Nová verze FW Open9X

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
tpk

Nová verze FW Open9X

#1 Příspěvek od tpk »

Ahoj, nevím jestli to není úplná hloupost, ale snad ne. Všiml jsem si, že vyšla nová verze fw č.1641 oblíbeného Open 9x. Vím, že pár lidí co navštěvují tohle fórum na fw pracují takže ví jaké obsahuje změny oproti předchozí. Myslíte si, najde se někdo kdo by při příchodu nové verze fw napsal do tohoto vlákna jaké obsahuje změny oproti verzi předchozí? Prostě by to byl takový befel pro normální smrtelníky, kteří by se podle "seznamu" změn rozhodli jestli pro ně má smysl nový fw instalovat a nebo si počkají na další.
Drondys

Re: Nová verze FW Open9X

#2 Příspěvek od Drondys »

tpk píše:Ahoj, nevím jestli to není úplná hloupost, ale snad ne. Všiml jsem si, že vyšla nová verze fw č.1641 oblíbeného Open 9x. Vím, že pár lidí co navštěvují tohle fórum na fw pracují takže ví jaké obsahuje změny oproti předchozí. Myslíte si, najde se někdo kdo by při příchodu nové verze fw napsal do tohoto vlákna jaké obsahuje změny oproti verzi předchozí? Prostě by to byl takový befel pro normální smrtelníky, kteří by se podle "seznamu" změn rozhodli jestli pro ně má smysl nový fw instalovat a nebo si počkají na další.

Obávám se, že tohle asi tady nikdo nebude mít čas dělat pravidelně jak vycházejí verze a tak v tom bude spíš chaos.

Základem by mělo být spíš nahlédnutí do oficiálního seznamu změn uváděného automaticky s každou novou verzí na webu viz tento odkaz a i běžný smrtelník alias uživatel Open9X by z toho měl něco vyčíst. :wink:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od lakotamm »

Vidím jediný update a to nemecký preklad. :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Drondys

#4 Příspěvek od Drondys »

lakotamm píše:Vidím jediný update a to nemecký preklad. :wink:

Z čehož lze odvodit to, že kdo má předchozí verzi a netouží po němčině pro toho zatím nemá smysl aktualizovat fw.
tpk

#5 Příspěvek od tpk »

Drondys píše:
Základem by mělo být spíš nahlédnutí do oficiálního seznamu změn uváděného automaticky s každou novou verzí na webu viz tento odkaz a i běžný smrtelník alias uživatel Open9X by z toho měl něco vyčíst. :wink:

Kluci, existuje ještě nějaký, byť neoficiální ale aktuální, seznam změn v novém fw? Aktuálně je fw 18xx a v seznamu z odkazů to skončilo u 16xx. Tak aby člověk věděl co tam vlastně instaluje.
mhotar

#6 Příspěvek od mhotar »

www.opentx.cz
tpk

#7 Příspěvek od tpk »

Martine díky, to je to co jsem hledal. Jen ještě dotaz. V tom odkaze je uvedena už verze 1869 a companion nabízí aktuálně ke stažení verzi 1855. Nevíš za jak dlouho bude možné stáhnout tu 1869 a na čem to závisí? Je tam úprava, která mě zajímá. Možnost nastavení větší delta hodnoty jak 127.
tpk

#8 Příspěvek od tpk »

Ahoj, v nové verzi fw 2129 jsem si v záložce vlastní spínače všiml, že přibyla jedna kolonka na konci řádku. Dá se do ní nastavit: 0, 1, 2, T, R, E, A, G, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Zatím se mi nepodařilo funkci rozklíčovat. Myslel jsem si, že je to nějaký časovač nebo násobič, ale to mě nějak nepasuje.
Nevíte někdo?
mhotar

#9 Příspěvek od mhotar »

tpk píše:Ahoj, v nové verzi fw 2129 jsem si v záložce vlastní spínače všiml, že přibyla jedna kolonka na konci řádku. Dá se do ní nastavit: 0, 1, 2, T, R, E, A, G, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Zatím se mi nepodařilo funkci rozklíčovat. Myslel jsem si, že je to nějaký časovač nebo násobič, ale to mě nějak nepasuje.
Nevíte někdo?

Je to extra funkce AND a ty volby znamenají ID0,ID1,ID2; přepínače T,R,E,A,G; CS3,CS4 .. CS9
Taky jsem se na to ale musel zeptat, jinak bych to neuhodl. Je to zatím jen tak na rychlo, ale pracujeme na tom aby se to na LCD vešlo celé. Já bych při té příležitosti rád přesvědčil ostatní na proporcionální písmo, uvidíme :)
www.opentx.cz
tpk

#10 Příspěvek od tpk »

Božíííííí, jste kluci šikovní ;) funguje to super!

Perfektní je přehrávání PÁRu. Ideální na motor zapnut/vypnut atd. Jo a časování smyčky taky super.

Ještě bych potřeboval poradit s nastavením Varia. Je tam teď víc proměnných a víc druhů varia (asi podle přesnosti).
tpk

#11 Příspěvek od tpk »

Narazil jsem na jeden problém s O9X v 2152 a 2154. Pokud při jejich nahrávání do T9X zaškrtnu volbu Zálohovat a obnovit stávající EEPROM tak se o to companion v 1.2 (1754) sice pokusí ale vysílačka hlásí chybu eeprom a pak je nutné ji formátovat. A eeprom pak nahrát samostatně. Při nahrávání starších O9X mě záloha fungovala bezchybně.

PS: asi bych to měl hlásit jako BUG, ale moje angličtina není až tak skvělá tak to hlásím alespoň takhle.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Marena »

Jinak je zde nějaký extra důvod, proč se soubory najednou jmenují opentx a ne jako původně open9x?
Na stránkách jsem o tom nic nenašel.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
mhotar

#13 Příspěvek od mhotar »

Ano je. Jde o to že open9x už běží na několika různých deskách než jen 9X, nyní se portuje pro Frsky jehož prototyp se jmenoval X9D, takže to byl openX9D, ale finální produkt se bude jmenovat TARANIS, proto se název změnil na univerzální openTx . 9xforums.com se změnilo na openrcforums.com a companion9x bude nejspíš jen companion.
www.opentx.cz
Marena
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Marena »

Díky moc za vysvětlení.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
ananas

#15 Příspěvek od ananas »

Po auktualizaci FW mi nejde pipak (ani alarm ani když nastavim pipani tlacitek) nevite proč? :?
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“