Variometr a výškoměr SkyAssistant
- Standa Stuchlý
Re: Variometr a výškoměr SkyAssistant
nojo, ale kolik a kam přidat, či ubrat? To je právě to, co mne zajímá
. Asi to budu muset odbučet a odpíííípat a pokud se u toho nezblázním, nebo mne z louky nevyženou pro plašení lesní zvěře, tak si snad v blízké budoucnosti i v termice budu užívat 
Ahoj, ač jsem majitelem varií od Hott i Twin (před pár lety jsem měl i vario od Sysaly z druhé ruky), tak jsem si koupil minulý týden Skyassistant. Zatím není počasí, tak jsem procházel možnosti nastavení v programu a vyplynulo mi z nich několik otázek na které jsem nenašel odpověď ani v tomhle vláknu.
Přijímač PMR mám jen nějaký obyčejný, sadu dvou kusů s nabíječkou v ceně několika stovek a tak by mě zajímalo jestli u nějakých dražších přijímačů (řekněme nad tisíc korun) je čistota zvuku lepší nebo je to prostě běžná vlastnost u přenosu zvuku PMR vysílaček? Vario od Sysaly jsem provozoval taky s levnou šunkou, taky při přenosu šuměla, takže srovnání s kvalitnější nemám.
Zkoušel někdo z uživatelů pohrát si s hlasovým hlášením a zestručnit ho? Snížil jsem mezeru mezi slovy na minimum a na páčku si chci nastavit hlášení výšky. A protože po zmáčknutí páčky zazní vždy celá dlouhá fráze "výška 260 metrů" a jsem zvyklý momentální výšku zjišťovat co chvíli, tak po několikerém hlášení je to už otrava a ke spokojenosti mi stačí říct jen samotné číslo bez metrů, bez "výšky". Jak to udělat, nahradit zvukové soubory "výška" a "metrů" souborem s tichem nebo je dokonce vymazat?
Měl jsem chuť vyzkoušet jestli hlášení nahrané v rozumné kvalitě a pak zkonvertované do těch variem používaných 8 bitů, 8 kHz bude taky znít takhle na dnešní dobu lo-fi, ale musel jsem se zasmát když jsem zjistil, že zvukový editor který mám nainstalovaný na pc neumí konvertovat na tak málo.
Našel jsem si v tomhle vlákně vlastní příspěvek z roku 2009, takže stará láska nerezaví a cena 4.490,- od Topmodelu asi nebyla pro mě letos už taková nepřekonatelná pálka.
Díky.
Martin
Přijímač PMR mám jen nějaký obyčejný, sadu dvou kusů s nabíječkou v ceně několika stovek a tak by mě zajímalo jestli u nějakých dražších přijímačů (řekněme nad tisíc korun) je čistota zvuku lepší nebo je to prostě běžná vlastnost u přenosu zvuku PMR vysílaček? Vario od Sysaly jsem provozoval taky s levnou šunkou, taky při přenosu šuměla, takže srovnání s kvalitnější nemám.
Zkoušel někdo z uživatelů pohrát si s hlasovým hlášením a zestručnit ho? Snížil jsem mezeru mezi slovy na minimum a na páčku si chci nastavit hlášení výšky. A protože po zmáčknutí páčky zazní vždy celá dlouhá fráze "výška 260 metrů" a jsem zvyklý momentální výšku zjišťovat co chvíli, tak po několikerém hlášení je to už otrava a ke spokojenosti mi stačí říct jen samotné číslo bez metrů, bez "výšky". Jak to udělat, nahradit zvukové soubory "výška" a "metrů" souborem s tichem nebo je dokonce vymazat?
Měl jsem chuť vyzkoušet jestli hlášení nahrané v rozumné kvalitě a pak zkonvertované do těch variem používaných 8 bitů, 8 kHz bude taky znít takhle na dnešní dobu lo-fi, ale musel jsem se zasmát když jsem zjistil, že zvukový editor který mám nainstalovaný na pc neumí konvertovat na tak málo.
Našel jsem si v tomhle vlákně vlastní příspěvek z roku 2009, takže stará láska nerezaví a cena 4.490,- od Topmodelu asi nebyla pro mě letos už taková nepřekonatelná pálka.
Díky.
Martin
martin z píše:Ahoj, ač jsem majitelem varií od Hott i
Našel jsem si v tomhle vlákně vlastní příspěvek z roku 2009, takže stará láska nerezaví a cena 4.490,- od Topmodelu asi nebyla pro mě letos už taková nepřekonatelná pálka.![]()
Díky.
