JR PROPO XG8 DMSS 2,4GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: JR PROPO XG8 DMSS 2,4GHz

#76 Příspěvek od semi »

Dovolím si zde citovat uživatele Pepin, který to vyjádřil naprosto přesně:

tak ohledně toho mluvení v tom mám uplně jasno,vubec si neumím představit,že pokud bych někde ve stratosféře točil s větroněm,bál se i mrknout,abych ho neztratil z očí a do toho něco začalo pípat,raději bych místo pípání přímo slyšel v čem je problém,zvlášt,pokud to pípání jde ruku v ruce s neovlada...

http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=46142&p=772611#p772611
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
mac

#77 Příspěvek od mac »

Tvrdil som to, ked ziadna telemetria v tx neexistovala, ze jedina plnohodnotna je zvukova.
Cim lepsie prevedena, /vlastne hlasky, priradenie k hociakemu stavu, hodnote, aktvivacia mixu, virtualny prepinac pri dosiahnutej hodnote.. / tym lepsie. Ale aj tak radsej kvedlam kniplami..
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#78 Příspěvek od rampa_mckvak »

Zde http://www.pina.cz/2011/06/30/jr-xg8-uzivatelsky-manual-v-pdf/ jsem narazil na manuál. A dost mě zaráží, respektive nějak mě hlava nebere že, když si zvolím třeba létaní v režimu letadlo a plácnu si na vysílačku příslušné samolepky s popisy viz. stránka 5 v origo manuálu které nejspíš se vztahují k příslušným páčkám a pak se rozhodnu létat s větroněm, tak to jako si sundám ty popisky na letadlo a plácnu tam popisky na větroně? Nebo mě nezbude nic jiného než si zapamatovat jeden tip a druhý mít nalepenej. A to nedomýšlím kdybych lítal i vrtulníky.
Může se to zdát jako prkotina, ale mě to zatím jako prkotina nepřipadá. Protože chci lítat jak akro, tak větroně. A pamatovat si hafo přepínačů není moc ideální.
Co neubrzdíš neukecáš.
horpak

#79 Příspěvek od horpak »

tak za letu se stejně na vysílačku nedíváš ale ty samolepky neslouží jako popisky k páčkám ale jako popisky ke světýlkům které značí které páčky jsou seplí... Ale máš pravdu je to naprd, ale rozhodně to není faktor podle kterýho bych vysílačku hodnotil....
mac

#80 Příspěvek od mac »

Su to nazvy prepinacov. Vyhodou ale je, ze nepotrebujes vediet, ako sa ktory prepinac vola, pretoze si vyberies, ze s nim chces nieco spinat, jednoducho prepnes a v menu sa nastavi / da sa samozrejme vybrat aj podla nazvu /.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#81 Příspěvek od rampa_mckvak »

Světýlka tam asi žádný nebudou. Alespoň já tam žádný nevidím. http://www.helipal.com/product_info.php?&products_id=7803
A jestli to dobře chápu, tak si na každou páčku můžu navolit sám co chci, nebo nechám vše podle samolepek?
Určitě samolepky nejsou rozhodující faktor podle kterého hodnotit vysílačku, ale přesto si myslím, že mít popisek u páčky k čemu slouží není žádnej luxus, ale potřebná a užitečná věc. Já si kolikrát nepatuju 4 věci na nákup :lol: a co teprve 10páček na vysílačce :mrgreen:
Co neubrzdíš neukecáš.
mac

#82 Příspěvek od mac »

Ako nechat podla nalepiek? Neexistuje default, vsetko co mozes dat na prepinac, si vyberas na ktory to chces.
A ako mat popisky naco sluzia? To by boli potom napevno. Popisky su len pomenovania prepinacov, potakov, dalsich dvoch trimrov..
rampa_mckvak

#83 Příspěvek od rampa_mckvak »

Ok rozumím. Stále jsem tak trochu rozmazlenej s tím co mám http://www.aviotiger.com/avio/images/actualite/337_0.jpg
http://omskcity.net/shop/docs/Spektrum/SPM6600-GAL1.jpg
Ale věřím že, po pořízení GX8 brzy na ty popisky z dx6i zapomenu.
Co neubrzdíš neukecáš.
mac

#84 Příspěvek od mac »

Tie nazvy su tam asi historicky, ked neboli prepinace volne priraditelne a neskor ked boli, zas bolo treba vediet, ktory sa ako vola, lebo tam nebola moznost zvolit ho cvaknutim. Vtedy boli popisky duplovane aj pre heli aj pre plosniky.. Aj ked jednotne nazvy pre acro/heli/glider by bolo asi elegantnejsie, riesi to priradenie cvaknutim prepinaca. A tie popisky budu asi pre tych, co si zvykli...
horpak

#85 Příspěvek od horpak »

Ahoj tak už jsem se taky stal šťastným majitelem xg8. A mám hned dva dotazy . Jakou máte výdrž baterky? A druhá, koukal jsem se, že tam mám software 0001-000 a už jsem někde myslím četl že jsou aktualizace. Má to smysl nebo je to jen zbytečná práce??
mac

#86 Příspěvek od mac »

semi
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od semi »

A co ta nová XG14, bude mít voice telemetry (a speaker) ?
Je už vario nebo GPS?
DS-14
mac

#89 Příspěvek od mac »

V dostupnych info o tom zmienka nebola. Info o novych senzoroch vo vyvoji je, ale konkretny datum sa zatial neuvadza. Momentalne mam doma XG11 s vybornou ficurou balance pre 4-6 servove vetrone a dvojservove vyskovky.. Na XG14 som zvedavy a uvidime, co prinesie aj novy topmodel s androidom ..
semi
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od semi »

mac píše:V dostupnych info o tom zmienka nebola. Info o novych senzoroch vo vyvoji je, ale konkretny datum sa zatial neuvadza. Momentalne mam doma XG11 s vybornou ficurou balance pre 4-6 servove vetrone a dvojservove vyskovky.. Na XG14 som zvedavy a uvidime, co prinesie aj novy topmodel s androidom ..

S androidem? To by tam mohly být i mapy (v podstatě navigace s GPS senzorem). Ztratím větroně z očí a podle mapy jej navedu zpět. Zdá se, že se ještě vyplatí tak 2 roky počkat, aby to už bylo běžně ve vysílačích.
DS-14
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“