Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#1246 Příspěvek od Hoki »

Pekacek77 píše:Tygra si pamatuju ještě když létal, Pardubice a Hradec. Vrtal jsem se mu v rádiu a přijímači návěstidel :-)

A já se staral o zaměřovače a vystřelovací sedačky. Tygr + dalších 17 Delfínů. Já v Pardubicích zůstal, Delfíni nikoliv. :(
Joshuax

#1247 Příspěvek od Joshuax »

Procetl jsem nejak zbezne vlakno, protoze mam v planu zakoupit betu 1400 pro takove to poletani jenom tak pro legraci jako doplnek k helinam.
Koukal jsem, ze je trosku problem najit prodejce, ktery proavada verzi 3, nebo aspon eshopy toto moc nerozlisuji a obrazky jsou vetsinou z verze 1, tak pak nevim, co mi vlastne prijde...

Muzete mi poradit vhodneho prodejce tohoto stroje v Praze ?

Pripadne jak se to ma s tim Bixlerem ? Neni to verze se stejnymi chybami jako mela Beta verze 1 ? Pripadne jaka kombinace je teda lepsi ? Koupit kombo u nas, nebo radeji ze zahranici poskladat ?

Mam nejake 3S 2200mAh baterky z vrtulniku co nepouzivam, tak bych je chtel pouzit na tohle.

Diky
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1248 Příspěvek od jamesgsf »

Sel bych do bixlera v1.1 z NL (1200) k tomu regulator plush 20/30 (300) vrtuly apc 6x4 (80), poštovny a kolem 10 dolaru bez cla a jiných blbostí a jsi pod cca 1800,- za komplet to je vyborna cena. U nas to bude tak 3000 odhaduju. Ta verze 1.1 je kopie bety v3 ale má lépe uložené serva, což dává krásné místo v kabině, pro případné blbosti jako je fpv apod. Kdybych neměl betu tak bych to tak udělal nebo bixlera 2 s klapkama ten má i ovládací plochy na pantech což si myslím, že je lepší, stejně jsem to na betě předělal taky na panty. Z hobbykingu na tom budeš pořád lépe než tady s věcma od Pelikana, a jsou to totožný letadla jen s jinejma nálepkama.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Joshuax

#1249 Příspěvek od Joshuax »

ale ja jsem nerikal nic o tom, ze nemam na to zadne penize :-) ale combo je vetsinou problematicke v tom, ze ty veci jsou uplne k nicemu, takze jsem naklonen jine overene elektronice ;-) takze to cos poslal fajn ale proc si nemam teda koupit radeji v2 ?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _ARF_.html

jaky je spolehlivy regl ? pripadne je potreba u te verze 2 menit tu vrtuli ? co ty 2 serva ? Klapky treba ani pouzivat nebudu, kdo vi, ale osadit to muzu, napitat to pak muzu kdykoliv. Odkazy primo na NL warehouse HK uvitam, abych to mohl rovnou objednavat :) Diky
Joshuax

#1251 Příspěvek od Joshuax »

Dik, regl nemaji skladem v NL, ale v nemecku ano, takze jsem pripraven to objednat tam... Jeste se ale chci podivat, jestli nemam radeji zvolit stavebnici, protoze tezko soudit, co ty 4 serva co u toho jsou atd... Abych to za tyden stejne neobjednaval znova, kvuli mizerne kvalite...

Ta bila barva je super, ze to tam nebude tak videt, ale jestli neni rekneme i kvalitnejsi verze :)
Kovovy chapu ze by mohlo byt zbytecne tezke, ale aspon digitalni ? Nebo jsou pro tyhle modely lepsi analogy ? U vrtulniku bych nevahal a koupil rovnou kovovy digitaly, ale tady si jisty nejsem :)
Yiira

#1252 Příspěvek od Yiira »

