F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
srabsrab

Re: F45 - motorky

#916 Příspěvek od srabsrab »

Opet zdravim,
takze odesel jak jinak zadni motor .. i pres chlazeni a pres fakt ze latal pouze v minusovych teplotach (cca 30 letu)

Mam velky problem na strance viewtopic.php?f=102&t=48222&start=195 tohoto fora (strana14) Je pekne vyfocene jak zapojit zadni motor na desku ... problem je ze to nefunguje ... mam turnigy plush 10a regulator a motor 1811 2000kv ... motor se s timto zapojenim neroztoci takze kmitani nebo neudrzeni ocasu zatim vubec nemuzu resit :(
Signal urceny pro hlavni motor bere a normalne se roztoci .... takze ani regler ani motor zmetkovy neni .... Vim ze uzivatel Dava pouzil konvertor ktery nemam a predpokladal jsem ze to pojede takto napajeno na desku jak to nafotil BobTheBuilder ... nebo ze bych musel propojit u zluteho dratu ty 2 vedle sebe jak jsou tam 4 ale nevypada to???

Prosim prosim moc pomoc... nemuzu litat :cry:

Ps: Nechapu ale proc odesel nebot po rozdelani mel uhliky nejmene 1mm dlouhe ... bohuzel uz se nepovedlo sestavit bez upadnuti jednoho z nich zpet ....
Dáva

#917 Příspěvek od Dáva »

srabsrab píše:Opet zdravim,
takze odesel jak jinak zadni motor .. i pres chlazeni a pres fakt ze latal pouze v minusovych teplotach (cca 30 letu)

Mam velky problem na strance viewtopic.php?f=102&t=48222&start=195 tohoto fora (strana14) Je pekne vyfocene jak zapojit zadni motor na desku ... problem je ze to nefunguje ... mam turnigy plush 10a regulator a motor 1811 2000kv ... motor se s timto zapojenim neroztoci takze kmitani nebo neudrzeni ocasu zatim vubec nemuzu resit :(
Signal urceny pro hlavni motor bere a normalne se roztoci .... takze ani regler ani motor zmetkovy neni .... Vim ze uzivatel Dava pouzil konvertor ktery nemam a predpokladal jsem ze to pojede takto napajeno na desku jak to nafotil BobTheBuilder ... nebo ze bych musel propojit u zluteho dratu ty 2 vedle sebe jak jsou tam 4 ale nevypada to???

Prosim prosim moc pomoc... nemuzu litat :cry:

Bez přeflashování fw v tom esc ti to nepojede.Proč jsi nepoužil motor 2300kv co doporučoval BobTheBuilder?S tim 2000kv budeš mít problém s udržením ocasu.Dá se s nim létat,ale bez prudších změn otáček hl. rotoru,pro většinu lidí vopruz.Já jsem použil motor 2000kv na základě info ze zahraničního fora ,chlapík psal že to funguje,ale ve skutečnosti to je dost na hraně.S motorem 2300kv no problem :wink: .
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
AJRimmer

#918 Příspěvek od AJRimmer »

Dáva píše:Bez přeflashování fw v tom esc ti to nepojede.Proč jsi nepoužil motor 2300kv co doporučoval BobTheBuilder?S tim 2000kv budeš mít problém s udržením ocasu.Dá se s nim létat,ale bez prudších změn otáček hl. rotoru,pro většinu lidí vopruz.Já jsem použil motor 2000kv na základě info ze zahraničního fora ,chlapík psal že to funguje,ale ve skutečnosti to je dost na hraně.S motorem 2300kv no problem :wink: .

