Multiplex FunCub

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kady

Re: Multiplex FunCub

#256 Příspěvek od Kady »

Díky, tu záměnu konektorů jsem vyřešil takovým výstupkem, ale je fakt, že jednoduchá výměna jednoho samce za samici je nejelegantnější řešení :-).
U toho podvozku jsem chtěl, aby bylo všechno v ose. Určitě by těch pár stupňů nemělo na nic vliv, ale jak často budu měnit nastavení. Pro mě je důležité, že ta možnost tu je a sfouknu to přímo na letišti.

edit: Jaj :-) už jsem tě pochopil :-D. Naletovat očka na bok a ne proti šroubu. Zvolil jsem toto řešení, protože jsem musel vzít čokoládu s trochu větším průměrem, abych to v pohodě protáhnul. Tím jak to mám, tak je tah přímo proti utaženému šroubu. Asi je to jedno, ale přišlo mi to lepší.
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od Staifus »

Měl jsem možnost být u záletu Funcuba jak nosí házedla a větroně na zádech. Zrealizoval to kamarád s tátou. Je to naprosto boží 8O

http://www.youtube.com/watch?v=Cdpl-lhH ... e=youtu.be
Přílohy
IMAG0413.jpg
IMAG0411.jpg
IMAG0410.jpg
JardaRůžička

#258 Příspěvek od JardaRůžička »

Tohle jsem dělal asi před 30-ti lety pro potěšení klukům v kroužku, tenkrát ovšem se spalovákem (QB-15). Úspěch to mělo veliký, ale fotky z toho nemám.
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od Staifus »

Jasně že to oběv ameriky neni, ale potěšilo to , je to děsně "koukatelný" a funguje to :wink:
Bakelite

#260 Příspěvek od Bakelite »

je to sice trochu OT, ale všimli jste si, kolik se letos urodilo jmelí?

http://1url.cz/UiNM
Beta 1400, Pioneer, Aurora 9
JardaRůžička

#261 Příspěvek od JardaRůžička »

Staifus : Tím jsem rozhodně nechtěl zlehčovat Tvůj počin - naopak, jsem rád, že někdo tvoří. Spíš jsem zalitoval toho, že sám z toho dokumentaci nemám.
grim334

#262 Příspěvek od grim334 »

pánové, chtěl jsem se zeptat, kde sehnat tu pruzinku co máte na podvozku. Nechal jsem se inspirovat, ale za boha nemůžu nikde sehnat pružinu. Teda mimo balení po 100ks apod.. Předem dík
Kady

#263 Příspěvek od Kady »

Já to sehnal normálně v železářství za 3,50 Kč.
grim334

#264 Příspěvek od grim334 »

ja objel uz asi 6 zelezarstvi, pak Hornbachy apod. a nemaj nic, nebo maji pruziny 10cm a vic tvrdi ze mensi nedostavaji :(
Kady

#265 Příspěvek od Kady »

Bych ti to klidně poslal. Mám pružinku a lanko ještě na jeden podvozek. Když tak pisni SZ, ať to tady ...
Jardátor

#266 Příspěvek od Jardátor »

Nevím,jako máš možnost navštívit nějakou prodejnu,kde se prodávají náhr.díly na náklaďáky nebo traktory.Takový Zetror má těch pružinek spoustu,mám jich v práci plný šuplík.Jinak to zpevnění podvozku jde i jednodušeji bez lanka a pájení.Použiješ ten ocel.váleček z nějaké větší svorkovnice,tzv.čokolády-jeden šroubek vyšroubuješ,druhý tam necháš a navlečeš váleček na každou stranu podvozku.Do dírky po jednom šroubku navlečeš pružinku,a druhým šroubkem ten váleček fixuješ podle toho,jak velkou tuhost potřebuješ.Je to velmi jednoduché a plně funkční,naví si můžeš tu tuhost opravdu štelovat třeba po 1mm posouváním válečků!
Kady

#267 Příspěvek od Kady »

Nevidím nic složitého na omotání lanka vázacím drátem a proletování. Pak také aby to trochu kloudně tlumilo vibrace, tak je ideální, aby jsi to měl uchycené co nejblíže ke kolům. Nedokáži si představit tam mít nataženou dlouhou pružinu už kvůli trávě.
Jardátor

#268 Příspěvek od Jardátor »

Ta pružinku můžeš dát tak vysoko,jak chceš,mám ji výš,než když pružinka visí shora.To už by musela být tráva vyšší jak 15 cm.Nikomu to nevnucuju,mán to osobně odzkoušeno,funguje to bez jakýchkoliv problémů! :D
grim334

#269 Příspěvek od grim334 »

pájení a natažení lanka je ten nejmenší problém, když jsem se do toho s vervou a chutí pustil měl jsem to za chvíli hotové a pak jsem začal hledat pružinu :), zítra ještě zkusím pár obchodů obejít, zkusím i nějaký ten servis, koukal jsem že nějaké pružiny jsou i v bubnových brzdách
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od Elfew »

Po vymene prednich kolecek a uchyceni, jsem se vrhl taky na zadni ostruhu... nevim z ceho to v multiplexu vyrabi ale ten drat je totalne mekkej.

koupil jsem z hobbykingu odpruzenou ostruhu za par korun a sedi tam i bez uprav:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Size.html

ted to je bez problemu

druha vec - mel jsem mensi nehodu a tak uvazuju nad zpevnenim trupu a predni casti letadla...
narazil jsem na vyztuhy co vyrabi v USA... co na ne rikate? Momentalne mam predek dost poskozenej a chce to vyztuzit tak si rikam ze by to za tu cenu co tam ma napsane je skoro zadarmo a bez prace doma na vyrezavacce...

http://morganmill.com/RC/FunCub_Parts.html
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“