Moje stavba bude zase na několik let, aby to taky vypadalo
Marabu
-
practice dragonfly
Re: Marabu
To je pěkný kousek
Skoro zralý do vitrínky jako exponát.
ZDAR.
MÁM DOTAZ, ČÍM JSTE KDO LEPIL MARABU OD HIESBOKA?
VÍM ŽE DOPORUČUJE UHU, ALE VČERA JSEM BYL V OBI A JE PRAVDA, ŽE JSEM ZATÍM NIC NEKOUPIL , MAJÍ TOHO HROZNĚ MOC...TAKŽE PROSÍM ČÍM KDO LEPIL TU TOPOLOVKU???
DĚKUJI
MÁM DOTAZ, ČÍM JSTE KDO LEPIL MARABU OD HIESBOKA?
VÍM ŽE DOPORUČUJE UHU, ALE VČERA JSEM BYL V OBI A JE PRAVDA, ŽE JSEM ZATÍM NIC NEKOUPIL , MAJÍ TOHO HROZNĚ MOC...TAKŽE PROSÍM ČÍM KDO LEPIL TU TOPOLOVKU???
DĚKUJI
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
UHU Hart.
Před cca 8 - 10 lety jsem řešil čím vůbec lepit modely všech našich letadel.
Vteřiňák jsem zavrhl.
Jako výrobce nemohu doporučovat dětem k lepení modelů vteřinové lepidlo.
Možnost úrazu je vysoká stejně jako případné tresty.
Koupil jsem si tedy cca 30 typů lepidel. A lepil jsem. Tesoval jsem rychlost zaschnutí, pevnost spoje, broušení a lepení různých modelářských mateiálů k sobě navzájem.
Každé testované lepidlo bylo jakýsi kompromis.
Nakonec jsem "šáhl" po UHU . Z mého pohledu pro to co potřebuji (práce s dětmi) vyhovovalo nejlépe.
Snad jenom ta cena.
Lepím s ním už radu let.
Jedno z testovaných El Marabu jsem lepil čímsi co připomínalo Herkules. (průmyslové, "kuli "ceně lepidla)
Éro bylo cca o 30 g těžší než s UHU a některé spoje se mi špatně brousili ("gumovatělo" mi to)
Nemám potuchy co to bylo za lepidlo. Neznamená to však , že by jiné lepidlo muselo být k lepení El Marabu špatné.
Přeji hezký den.
Před cca 8 - 10 lety jsem řešil čím vůbec lepit modely všech našich letadel.
Vteřiňák jsem zavrhl.
Jako výrobce nemohu doporučovat dětem k lepení modelů vteřinové lepidlo.
Možnost úrazu je vysoká stejně jako případné tresty.
Koupil jsem si tedy cca 30 typů lepidel. A lepil jsem. Tesoval jsem rychlost zaschnutí, pevnost spoje, broušení a lepení různých modelářských mateiálů k sobě navzájem.
Každé testované lepidlo bylo jakýsi kompromis.
Nakonec jsem "šáhl" po UHU . Z mého pohledu pro to co potřebuji (práce s dětmi) vyhovovalo nejlépe.
Snad jenom ta cena.
Lepím s ním už radu let.
Jedno z testovaných El Marabu jsem lepil čímsi co připomínalo Herkules. (průmyslové, "kuli "ceně lepidla)
Éro bylo cca o 30 g těžší než s UHU a některé spoje se mi špatně brousili ("gumovatělo" mi to)
Nemám potuchy co to bylo za lepidlo. Neznamená to však , že by jiné lepidlo muselo být k lepení El Marabu špatné.
Přeji hezký den.
Já jsem lepil své Marabu disperzí Perfect G, ale teď už bych použil rovněž UHU Hart. Slepil jsem s ním Šampiona a od té doby už jsem na disperzi nesáhl. Schne stejně rychle jako kvalitní disperze, podstatně lépe se brousí a je lehčí. Lépe se s ním dělají i různé koutové spoje atd. Jen trošku housne, pokud se nespotřebuje.
Pro pana Hiesböka: přišel Vám zhruba před měsícem mail s obrázky mého Šampiona?
Pro pana Hiesböka: přišel Vám zhruba před měsícem mail s obrázky mého Šampiona?
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Moc dekuji za okamzitou reakci.
Vazne jsem se vtech lepidlech ztracel a vzhledem k jejich cenam jsem chtel koupit na jistotu.
Vazne jsem se vtech lepidlech ztracel a vzhledem k jejich cenam jsem chtel koupit na jistotu.
Protože neřeším dětskou otázku, slepil jsem to kompletně vteřinovým lepidlem. Tím Uhu jsem prolepil pouze náběžku. Uhu mi stále vytákalo z tuby, nevím jak s tím slepit celý model. Vteřiňák (řídký) jsem si nabral do pipety a prolepoval sestavenou konstrukci. Přesné, čisté, rychlé.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Hezkyyy, sdělíš nám nějaké podrobnosti? Jaký motor? Jaká úprava byla potřeba a podobně? díky, ať to lítá.