Mužu se jeste zeptat ... když ten esc přeflashuju(předpokládám tím fw BLHeli) tak už nebude potřeba konvertor ? a ještě jeden dotaz nebyly by nějaké lepší fotky kam to napájet? nejsem si uplně tak jistý tím žlutým drátem. Díky
edit: nebo jestli nemáš přímo dokaz na nějakou stranku toho zahraničního fora, ja když si to četl tak to bylo z 90% jestli si mají F45 koupit, pak že si ho koupili, pak že už je někde dlouho na cestě, pak že už je na poště a pak že ho už mají doma... a hledat v tom něco kloudného bylo o nervy
Dáva

#919 Příspěvek od Dáva »

AJRimmer píše:Mužu se jeste zeptat ... když ten esc přeflashuju(předpokládám tím fw BLHeli) tak už nebude potřeba konvertor ? a ještě jeden dotaz nebyly by nějaké lepší fotky kam to napájet? nejsem si uplně tak jistý tím žlutým drátem. Díky
edit: nebo jestli nemáš přímo dokaz na nějakou stranku toho zahraničního fora, ja když si to četl tak to bylo z 90% jestli si mají F45 koupit, pak že si ho koupili, pak že už je někde dlouho na cestě, pak že už je na poště a pak že ho už mají doma... a hledat v tom něco kloudného bylo o nervy

Jasně že nebudeš potřebovat konvertor.Já jsem na konvertor nikdy nelétal.Zkoušel jsem to s nim na začátku,když jsem to různě testoval a zde na foru nebyly k mání žádné informace a ani nikdo neporadil.Laboroval jsem s tim dost dlouho až právě BobTheBuilder to jako první správně zprovoznil a dal detailní popis a návod.Tak jsem to naletoval podle něho..
Vrtulník f-45 už dlouho nemam a odpovídající fotky jsem v PC nenašel.Ale myslim,že na zahraničnim foru to měl chlapík přiletováno rovnou na tu fet bránu oba dráty(viz foto).Hledej a určo foto a info najdeš.Každopádně já jsem použil letovací body podle BobaTheBuildera a vše makalo v poho :wink: .Tady nějaká fotka ale nevim čí to je a odkud jsem ji tenkrát stáhnul:
Přílohy
heli11.jpg
srabsrab

#920 Příspěvek od srabsrab »

Tak tomu moc nerozumim .. prvne spousta problemu s tim ze se ocas neudrzi na miste bez zmeny parametru ale toci to (Gain = bezna vec "sila zasahu" regulace v regulacich.. chtel jsem si vyzkouset poladit jinak i bez zmeny fw protoze nikde jsem nenasel foto kam bych pripojil pripadne flashovac na reglu a taky zatim zadny nemam i kdyz by se mi hodilo nake programovadlo na svaby co stoji par korun...) a ted nova informace ze proste bez noveho FW to nejede a nepojede vubec ... tak to sem s toho jelen ......
2300kv jsem chtel .. i lepsi kdyby naky byl .. no skladem nemel bohuzel nikdo :( , nebo za cenu kterou nezaplatim za nulanula nic materialu co je na motorku .... a 22g jsem nechel z duvodu dalsiho zdlouhaveho vyvazovani, protoze uz po ostridakovani hlavniho motoru jsem mel problem potvoru donutit litat proti vetru predkem....navic by to melo funglovat dle uz nevim kde fora..
AJRimmer

#921 Příspěvek od AJRimmer »

srabsrab píše:Tak tomu moc nerozumim .. prvne spousta problemu s tim ze se ocas neudrzi na miste bez zmeny parametru ale toci to (Gain = bezna vec "sila zasahu" regulace v regulacich.. chtel jsem si vyzkouset poladit jinak i bez zmeny fw protoze nikde jsem nenasel foto kam bych pripojil pripadne flashovac na reglu a taky zatim zadny nemam i kdyz by se mi hodilo nake programovadlo na svaby co stoji par korun...) a ted nova informace ze proste bez noveho FW to nejede a nepojede vubec ... tak to sem s toho jelen ......
2300kv jsem chtel .. i lepsi kdyby naky byl .. no skladem nemel bohuzel nikdo :( , nebo za cenu kterou nezaplatim za nulanula nic materialu co je na motorku .... a 22g jsem nechel z duvodu dalsiho zdlouhaveho vyvazovani, protoze uz po ostridakovani hlavniho motoru jsem mel problem potvoru donutit litat proti vetru predkem....navic by to melo funglovat dle uz nevim kde fora..

