Viking 2-E a další modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: Viking 2-E a další modýlky

#241 Příspěvek od graup15 »

Stando někde bude malinká ašíbka :-) :-) Mám doma těch YEP reglů fakt dost a všechny šli naprogramit naprosto korektně. Jo plyn mám na páce,né spínači. Mělo by to být ale jedno.
Můžu se až bude trocha času juknout jak přesně mám ve Vikingu nastavené paametry YEP a poustnout to sem .
Mimochodem se stejnou kartou a stejnou procedurou jako u svého modelu jsem nastavil originál YGE 120LV...taky bez problémů.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od chastra »

ST píše:Ahoj, jo spínací frekvenci mám 12kHz, to sedí. Já to nastavení pro jistotu probral i s Daliborem abych neměl nekde chybku. Co máš za typ toho reglu jen tak pro info ?

Pro oštěpy neupotřebitelné :-D
Mám tenhle. Zatím zkoušenej na stendu na cca 5kW s vrtulkou 25x12 3list. Kukám, že maji v popisu od 12kHz, mám sarší verzi která umí i 8. Čím vyšší frekvence, tím vyšší proudovou propustnost by měl regl mít, ale zároveň vyšší rušivý účinky.
ST
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od ST »

Tak já teda nevím, ale mladej si prosadil plyn na páku, a je pravda, že nám to taky nějak haprovalo. Ale co jsem provedl znova kalibraci reglu tak to jelo jako z praku. Já jsem zvyklej na přepínač, tak to tam nechám, ale to by stejně mělo být jedno, vždy jde jen o ten rozsah výchlek. Regl je nastaven podle toho jak jsme to spolu po telefonu probírali. Zase musím mít něco extra ...
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Dzordzik

#244 Příspěvek od Dzordzik »

To víš, jednomu hoří jinak spolehlivá JRka (po výměně za nové z reklamace už pár hodin nalítaných mají a jsou OK, kromě serv se nic jiného neměnilo), někomu zase hapruje regl ... Na posratého aj hajzl spadne, to znáš ne? :-)
kovaco

#245 Příspěvek od kovaco »

To by znamenalo s tím hajzlem asi tak, že když mi odešel třetí regl za sebou, že už v tom sajrajtu plavu. :lol: Ale už to šlape jako hodinky.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
graup15

#246 Příspěvek od graup15 »

Jsem myslel,že Direct drive pohony už vymřeli:-) A ejhle..ono ne. Tohle mi tu přistálo :-)
Přílohy
P1100273.JPG
tpk

#247 Příspěvek od tpk »

Ahoj, prosím tě není ta Mega hrozná cihla? Resp. jak je na tom v poměru hmotnost/výkon. Nevychází ve stejné cenové relaci a příkonu kolem 1kW líp třeba het s převodovkou? Je mi jasná výhoda přímého pohonu tím že odpadá další mechanická část převodovky a tím se stává pohon "bezúdržbový".
Robinsson

#248 Příspěvek od Robinsson »

Poreferuj tenhle motor už mě delší dobu zajímá
mati

#249 Příspěvek od mati »

tpk píše:Ahoj, prosím tě není ta Mega hrozná cihla? ....

Taky jsem o tomto motoru do Argemy uvažoval, ale pak rozhodla ta váha. Měl bych problém s vyvážením. Ale i tak, jsem zvědavý, jak bude fungovat...
Pike Precision 2, Scout
graup15

#250 Příspěvek od graup15 »

Zálet proběhl perfektně, jen ten vítr byl poněkud silnější. Model vydrží rozhodně víc než člověk co to řídí. Dnes teda je kosa jako hrom.
Testnul jsem v modelu i to levné vario od Futaby. Jako výškoměr výborné, jako vario použitelné. Né výtečné, ale použitelné.
Takže vítám dalšího majitele Vikinga2-E mezi námi magory.
Přílohy
P1100280.JPG
P1100276.JPG
P1100275.JPG
kovaco

#251 Příspěvek od kovaco »

Milane gratuluji. Koukám, že sníh konečně slezl a můžeme udělat slet šílenců. Řídil jsi to taky? Já neměl odvahu, když mi to Dalibor osadil.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
ST
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od ST »

Tak zaprvé, magoři jsou jen Ti co si to postaví sami, a mají ánung když se něco posere. Ostatní jsou jen mudlové. :lol: Zadruhé , čím to majitel řídil ? Jen myšlenkou ? No jo závist, já budu zalítávat jak to tak vypadá tak nejdřív až skončí doba ledová.
M1
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od M1 »

...tak Milane velkááááá gratulace k úspěšnému záletu, btw jak se ti páčkovalo :mrgreen: :wink:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15

#254 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Tak zaprvé, magoři jsou jen Ti co si to postaví sami, a mají ánung když se něco posere. Ostatní jsou jen mudlové. :lol: Zadruhé , čím to majitel řídil ? Jen myšlenkou ? No jo závist, já budu zalítávat jak to tak vypadá tak nejdřív až skončí doba ledová.

Hihihi už na toho Harryho Pottera nečum,nebo zblbneš:-) :-) Prej mudlové ...:-)
Když se něco posere, tak už je to stejně jedno. Viking má pocca 1s dolů 36km/h za 2s..130 a za další sekundu přez dvěstě....po dopadu ti nezbydou ani trsátka :-) :-)
PS...kolik u vás v Alpách máte sněhu?
ST
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od ST »

Ahoj náčelníku. Stojí to za velký kulový sněhu je na loukách do 5cm, ale příjezdové cesty jsou zafoukaný. No už si dělám futrál, abych mohl s érama i pěšourem. Mám to cca 15min na louku kde lítám. Ale hlavně je mráz a ledovej vítr jako sviň. Doufám, že se to koncem příštího týdne zlomí a snad to do května zalítnu.

Ještě jsem brouzdal na NEU stránkách a jediný co mi ještě stojí za vyzkoušení je změnit PWM frekveci. NEU udává 11/13 kHz. Tak asi půjčím znova klešťák a budu laborovat s tou PWM frekvencí. Nic jiného mě nenapadá.

Add Harry , jo tohle já moc nesleduju. Spíš je Depka s toho hnusnýho počasí.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“