Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
sebior

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#301 Příspěvek od sebior »

Můžu pár otázek k GPS ?
1) předpokládám že anténu mám ponechat spojenou s tišťákem a zabalenou v tom umělohmotném pouzdře, ve kterém to přišlo. Jen to umístit těch 10cm nad ostatní elektroniku s anténou nahoru?
2) při zapnutém GPS v setingu ale bez satelitů, předpokládám že Rabbit nedovolí odblokovat vrtule. Co přesně zabrazují LEDky, když při "dýchání" dám křidélka doleva?
3) symbolizuje něco ta červená LEDka přímo na GPS?
rby3333

#302 Příspěvek od rby3333 »

Neni tady nekdo z Jihu cech kdo mi poradil s Rabittem? Diky. Robert
sebior

#303 Příspěvek od sebior »

Zkusím ještě jednu otázku, co znamená položka "Healthy" v GUI u nového firmware?
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od Mlhos »

sebior píše:Můžu pár otázek k GPS ?
1) předpokládám že anténu mám ponechat spojenou s tišťákem a zabalenou v tom umělohmotném pouzdře, ve kterém to přišlo. Jen to umístit těch 10cm nad ostatní elektroniku s anténou nahoru?
2) při zapnutém GPS v setingu ale bez satelitů, předpokládám že Rabbit nedovolí odblokovat vrtule. Co přesně zabrazují LEDky, když při "dýchání" dám křidélka doleva?
3) symbolizuje něco ta červená LEDka přímo na GPS?

1) ani nevím v čem mi GPS přišla ale v pouzdře asi ne, já měl jen ten plošňák cca 10 -12cm nad deskou na umělohmotných sloupkách. Ta výška je přímo doporučována a lépe je více, jinak GPS nepracuje správně, někdo to tady přímo psal. V obalu bude možná hůř přijímat.
2)Ledky zobrazují počet satelitů které přímá a to počet svítících LEDek + 5, tzn. svítí 3 LEDky - 8 satelitů. Já to teda aktivuji směrovkou vlevo(mod 1). Jojo, pokud nenačteš satelity, nerozjedeš to.
3)asi že je jen funční a "pod proudem"
Trinom

#305 Příspěvek od Trinom »

Pánové, zeptám se nejdřív tady - nemáte někdo Rabbita na prodej?
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Trinom

#306 Příspěvek od Trinom »

Děkuju Robertovi (rby3333) za Rabbita a hned budu mít pár dotazů. V tom ovládacím softu na položce Custom and Monitor je řada zatržítek pro různé funkce a jejich přiřazení k přepínačům. Mohl by mi prosím někdo napsat, co která funkce znamená a co je při nich aktivní za snímače? Celkem solidně jsem se do toho při hledání zamotal :D. Pokud můžu poprosit, tak i s poznámkou, co jde kombinovat a co ne. Na RCgroups jsem našel pár zmínek o problému kombinace Go Home a Autolanding například.

Díky
Boby110

#307 Příspěvek od Boby110 »

Boby 110, OK2BOW
Trinom

#308 Příspěvek od Trinom »

Nakonec mi teda poradil Troll přes SZ, zač mu děkuju. O víkendu se mi ale povedlo rozběhat to alternativní ovládací rozhraní "Jack'ed Rabbit", které je stokrát lepší. Teď už mi zbývá jen ověřit funkci GPS, někam přidělat ten sonar a dodělat podvozek, ať nepřistávám na baterku. A hurá do vzduchu.
Obrázek
Sonar už tam takhle nevisí...
Trinom

#309 Příspěvek od Trinom »

Dneska jsem si s tím byl zalítat a je to super. S KKboardem to nejde srovnávat, tohle je oproti tomu úplně hodný! Dokonce jsem už s sebou vzal i kameru, ale záznam stojí za starou bačkoru. Tak aspoň pár fotek. Byl jsem lítat v lomu pod Hády.
http://obrazky.trinom.org/obrazky/2x5n_SUNP0012.AVI_snapshot_05.18_%5B2013.03.02_18.25.57%5D.jpg
http://obrazky.trinom.org/obrazky/q518_SUNP0012.AVI_snapshot_07.10_%5B2013.03.02_18.28.33%5D.jpg

Tady je asi finální uspořádání
Obrázek
a ještě detail na podvozek a uchycení kamery
Obrázek

Časem nejspíš postavím ještě jeden menší (a hlavně lehčí) rám se stejnýma motorama.

To, že bude potřeba nějaká lepší kamerka asi netřeba zmiňovat :D
krajky

#310 Příspěvek od krajky »

Dobrý večer páni. Je tu niekto z východu kto vlastní králika? Som zo Sečoviec. Mám ho kúpený už rok ale až teraz som sa k nemu dostal. Je poskladaný ale potreboval by som niekoho kto už s ním lieta na konzultáciu a zoradenie. Som úpny začiatočník v kopteroch tak zatiaľ lietam len bez vrtúľ :D Vysielač viem udržať. Lietam s 2,4m Twinstárom DA-42. Nikam sa neponáhľam keď už som toľko vydržal. Rád by som sa s niekym skontaktoval. Ďakujem
pakozdy

#311 Příspěvek od pakozdy »

Zdravim ..
Po zime sa snazim ozivit rabbita. Skompletoval som novy ram, zapojil saom dosku. Doska sa chyta, prebehne selftest, dostane sa do dormant rezimu. Pri pokuse o odomknutiezacnu blikat vsetky ledky a cca po 2sekundach opat ostane v locknutom rezime.
Co sa tyka nejakych nestandardnosti , tak mam fleshnute regulatory ale tie by nemali robit problem kedze selftest zbehne, takisto kalibracia rozsahov plynu.

Fw mam posledny tusim 1.230

Neviete niekto com problem?

Dik.
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od Mlhos »

2012.12.9

V1.230 Update Instruction

What 's the new in FW(V1.230)

1ˇ˘The time for compass calibrating is 60 second

2ˇ˘evenif you have not done horizontal calibration,You can unlock the Rabbit.

3ˇ˘Add the new function:Gimmbal control mod : knob mod & stick mod

4ˇ˘more safe when calibrating

Máš tu kalibraci horizontu?
pakozdy

#313 Příspěvek od pakozdy »

Tak som to skalibroval, sprava sa to rovnako.
Ale zistil som nasledovnu vec: pokial pocas tych 2 sekund ked je to odomknute pridam plyn, motory sa roztocia. Pokial plyn stiahnem, doska hned prejde do zamknuteho stavu .
Pri odomknuti som zistil, ze netoci jeden motor, je mozne ze to sposobuje tento nefukcny motor.

Teraz idem odstranit problem s motorom a potom budem pokracovat v patrani po probleme hoc tahjne dufam , ze to jevsposobene prave tymto nefungujucim motorom.

Vdaka
krajky

#314 Příspěvek od krajky »

Dneska môj prvý pokus roztočiť králika ale pre istotu som ho dal na vodítko aby neušiel. http://www.youtube.com/watch?v=2qN3zKynpy8

Ešte treba poriadne doladiť lebo je to riadne nestabilné. Len neviem čo a ako ďalej.
pakozdy

#315 Příspěvek od pakozdy »

Skontroluj si mas nastavene rozpetie ramu podla tvojich rozmerov a skalibruj horizont. Nastav autostabil rezim a potom uz len zvesit a skusit to to normalne nad zemou, rabbit doska je stabilna od narodenia -vlastna skusenost
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“