Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
anachy
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#496 Příspěvek od anachy »

Jen taková blbá otázka, když jsi nastavoval mechanicky vrtulku - tedy polohu listů v norm modu jsou proti sobě , nebo spíše cca 5st. proti rotaci do záběru nebo se ti srovnají uplně někde jinde, to by se pak chovalo po vzletu jak říkáš a je nutné stále někam dorovnávat, nebo jak zde doplnil kolega zkus jiné servo a uvidíš.
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
petrct
Kontaktovat uživatele:

#497 Příspěvek od petrct »

promin, ale to co popisuje z mechanickým nastavení středu vrtulky nic nemá. Jemu to ujíždí již na zemi a to bez roztočení. to co tz píšeš by mnělo vliv až při zvednutí a v normal modu ale ten se na akro nepoužívá je jenom pro seřízení mechanického středu aby se odlehčilo gyru a servu
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
anachy
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od anachy »

No jen jsem zkoušel různé možnosti :)
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#499 Příspěvek od ferulik »

Asi banálna záležitosť,ktorá ma predsa zaskočila:
ako nastavím mix výškovky do plynu aby lietadlo pri plnom plyne nedvíhalo na hor?
Položka rate je asi jasná,prvá hodnota pri xyz % plynu sa výškovka dvihne o xyz % .
Teda ak sa výškovka vychyluje o 10 mm a bude tam zadefinované 10% pri plnom plyne dvihne sa o 1 mm?
Dobre tomu rozumiem?
Čo sa nastavuje v položke offset ?
Mix.JPG
Sváťa

#500 Příspěvek od Sváťa »

Tak se vracím k problému samovolného ujíždějí vrtulky - mnohdy ještě na zemi - hned po spárování.

Vyzkoušel jsem snad všechno - odstranil jsem veškeré vibrace (vyměnil jsem vše co šlo), vyzkoušel jsem snad všechny rady a doporučení...
AŽ DNES jsem si NÁHODOU všiml, když jsem zavadil o trim vrtulky na vysílačce, že se samovolný pohyb vrtulky zpomalil. Když dám v trimu vrtulky dva kroky, tak se ocas ani nehne.
Napadá vás někoho v čem to může být a mám to přehlížet nebo raději dohledat co problém způsobuje???
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
saint21

#501 Příspěvek od saint21 »

Sváťa píše:Tak se vracím k problému samovolného ujíždějí vrtulky - mnohdy ještě na zemi - hned po spárování.

Vyzkoušel jsem snad všechno - odstranil jsem veškeré vibrace (vyměnil jsem vše co šlo), vyzkoušel jsem snad všechny rady a doporučení...
AŽ DNES jsem si NÁHODOU všiml, když jsem zavadil o trim vrtulky na vysílačce, že se samovolný pohyb vrtulky zpomalil. Když dám v trimu vrtulky dva kroky, tak se ocas ani nehne.
Napadá vás někoho v čem to může být a mám to přehlížet nebo raději dohledat co problém způsobuje???

Co ti ukazuje servo monitor při pohybu kniplem? Já jsem měl problém ten, že když jsem pohnul výškovkou tak mě uhýbala směrovka samovolně. Proběhla reklamace, která nebyla uznána a po menších dohadech vše prošlo tak nějak v pohodě. Jednoznačně to byla chyba materiálu v kniplu.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
emf

#502 Příspěvek od emf »

Zdravím,tak jsem dnes napípal Protose na DX8 a šel vyzkoušet ...radio je super,akorát mě vadí ,že rozběh motoru už není tak soft jako s dosavadní DX6i,teď to je dost rychlý náběh otáček....cz návod zapoměla Astra přibalit tak buďto jsem něco přehlídl v nastavení nebo se z nějakýho důvodu změnilo nastavení regulátoru MSH 60A...má někdo podobnou zkušenost ? Nebo rovnou radu ? :o)
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
bedaa
Kontaktovat uživatele:

#503 Příspěvek od bedaa »