https://github.com/bitdump/BLHeli/raw/m ... 20ESCs.pdf turnigy 10 je na straně 4

http://dx.com/p/usb-debug-adapter-for-c ... der-149011 a mohl by mě někdo potvrdit že tímhle to taky pujde přeflashovat? (v jedněch z podporovaných přistroju pro blheli je: USB Debug Adapter for C8051Fxxx MCUs ... tak doufám že je to to stejný :) )
Naposledy upravil(a) AJRimmer dne ned 24.03.2013 22:26, celkem upraveno 1 x.
Dáva

#922 Příspěvek od Dáva »

srabsrab píše:Tak tomu moc nerozumim .. prvne spousta problemu s tim ze se ocas neudrzi na miste bez zmeny parametru ale toci to (Gain = bezna vec "sila zasahu" regulace v regulacich.. chtel jsem si vyzkouset poladit jinak i bez zmeny fw..

Přeflashované esc turnigy plush(BLHeli fw)podporuje 2 druhy vstupů signál klasiku PPM ale hlavně PWM.Automaticky ho rozpozná a správně ho dekoduje.Proto ti to tvé neflashnuté esc nefunguje.Jedině pomocí konvertoru a připojení na ss výstup,ale bude ti kmitat ocas(pomalá reakce esc) a nic s tim nenaděláš.
Nebylo by lepší jít odzkoušenou cestou?Ale každého věc...
srabsrab

#923 Příspěvek od srabsrab »

Dáva píše:
srabsrab píše:Tak tomu moc nerozumim .. prvne spousta problemu s tim ze se ocas neudrzi na miste bez zmeny parametru ale toci to (Gain = bezna vec "sila zasahu" regulace v regulacich.. chtel jsem si vyzkouset poladit jinak i bez zmeny fw..

Přeflashované esc turnigy plush(BLHeli fw)podporuje 2 druhy vstupů signál klasiku PPM ale hlavně PWM.Automaticky ho rozpozná a správně ho dekoduje.Proto ti to tvé neflashnuté esc nefunguje.Jedině pomocí konvertoru a připojení na ss výstup,ale bude ti kmitat ocas(pomalá reakce esc) a nic s tim nenaděláš.
Nebylo by lepší jít odzkoušenou cestou?Ale každého věc...

Jo taak uz tomu rozumim .. no to potom resi i muj problem s verzi 2 prijimace, ktery toci hlavni motor pri doparovani a pri ztrate signalu ... otazka kde sehnat ten programator.. levne a rychle :d
Ps: cesta sice odzkousena je ale neni vubec levna a uz vubec neni na jednom miste pro uplne zacatecniky podrobne polopate popsana :( .....
AJRimmer

#924 Příspěvek od AJRimmer »

srabsrab píše:Jo taak uz tomu rozumim .. no to potom resi i muj problem s verzi 2 prijimace, ktery toci hlavni motor pri doparovani a pri ztrate signalu ... otazka kde sehnat ten programator.. levne a rychle :d
Ps: cesta sice odzkousena je ale neni vubec levna a uz vubec neni na jednom miste pro uplne zacatecniky podrobne polopate popsana :( .....

prave jak jsem psal tak by jako programátor měl jít použít tenhle http://dx.com/p/usb-debug-adapter-for-c ... der-149011
AJRimmer

#925 Příspěvek od AJRimmer »

milagros píše:je tam motor EH 200+regl 18A+pastorek 10z
vse namontovat asi 3 hodky prace.....musel sem delat vetsi diru pro pastorek ale pak tu nekdo psal ze ho dal obracene...me to nenapadlo tak proto sem se s tim drbal tak dlouho......takze pastorek opacne a jen nasroubovat a zapojit........zadni motorek chladim tak ze sem odmontoval ten zadni plastovej kryt a upevnil tu druhou pulku jen izolackou a drzi to lip jak predtim a lip se to chladi,jinak misto pruzinky ja pouzivam gumicku ktera je uchycena mezi tou ciklikou a ramem a vytvari stejny efekt jako pruzinka a je to purava na 10 vterin a funguje to a listy mam taky vybaveny pohlozkama cca 0,3 mm ale esi je to rozdil nebo ne to fakt nevim......

