Sab goblin 700

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

Re: Sab goblin 700

#1171 Příspěvek od tomasvrx1 »

Tak mám za sebou první odlepení s Goblinem. Byl to sice prvotní skok protože mě hnal čas a déšť ale vše proběhlo na 1* stopa listu na poprvé naprosto dokonalá. Teď jak to počasí dovolí začne fáze ladění. Vrtulka EDGE 115 Special edition i přes zjevně nedokonalou délku táhla šlapala VELMI účině.
Jejich vyvážení je z víroby na 0,01g Při prudkém kolektivu držííííííí :twisted: jak skála . Celkově je vrtulník podle mne velmi agilní a v mém setupu je podstatně agresivnější na kolektiv nežli Trex 550. nevím kam se ta váha po startu poděla !!! Governor šlape absolutně špičkově alespoň zatím podle sluchu. Po pár minutách se projeví už stáří baterie a jejich 193 cyklů. Autorotační režim je fakt mazec a ta investice do Heli Jivu se fakt vyplatila. No žádné závěry dávat nebudu. To až něco odlétám a hlavně až to nastavím a pořádně proženu. Každopádně už teď vím že to je fakt hustá bestyje a bezpádlo budu směřovat více do hodna :-D Měl jsem obavy aby to nebyl lenoch, ale tohle jsem fakt nečekal MAZEC PÁNOVÉ MAZEC :lol:
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
nostromo

#1172 Příspěvek od nostromo »

tomasvrx1 píše:Tak mám za sebou první odlepení s Goblinem. Byl to sice prvotní skok protože mě hnal čas a déšť ale vše proběhlo na 1* stopa listu na poprvé naprosto dokonalá. Teď jak to počasí dovolí začne fáze ladění. Vrtulka EDGE 115 Special edition i přes zjevně nedokonalou délku táhla šlapala VELMI účině.
Jejich vyvážení je z víroby na 0,01g Při prudkém kolektivu držííííííí :twisted: jak skála . Celkově je vrtulník podle mne velmi agilní a v mém setupu je podstatně agresivnější na kolektiv nežli Trex 550. nevím kam se ta váha po startu poděla !!! Governor šlape absolutně špičkově alespoň zatím podle sluchu. Po pár minutách se projeví už stáří baterie a jejich 193 cyklů. Autorotační režim je fakt mazec a ta investice do Heli Jivu se fakt vyplatila. No žádné závěry dávat nebudu. To až něco odlétám a hlavně až to nastavím a pořádně proženu. Každopádně už teď vím že to je fakt hustá bestyje a bezpádlo budu směřovat více do hodna :-D Měl jsem obavy aby to nebyl lenoch, ale tohle jsem fakt nečekal MAZEC PÁNOVÉ MAZEC :lol:

Gratulace k 1. letu:-)
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1173 Příspěvek od tomasvrx1 »

děkujiiii :mrgreen:
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
boZZda

#1174 Příspěvek od boZZda »

Gratuluji. Konečně jsi se dočkal!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1175 Příspěvek od OPR »

Není všechno jak se zdá .... goblin k nám promlouvá z minulosti. :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=zCeKp7RobaA
TomHeli

#1176 Příspěvek od TomHeli »

Udělal jsem si radost a u firmy MS Composit jsem si zakoupil tuningové plato baterií na mého Goblina 700. Tímto tuningem se baterie mnohem lépe vyměňují.
Přílohy
DSC_0008.JPG
DSC_0005.JPG
DSC_0002.JPG
PetrPPP

#1177 Příspěvek od PetrPPP »

Nějak nevidím to plato? Kde je? Myslíš tu karbon destičku na vrchu battery packu? To asi moc nepomůže, ne?
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
TomHeli

#1178 Příspěvek od TomHeli »

PetrPPP

#1179 Příspěvek od PetrPPP »

Jasně, tak to je potom jasné :) Z těch fotek to teda poznat nebylo... Taky jsem o tom přemýšlel, ale bohužel to trošku zvětší baterky a měl bych to už natěsno.
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1180 Příspěvek od tomasvrx1 »

