Spektrum DX7 už za 10500Kč

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
klasik
Kontaktovat uživatele:

Spektrum DX7 už za 10500Kč

#1 Příspěvek od klasik »

Pořád jsem se nerozhodl o koupi nového rádia.Přestože jsem by už na 100% rozhodnut o MX-12, zahlédl jsem na stránkách RCservisu pana Hnízdila akční cenu 10 500Kč za Spektrum DX7.Tahle souprava vypadla z výběru právě kvůli ceně ( 12990 Kč ) a teď ve mně hlodá zase červík pochybností jestli nedošetřit a přejít na 2,4 GHz.Pravděpodobně mi z toho praskne hlava.Rádio jako MX-12 mi totiž funkcemi bohatě stačí, ale možnost létat na kopcích poblíž našeho letiště bez rizika, že někoho shodím, by se mi líbila, přestože jsem zatím žádné problémy s rušením nezaznamenal - kraj kde dávají lišky dobrou noc.
Používáte někdo spektrum pro řízení větších větroňů?Nějaké problémy?
Dík.
jednou to poletí
daniel
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od daniel »

No to teda moc akce není, tady je za 9,3 a to není v akci.
http://www.heliservis.eu/product_info.p ... ts_id=1585
A během pár dnů bude na trhu další dodavatel, který bude taky o trošku levnější. www.hobbyrcshop.cz

DX7 mám a vyzkoušel jsem ji už ve více aplikacích a zatím jediný poznatek: FUNGUJE
daniel
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od daniel »

Aha beru zpět! Hnízdil to má i se servy tak to je pěkná cena :oops:
klasik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od klasik »

No mně o ta serva zase tolik nejde, takže ta možnost na Heliservisu je pro mne ještě lepší.
Minimálně tedy počkám na start obchodu podle tvého druhého odkazu.
Počkat se v každém případě zřejmě vyplatí.Éro pro které potřebuju rádio, se samostatnými servy pro každé křidélko, budu teprve stavět.
jednou to poletí
Kadlec Pavel

#5 Příspěvek od Kadlec Pavel »

Pokud by jsi chtěl jít do 2,4Ghz tak futaba má v nabídce 6-ti kanál v ceně pod 6.000 za Tx+ Rxa do 7tisíc i baterkou a nabíječem ( má to v nabídce např. Kostkamodelcentrum)
Kovboj

Re: Spektrum DX7 už za 10500Kč

#6 Příspěvek od Kovboj »

klasik píše:Pořád jsem se nerozhodl o koupi nového rádia.Přestože jsem by už na 100% rozhodnut o MX-12, zahlédl jsem na stránkách RCservisu pana Hnízdila akční cenu 10 500Kč za Spektrum DX7.Tahle souprava vypadla z výběru právě kvůli ceně ( 12990 Kč ) a teď ve mně hlodá zase červík pochybností jestli nedošetřit a přejít na 2,4 GHz.Pravděpodobně mi z toho praskne hlava.Rádio jako MX-12 mi totiž funkcemi bohatě stačí, ale možnost létat na kopcích poblíž našeho letiště bez rizika, že někoho shodím, by se mi líbila, přestože jsem zatím žádné problémy s rušením nezaznamenal - kraj kde dávají lišky dobrou noc.
Dík.

Hmm, já bych si dovolil říct že ty ceny jsou extrémně nízké... Doporučil bych trošku opatrnosti zda jsou to modely pro EU, teď se v RCrevue objevilo varování že modely z ameriky neodpovídají evropským normám ohledně vyzářeného výkonu a mohly by s nimi být problémy.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pkotatko »

Tady jsou dobré ceny. Občas se tam zastavím a připadám si jak Alenka v říši divů. Maj prostě VŠECHNO
http://www.der-schweighofer.at/web/prod ... prodID=29y
Béda
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Béda »

Vzhledem k tomu, že se po Evropě běžně okolo 210EUR prodává, asi je strach zbytečný. A výrobně není určitě důvod, proč by ta technologie 2,4G měla být drahá. To je spíš věc vývoje. A pak to jsou spíš obchodnické tanečky.

