnes karambol, kdy jsem tento rezim vynutil prepinacem, ale nedokazal jsem se z nej dostat, quad vyletela do 20 metru a potom litala chaoticky a nedokazal jsem zpatky prevzit ovladani, takze nasledna havarka, ale nic vazneho. GPS polohu jsem mel ulozenu pri startu. Bohuzel jsem v panice zkousel pouze prepinat prepinac na fail safe mode (on/off) ale bez uspechu.

Já mám na jednom přepínači ATT/GPS ATT/fail safe, a chodí to naprosto bez problémů. Ale já nelítám bez stabilizace...
Xaircraft V8, Hexa DJI, Spektrum 8, Gopro 2,3 Black...
martinenecek

#602 Příspěvek od martinenecek »

Já mám na jednom přepínači ATT/GPS ATT/fail safe, a chodí to naprosto bez problémů. Ale já nelítám bez stabilizace...

Ja mam prave jeden SW pro failsafe mode a prepinam on/off
Dalsi SW mam pro letove reizmy M,Atti,GPS Atti

V SW vse OK, krasne se prepinaji rezimy podle nastaveni.. ale

Tak jak jsem psal, prepl jsem failsafe na on, quad vyletel do 20m a potom zacal chaoticky litat.... prepnul jsem na off a chtel znovu ziskat kontrolu nad quad v rezimu Atti GPS a pak havarka.. nestihl jsem zkusit prepnout letovy mod treba do Atti nebo M, abych failsafe vyrusil timto zpusobem... podle manualu k NAZA je toto spravny postup ?! Poradte, jak to mate nastaveno vy a jaky je spravny postup aktivace/deaktivace failsafe... jde vubec deaktivovat v pripade vyvolani ?! Proc se ptam a nevyzkousim to v praxi je obava, ze uz vrtulnik nenajdu :)
martinenecek

#603 Příspěvek od martinenecek »

Taky jsem po tom pátral a dopátral jsem se k tomu, že se musí přepnout zpět ten přepínač kterým jsi zapnul RTH/FS a přepínač letových režimů se musí zapnout na Atti. Pokud zústane na GPS/Atti, tak se RTH/FS nezruší. Osobně jsem to ale ještě nezkusil.

Tak to by mohlo byt skutecne ono, muze nam to nekdo potvrdit z praxe ? ;) Nerad bych s tim zase trisknul :(
Tomino69

#604 Příspěvek od Tomino69 »

ahojte tak jsem pořídil nazu i s gps a nevim s s tím rady.když zapnu baterii, tak začne po chvíli dioda blikat žlutě, jako že ztráta signulu vysílače, přitom přijímač spektrum signál ma..čím to je?
Tomino69

#605 Příspěvek od Tomino69 »

Není někdo třeba ze Zlínského kraje, kdo tomu rozumí a byl by ochoten mi to vysvětlit...Já si s tím vůbec nevím rady, nevím, co udělat dřív, jak postupovat..Nedokázal jsem podle toho manuálu ani otevřít ten program, nevím, jestli to mám zapojené dobře, snažím se to nainstalovat na toho horneta od dualského. :(
zskal
Kontaktovat uživatele:

#606 Příspěvek od zskal »

Ahoj, já jsem dnes trochu dráždil copteru ve větru a pořád se mi zdá že pozoruju nějaké výkyvy (nejsou to oscilace). V bezvětří copter tyhle výkyvy samozřejmě nemá. Zkoušel jsem už měnit vrtule, měnit zisky, ale je to pořád stejné. Prostě jak začne foukat, tak sebou copter šije jak pominutý. Jaké máte zkušenosti s Nazou ve větru? Je to normální a mám to pustit z hlavy, nebo mám hledat dál příčinu?...viz. video. (Na videu teda dost foukalo a pro představu jsem tam natočil kousek s igelitkou pro představu...rychlost větru nedokážu odhadnout.) Už začínám mít podezření na regulátor a jeden mám i rezervní, tak jej asi začnu zkoušet. Jen jsem chtěl vědět jestli neplaším zbytečně...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
martinre
Kontaktovat uživatele:

#607 Příspěvek od martinre »

zskal píše:Ahoj, já jsem dnes trochu dráždil copteru ve větru a pořád se mi zdá že pozoruju nějaké výkyvy (nejsou to oscilace). V bezvětří copter tyhle výkyvy samozřejmě nemá. Zkoušel jsem už měnit vrtule, měnit zisky, ale je to pořád stejné. Prostě jak začne foukat, tak sebou copter šije jak pominutý. Jaké máte zkušenosti s Nazou ve větru? Je to normální a mám to pustit z hlavy, nebo mám hledat dál příčinu?...viz. video. (Na videu teda dost foukalo a pro představu jsem tam natočil kousek s igelitkou pro představu...rychlost větru nedokážu odhadnout.) Už začínám mít podezření na regulátor a jeden mám i rezervní, tak jej asi začnu zkoušet. Jen jsem chtěl vědět jestli neplaším zbytečně...

Já bych řekl, že je to dobrý (podle videa), co by si taky chtěl v takovým větru. Naza neni všemohoucí. Naza i Wookong mají málo parametrů k nastavení, proto ve větru nejdou moc vyladit. Jak můžeš mít podezření na regulátor? To nějak nechápu, přece říkáš, že v bezvětří to lítá bez výkyvů?
Homer.Simpson

#608 Příspěvek od Homer.Simpson »

Aj mne sa zda fajn...v takom vetre by som sa aj bal odstartovat :D
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
zskal
Kontaktovat uživatele:

#609 Příspěvek od zskal »

martinre píše: Jak můžeš mít podezření na regulátor? To nějak nechápu, přece říkáš, že v bezvětří to lítá bez výkyvů?

No ono to na tom videu není až tak dobře vidět protože jsem si to natáčel sám telefonem, takže to šlo jen při visu na GPS. Ale když s tím už letím, tak ty propady, nebo výkyvy jsou už citelnější. No nevím jestli to dělá regulátor, jen mě napadlo že třeba některý z nich nemusí stíhat dostatečně rychle regulovat otáčky při nárazech větru. V bezvětří to s copterem tak neklátí, takže regulátor nemusí tolik měnit otáčky...Možná je to úplná blbost a zbytečně to hrotím, ale mám pořád dojem, že se mi to před časem ve větru chovalo líp.
martinre
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od martinre »

zskal píše:
martinre píše: Jak můžeš mít podezření na regulátor? To nějak nechápu, přece říkáš, že v bezvětří to lítá bez výkyvů?

No ono to na tom videu není až tak dobře vidět protože jsem si to natáčel sám telefonem, takže to šlo jen při visu na GPS. Ale když s tím už letím, tak ty propady, nebo výkyvy jsou už citelnější. No nevím jestli to dělá regulátor, jen mě napadlo že třeba některý z nich nemusí stíhat dostatečně rychle regulovat otáčky při nárazech větru. V bezvětří to s copterem tak neklátí, takže regulátor nemusí tolik měnit otáčky...Možná je to úplná blbost a zbytečně to hrotím, ale mám pořád dojem, že se mi to před časem ve větru chovalo líp.

Mně nikdy v kopteru regulátor neodešel, a to sem jich postavil už mraky s nejrůznějšíma typama od originál DJI, HK multistar atd. Myslím, že to moc řešíš a chceš od toho moc. Prostě to nemůže lítat za všech okolností perfektně pokud to má tak omezený možnosti nastavení. Pokud nepomohlo přenastavení parametrů, výměna vrtulí (zkoušel si jiný stoupání, rozměr nebo co znamená výměna vrtulí?) tak si můžeš zkusit vyměnit regulátory. Podle mě zbytečná práce. Nejsem elektronik, ale nevím jak by jeden régl nedokázal dostatečně reagovat, co by v něm muselo být porouchaný?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#611 Příspěvek od zskal »

martinre píše:Mně nikdy v kopteru regulátor neodešel, a to sem jich postavil už mraky s nejrůznějšíma typama od originál DJI, HK multistar atd. Myslím, že to moc řešíš a chceš od toho moc. Prostě to nemůže lítat za všech okolností perfektně pokud to má tak omezený možnosti nastavení. Pokud nepomohlo přenastavení parametrů, výměna vrtulí (zkoušel si jiný stoupání, rozměr nebo co znamená výměna vrtulí?) tak si můžeš zkusit vyměnit regulátory. Podle mě zbytečná práce. Nejsem elektronik, ale nevím jak by jeden régl nedokázal dostatečně reagovat, co by v něm muselo být porouchaný?

Asi máš pravdu...jenom jsem si to potřeboval ověřit od zkušenějších... Já jsem pouze změnil vrtule z 10" na 9" a ještě tvrdší, ale se stejným stoupáním. Dočetl jsem se že Naze vyhovují více vyšší otáčky a mě se copter s 9" vrtulema taky zdá stabilnější a video klidnější. No je fakt že tenhle vítr byl extrém a normálně bych v tom nelítal. Jenže u nás je to celkem setrvalý stav, tak jsem to chtěl testnout... :wink: Jinak to jak se Naza v tomto větru drží já obdivuju :!: Jen mě rozhodilo to občasné zakývání
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#612 Příspěvek od koulinek »

Pokud je flashnutej tak bych víc régle neřešil, spíš bych se zaměřil na ty vrtule, tam může někdy nastat problém že větší těžší vrtule motorek nemusí dost rychle zvládat roztáčet.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
martinre
Kontaktovat uživatele:

#613 Příspěvek od martinre »

Zkus menší vrtule.
Když už se řešej ty regulátory, tak na tenhle Ultra ESC se těším: http://vimeo.com/61127136
hned jak je naskladněj tak postavím to s čím na tom videu lítá Warthox:)
Aneb žádný složitá mechanika a variabilní listy vrtule, ale změna rotace vrtule je budoucnost kopterů.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od koulinek »

martinre píše:Zkus menší vrtule.
Když už se řešej ty regulátory, tak na tenhle Ultra ESC se těším: http://vimeo.com/61127136
hned jak je naskladněj tak postavím to s čím na tom videu lítá Warthox:)
Aneb žádný složitá mechanika a variabilní listy vrtule, ale změna rotace vrtule je budoucnost kopterů.

Tak to je masakr! to chcu taky!
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Tomino69

#615 Příspěvek od Tomino69 »

Prosím poradí mi někdo proč mě nereaguje radio s řídíci jednotkou naza?dostal jsem se v software ke kalibraci, ale páky nereagují, a v programu pořád bliká mc output on, a měl by být off, ne?přitom příjimáč svítí, je spárovany.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“