DINGO F3B-E

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dzordzik

Re: DINGO F3B-E

#61 Příspěvek od Dzordzik »

Nn, neměl, bohužel. Já vím kde bylo než sem ho ztratil z očí, ale to při tom terénu co je tady okolo a tom větru co foukal nic neznamená.
tpk

#62 Příspěvek od tpk »

Dzordzik píše:Tak jsem dneska úspěšně zahájil novou sezónu. ...

To mě mrzí, ale snad se najde :?

Ale napadá mě jiná otázka. Jak se vlastně zachovat když se člověku něco takového stane? Lítáš si dál od sebe, víš kde model je. Trocha nepozornosti a model najednou nevidíš. Co je vhodné udělat? Jak s modelem plácnout co nejdřív na zem aby neodletěl daleko ze směru kde ho člověk viděl naposledy, co nejmíň při tom model poškodit a pak ho při troše štěstí dohledat v daném směru?

Napadá mě dát klapky na max a co nejvíc přitáhnout výškovku aby se model začal propadat, ale je to tak správně?
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od STROHUR »

Nevzdej se , dvě hodiny hledání nic není. Na Raný jsem hledal 4 dny , a našel . Vem éro s kamerkou a prolet to . Na Javoníku kolega hledal F3B týden sám , pak nás tam chodilo 10 a po 2 hodinách se povedlo.
Dzordzik

#64 Příspěvek od Dzordzik »

Teorií je víc. nejdřív (to jsem měl ještě těch cca 250m) jsem zkoušel potkačit abych si ho zviditelnil a aby začal zpívat. nepomohlo, tak jsem přitáhl, opět by se měl objevit, nic. Tak sem mírně potlačil a díval se na vario, mírně klesal asi metrem, říkám si dobrý, nezmatkuj, hledej. Hledal sem asi půl minuty, nic. měl sem už asi jenom 100m, možná kdybych hned zapnul motor a přitáhl, uslyšel bych ho a našel, ale taky bych možná někoho zabil ... Takovéhle teorie jsou teď už naprd. Kdyby kolem mě nikdo nikde nebyl a bylo to uprostřed polí, tak bych naplno otevřel klapky a zatáhl, tím by se mu jednak zvětšila silueta a jednak by se ubrzdil. Jenže to je zároveň dost nestabilní letový režim když ho nevidíš ... Tohle bych dělal až jako poslední. U elektry plný plyna zatáhnout a spoléhat že ho uslyšíš. U větroně zkusit klapky a hledat. A když je nejhůř, tak uvést do vývrtky na plných klapkách a plné výškovce ať aspoň neuletí daleko.

Nakonec jsem ale stejně všechny teorie k hovnu, protože s tím motorem sem to tehdy když jsem ještě mohl a měl neudělal. Mohlo mi to zachránit model, ale taky nemuselo. Na diskusích se to mudruje, co pak ale uděláě v reálu zjistíš až když se to stane.
Dzordzik

#65 Příspěvek od Dzordzik »

Jasné, GoPro sem tam naštěstí neměl, tak zkusím poprosit někoho z kamarádů, pověsíme tam kameru a uvidíme. To je poslední možnost.
rumcajs

#66 Příspěvek od rumcajs »

Je mi to líto. Těšil jsem se na tvé písmenka z dnešního létání.... zítra si vem dovolenou a určite se najde.... musí....
petrajksner

#67 Příspěvek od petrajksner »

Ultralightáky tam nikde nemáš, nebo padáčkáře s motorama na zádech?
Ať hlavně nezačne padat sníh....
tpk

#68 Příspěvek od tpk »

Taky jsem za to ještě nevzdávat, ale to naštěstí neděláš. Myslím že kdyš to projdeš s pár kamarády v daném směru tak se ještě zaraduješ ;)

Já to zažil jednou taky. Uletěla mi 2m ale naštěstí jsem ji na obzoru zahlédl kam padá. Takže nejdřív jsem si označil místo odkud jsem řídil, kdybych šel hledat dalši den, pak si na horizontu našel bod kam to asi pláclo. A pak nohy na ramena a hledat. Nakonec jsem ho po 2 hodinách dohledal jen kvůli tomu, že mi v něm pípal regl. Jinak bych ho přehlédl. Ale teorie, kterou jsem měl o klapkách a výškovce mě byla v tu chvíli ku hovnu. Byl jsem tak konsternovanej že jsem se na páčkování prakticky nezmohl a jen čučel a pomalu si nadával že jsem ...
RomanSadilek

#69 Příspěvek od RomanSadilek »

Teda to je pech.

