MSH Brain / iKon

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

Re: MSH Brain

#211 Příspěvek od ZeXx86 »

BORN_TO_GRILL píše:
papaya píše:statika mu nevadi?

Mam CF verzi,ram jsem spojil dratkem s trubkou a zatim jsem nezaznamenal zadny problem. Mam to promerene a mez trubkou a lozem motoru je ztrata cca. 1V-CF ram je pekne vodivy:) v pripade plastove verze to chce drat od trubky az k lozi motor,plast spatne.

Pokud mate novsi verzi protose jak plastoveho, tak CF obe jsou kompletne vodive i bez propojky. Staci zjistit, jestli mate verzi, ktera ma vodivy drzak oc. trubky. Pokud je, tak neni treba ukostrovat.
Spirit System
fire

#212 Příspěvek od fire »

tiez ho mam hore kde ma byt gyro. za tych par letov som ziadny problem ohladom statiky nezaznemenal.

este jednu poznamku. nastavit bezpadlo tak nejak aby letelo a nastavit bezpadlo tak aby letelo ako ma su dve odlisne veci!!! ano brain sa da naklikanim dostat do stavu ze leti, ale bez vstupu do advanced menu to nie je ani zdaleka ono. z mojich skusenosti microbeast sa dal tiez na prve nakliknutie nastavit tak ze letel a pokial clovek len osmickuje tak mu je to jedno
PRÔTOS
RadekCe

#213 Příspěvek od RadekCe »

fire píše:este jednu poznamku. nastavit bezpadlo tak nejak aby letelo a nastavit bezpadlo tak aby letelo ako ma su dve odlisne veci!!! ano brain sa da naklikanim dostat do stavu ze leti, ale bez vstupu do advanced menu to nie je ani zdaleka ono. z mojich skusenosti microbeast sa dal tiez na prve nakliknutie nastavit tak ze letel a pokial clovek len osmickuje tak mu je to jedno

Pokud narážíš na mě, že jsem během půl hodiny nastavil Brain a jsem s tím max. spokojen, tak se nejednalo jen o basic nastavení, ale i advanced. Ale v mém případě stačilo nastavit správné neutrální pozice serv (hlavně atyp. Hitec, co mám na vrtulku) a v setupu vypnout expa. A lítá to, ja MÁ. Rychlost rotace, zasekávání, držení při prvcích co dělám mi max. vyhovuje. Až budu potřebovat upravit nastavení např. pro piroflipy, tak si to donastavím. Ale na to moje lítání ve všech polohách a směrech včetně tick-tocků, duh, flipů, zpáteček mi to prostě stačí.
A když už jsi vytáhl slovo Microbeast, tak to co mě vedlo k rozhodnutí jestli Microbeast nebo Brain bylo právě to pohodlné nastavení přes PC. U Microbeastu (když nemáš interface) mě odradil manuál, který má 88 stran a nevím kolik kombinací LED diod, abych zjistil co a jak je vlastně nastavené. U Brainu jsem nemusel nic studovat, během půl hoďky to nastavil a teď už jen spokojeně lítám. Nechápu, že Vás pořád baví se hrabat v tom, co je lepší? Nebo že "nastavit aby letělo a aby letělo jak má" ... to mě úplně vytáčí. Ale je to tvůj názor, tak ti ho neberu. Radek
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
swalko

#214 Příspěvek od swalko »

Elfew píše:tím bych chtěl ukončit tuto diskuzi, nikam to stejně nevede a dokud nebudou podložená fakta tak zde budou lidé, kteří budou zapírat a zapírat, že vbar do toho kecá _D

Tak specifikuj co znamena ze ti do toho keca. Kazde bezpadlo ti do toho keca, inak by si ho tam nemal. Rozdiel je v tom ako ti do toho keca.
Myslim ze ZeXx86 ma pravdu a VStabi pouziva pokrocilejsie algoritmy riadenia. Ono je to v podstate dobre vidiet aj na letovom prejave. Ak je vrtulnik mechanicky v poriadku, tak VStabi je stabilne skoro s akymkolvek nastavenim a piruety toci vzdy pekne, bezpadla ktore pouzivaju "klasickejsie" algoritmy nie su stabilne a netocia piruety dobre pokial nie su nastavene na presne hodnoty, kazda odchylka nastavenia ci uz smerom hore alebo dole im nerobi dobre.
Co sa tyka algoritmov je VStabi zrejme s naskokom pred ostatnymi bezpadlami, ci to uz niekomu na packach vyhovuje alebo nie je cisto osobna preferencia.
rcblog.houseofcode.eu
fire

