Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Tak tohle znám naprosto přesně - zvážím jednotlivé komponenty modelu, váha je naprosto úžasná, pak to sestavím a jsem váhově někde úplně, ale úplně jinde...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Zase jsem trochu postoupil - ocasky jsou potažené (nakonec opravdu Vlies), váha narostla na 26 g. Trochu zklamání doufal jsem, že se do 20g dostanu 
kope píše:Zase jsem trochu postoupil - ocasky jsou potažené (nakonec opravdu Vlies), váha narostla na 26 g. Trochu zklamání doufal jsem, že se do 20g dostanu
pokud kuli tomu nebudeš muset dovažovat čumák olovem, tak bych si s těmi pár gramy navíc nelámal hlavu.
Já to dělal tak, že jsem na trubku nalepil ocasky a pak jí šoupnul do gondoly a posunováním ustanovil přibližně těžiště. Pak jsem to zalepil a jemnější doladění těžiště jsem už dělal posunem baterky. Takže pokud bude mít podobné koncepce, nebylo by možná třeba dávat zbytečně olovo, či jiný balast.
P.S. Moje nová gondola už schne
. Až to bude k focení, někam to pověsím.
P.S. Moje nová gondola už schne
Hitec Aurora 9X
Ne, že by stavba šla nějak zázračně rychle, ale přesto pevným krokem postupuju rázně kupředu. Zde http://daf64.rajce.idnes.cz/DSR/ je nástin mého nového stroje. Musím vykuchat vnitřek, protože tam je PS kopyto. A samozřejmě to pak sbastlit dohromady.
P.S. Ještě jsem vykuchal PS z jádra No, nebylo to zcela bezbolestné, protože jsem malinko poškodil laminát, naštěstí to je opravitelné. Hodil jsem to na váhu a ejhle! pouhých 40g. Pravda chybí nutné přepážky a lože serv a baterky, takže to ještě o něco stoupne, ale vypadá to nadějne!
P.S. Ještě jsem vykuchal PS z jádra No, nebylo to zcela bezbolestné, protože jsem malinko poškodil laminát, naštěstí to je opravitelné. Hodil jsem to na váhu a ejhle! pouhých 40g. Pravda chybí nutné přepážky a lože serv a baterky, takže to ještě o něco stoupne, ale vypadá to nadějne!
Hitec Aurora 9X
Vypadá to dobře pane. Letos se asi fakt bude míchat pořadím .
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Jestli to bylo na mě, tak děkuju. Ale nedomnívám se, že by se s pořadím zas tolik mixovalo. Prásknu, že kope trénuje s RCEK na opravdický soutěže, vy ostatní poletujete také víc než dobře. Takže jedinou změnu, kterou vidím, že mě kope přeskočí a vy se zase budete prát o bednu
. Ale to nevadí, není důležité zvítězit, ale zúčastnit se
, a to já rád. I když musím samozřejmě podotknout, že nějaká lepší pozice, než pátá se mi také zamlouvá
. Tak ještě musím sehnat mikrobalóny a jdu to matlat.
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Já toho tak natrénuju
! Od listopadu jsem byl lítat asi 3x. Mikrobalóny ti odsypu, jestli toho nepotřebuješ kilo.
Dík za nabídku, klidně si to koupím, protože to třeba budu ještě někdy potřebovat. Přemýšlím ovšem, jestli to nejde něčím nahradit. Pokud bych přepážku přilepil normálním epoxydem, tak bych mohl kouty dodělat jeho směsí třeba s balsovými pilinami, aby to šlo dobře brousit. Ty mikrobalóny jsou takto definované. Moc toho potřebovat nebudu, tak nějaký váhový rozdíl bude zanedbatelný, jestli vůbec bude změřitelný. V minulosrti jsem směs s balsovými pilinami už používal (když jsem chtěl truby na spojky křídel zafixovat v konstrukci).
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:Dík za nabídku, klidně si to koupím, protože to třeba budu ještě někdy potřebovat. Přemýšlím ovšem, jestli to nejde něčím nahradit. Pokud bych přepážku přilepil normálním epoxydem, tak bych mohl kouty dodělat jeho směsí třeba s balsovými pilinami, aby to šlo dobře brousit. Ty mikrobalóny jsou takto definované. Moc toho potřebovat nebudu, tak nějaký váhový rozdíl bude zanedbatelný, jestli vůbec bude změřitelný. V minulosrti jsem směs s balsovými pilinami už používal (když jsem chtěl truby na spojky křídel zafixovat v konstrukci).
Tak alespoň tip - tady se dají koupit v rozumném množství:
http://www.rcguru.cz/1gp41090-microball ... idlo-d6138
Já se spíš pídím po nějakém takovémhle šikovném balení sekané bavlny. Ale to nějak nemůžu dohledat. A půl kila toho kupovat nechci, to by měli asi ještě i moji vnuci...
Já to našel ještě o pětku levnější
- http://www.houska-modelar.cz/shop/produ ... ts_id=8327 . I když faktem je, že při nákupu u pultu to bude asi o burá dražší. Ale to jen, aby řeč nestála
.
O bavlně nic nevím.
O bavlně nic nevím.
Hitec Aurora 9X
S houskou bych byl opatrnej. Pred pul rokem nevedeli rozdil mezi balony pro vterinak a epoxy 
Bavlnu bych zkusil u Vanoucha. Ma vetsinou vsechno.
Co se tyce me - ja mam teprve kridlo teoreticky nakreslene
Bavlnu bych zkusil u Vanoucha. Ma vetsinou vsechno.
Co se tyce me - ja mam teprve kridlo teoreticky nakreslene
U Franty je kluk, který tomu docela rozumí, ale jeden čas tam měl mlaďase, vypadlo to spíš na brigádníka, který toho o modelaření opravdu moc nevěděl. Už jsem ho tam nějaký pátek neviděl.
Jdu na gáblík, páč jsem právě dorazil z rachoty, a pak se vrhnu na přepážky
.
Jdu na gáblík, páč jsem právě dorazil z rachoty, a pak se vrhnu na přepážky
Hitec Aurora 9X
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Tema jsem rozdelil a presunul.
Pokracujte prosim zde = viewtopic.php?f=118&t=58527&start=105
Pokracujte prosim zde = viewtopic.php?f=118&t=58527&start=105
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz