DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
ananas

Re: DJI NAZA

#616 Příspěvek od ananas »

Odarmoval jsi motory? A v PC drivery nainstalovane? Uplně dole http://www.dji-innovations.com/products ... downloads/
martinre
Kontaktovat uživatele:

#617 Příspěvek od martinre »

Tomino69 píše:Prosím poradí mi někdo proč mě nereaguje radio s řídíci jednotkou naza?dostal jsem se v software ke kalibraci, ale páky nereagují, a v programu pořád bliká mc output on, a měl by být off, ne?přitom příjimáč svítí, je spárovany.

Četl si návod? Někde by měl být ke stažení snad i český, pokud je Aj problém. Nastavil si správný typ signálu pro ten přijímač? Je tam tuším volba DBus, PPM a klasika. Tak ty máš asi klasiku se Spektrem.
Homer.Simpson

#618 Příspěvek od Homer.Simpson »

martinre píše:...Někde by měl být ke stažení snad i český...

Mate niekto link?
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Tomino69

#619 Příspěvek od Tomino69 »

Návod jsem k tomu dostal v češtině, pc driver mám stáhlý a nainstalovaný, signál jsem nastavil klasiku.Ale nevím co je odarmování motorů?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#620 Příspěvek od koulinek »

Tomino69 píše:Návod jsem k tomu dostal v češtině, pc driver mám stáhlý a nainstalovaný, signál jsem nastavil klasiku.Ale nevím co je odarmování motorů?

Tak to bude ono, zaměř se na tuto část manuálu:
Přílohy
odarmovani.png
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Tomino69

#621 Příspěvek od Tomino69 »

tak oka, přeinstaloval jsem usb driver, a už jsem v tom programu, a reaguje mi ovladač, takže jsem vše nastavil a skalibroval, tuto část jsem samozřejmě četl, jen jsem nevěděl, že to je ,,odarmování motorů"zkoušel jsem všechny čtyři polohy, ale motory se netočí.
Já si totiž nejsem jistej, jestli mám motory dobře zapojené, je to quadra dualsky hornet a na základové dsce je jeden výstup pro všechny motory, z toho jdou klasické servokonektory, ale na 3 motorech je jen po jednom káblu a na čtvrtém je potřech, tudíž si myslim, že régly s motorama a jejich fáze jsou rozhozené už v té desce a neměl by to být problém, ale nevim...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#622 Příspěvek od koulinek »

Ovšem to si trochu špatně, hornet má přece FC430 jednotku a né NAZA ;) ale když už jsme u toho mrkni na tohle:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=snJWdNwJSjU[/youtube]
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Tomino69

#623 Příspěvek od Tomino69 »

víš moc tomu nerozumim, ale snažim se, můj hornet měl fc jednotku, nyní jsem mu koupil nazu s gps a snažim se to zprovoznit-nic víc. 8O
Tomino69

#624 Příspěvek od Tomino69 »

to je foto zapojení motorů do té sběrnice
Přílohy
P3090045.JPG
P3090043.JPG
Duffs

#625 Příspěvek od Duffs »

Uf obávam sa že to takto nerozchodiš. Do nazi musíš zapájat signál a zem cez tie servokabliky. Na obrázku mas zapojene bohvie čo ked tam je cez servokablik zapojeny 1 vodič.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
ananas

#626 Příspěvek od ananas »

jn buh vi zda je GND (zem) a VCC+(napajeni) v naze vyklemovane.. Budeš mozna muset pridelat u konectorů k signálním i zem. Jako podle logiky by to v naze mělo být ale ruku za to do ohně nedám :-D jako signály jsou správně ten pin co je blíž spodní straně nazy. Ale netuším jak to má provedené hornet. Skoušel jsi dát horneta prímo na příjmač bez elektroniky? motory by měli běžet pokud je to standard signál
Tomino69

#627 Příspěvek od Tomino69 »

tak tady dávám fotku ramena z hornetu, má to udělané vše v tištěných spojích, tak aby v něm bylo co nejméně kabelů, chápu, že výrobce nepředpokládal, že jej budu předělávat na nazu...
takže prostě naletuju servokáblík na ty tři kontakty od réglu...
Stejně pořád nechápu, že když jí zapnu, tak začne blikat dioda rychle žlutě-co to znamená, může to být tím, že to nechápe ty motory?
Přílohy
P3090046.JPG
zskal
Kontaktovat uživatele:

#628 Příspěvek od zskal »

Tomino69 píše:...Stejně pořád nechápu, že když jí zapnu, tak začne blikat dioda rychle žlutě-co to znamená, může to být tím, že to nechápe ty motory?

Já si myslím že podle manuálu když ta dioda bliká žlutě, tak je zvolen Atti režim bez zapojené GPS. Ale je ještě otázka jak bude Naza spolupracovat s regulátory z Hornetu. Tady asi nikdo neví co to jsou za regulátory. Už jsi se někde aspoň dočetl že to někdo s Nazou rozchodil? Aby to nebyla marná snaha.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Tomino69

#629 Příspěvek od Tomino69 »

tyto régly pracují na opakovací frekvenci 400hz, stejně jako régly dji, tak předpokládám, že by neměl být problém
Tomino69

#630 Příspěvek od Tomino69 »

Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“