Petře, u Tebe na webu je taky, proč tedy to varování?
klasik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od klasik »

Zatím se tedy rozjela diskuze spíš o ceně, ale ta praktická zkušenost, nebo názor zda se vyplatí do toho jít, zatím chybí.
Potvrzuje to můj názor, že je to technologie přece jen příliš nová, a jak to bude fungovat se teprve ukáže.
jednou to poletí
georg
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od georg »

Já když jsem kupoval novej vysílač, tak jsem koupil Eclips 7, zati mi to stačí a přechod na 2.4Ghz mužu vždycky, podle mě se až časem ukáže jak to bude chodit, třeba to bude super a koupim si to. :roll: :idea:
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
kren
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kren »

pkotatko píše:Tady jsou dobré ceny. Občas se tam zastavím a připadám si jak Alenka v říši divů. Maj prostě VŠECHNO
http://www.der-schweighofer.at/web/prod ... prodID=29y

Prominte že odbocuji od tematu ale docela mě dostalo že český přijímač MZK sexta (na jiné jsem nekoukal) tam mají o 300 kč levnejši než tady v česku.Otázkou je na kolik by vyšla pošta.
wroum

#12 Příspěvek od wroum »

Kadlec Pavel píše:Pokud by jsi chtěl jít do 2,4Ghz tak futaba má v nabídce 6-ti kanál v ceně pod 6.000 za Tx+ Rxa do 7tisíc i baterkou a nabíječem ( má to v nabídce např. Kostkamodelcentrum)

ta Futaba je ale dost mizerny (funkcema) radio....
wroum

Re: Spektrum DX7 už za 10500Kč

#13 Příspěvek od wroum »

Kovboj píše:
klasik píše:Pořád jsem se nerozhodl o koupi nového rádia.Přestože jsem by už na 100% rozhodnut o MX-12, zahlédl jsem na stránkách RCservisu pana Hnízdila akční cenu 10 500Kč za Spektrum DX7.Tahle souprava vypadla z výběru právě kvůli ceně ( 12990 Kč ) a teď ve mně hlodá zase červík pochybností jestli nedošetřit a přejít na 2,4 GHz.Pravděpodobně mi z toho praskne hlava.Rádio jako MX-12 mi totiž funkcemi bohatě stačí, ale možnost létat na kopcích poblíž našeho letiště bez rizika, že někoho shodím, by se mi líbila, přestože jsem zatím žádné problémy s rušením nezaznamenal - kraj kde dávají lišky dobrou noc.
Dík.

Hmm, já bych si dovolil říct že ty ceny jsou extrémně nízké... Doporučil bych trošku opatrnosti zda jsou to modely pro EU, teď se v RCrevue objevilo varování že modely z ameriky neodpovídají evropským normám ohledně vyzářeného výkonu a mohly by s nimi být problémy.

kamarad ted kupoval Spectrum modul do MX 22 a zjistoval co se dalo - modely pro USA jsou vykonove stejne jako pro Evropu...
Naposledy upravil(a) wroum dne ned 11.11.2007 10:11, celkem upraveno 1 x.
wroum

#14 Příspěvek od wroum »

klasik píše:Zatím se tedy rozjela diskuze spíš o ceně, ale ta praktická zkušenost, nebo názor zda se vyplatí do toho jít, zatím chybí.
Potvrzuje to můj názor, že je to technologie přece jen příliš nová, a jak to bude fungovat se teprve ukáže.

kazdej kdo zkusil 2,4, tak je nadsenej a uz nechce jinak... ja se napriklad bojim o svyho 2m benzinovyho akrobata tak, ze prechod na 2,4 vidim jako nutnost. Technologie je to stara nekolik let a da se rict ze uz odzkousena a napriklad Amici s tim litaj i souteze pylonu - s FM uz zadnyho asi neuvidis. Myslim ze i v CR se uz 2,4 prodalo dost a ohlasy jsou pouze pozitivni.
nemox

#15 Příspěvek od nemox »

Je to trosku mimo predmet, ale zajimalo b me
jak beha Fail Safe na Spectrum. Nekde jsem cetl,
ze se da nastavit jen na plyn a ostatni
kanaly zustanou v posledni platne poloze.
A jeste by me zajimalo u VF dilu Spectrum, da se tam
take nastavit Fail Safe, nebo je o to ten
VF dil ochuzen uplne.
Pletuchy
s Horusem
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“