Martin
Zkus porovnat HOTT vario a pitlab dle tohoto videa, jsem zvědavej.....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hDbO1S368#!
jinak asi vášeň do várií, že takto investuješ
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
martin z píše:Jak to udělat, nahradit zvukové soubory "výška" a "metrů" souborem s tichem nebo je dokonce vymazat?
Ahoj Martin
This way you can replace single voice file. You can delete it, but replace with very short voice file.

Piotrek.
Piotrek: Děkuji panu výrobci za nápovědu, pomocí této tabulky si hlášení upravím pro svou potřebu. Tu tabulku jsem zkoumal už předtím, ale měl jsem respekt do souborů zasahovat, jen jsem si vyzkoušel rozdíl mezi mužským a ženským hlasem.
xpetr: Chci udělat společné porovnání hott varia a skyassistanta v jednom modelu během letu, natočím nějaké video. Ale vášeň do várií není moc pravda, samozřejmě něco z nich pak prodám, skyassistanta jsem koupil asi i vlivem depky z dlouhý zimy a vnitřní nespokojenosti pramenící z toho, že hott vario není úplně podle mých představ i když navenek coby majitel hott vysílače tento systém hájím a jsem s ním spokojený.
xpetr: Chci udělat společné porovnání hott varia a skyassistanta v jednom modelu během letu, natočím nějaké video. Ale vášeň do várií není moc pravda, samozřejmě něco z nich pak prodám, skyassistanta jsem koupil asi i vlivem depky z dlouhý zimy a vnitřní nespokojenosti pramenící z toho, že hott vario není úplně podle mých představ i když navenek coby majitel hott vysílače tento systém hájím a jsem s ním spokojený.
U HOTT varia jsem byl trochu zklamán ze zpožděné reakce 2-3s na razantní změnu pohybu, ale právě na videu WS tech je vidět prakticky to samý......, tak mě zajímá Skyassistent...
Include video with SkyAssistant similar to WS Tech
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VdgX_EeUXKo[/youtube]
Settings for the test (bit higher sensitivity and lower silent sones):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VdgX_EeUXKo[/youtube]
Settings for the test (bit higher sensitivity and lower silent sones):

Piotrek.
Díky moc Piotrek,
je vidět, že Skyassistant je jiná liga. Na tvé vario jsem měl zálusk více let, ale cítil jsem, že mluvící telemetrie bez krabiček ve stylu HOTT musí brzo přijít a ačkoliv to přišlo později, vydržel jsem.
Dnes už je pro tebe dost handicap ta radiostanice, a předpokládám, že makáš na implementaci do systémů HOTT atd. ve stylu SM modelbau a WS tech modulů.
Je dobře , že jsou alternativy, jen správně nastavit cenu
Skyassistant je evidentně rychlejší než HOTT i WS tech, otázkou je, jestli to nezpožďuje právě přenos po telemetrických kanálech, HOTT,FASTTEST,atd. Pak by i přenos 433MHz měl opodstatnění i za cenu vysílačky u pasu, ale asi jen pro fajšmekry(experty).
je vidět, že Skyassistant je jiná liga. Na tvé vario jsem měl zálusk více let, ale cítil jsem, že mluvící telemetrie bez krabiček ve stylu HOTT musí brzo přijít a ačkoliv to přišlo později, vydržel jsem.
Dnes už je pro tebe dost handicap ta radiostanice, a předpokládám, že makáš na implementaci do systémů HOTT atd. ve stylu SM modelbau a WS tech modulů.
Je dobře , že jsou alternativy, jen správně nastavit cenu
Skyassistant je evidentně rychlejší než HOTT i WS tech, otázkou je, jestli to nezpožďuje právě přenos po telemetrických kanálech, HOTT,FASTTEST,atd. Pak by i přenos 433MHz měl opodstatnění i za cenu vysílačky u pasu, ale asi jen pro fajšmekry(experty).
xpetr: Ty jsi to vystih! Můj osobní subjektivní dojem u Hott varia je právě pocit zpoždění a nejistoty. Řekl bych, že třeba s Twin variem od MZK jsem měl pocit lepší. Vysílač Hott jsem si loni koupil proto, že rozvoj jejich MZK terminálu zamrznul a zůstalo u slibů. Vysílačka u pasu mě ale neobtěžovala ani když jsem měl to vario od Sysaly.