#215 Příspěvek od fire »

RadekCe píše:Pokud narážíš na mě, že jsem během půl hodiny nastavil Brain a jsem s tím max. spokojen, tak se nejednalo jen o basic nastavení, ale i advanced.

tak potom klobuk dole, ja trosku dlhsie bojujem so zasekavanim ele. ail zasekava ako ma ale ele nie. k microbeastu stacilo nosit jednu z poslednych stran manualu, ale jasne, nastavenie cez PC je jednoduchsie a rychlejsie ako sledovat ktora ledka blika a na aku farbu.
PRÔTOS
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od Elfew »

swalko píše:
Elfew píše:tím bych chtěl ukončit tuto diskuzi, nikam to stejně nevede a dokud nebudou podložená fakta tak zde budou lidé, kteří budou zapírat a zapírat, že vbar do toho kecá _D

Tak specifikuj co znamena ze ti do toho keca. Kazde bezpadlo ti do toho keca, inak by si ho tam nemal. Rozdiel je v tom ako ti do toho keca.
Myslim ze ZeXx86 ma pravdu a VStabi pouziva pokrocilejsie algoritmy riadenia. Ono je to v podstate dobre vidiet aj na letovom prejave. Ak je vrtulnik mechanicky v poriadku, tak VStabi je stabilne skoro s akymkolvek nastavenim a piruety toci vzdy pekne, bezpadla ktore pouzivaju "klasickejsie" algoritmy nie su stabilne a netocia piruety dobre pokial nie su nastavene na presne hodnoty, kazda odchylka nastavenia ci uz smerom hore alebo dole im nerobi dobre.
Co sa tyka algoritmov je VStabi zrejme s naskokom pred ostatnymi bezpadlami, ci to uz niekomu na packach vyhovuje alebo nie je cisto osobna preferencia.

ano vbar ma lepsi algoritmy, takze pak helina lita jak po kolejich :) uz jsi spokojen?!
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od ZeXx86 »

Elfew píše:ano vbar ma lepsi algoritmy, takze pak helina lita jak po kolejich :) uz jsi spokojen?!

Nemusi to litat nutne jako po kolejich, vstabi je presny, ale nepusobi tak umele jako napr. microbeast. Microbeast se zase snazi za kazdou cenu udrzet heli presne v pozici a neudelat zadny jiny pohyb. Vstabi naopak umi letat prirozene a klidne muze udelat i nejake zhoupnuti, vrtulka uskoci, .. (kdyz neni vse spravne nastaveno nebo to z mechanickych duvodu nejde), ale rozdil je prave v tom, ze ty nepresnosti v letu jsou uplne eliminovany slozitejsimi vypocty a tak to jde mimo pilota. Takze pilot pak oceni to, ze heli leti opravdu jen a jen tam, kam chce, bez zasahu vnejsich vlivu. Vetsina ostatnich bezpadel funguje opacne, pokud jde videt, ze heli neco nezvlada, vrtulka uskoci, vyskovka se zhoupne, apod. tak tu nepresnost v rizeni nekompenzuje bezpadlo, ale musi pilot. Takze algoritmy urcite pokrocilejsi jsou, ale neznamena to, ze to je vzdycky ku prospechu. Z pohledu pilota to bude prijemnejsi, ale kdyz veme do ruky cokoli jineho, nepujde mu to tak lehce, prijde mu to horsi. Stejne se to bude jevit nekomu kdo lital celou dobu s necim jinym. Samozrejme tohle bude umet i nejake jine bezpadlo, do jiste miry takove kompenzace dela kazde lepsi.
Ten kdo tomu neveri, at si veme heli s padly a porovna - jedno bezpadlo se bude lisit jen tim, ze se "snazi" drzet udany smer, druhe v tom, ze ho bude opravdu drzet. I v tech nejjednodussich manevrech lze pozorovat rozdily. Bezpadla, co se jen snazi nahradit padlovou mechaniku proto nemaji tolik zastancu, protoze litaji treba "krive" a musi packovat podobne jako u padel. Ten kdo zase umi ridit perfektne heli s padly nebude mit rad nejake dodatecne korekce.
Spirit System
krtek2k

#218 Příspěvek od krtek2k »

Takže jestli chce někdo lítat "jak s padly" tak ať si lítá s padly , nemusí utrácet prachy za elektroniku , stačí gyro.
To je souboj dvou projevů:
1) Jelikož lítám na simulátoru , tak pak chci po helině aby lítala jak na simulátoru, k tomu mi dopomáhej bezpádlo.

vs.

