Vario + telemerie Skyassistant vs. Duplex ex

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vlado C

Re: Vario + telemerie Skyassistant vs. Duplex ex

#76 Příspěvek od Vlado C »

kovaco píše:No konečně začne pořádná válka : FUTABA - ostatní svět :D

A je jedno kto ju vyhra. Ako klienti by sme z toho mali tazit. Zrejme sa okrem zlepsenej kvality a funkcionality pohnu zlahka aj ceny a dole.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
kovaco

#77 Příspěvek od kovaco »

Presne ako píšeš. Dúfam, že sa výrobcovia začnú pozerať i na zníženie cien (samozrejme myslím futabu). I keď som si pred tromi rokmi kupoval Futabu T10CG a od tej doby sa jej cena nehla. :roll:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Papir
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Papir »

kovaco píše:Presne ako píšeš. Dúfam, že sa výrobcovia začnú pozerať i na zníženie cien (samozrejme myslím futabu). I keď som si pred tromi rokmi kupoval Futabu T10CG a od tej doby sa jej cena nehla. :roll:

Obávám se, že zůstané jen u našeho doufání. Není důvod aby hýbali dramaticky cenou, když je odbyt. Poptávka jim zřejmě roste, tak proč by měla cena klesat. :( Až půjde cena dolů, víme že jim drobet teče do bot. :wink:
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
kovaco

#79 Příspěvek od kovaco »

A právě jde o to, aby jim pořádně nateklo a cena byla jako pro lidi.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Papir
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Papir »

kovaco píše:A právě jde o to, aby jim pořádně nateklo a cena byla jako pro lidi.

No jooo, ale ty by jsme ty rádia musely přestat kupovat :cry:
Telemetrii ať si nechaj. :)
www.vpmodel.cz
Papir
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Papir »

Netušíte ještě někdo, jestli Jetibox profi při hlášení alarmů rozlišuje, od kterého přijímače (letadla) to přišlo? Jestli tedy při spárování naskočí hladiny alarmů k tomu konkrétnímu letadlu aby se na jiné letadlo s jiným přijímačem, s jinou výbavou nemuseli alarmy předělávat? Že se načte profil to jsem v návodu našel, ale jestli se změní i alarmy jsem nenašel. Přecejen každé éro chce své.
www.vpmodel.cz
michalv

#82 Příspěvek od michalv »

Ahoj, každý spárovaný přijímač si můžeš pojmenovat a co se týče těch alarmů, nastavují se přes Profi box u každého přijímače a příslušných čidel nezávisle.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Papir »

michalv píše:Ahoj, každý spárovaný přijímač si můžeš pojmenovat a co se týče těch alarmů, nastavují se přes Profi box u každého přijímače a příslušných čidel nezávisle.

Super, díky
www.vpmodel.cz
walter2

#84 Příspěvek od walter2 »

Při zvažování telemetrie se potácím mezi Futaba (Telemetry boxem) a Jeti (profibox) a protože bych měl rád i sílu signálu, ale zůstal u u řízení modelu pomocí T8FG (FASST).

Kdybych šel do JETI je nějak možné sledovat sílu signálu (signálu, kterým řídím model, tj, sílu signálu ve Futaba přijímači). Například z Futaba přijímače "krmit" daty o síle signálu Jeti "přijímač" , který by pak zajistil přenos této informace do JETI profiboxu ?

Tj, něco jako propojení

RX Futaba -řízení modelu (výstup RSSI) -------> JETI (vstup RSSI).

Asi to zní JEŤákům nesmyslně, aby umožnili přenášet telemetricky na zem RSSI, které pochází z ne.DUPLEX přijímače....
walter2

#85 Příspěvek od walter2 »

Rozhoduji se ke koupi systému s telemetrií (RX napětí, síla signálu RSSI, vario). Původně jsem zakoupil Futabu T8FG s tím, že nakoupím telemetrické přijímače a později přejdu na Futaba 14SG. Díky nekompatibilitě přijímačů jsem nyní předběžně rozhodnutý jít rovnou do Futaby 14SG. Před zakoupením bych se rád bych ujistil, že jsem z manuálů a diskusních fór pochopil kompatibility a zapojení správně a až po zakoupení nového systému objevil v úvaze „fatal error“.

