ArduPilot - obecné informace

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Ardupilot

#46 Příspěvek od Ancistrus01 »

koulinek
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od koulinek »

2.5 je novější, prostuduj popis u jednotlivých verzí, jiný rozvržení desky a hlavně senzory.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Ancistrus01 »

koulinek píše:2.5 je novější, prostuduj popis u jednotlivých verzí, jiný rozvržení desky a hlavně senzory.

http://store.diydrones.com/APM_2_5_Asse ... mpwrkt.htm a tohle je ještě novější ne?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od koulinek »

Ancistrus01 píše:
koulinek píše:2.5 je novější, prostuduj popis u jednotlivých verzí, jiný rozvržení desky a hlavně senzory.

http://store.diydrones.com/APM_2_5_Asse ... mpwrkt.htm a tohle je ještě novější ne?

tak to je APM 2.5 sestavená a v krabičce ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Ancistrus01 »

A tak mám si vzít tu v krabičce nebo normální? ta v krabičce je levnější (což nechápu) a vlastnosti jsou úplně stejné... :)
Jo a ještě, dají se k tomu připojit normálně další sensory že?

Ještě když koukám na tu jejich nabídku, tak nabízejí k tomu i telemetry set... to je zbytečné když mám FrSky ne?

Díky moc
Troll

#51 Příspěvek od Troll »

Tady http://code.google.com/p/arducopter/wiki/ArduCopter jsou odpovědi na všechny Tvé dotazy. Studuj, pak zjistíš, co se tam dá zapojit, co to všechno dokáže a taky co všechno umí ta jejich telemetrie na rozdíl od té ve Frsky. :wink:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Ancistrus01 »

Troll píše:Tady http://code.google.com/p/arducopter/wiki/ArduCopter jsou odpovědi na všechny Tvé dotazy. Studuj, pak zjistíš, co se tam dá zapojit, co to všechno dokáže a taky co všechno umí ta jejich telemetrie na rozdíl od té ve Frsky. :wink:

Ahoj, díky, takže jestli jsem to dobře pochopil, tak ta deska má několik vstupů na další senzory... vstupy jsou A0-A8 :)

A ta jejich telemetrie akorát posílá data z desky do stanice kterou mám na zemi a to mi příjde zbytečné, protože pokud budu mít v QuadCoptéře senzory z FrSky které budu používat i v letadle, tak stačí abych je tam někam dal a můžu příjmat data přímo na vysílačku kde se mi budou zobrazovat jak na display tak mi to budou mluveně hlásit v jaké výšce jsem atd... :)
Troll

#53 Příspěvek od Troll »

To jsi teda rychlý, mně to studium trvalo podstatně déle. 8O . Ale zato vím, že ta jejich telemetrie dokáže mnohem více než jenom posílat data do stanice na zemi podobně jako FrSky. :wink:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Ancistrus01 »

Troll píše:To jsi teda rychlý, mně to studium trvalo podstatně déle. 8O . Ale zato vím, že ta jejich telemetrie dokáže mnohem více než jenom posílat data do stanice na zemi podobně jako FrSky. :wink:

No jo, když to je tak nepřehlednej web... :(

A když sem si našel tu jejich složku kde je ta telemetrie tak tam nic o další funkcích nebylo... To mi to prostě nemůžeš napsat?
Troll

#55 Příspěvek od Troll »

Web je krásně přehledný, až vysoce nadrůměrně řekl bych. Napsat to můžu, ale je toho o dost víc než na jednu větu a nevím proč bych to měl dělat, když tobě se nechce ani pročíst návod.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Ancistrus01 »

Troll píše:Web je krásně přehledný, až vysoce nadrůměrně řekl bych. Napsat to můžu, ale je toho o dost víc než na jednu větu a nevím proč bych to měl dělat, když tobě se nechce ani pročíst návod.

https://code.google.com/p/arducopter/wiki/3DRadio Jestli myslíš toto tak to mám pročtené... Nevím jestli to je tím že sem v prváku ale nic jiného o tom jaké funkce by to mělo splňovat sem bohužel nenašel... Kdybych to našel tak se neptám :wink:

Teda né v prváku ale v 8 ale protože sem šel na gympl až od osmičky, tak tomu tak ve třídě říkáme :lol:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Ancistrus01 »

Nemohl by mi prosím někdo teda napsat co to 3DR rádio umožňuje, protože já fakt už nevím co si mám přečíst :(

Prosím vás...

Díky
martinre
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od martinre »

Ancistrus01 píše:Nemohl by mi prosím někdo teda napsat co to 3DR rádio umožňuje, protože já fakt už nevím co si mám přečíst :(

Prosím vás...

Díky

Kup si Nazu nebo starou KK desku, kde máš tři potenciometry a do Ardupilota se nepouštěj. Protože jestli nejsi shopnej si dohledat potřebný informace, tak open source projekt není to pravý pro tebe.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Ancistrus01 »

martinre píše:
Ancistrus01 píše:Nemohl by mi prosím někdo teda napsat co to 3DR rádio umožňuje, protože já fakt už nevím co si mám přečíst :(

Prosím vás...

Díky

Kup si Nazu nebo starou KK desku, kde máš tři potenciometry a do Ardupilota se nepouštěj. Protože jestli nejsi shopnej si dohledat potřebný informace, tak open source projekt není to pravý pro tebe.

Nene, do KK nebo do Nazy nepůjdu, sem rozhodnutej jít do ArduPilota. :!: .. ok... no tady mně asi nikdo nepomůže, omlouvám se za váš ztracený čas...
Troll

#60 Příspěvek od Troll »

Ancistrus01 píše:Nevím jestli to je tím že sem v prváku ale nic jiného o tom jaké funkce by to mělo splňovat sem bohužel nenašel... Kdybych to našel tak se neptám :wink:
Teda né v prváku ale v 8 ale protože sem šel na gympl až od osmičky, tak tomu tak ve třídě říkáme :lol:

Já si to myslel. :) Už nějaký čas tady rozhazuješ naivní dotazy plné nadšení na všechny strany. Nikdo učený z nebe nespadl, ale když nedokážeš vyřešit takovýhle problém, tak je Arducopter pro Tebe prozatím moc složitý. Zapomeň na to a popros Taťku ať Ti koupí něco jednoduššího. S touhle věcí by sis moc neporozuměl.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“