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Motorek je Wasp 061, bylo nutno pro něj vyříznout lože, nic složitého. Nádrž 50ml. je pod kapotou hned za motorem. Celková hmotnost modelu včetně akumulátoru vyšla po vyvážení (bez paliva) na 660g.
Tak jsem se dal taky do stavby MARABU od Hiesboka....Když je ještě ta zima že
No...Trup byl do hodinky sestavený a počítám, že po odpolednech do konce týdne dám dohromady ten zbytek.
Také budu pokračovat na tom mém obříkovi. Vlastně bych chtěl letos provozovat letku MARABU o síle tří kusů.
Ten spalováček je tam parádní...co říkáte p. Hiesbok???
Taky jsem pokukoval po Coxíkovi..jeden se nový objevil na modelbazaru.Ale asi to bude klasika...ElMarabu.
Chci se zeptat, jak se staví to křídlo..resp. křidélka?? Musí se to celé sestavit a pak nějak potáhnout, či křidélka jdou nasadit pak i potažená??
JInak předpokládám že se musí směrovka a výškovka nejprve obrousit a pak teprve slepit půlky a zároveň vlepit ty pantíky??
Abych pravdu řekl takový díly a stavebnici slepuji poprvé..proto ty stupidní otázky.
Když si dělám éra sám..vyřezávám třeba z balzy č.5, pak zadlabu otvory na plastové panty do osy kormidla atd....rozumíte??
Díky za trpělivé odpovědi.
No...Trup byl do hodinky sestavený a počítám, že po odpolednech do konce týdne dám dohromady ten zbytek.
Také budu pokračovat na tom mém obříkovi. Vlastně bych chtěl letos provozovat letku MARABU o síle tří kusů.
Ten spalováček je tam parádní...co říkáte p. Hiesbok???
Taky jsem pokukoval po Coxíkovi..jeden se nový objevil na modelbazaru.Ale asi to bude klasika...ElMarabu.
Chci se zeptat, jak se staví to křídlo..resp. křidélka?? Musí se to celé sestavit a pak nějak potáhnout, či křidélka jdou nasadit pak i potažená??
JInak předpokládám že se musí směrovka a výškovka nejprve obrousit a pak teprve slepit půlky a zároveň vlepit ty pantíky??
Abych pravdu řekl takový díly a stavebnici slepuji poprvé..proto ty stupidní otázky.
Když si dělám éra sám..vyřezávám třeba z balzy č.5, pak zadlabu otvory na plastové panty do osy kormidla atd....rozumíte??
Díky za trpělivé odpovědi.
Tohle sis prošel?
http://www.letadel-modely.cz/letadel-mo ... -El-MARABU
Najdeš tu co potřebuješ.
Křidélka potáhneš samostatně venku, ale křídlo musíš potáhnout až po jejich namontování, přes potah se už nedostaněš k pantům.
http://www.letadel-modely.cz/letadel-mo ... -El-MARABU
Najdeš tu co potřebuješ.
Křidélka potáhneš samostatně venku, ale křídlo musíš potáhnout až po jejich namontování, přes potah se už nedostaněš k pantům.
Dobrý večer, přeji vespolek.
Nevím kdo, ale někdo v naší diskuzi zmínil použití turbolátoru u El Marabu.
Pročetl jsem mnoho teoretických úvah (na toto téma) a nakonec jsem vyrobil jeden speciální.
Je ze samolepky, stačí ho jen přilepit na křídlo tak cca 9 mm od začátku náběžné hrany křídla.
(Nafotím a zveřejním.)
Testovací lety prokázaly snížení potřebných rychlostí v různých letových režimech, zejména pak při přistání.
Takže, kdo bude mít zájem, napište si (petrabhb@seznam.cz), jsou vyrobené, hned Vám je zdarma odešleme (platí pro "uživatele" El Marabu).
Jak to půjde rozepíšu se více
RH
Nevím kdo, ale někdo v naší diskuzi zmínil použití turbolátoru u El Marabu.
Pročetl jsem mnoho teoretických úvah (na toto téma) a nakonec jsem vyrobil jeden speciální.
Je ze samolepky, stačí ho jen přilepit na křídlo tak cca 9 mm od začátku náběžné hrany křídla.
(Nafotím a zveřejním.)
Testovací lety prokázaly snížení potřebných rychlostí v různých letových režimech, zejména pak při přistání.
Takže, kdo bude mít zájem, napište si (petrabhb@seznam.cz), jsou vyrobené, hned Vám je zdarma odešleme (platí pro "uživatele" El Marabu).
Jak to půjde rozepíšu se více
RH
Trup je kompletní...funkční.
Akorát..na výškovku jsem použit klasické pantíky a mám dotaz...čím přilepujete tu plexi kabinku??? A jaké jste dávali motory a Baterie??
Díky za odpovědi.
Akorát..na výškovku jsem použit klasické pantíky a mám dotaz...čím přilepujete tu plexi kabinku??? A jaké jste dávali motory a Baterie??
Díky za odpovědi.
a zatím holý trup největšího brášky.