Zdravim
Pročítal sem tady vlákno a nějak sem asi prehlidl jestli umi Dx8 priratit jaky koliv kanal k jake koliv pacce ci prepinaci.Neco jako umi Aurora ci Graupner .Diky za odpoved
Lítám si pro radost
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#504 Příspěvek od Colin1000 »

4 emf :
létáš křivky, nebo gov.? vidím to na novou kalibraci plynu, res. regulátoru. Přitom bych si překontroloval nastavení rozběhu motoru.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
emf

#505 Příspěvek od emf »

Colin1000 píše:4 emf :
létáš křivky, nebo gov.? vidím to na novou kalibraci plynu, res. regulátoru. Přitom bych si překontroloval nastavení rozběhu motoru.

lítám govík,kalibraci plynu jsem udělal....a nastavení rozběhu motoru změním jak? To v návodu k réglu nemám :o(
Jedině to snad změním s kartou...?
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
emf

#506 Příspěvek od emf »

emf píše:
Colin1000 píše:4 emf :

lítám govík,kalibraci plynu jsem udělal....a nastavení rozběhu motoru změním jak? To v návodu k réglu nemám :o(
Jedině to snad změním s kartou...?

Hotovo - karta problém vyřešila :o)
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Spektrum DX8 - addon pro větroně

#507 Příspěvek od Elfew »

Tak jsme se dočkali, přecejen Spektrum vydá nový update pro DX8, který bude obsahovat mód pro větroně... již teď na přeomu březen/duben a bude distribuován všem uživatelům, zaregistrovaných na spektrumrc.com a to zdarma

The glider software add-on.

"2012 was for Horizon Hobby, a very successful year and the results of this year's Toy Fair in Nuremberg show us that we are in 2013 on the right track." Says Jörg Schamuhn, Director of Strategic Marketing at Horizon Hobby, Inc. "Our success not least, we owe you as a consumer and for that we thank you now.
The spectrum DX8 is our most popular radio control system and has just been awarded with the first FMT-Adler 2012 for the best RC transmitter. A choice that was made ​​by the model and the athletes themselves are exactly why it is so very proud. This facility has now been extended by a comprehensive software add-on to a private glider package. "Intended originally for sale to Horizon Hobby has short decided to give the software to all registered users of the spectrum community." This makes our range of users happy and the DX8 upgraded again to significantly ".

Features of the software include extension

4 flight conditions
4 area types (1 aileron, 2 ailerons, 2 ailerons + 1 flap, 2 ailerons + 2 flaps)
3 tail types (normal, V-tail, V-tail B)
Transmitter controls for motor control
Curvatures (including defaults)
Flap elevator curve mixer
Aileron-flap mixer
Elevator-flap mixer
2 freely programmable mixers
4 Aileron differentiation settings
Independent Höhenrudertrim per flight condition

The add-on will be available in March under community.spektrumrc.com.
We wish all our current and future DX8 owners have fun with the new software!

Samozřejmě s tím přijde i dlouho slibované tzv backporty z dx10t rádia do DX8ky... To že DX8 vyhrála v soutěži o nejlepší radio roku 2012 je asi donutilo se zamyslet a přehodnotit svoji obchodní strategii...

EDIT: tak update bude oficiálně dle Andyho ze SpektrumRC představen na akci Toledo show, která bude probíhat v těchto dnech http://www.toledoshow.com/
HynX
Kontaktovat uživatele:

#508 Příspěvek od HynX »

Tak toto je velmi dobra sprava, uz sa tesim na fw a idem pipat ;-)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#509 Příspěvek od Elfew »

Kazdopadne jsem rad, ze to prislo... myslim si ze dobry obchodni tah, jelikoz DX8 je nejprodavanejsi radio od spektrumu... a mezi nami - dx8 opravdu ma dost softwarovych nedostatku oproti pultove dx10t... a proto je velmi dobre ze ty veci co jsou v dx10 budou i v dx8
xener

#510 Příspěvek od xener »

verzia 3.0 je vonku mozete instalovat, ked nepopadate, nainstalujem si aj ja :-)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“