mohl by jsi prosímtě vyfotit jak to máš vyřešený tou gumičkou? díky
holmer83

#926 Příspěvek od holmer83 »

Zdravím, tak jsem se taky pustil do ostříďákování F45, hlavní SS motor mi sice neodešel, ale už loni na podzim se mi oholil pastorek na ocasním motorku, tak jsem to vzal z gruntu, že rovnou ostříďákuji hlavní motorek a komplet ocas jsem zatím sehnal nový za dobrou cenu, takže až znovu odejde, tak chci dát stříďák i na ocas. Teď k mému dotazu, o kolik ideálně zkrátit ten pastorek aby to pěkně sedělo. Mám ten pastorek z HK 10T, 0,5M, jak zde již bylo několikrát psáno je delší, je vhodný ho dát naopak, ale všiml jsem si, že se směrem k červíku jakoby rozšiřuje, tak mě zajímá o kolik ho ideálně zkrátit, tak aby to pěkně sedělo. Řežete ten pastorek, nebo brousíte? Jo a dále zda je třeba dělat na hřídelce EH200 plošku pro červík a nebo to stačí dobře dotáhnout a třeba zajistit TL-242? Díky za vaše postřehy.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
milagros

#927 Příspěvek od milagros »

DSC01287.JPG
sorry dlouho sem tu nebyl...posilam foto
AJRimmer

#928 Příspěvek od AJRimmer »

milagros píše:
DSC01287.JPG
sorry dlouho sem tu nebyl...posilam foto
dííííky! to udělám taky teď těm pružinkám co tam mám moc nevěřím :)
AJRimmer

#929 Příspěvek od AJRimmer »

holmer83 píše:Zdravím, tak jsem se taky pustil do ostříďákování F45, hlavní SS motor mi sice neodešel, ale už loni na podzim se mi oholil pastorek na ocasním motorku, tak jsem to vzal z gruntu, že rovnou ostříďákuji hlavní motorek a komplet ocas jsem zatím sehnal nový za dobrou cenu, takže až znovu odejde, tak chci dát stříďák i na ocas. Teď k mému dotazu, o kolik ideálně zkrátit ten pastorek aby to pěkně sedělo. Mám ten pastorek z HK 10T, 0,5M, jak zde již bylo několikrát psáno je delší, je vhodný ho dát naopak, ale všiml jsem si, že se směrem k červíku jakoby rozšiřuje, tak mě zajímá o kolik ho ideálně zkrátit, tak aby to pěkně sedělo. Řežete ten pastorek, nebo brousíte? Jo a dále zda je třeba dělat na hřídelce EH200 plošku pro červík a nebo to stačí dobře dotáhnout a třeba zajistit TL-242? Díky za vaše postřehy.

ja postupoval tak že jsem kousek ubrousil a zkusil a tak pořád dokola, no s tím rozšířením je to fakt blbý protože u mě je červík tak na 90% hřídele, kdybych to posunul dál tak už se zase nevleze hlavní kolo kvuli rozšíření. Je to celkem naprd no
milagros

#930 Příspěvek od milagros »

ja nic nebrousil jen sem si vyrobil podlozky a podlozil celej motor a udelal vetsi diru aby tim prolezl ten rozsirenej pastorek a dal delsi sroubky a hotovo......ploska na hridelce motoru je dulezita...myslim ze i kdyz to poradne dotahnes tak bud zkurvis imbus na cerviku nebo se to casem protoci......jeste sem flexou lehce zakulatil konce flybaru a ubral cca 2 mm na koncich a je to super+gumicka na cikliku+mam vyztuzene vyrabene duralove lyziny ktere se i pri tech nejvetsich padech jen ohnou a daji se narovnat...nic se nezlomi......+mam HD minikamerku
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“