DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Homer.Simpson

Re: DJI NAZA

#661 Příspěvek od Homer.Simpson »

Musis cca10x prepnut GPS-Manual...Ze sa koptera prepla na kalibrovanie, zistis tak, ze ledka zacne svietit na oranzovo...
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Tomino69

#662 Příspěvek od Tomino69 »

Aha, tak to je super, pač tam manuál mod vůbec nemám nastavený, přepínám jen mezi atti, gps f/s
Takže zpátky na stromy...
martinenecek

#663 Příspěvek od martinenecek »

Ahoj,

musel jsem svou DJI 450 komplet rozdelat, udelat nejake upravy (pretocit ram) a znovu slozit... jenze po slozeni se mi objevil jeden problem.

Motory mam do nazy pripojeny dle obrazku...M1 motor jde do M1 naza atd... jenze pruser je, ze se mi vsechny toci presne opacne, nez jak je videt na obrazku.

Je mozne, ze jsem prehodil na ESC 30A konektory U,V,W, ale docetl jsem se, ze muze byt libovolne poradi v propojeni do motoru

Pak me napadlo, zda-li nemam opacne ten 3pin do Nazy, ale ten se snad otocit ani neda ?!

Dekuji za rady
Přílohy
naza.jpg
naza.jpg (10.77 KiB) Zobrazeno 851 x
ananas

#664 Příspěvek od ananas »

ne ty tři piny (servokabel) neotáčej to ti nepomuže a ani by to nefungovalo protože je to -, + a signál, musiš přehodit mezi sebou dva kabely ze tří u každeho motoru za regulátory to U V W, tím změníš otáčky motoru (stejne jako u normalních 3fázových motorů) ne že změníš polaritu napajeni regulatoru to by jsi ho odpálil. Až výstup z něj ty tři kabely :-)
martinenecek

#665 Příspěvek od martinenecek »

ananas píše:ne ty tři piny (servokabel) neotáčej to ti nepomuže a ani by to nefungovalo protože je to -, + a signál, musiš přehodit mezi sebou dva kabely ze tří u každeho motoru za regulátory to U V W, tím změníš otáčky motoru (stejne jako u normalních 3fázových motorů) ne že změníš polaritu napajeni regulatoru to by jsi ho odpálil. Až výstup z něj ty tři kabely :-)

Priznam se, ze ted mam jeste z toho vetsi gulas :)

Takze znovu :) propojeni motoru do Nazy mam spravne, ten 3pin v Naze mam pripojeny take spravne, vsechny vrtule se mi vsak otaci opacne, nez jak je na tom obrazku. Mam zkusit z motoru prehazovat ty tri kabliky do U,V,W OPTO 30A ? To si ale myslim nepomuze, propojeni by melo byt nahodne bez vlivu spravneho poradi.

Diky
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#666 Příspěvek od koulinek »

martinenecek píše:Mam zkusit z motoru prehazovat ty tri kabliky do U,V,W OPTO 30A ? To si ale myslim nepomuze, propojeni by melo byt nahodne bez vlivu spravneho poradi.

Diky

Právě prohozením těch vodičů u motoru se mění smysl otáčení takže tam se zaměř. Někdy to umí i samotná regulátor prohodit ale zkoumáním tohoto se nezdržuj a prostě některý pár prohoď a sleduj ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
zskal
Kontaktovat uživatele:

#667 Příspěvek od zskal »

martinenecek píše:Priznam se, ze ted mam jeste z toho vetsi gulas :)

Takze znovu :) propojeni motoru do Nazy mam spravne, ten 3pin v Naze mam pripojeny take spravne, vsechny vrtule se mi vsak otaci opacne, nez jak je na tom obrazku. Mam zkusit z motoru prehazovat ty tri kabliky do U,V,W OPTO 30A ? To si ale myslim nepomuze, propojeni by melo byt nahodne bez vlivu spravneho poradi.
Diky

Ananas ti to napsal jasně. Přehoď jen vzájemně mezi sebou dva ze tří káblíků co vedou z motoru do ESC a je jedno které to budou. Tím se ti změní směr otáčení toho motoru. Takže si všímej jen těch tří káblíků mezi motorem a regulátorem :!: .
P.S. aha pozdě, Koulínek byl rychlejší... :wink:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
martinenecek

#668 Příspěvek od martinenecek »

Diky kluci

no dival jsem se na oficialni video zde:
http://www.youtube.com/watch?v=pUTHIL_Xfcc

cas 4:42
no correspondence requested plug randomly

Proto jsem tomu neporozumnel.

Na OPTO 30A je U,V,W, co presne tato pismena znamenaji, je to jen nahodne oznaceni nebo kazdy z vystupu resi neco konkretniho ?!
martinenecek

#669 Příspěvek od martinenecek »

Tak na to oznaceni si odpovim sam:

ABC, 123, UVW ... its all the same... it doesn't matter what the letters are... pretend they are not there... just hook up the wires and if it spins the wrong way switch 2 wires... you are not going to hurt anything, its the "proper" way to do it. :)
Duffs

#670 Příspěvek od Duffs »

Ako máte nastaveny a či vôbec máte nastavany Voltage monitor na 3s?
Ide mi hlavne o druhú ochranu.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#671 Příspěvek od Dejfak »

To záleží na tvrdosti, a stáří baterky.
V manuálu je návod jak to nastavit
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
tomas.polak
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od tomas.polak »

ahoj, pokud je naza + gps připravená k letu v modu manual/atti/gps atti a je všechno v pořádku bude něco blikat? Mám trochu zmatek v tom jejím blikání a svícení.. :) Pak ještě se otázka jestli jsou takhle ty mody správně na 3 polohový přepínač, přičemž gps atti drží místo a výšku a pokud vypadne signál TX tak se automaticky přepne do FS a vrátí se Home, nebo přistane (podle nastavení)? nepletu se? dá se nějak spustit FS i když je signál v pořádku?

pardon, za možná blbej dotaz, ale nechci pokoušet nepoznané..
Díky
ananas

#673 Příspěvek od ananas »

manual neblika nic jen stav signalu gps, ati oranžová + stav gps signalu a attigps zelená + stav gps signalu

když přepneš nejprve ti blikne mód pak signal (home save nekolikrat zablika zelene az chytne dostatek družic a ulozi pozici)

a ano s gps to dzi vysku a souradnice gps.. failsave jde nastavit myslim jen na trojvypínači místo nektereho modu..
tomas.polak
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od tomas.polak »

ananas píše:manual neblika nic jen stav signalu gps, ati oranžová + stav gps signalu a attigps zelená + stav gps signalu

když přepneš nejprve ti blikne mód pak signal (home save nekolikrat zablika zelene az chytne dostatek družic a ulozi pozici)

a ano s gps to dzi vysku a souradnice gps.. failsave jde nastavit myslim jen na trojvypínači místo nektereho modu..

a kdyz vypadne signál z vysílače úplně, pozná to naza a vrátí se domů? nebo to uletí? :D
už mi to běhá, jen mi neblikala několikrát zeleně jakože by si uložila pozici. Při tom jsem čekal celkem dlouho až do té doby dokud neblikala vůbec- tim pádem měla dostatek satelitů, ale zeleně neproblikávala.. čim to?
dík
alexik46

#675 Příspěvek od alexik46 »

Blikat musi porad a fail safe si taky nastav na prijimac nebot pri ztrate se tto nemusi aktivovat
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“