Teď na ja jaře se to musí najít, na polích nic neroste vzal bych si zítra volno a hledal.

Letadla se mi zatím vždy podařilo najít, nejhorší byla 2m vysoká kukuřice, to jsem litoval že nemám pipak.
RedAce

#70 Příspěvek od RedAce »

Držím palce, ať ho najdeš a ať je v co nejlepším stavu...
graup15

#71 Příspěvek od graup15 »

Taky držím palce....a zítra si fakt vem volno, posháněj kámoše a hledat,hledat.
Pokud bude venku dýl než den,tak stejně můžeš všechno odepsat. Hlavně se nevzdávej.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od sramy »

Taky držím palce ať Dinga najdeš. Hledej.
Mě se podařilo modely podobně ztratit tři, jeden v poli s ovsem, druhý v kukuřici. Ty jsem našel za den vždy s pomocí kolegů a rodiny, vytvořili jsme rojnici a postupovali jsme směrem, kde jsem naposled viděl model.
S třetím modelem jsem létal na večer, už se stmívalo, zaletěl jsem si dál od sebe a už jsem nedokázal rozpoznat jakým směrem letí. Byl to motorák, stáhnul jsem plyn a držel ho v zatáčce, aby neodletěl moc daleko letěl nad lesem a z kopce. Do tmy jsem hledal, ale v lese to byl problém. Na druhý den jsem obvolal kolegy modeláře a rodinu, bylo nás dost, zas rojnicí jsme prochodili les směrem, kde jsem spatřil model naposled. Nic hodiny hledání a bezúspěšně. "Prý by model dál nedoletěl" prohlásil kolega.Doma jsem připravoval letáky, které jsem měl v plánu vyvěsit v okolních vesnicích. Ráno jsem se vydal model hledat sám, je to hledání jehly v kupce sena, prochodil jsem les křížem krážem, koukal jsem na stromy, jestli někde nevisí, už jsem to vzdával a vracel se k autu. U jednoho stromu bylo něco žlutého, vypadalo to jako světlo od vycházejícího slunce. Přišel jsem blíž a on to byl opravdu ztracený model. Sice pomlácený, křídlo celé, motor a elektronika taky OK.
Vzdálenost od místa kde jsem model viděl naposled byla necelý 1km.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
Dzordzik

#73 Příspěvek od Dzordzik »

Kucííííííí, tak hlásím, že převe všechny sračky ještě dobří lidé nevymřeli, aspoň u nás na dědině. Večer přifrčel klučina, že ho našel u silnice a divil se, tohle tady prej včera nerostlo :-) Tak ho bafnul, odvezl modeláři u nás, o kterém jsem do dneška neměl tušení, který ho rozložil a stavil se ke mě. Spravila to flaštička echt slivovičky na zvláštní příležitosti. Dneska došla k užití ...
Křídlo navalené skoro až po nosník, jinak ani skrábaneček. Našel ho v místech, kam bych čekal že poletí, ale nikdy bych ho tam nenašel. Šel prý dát do lesa prasatům ...

Vzdálenost nalezení od místa kde jsem ho naposledy viděl cca 700m po větru mezi stromy.

Takže Vašek někdy v létě vysochá nové dabl karboš půlkřídlo a bude zase dobře.

Hoši já su tak chščastnej :D
RedAce

#74 Příspěvek od RedAce »

Tak paráda. Pohon/serva/přijímač jsou v pořádku?
petrajksner

#75 Příspěvek od petrajksner »

Gratulace!!! mám radost i za tebe :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“