2) Jelikož lítám s pádlovkou, tak pak chci po helině bez padel aby lítala jak padlovka, k tomu mi dopomáhej bezpádlo.

Pochopil jsem to dobře?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od ZeXx86 »

krtek2k píše:Takže jestli chce někdo lítat "jak s padly" tak ať si lítá s padly , nemusí utrácet prachy za elektroniku , stačí gyro.
To je souboj dvou projevů:
1) Jelikož lítám na simulátoru , tak pak chci po helině aby lítala jak na simulátoru, k tomu mi dopomáhej bezpádlo.

vs.

2) Jelikož lítám s pádlovkou, tak pak chci po helině bez padel aby lítala jak padlovka, k tomu mi dopomáhej bezpádlo.

Pochopil jsem to dobře?

Ja treba chci, aby heli mela reakce na kniply jako s padly, ale zaroven byla stabilni a neovlivnoval ji napr. vitr, k tomu nechci mit na heli veci, ktere tam byt nemusi (padlovou mechaniku).
Co se tyce toho simu, tak velmi zalezi jak kvalitni ten simulator je po fyzikalni strance. Treba phoenixrc me prijde absolutne odlisny od realneho projevu heli. Temer s kazdym modelem tam udelam vec, kterou v realu proste udelat nejde, vypada to strasne smesne, pricemz je jedno jak se vrtam v nastaveni. Co mi prijde jeste divnejsi, ze temer uplne ignoruje chovani vrtulky jako v realu. Jen u nekterych modelu je nejaky naznak, ze pro vrtulku plati nejaky fyzikalni zakon a to jen z toho duvodu, ze na nich nejde ani v realu dosahnout funkcniho chovani. Takze ja treba phoenixrc povazuju za ne moc dobry simulator, jo grafiku to ma hezkou, kolizni model stejne tak, to se musi uznat. Nektere simulatory cloveka neuci jen packovat ve smeru, ale take kompenzovat zminene nepresnosti. Takze do jiste miry si clovek dela obraz realne letajici heli i podle simulatoru ...
Na vstabi se mi libi, ze i kdyz je presny, porad se daji nastavit nelinearni reakce. To u nekterych bezpadel nejde a jde to videt napr. pri tic tocu, kde se tu heli proste musi presvedcovat aby se pohla i kdyz by to mohla zvladnout lepe.
Spirit System
papaya

#220 Příspěvek od papaya »

ked uz sme co to odlietali pre porovnanie by som si rad pozrel vase konfiguraky brainov a ikonov...
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
fire

#221 Příspěvek od fire »

to by som aj ja rad, najma na protosa. stale sa mi nedari nastavit brain poriadne, uz mi to zacina vadit. AIL v poho ale cez ELE sa stale prehupne pri zastaveni.. nepomaha zvysit D (uz som mal aj na 100) ani zisk...
PRÔTOS
kolaCZek

#222 Příspěvek od kolaCZek »

Konfiguraky vam budou stejne k nicemu. I kdyby byl Brain na totoznem stroji s naprosto stejnou vybavou, tak se nastaveni bude lisit. :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
boZZda

#223 Příspěvek od boZZda »

fire píše:to by som aj ja rad, najma na protosa. stale sa mi nedari nastavit brain poriadne, uz mi to zacina vadit. AIL v poho ale cez ELE sa stale prehupne pri zastaveni.. nepomaha zvysit D (uz som mal aj na 100) ani zisk...

Nemáš vyčvachtanou hlavu? Když chytíš kámen hlavy a zahýbeš gripy, tak se ti jak moc pohne příčná hřídel v gumách? Nesmí se pohnout skoro vůbec, respektive hodně málo.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
kolaCZek

#224 Příspěvek od kolaCZek »

boZZda píše:Nemáš vyčvachtanou hlavu?

Jsem chvili myslel, ze je to urazka... :lol:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
papaya

#225 Příspěvek od papaya »

konfigy nie su k nicomu, kedze ich zverejni aj taky Kyle zo svojho V-Baru. Proste si chcem len porovnat kde som s nastaveniami ja a kde iny. Pre mozne dalsie experimenty.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“