Ahoj taxem se vrátil z hor a začínám se pomaloučku seznamovat s obsahem krabice s Betou co mi předtím přišla. Našel jsem jeden malý problémek. Originál baterka má konektor balanceru JST-XH a 2200 RAYka co jsem kupoval jako druhou má konektor JST-EH. K nabíječce Raytronic C12 mám jen konektor balanceru JST-XH. Existuje na to nějaká redukce nebo se to musí předělat na baterce?
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#1253 Příspěvek od BOBIKA »

no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
czpredseda

#1254 Příspěvek od czpredseda »

Yiira píše:Originál baterka má konektor balanceru JST-XH a 2200 RAYka co jsem kupoval jako druhou má konektor JST-EH. K nabíječce Raytronic C12 mám jen konektor balanceru JST-XH. Existuje na to nějaká redukce nebo se to musí předělat na baterce?

Tady o tom něco píšu, udělal jsem si propojku, do který jsou oba typy konektorů. Dole na stránce je fotka http://www.rc-foto.cz/inpage/jak-se-vyz ... bijeckach/
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#1255 Příspěvek od Pekacek77 »

Plovák na Betě - jeden plovák pro FunCub, rozšířený. Jen pojíždění po vodě, starty jindy, tady je málo místa :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YxzrAywSbug[/youtube]
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#1256 Příspěvek od Hoki »

Dobrý, a co na to říkali ty labutě? :)
Ticcino

#1257 Příspěvek od Ticcino »

Hele, to je dobrý.
Ale nemyslím si, že na tom rybníčku je málo místa. To jezdilo velmi svižně. Stačilo by přitáhnout. Nějaký detailní fotky toho rozšířeného plováku by nebyly?
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#1258 Příspěvek od Pekacek77 »

Ticcino píše:Hele, to je dobrý.
Ale nemyslím si, že na tom rybníčku je málo místa. To jezdilo velmi svižně. Stačilo by přitáhnout. Nějaký detailní fotky toho rozšířeného plováku by nebyly?

Přikládám nic moc foto plováku. Problém je v tom, že ty rozšířené části jsou z řezaného EPP a jaksi jejich povrch se nacucává vodou.
Jinak start by asi nebyl problém, ale přistávat přes koruny stromů na omezený prostor, na to bych ani neměl nervy :)
Přílohy
plovák FunCub
plovák FunCub
Yiira

#1259 Příspěvek od Yiira »

Dotaz na vylepšovatele Bety pomocí pantů na křidélka/výškovku/směrovku. Dal jsem na radu zkušeného modeláře tady u nás a nekupoval Purex na lepení pantů. Doporučil mi klasickej epoxid, ale v návodu na Betu čtu, že ten je krajně nevhodnej na cokoliv při lepení EPP. Dotaz tedy zní. Lze dobře zalepit pantíky pomocí jiného lepidla? Vteřiňák jasně že ne, ale co třeba UHUPOR (na něm se ale píše že není vhodnej na EPP) nebo třeba cokoliv jinýho koupitelnýho v drogerce nebo v OBI (v Písku bohužel nemáme žádnou modelářskou prodejnu...).
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#1260 Příspěvek od Hoki »

Yiira píše:Dotaz na vylepšovatele Bety pomocí pantů na křidélka/výškovku/směrovku. Dal jsem na radu zkušeného modeláře tady u nás a nekupoval Purex na lepení pantů. Doporučil mi klasickej epoxid, ale v návodu na Betu čtu, že ten je krajně nevhodnej na cokoliv při lepení EPP. Dotaz tedy zní. Lze dobře zalepit pantíky pomocí jiného lepidla? Vteřiňák jasně že ne, ale co třeba UHUPOR (na něm se ale píše že není vhodnej na EPP) nebo třeba cokoliv jinýho koupitelnýho v drogerce nebo v OBI (v Písku bohužel nemáme žádnou modelářskou prodejnu...).

Já panty lepil Purexem 20min i u akrobatů o R-1800mm, H-3300g a na EPP kombatech zas dával Epoxy-1200 klidně na motorové lože. Nikdy žádnej problém v pevnosti či problémy s lepením jsem neshledal.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“