Zajištění šroubků
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zajištění šroubků
koupil jsem polyamidové, jdou tam našroubovat pěkně ztuha, takže se určitě nepovolí.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
Já na zajišťování štoubů ( například u serv na servopáky atd. ) používám obyčejný chemopren. Šroub se nevyklepe ( je jako v gumě takže ani otřesy mu nevadí) a jde dobře povolit, nechá se to i dobře očistit po demontáži, před opětovným lepením.
Taky používám kroužky nařezané ze silikonové palivové hadičky a nikdy s tím nebyl problém. Musí se to dotahovat jen s citem a nejlepší jsou šroubky s rozšířenou hlavou jako na obrázku. Podložku tam nedávej, protože mezi podložkou a hlavou by to zase klouzalo. Leda bys jí přilepil.
- Přílohy
-
- Sroub.jpg (11.12 KiB) Zobrazeno 288 x
TomasTR píše:koupil jsem polyamidové, jdou tam našroubovat pěkně ztuha, takže se určitě nepovolí.
Používal jsem polyamidové na křídlo a byly super, ale přesně do té doby, než jsem je střihnul. Pak následoval jeden večer dolování zbytků šroubů z matic. Od té doby je už nepoužívám... Jestli máte někdo osvědčený fígl, jak se zbytků PA šroubů rychle, bezbolestně a pokud možno na letišti zbavit, podělte se, já na něj nepřišel.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Ja pouzivam srouby delsi... Pak jdou sroubovat z druhe strany. Ale jsou i dobre odvrtat rucnim vrtackem... Jakmile se ti kousne vrtak tak zacnes sroubovat.....
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Střihlý polyamidový šroub jsem vyndaval tak . Nahřál jsem plochý šroubovák a do polyamidu jsem ho vtavil , poté šlo v pohodě zbytek šroubu vytočit.
Naposledy upravil(a) STROHUR dne ned 24.03.2013 22:18, celkem upraveno 1 x.
STROHUR píše:Střihlý polyamidový šroub jsem vndaval tak . Nahřál jsem plochý šroubovák a do polyamidu jsem ho vtavil , poté šlo v pohodě zbytek šroubu vytočit.
Přesně takhle to na letišti dostaneš ven za minutu.
Šroubovák máš, zapalovač, nebo sirky seženeš.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
H1N1 píše:Ja pouzivam srouby delsi... Pak jdou sroubovat z druhe strany. Ale jsou i dobre odvrtat rucnim vrtackem... Jakmile se ti kousne vrtak tak zacnes sroubovat.....
To je řešení, pokud se k tomu dá dostat z druhé strany - což v případě střihlého šroubu, držícího křídlo na trupu, moc nejde, do trupu se nevejdu
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
STROHUR píše:Střihlý polyamidový šroub jsem vndaval tak . Nahřál jsem plochý šroubovák a do polyamidu jsem ho vtavil , poté šlo v pohodě zbytek šroubu vytočit.
Jak primitivní! Ale jak účinné... Sakra, proč mě takováhle kravina nenapadla dřív? Díky.