Apple MAC mini

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Apple MAC mini

#31 Příspěvek od JMalik »

Tak to mám ve stavu, že je to smontované, na SSD disku OS a chodí to.
Asi je jednodušší nainstalovat OS po internetu, než to přetahovat z původního disku. Tak jsem to udělal v mém případě.
Všechny šroubky byly pečlivě nakapané zajišťovacím tmelem, ale nedotažené, některé značně volné. Možná by nebyla od věci preventivní kontrola hned po zakoupení, ale od tohoto kroku odrazuje ta obtížná demontáž základové desky. Přestože jsem to dostal úspěšně ven, nedělal bych to pro někoho jiného, protože možnost poškození něčeho tam určitě je.
V současné době čekám až dorazí DA převodník od Accuphase, potom sem dám výsledek, jak to pracuje v téhle konfiguraci. Pokud nebudou problémy, tak se to zdá jako cenově přijatelné řešení pro vytvoření hudebního serveru. (jen pro video se to dá určitě zlevnit ponecháním původních disků).
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#32 Příspěvek od JMalik »

Tak jsem to zapojil, Apple našel bez problémů převodník Accuphase a maká to.
Ještě bych měl následující dotaz:
Existuje nějaký solidní SW přehrávač souborů Flac pro Apple?
(Konvertovat flac na alac do přehrávače iTunes nechci)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
s3030150

#33 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:34, celkem upraveno 3 x.
JMalik

#34 Příspěvek od JMalik »

s3030150 píše:skusal som to, ale nikdy som nedokazal iTunes donutit nativne spracovavat FLAC. pre mna bola jedina moznost konverzia do ALAC

Už to zkoumám taky delší dobu, ale budu to muset dávat skutečně do ALAC.
(Ten minimac má idiotsky umístěné vypínací tlačítko vzadu - takové ty jejich kydy o tom, jak nechtěli porušit čistý design...atd.atd. Přitom vpředu je černý ťuplík senzoru dálkového ovl. a další miniaturní dírka s LED.
Tam jsem symetricky navrtal černé vyleštěné tlačítko mikrospínače. Blbé je, že je to znovu kompletní rozborka, tentokrát včetně demontáže toho tišťáku co je na oboustranné samolepicí pásce. To drželo super :wink:)

Uvítal bych ještě nějakou radu jak to vypínat. Na ovládání používám IPad. Klávesová zkratka na vypnutí je Ctrl+Alt+Comand+ Eject. To je na fyzických klávesnicích Apple. Virtuální klávesnice pro IPad, Apple nenabízí.
Stáhnout klávesnici pro IPad jsem dokázal jen takovou, která má klávesy Ctrl,Alt,Comand, ale klávesa Eject chybí. Technik Apple mi řekl, že mi nemůže doporučit žádný z produktů co nedodává Apple.
To je Kocourkov co :wink:
Prostě nechci k tomu připojovat klávesnici, nebo zapínat TV, abych vypnul hudební server. Vyřešil bych si problém, kdyby mi někdo doporučil kde stáhnu tu klávesnici do IPadu s klávesami Ctrl,Alt,Comand,Eject.
s3030150

#35 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:07, celkem upraveno 4 x.
JMalik

#36 Příspěvek od JMalik »

s3030150 píše:myslis vypnut cely mac os x ? nebude stacit sleep ?

ak sa da definovat cas, kedy to moze byt vypnute, nastav si automaticke vypinanie a zapinanie macu. zvysok by slo nechat na automatiku, ono to nema velky odber, ked to nic nerobi. alebo nejde o setrenie elektriny?

Teď to nechávám ve Sleep. Automatické zapínání a vypínání ne. (poslouchám to v různých časech).Kdyby to šlo normálně vypínat, byl bych rád.
(Teď jdu na nějaké "nápady" do osvěžovny, podívám se sem zítra. Kdyby někoho napadlo nějaké řešení s tou klávesnicí byl bych rád :wink: )
s3030150

#37 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:03, celkem upraveno 2 x.
s3030150

#38 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“