Zdravím ve spolek.
Tak je tu nějak ticho po pěšině. Tak přispěji malou zkušeností.
Jednoho krásného dopoledne, myslím, že to bylo v sobotu, jsem si šel ladit Goblina. Ten den jsem se zaměřil na vrtulku, protože jsem v ní ještě rezervy měl a cítil jsem nutnost tuto rezervu odstranit.
Nabil jsem a šel na zahradu ladit. Tak jako jsem to dělal vždy už pár let. Zkoušel jsem vrtulku, jak zasekává a její konstantnost piruet. Vzhledem k tomu, že vím, že mé baterky jsem si ponechal jen na prvotní nastavení a po nastavení max zavisení se měly odebrat do sběrného dvora, jsem se neudržel a začal si trochu dovolovat s manévry, které jsou energeticky náročnější na provoz. Už asi víte, kam mířím. Kde lépe otestovat vrtulku jako je tic toc, cyclic pumping. Po 3.5 minutách jsem udělal cca 5 tic toc vertikálních poté 5 horizontálních. Pak jsem zavisel cca ve 3m nad zemí a pod plným koletivem 12° do cca 50m. Pak prudce dolů, prudce zpět nahoru do 50 m. Snížil jsem otáčky- něměl jsem bohužel změřeno na kolik, ale bylo to na otevření regulátoru 50%, takže a mazal dolů kde jsem udělal zásek. V tom se mi vypnul motor. Heli Jive mi ho rovnou odpojil. Vzhledem k tomu, že jsem se nacházel v tu chvíli asi 6 metrů nad sousedovic zahradou 1 obrovská chyba tak jsem se honem snažil přistát zpět na naší zahradě. Jenže. Máme doma cca 4-5m stožárek, který v noci osvětluje zahradu. Poloha vrtulníku, směr jeho pohybu a okolní terén, kde byla sousedovic a naše chata, plot, stromy atd. mě nutila letět nejbezpečnějším směrem přes stožár s osvětlením. Poslední zbytek energie listu jsem vynaložil k pokusu nadletět stožárek. Podařilo se mi dostat rotor nad stožárek, ale vrtulkou jsem ho trefil doslova na komoru :-( . Vrtulník se začal točit, protože při nárazu šly zbytky vrtulky do střihu. Nárazem se zdeformovalo pouzdro smykátka a to se už po hřídelce nemohlo vystředit. Takže rotace pokračovala. I přes to se mi podařilo vrtulník v piruetách jakš takš řídit. Nasměroval jsem vrťas do středu naší zahrady, zastavil pohyb vrtulníku a v piruetách sednul. Jenže jsem při probíhající piruetě, která nebyla nijak pomalá, škrtl rotorem a pak ocasem o zem. Kinetická energie udělal své. Přerazil jsem trubku na dva díly a zničil jeden list. Popraskaly páky na servech. Vypadalo to docela hrůzostrašně. :( Trubka se odělila jak měla:-)

ŠKODY? Defakto to odnesl jen komplet ocas. Díky konstrukci Goblina nedošlo k další destrukci draku. Na trupu není jediný škrábanec. Sepsal jsem si díly, zavolal Pavlovi Bozděchovi z chilliheli.com a měl jsem všechny díly za 2 dny doma!!! Tady patří mé velké dík Pavlovi, přotože takhle rychle jsem nikdy žádné díly nesehnal!!! Cena dílů byla 4800,- , nepočítám listy. Takže MYSLÍM, ŽE NA 700 A MNOŽSTVÍ DÍLŮ JE TO BEZKONKURENČNÍ CENA. Na to, že jsem si domů nesl takovou hromádku. Vrtulník je teď jako když ho vyndám z krabice. Vše poškrábané či zničené je nové a to za 4800 kč vůbec není tak zničujicí.

Teď co jsem zjistil po konzultaci s kamarády a na světových fórech jsem se dočetl doporučení. POZOR Heli Jive je nastaven na vypínací napětí 2,8 V!! Pak by měl omezit výkon. Jenže jestliže někdo kravsky vezme staré baterky jako já :-( tak slow down nenastane ale rovnou se vypne motor (CUT OFF). Proto se doporučuje nastavit vypínací napětí na 3 - 3.2 V, aby mohla nastat fáze slow down. U tvrdých baterek nastane i u nasatvení 2.8 V, ale u starých baterií už může klesnout v proudové špičce pod 2.8V a to už se motor odpojí. To byl můj případ. Takže bacha na baterky, na nastavení vypínacího napětí, létejte na ploše k tomu vhodné a nepoužívejte staré baterky. Je to nebezpečné :lol:
Naposledy upravil(a) tomasvrx1 dne pon 01.04.2013 17:52, celkem upraveno 3 x.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1181 Příspěvek od Howking »

Co tam máš za motor. Mě standartě Jive vypínal s Alignem. I s dobrýma a nabitýma baterkama. Stačilo tomu jen dát špičku. (na Burčáku jsem to loni předvedl 4x po sobě) Nepomohl ani KSA mod.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1182 Příspěvek od tomasvrx1 »

Motor mám Xera 4530. Mi neříkejte že to tak běžně vypíná na špičky?? To by bylo docela na.....
krtek2k

#1183 Příspěvek od krtek2k »

Jive bliká , když vypne. Měl sis spočítat bliknutí , abys věděl proč to bylo.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
boZZda

#1184 Příspěvek od boZZda »

JIVE + Xera 4530 funguje naprosto spolehlivě. Já bych vsadil ty nafouknuté baterky.

Co už Tomáš nenapsal, že ty baterky byly jako pátrací balón. Jen je vypustit do vzduchu :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1185 Příspěvek od tomasvrx1 »

Přesně tak :( chtěl jsem to jen nastavit ale nějak jsem se neudržel. Byly nafouklé :( Hlavně měké... Až se za to stydím. :oops: Teď jestli pro jistotu nastavit KSA mod?Jaké máte zkušenosti s vypínáním? Nerad bych aby mi to v záseku na zádech 3m nad zemím zase umřelo... Dočetl jsem se že jak se nastaví otevření plynu na 50-55 % a dá se plný kolektiv tak se spolehlivě vypíná na přetížení. Na vyšší otevření reglu že to maká spolehlivě.S motory Align a scorpion je to dost časté pomáhá prý KSA Mod,který ale sníží výkon motoru a že je to dost kus od kusu.. Jaké máte zkušenosti. Ano bohužel jsem se nepodíval co blikal :-( V tu chvíly jsem po tom skočil a honem jsem to vypnul. Nejsem zvyklý padat :-(
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“