Jde právě o to, kde vzniká to zpoždění, jestli přenosovou cestou, či mdlým senzorem a zpracováním. Bude-li přenosová rychlost po telemetrickém kanálu ok, můžeš použít alternativní vario pro daný systém. (SM modelbau, WS tech a doufejme další) Budeli opačně, pak porovnat s jinými systémy (FUT,DSM,Hitec).
Můj odhad= pomalá cesta. Já se stím dokážu smířit, kdo ne, pořídí 433MHz přijímač.
Ale asi se šťouráme v lejnu,dle videa řešíme zpoždění z rozsahu 2-3 sekundy. Takže téma asi opravdu jen pro hnidopichy....
Můj odhad= pomalá cesta. Já se stím dokážu smířit, kdo ne, pořídí 433MHz přijímač.
Ale asi se šťouráme v lejnu,dle videa řešíme zpoždění z rozsahu 2-3 sekundy. Takže téma asi opravdu jen pro hnidopichy....
Zpozdeni u HoTT probiha na 2 mistech:
1. zpetny kanal (vsimnete si, ze pri nastavovani telemetrickych cidel je pohyb v menu dost pomaly) - data zpet nejsou posilana stejne jako od vysilace do prijimace, ale prijimac je posila v delsich "oknech".
2. primo ve variu - pokud si nastavite pocty mereni na 40, bude reakce varia pomalejsi, nez kdyz si nastavite pocet mereni na 5
1. zpetny kanal (vsimnete si, ze pri nastavovani telemetrickych cidel je pohyb v menu dost pomaly) - data zpet nejsou posilana stejne jako od vysilace do prijimace, ale prijimac je posila v delsich "oknech".
2. primo ve variu - pokud si nastavite pocty mereni na 40, bude reakce varia pomalejsi, nez kdyz si nastavite pocet mereni na 5
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Protože Spektrum stále nepřichází s Variem a nechce integrovat telemetrii do přijímače, takže v případě varia by se stejně jednalo o 3 samostatné krabičky (a ne malé a levné), zvažuji právě Sky asistant.
Pár dotazů na praktické použití:
- Máte do každého větroně jeden nebo to přehazujete? (nějaký univerzální konektor/uchycení)
- Vyplatí se to brát přímo z Polska nebo to z TOP modelu vyjde nastejno?
- Jaký je nejlevnější rozumný přijímač (vysílačka) ?
- Pokud někdo prodáváte, zkuste SZ, třeba se dohodneme
Díky za odpovědi.
Pár dotazů na praktické použití:
- Máte do každého větroně jeden nebo to přehazujete? (nějaký univerzální konektor/uchycení)
- Vyplatí se to brát přímo z Polska nebo to z TOP modelu vyjde nastejno?
- Jaký je nejlevnější rozumný přijímač (vysílačka) ?
- Pokud někdo prodáváte, zkuste SZ, třeba se dohodneme
Díky za odpovědi.
-
Já mám jeden a přendavám (suchý zip 3M ten s menší přídržnou silou), vyplatí se to koupit přímo od Piotra z Polska, je to levnější a stááášně rychlý, pokud jde o přijímač tak ten sem koupil taky od Piotra, nabízí dva druhy, já vzal ten levnější ale teť bych šel do toho dražšího, celá souprava mě vyšla levněji než stojí samotný Skiassistant v Čechách.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Rád slyším, že se to dá rozumně přehazovat - nechtělo se mi investovat tolik do každého modelu.
Napíšu Piotrovi o aktuální cenu - mám pocit, že předtím to tady vycházelo na 6500 a u něj na 4500,-, ale teď to za stejnou cenu vyjde i u topmodelu.
Mohu se zeptat, proč bys dnes bral dražší přijímač?
Napíšu Piotrovi o aktuální cenu - mám pocit, že předtím to tady vycházelo na 6500 a u něj na 4500,-, ale teď to za stejnou cenu vyjde i u topmodelu.
Mohu se zeptat, proč bys dnes bral dražší přijímač?
-
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Cena je pevná, psát mu nemusíš. Je to 749zl vč. DPH a poštovné je zdarma. Musíš to koupit ve zlotych, v Eurech to vyjde dráž. To je cena za SkyAssistanta bez rádia. Obecně ceny ve zlotých jsou výhodnější.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz