F45 - Vše o tomto vrtulníčku
-
zacatecnik
Re: F45 - motorky
Jj, ten signal pro kameru uz mi taky chvili lezi v hlave:)
Ja mam prave ted 33 letu, takze to taky nemam v ruce - spis mi dochazi, ze krome naprostyho bezvetri a zadnyho blazneni to asi ani neni mozny:) Nahrada plastovyho ocka dratkem se zda funkcni - vypada to sice odflakle, ale nevim, kde nechat vysoustruzit podobny kus, jak je na fotkach vyse (od tlavelzy). Nic nekupujte, kdyz to nefunguje, a normalne tam taky navrtejte dve dirky a prilepte ocko z dratu, ne? Mozna budete muset koupit za par korun maly vrtacek, ktery se Vam jeste rozhodne mockrat bude hodit...
Ja mam prave ted 33 letu, takze to taky nemam v ruce - spis mi dochazi, ze krome naprostyho bezvetri a zadnyho blazneni to asi ani neni mozny:) Nahrada plastovyho ocka dratkem se zda funkcni - vypada to sice odflakle, ale nevim, kde nechat vysoustruzit podobny kus, jak je na fotkach vyse (od tlavelzy). Nic nekupujte, kdyz to nefunguje, a normalne tam taky navrtejte dve dirky a prilepte ocko z dratu, ne? Mozna budete muset koupit za par korun maly vrtacek, ktery se Vam jeste rozhodne mockrat bude hodit...
-
zacatecnik
Tady to mate schematicky, bohuzel to ted nemuzu vyfotit. Vrtacek jsem dal do pentelky, aby se mi s nim lip pracovalo, sirsi jde oblepit izolepou a chytnout treba do rukojeti od vymennych sroubovaku. Ocelovou strunu 0,8 nebo 1,0mm (nevim presne) jsem ohnul pres sroubovak a zkratil na obou koncich dle potreby.
Lepit jsem to chtel nejdrive vterinakem, ale ten ztuhnul v tube, takze prisel na radu epoxyd. Na drate udelat nejaky maly zarezy (stipackama, pilnikem...), aby mel lepsi retenci v lepidle. Pote odmastit. Necim malym (triska z paratka v mym pripade) nacpat lepidlo do vyvrtanych otvoru, nabrat i na konec dratenyho ocka, zastrcit a nechat ztuhnout. Nechal jsem to (spis kvuli pocasi a praci) tuhnout pres 24 hodin - dnes jeden let a drzi dokonale. Dovnitr rotorovy hlavy dat nejaky vrtak apod., jinak by preteklo lepidlo dovnitr a pak neslo dosadit, vrtak po chvili vyndat, at se tam neprilepi taky, ikdyz to podle me az tak nehrozi.
Ale idealni reseni to neni, za to povazuju neco takovyho: http://imgur.com/a/pexEx
Lepit jsem to chtel nejdrive vterinakem, ale ten ztuhnul v tube, takze prisel na radu epoxyd. Na drate udelat nejaky maly zarezy (stipackama, pilnikem...), aby mel lepsi retenci v lepidle. Pote odmastit. Necim malym (triska z paratka v mym pripade) nacpat lepidlo do vyvrtanych otvoru, nabrat i na konec dratenyho ocka, zastrcit a nechat ztuhnout. Nechal jsem to (spis kvuli pocasi a praci) tuhnout pres 24 hodin - dnes jeden let a drzi dokonale. Dovnitr rotorovy hlavy dat nejaky vrtak apod., jinak by preteklo lepidlo dovnitr a pak neslo dosadit, vrtak po chvili vyndat, at se tam neprilepi taky, ikdyz to podle me az tak nehrozi.
Ale idealni reseni to neni, za to povazuju neco takovyho: http://imgur.com/a/pexEx
Kdysi jsem si neco podobneho bez vrtani udelal na starem scorpiu ze sponky na papiry 
zacatecnik: Fiha, tak s takovym luxusnim navodem by byla blbost to nezkusit, diky moc. Nemam ted vrtulnik u sebe, tak az o vikendu. Pripadne kdyz bude cas, zkusim promerit tu kameru, jestli se teda do toho mikrokonektoru trefim. 1mm vrtacek mam, ale nevim jestli najdu vhodnej drat, kdyztak zkusim tu kancelarskou sponku.
Colibri Pro V4.5, MJX F-45
Sharker píše:zacatecnik: Fiha, tak s takovym luxusnim navodem by byla blbost to nezkusit, diky moc. Nemam ted vrtulnik u sebe, tak az o vikendu. Pripadne kdyz bude cas, zkusim promerit tu kameru, jestli se teda do toho mikrokonektoru trefim. 1mm vrtacek mam, ale nevim jestli najdu vhodnej drat, kdyztak zkusim tu kancelarskou sponku.
Taky jsem to opravoval a použil jsem místo spony měděný drát z kabelu průřez 1,5 . Tento drát má průměr 1,3 mm,hlavu jsem navrtal průměrem 1,2 mm a v otvorech zalepil vteřiňákem. Pak jsem obě strany ,,oček" ještě zajistil tím ,že jsem je po obvodě rotorové hlavy pomocí klemy z drátu spojil proletováním. Funguje už dva měsíce bez problémů.
Chtěl bych se zeptat těch co už úspěšně předělali zadek na brushless. Jak jste to zapojili když z ESC vedou 3 dráty a tenhle signál má jenom 2 "fáze"? Pokud jsem to správně pochopil tak to jde bez konvertoru jen přeflashováním esc. Díky za odpověď
Serva a esc mají buď vodiče černá nebo hnědá = - , červená = + , bílá nebo žlutá = řídící signál.
Takže připájené dva vodiče ze základní desky musí jít na zem a signál přeflešovaného esc (tzn. krajní vodiče).
Dobře je to vidět na obrázku od BobTheBuilder : download/file.php?id=9859&t=1
Takže připájené dva vodiče ze základní desky musí jít na zem a signál přeflešovaného esc (tzn. krajní vodiče).
jestli je obrázek malý, koukni na tomhle fóru na stranu 14, obrázek 2.jpg (hned na začátku strany)
-
zacatecnik
Tak mi odesel zadni motorek (42 letu). Turnigy 2211 2300kv neni skladem, jaky jiny motor by sel pouzit? Turnigy 1811, nekdo ma myslim 2211 s 3900kv, napada nekoho jeste nejaky dobry tip, prosim?
cmelda píše:Serva a esc mají buď vodiče černá nebo hnědá = - , červená = + , bílá nebo žlutá = řídící signál.
Díky, takže jestli sem to dobře pochopil tak jeden drát bude volnej a ty dva pujdou přímo do ESC ve kterým bude nahráno BLHeli. No říkám si, že se do toho pustím příští měsíc až zas přijdou nové prachy z brigády.
jen takovej dotaz...prosim kde na internetu objednat stridavej motor+reg+pastorek na F-45 abych nemusel platit 3x postovne,aby to bylo z jednoho kseftu.....a jen v CR.....diky...
milagros píše:jen takovej dotaz...prosim kde na internetu objednat stridavej motor+reg+pastorek na F-45 abych nemusel platit 3x postovne,aby to bylo z jednoho kseftu.....a jen v CR.....diky...
http://www.rc-levneji.cz/turnigy-4/vybo ... h-18a-22a/
http://www.rc-levneji.cz/elektromory/vy ... 00-4100kv/
http://www.rc-levneji.cz/nahradni-dily/ ... el-2-3-mm/
motor nemaji vubec levny
A to opravdu nejde zadek udelat bez flashovani regulatoru? ... nezkousel nekdo lepsi motor vic otacek na volt, zmenu delky ocasu pro vetsi paku ? ..... Hlavni motor na stridak je dost palka .. zadek to same a to nepocitam jeste cenu jine vrtule ... to uz jsme pomalu na nakem zakladnim stejne nekvalitnim, ale 6ti kanalu 
Praskani ocek na hlave no ... kdyz nemate nic lepsiho po ruce tak tam drzi ohnutej dratek zajistenej vterinakem + lepici pistole na tycinky.... 5 letu a ani se to nehne ...
Praskani ocek na hlave no ... kdyz nemate nic lepsiho po ruce tak tam drzi ohnutej dratek zajistenej vterinakem + lepici pistole na tycinky.... 5 letu a ani se to nehne ...
diky za odkazy.....je to fakt palka.....co rikate na tento motor?Hodi se do F-45?
http://www.rc-levneji.cz/elektromory/vy ... 00kv-200w/
http://www.rc-levneji.cz/elektromory/vy ... 00kv-200w/