1. Jediný přijímač telemetrický přijímač pro 14SG je prozatím R7008SB

2. Neexistuje žádný čistokrevný přijímač s telemetrií pro přijímače dovybavené WIFIBOxem jako je například Futaba 8FG, který by pak šel včetně telemetrie používat s 14SG. Jinými slovy FASTest přijímač kompatibilní s WIfiBoxem je jiný než pro vysílač 14SG (aneb 2 FASTest přijímače se liší dle toho, co na zemi chytá a zobrazuje telemetrická data)

3. Pro měření RX packu a RSSI není k přijímači R7008SB třeba žádné dodatečné čidlo

4. Malý (pro F3K) FASSTest přijímač (tedy přijímač s telemetrií) neexistuje a asi s tím bude třeba žít.

5. Přijímače R7008SB umožňují napojit i klasická analogová serva (pokud nebudu potřebovat mód FASTest 12CH, ve kterém nejsou analog serva podporována)

6. Výběr varia pro F3x (kdyby se vešlo i do menších modelů, tak by to bylo výhodou): Má vůbec pro termiku cenu vario s přesností 100cm/s ? Viz http://www.jino.cz/sbs01a-vario-vyskome ... -9592.html . Dle parametrů je teoreticky lepší GPS vario http://www.jino.cz/gps-multi-senzor-fas ... -8877.html , ale nejsem si jist, zda GPS je to pravé na lovení termiky. Nejlepší by bylo jistě vario http://www.jino.cz/vario-s-vyskovym-sen ... -8878.html , ale je větší a podstatně dražší.

7. Další telemetrická čidla se připojují přes SBUS2 a není potřeba žádná jiná další krabička (jako je u HITECu například telemetrická ústředna atd.).

8. Ohledně POzáručního servisu tu panují 2 názory. Brát s nálepkou pouze Robbe (tj. s LiPo baterií) , protože v případě poruchy výrobku bez Robbe nálepky se nedá sehnat POzáruční servis. Osobně mám ve vysílačce raději NiMh ( Lipo vidím raději uskladněné jinak než ve vysílačce), tak bych raději věřil názoru z JINO, že i výrobky nepocházející z Robe bue možné po skončení záruky servisovat bez problémů.

9. Futaba neloguje telemetrická data na palubě letadla a pokud chci logovat, tak musím spolehnout, že „někdy“ Futaba dodrží slib a „nějak“ dodělá logování v 14SG

10. V návodu jsem našel, že síla signálu se zobrazuje ikonou "anténky",a le nenašel jsem, jak je vlastně zobrazován plný signál a jak "slabý" signál.
Nikde jsem neviděl nastavování alarmu při snižení úrovně signálu přijímače (něco jako hlídání, zda jsem vyletěl z dosahu nebo, že jsem vletěl do nějakého rušení/stínění). Nebo, že mám v modelu zdroj rušení, které zpsůobuje ztrátu signálu.

Díky za potvrzení/vyvrácení předpokladů a případné postřehy z praxe při provozování T14SG.
ST
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od ST »

Co by jsi po těch Helmutech chtěl, prostě na to serou. Něco vydají a ber nebo neber. Taky jsem žil v představě , že bude nějaký upgrade T-BOX, ale leda tak kulový. Jinak tohle vario Ti nic neříká?
http://www.jino.cz/vario-senzor-fasstest-f1712-9025.html
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
walter2

#87 Příspěvek od walter2 »

ST píše:Co by jsi po těch Helmutech chtěl, prostě na to serou. Něco vydají a ber nebo neber. Taky jsem žil v představě , že bude nějaký upgrade T-BOX, ale leda tak kulový. Jinak tohle vario Ti nic neříká?
http://www.jino.cz/vario-senzor-fasstest-f1712-9025.html

Díky. To vypadá dobře.
german

#88 Příspěvek od german »

Ahojte,
Zaujímalo by ma nakoľko sa dá veriť údajom zo SkyAssistant pri prudkom klesaní, ako napríklad na obrázkoch dole, myslíte že sú to reálne hodnoty čo mi SA ukazuje ?:

Obrázek

Obrázek
graup15

#89 Příspěvek od graup15 »

Co je to za model? 81m/s je kurňa rychlost...
Upřímně nevím do jaké rychlosti se tomu dá věřit, ale zatím to beru jako porovnávací hodnotu.
german

#90 Příspěvek od german »

graup15 píše:Co je to za model? 81m/s je kurňa rychlost...
Upřímně nevím do jaké rychlosti se tomu dá věřit, ale zatím to beru jako porovnávací hodnotu.

je to elektro Skorpion - 2740g
http://www.thuro.at/index.php?option=co ... &Itemid=61
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“