DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Homer.Simpson

Re: DJI NAZA

#721 Příspěvek od Homer.Simpson »

Tomino69 píše:nevíte někdo, jestli při failsave model vystoupá do 20m z pozice , kde se právě nachází ,anebo do 20m od vysílačky?Tedy, když lítám ve 30m a ztratím signál, tak vystoupá do 50m, nebo klesne o 10m a doletí ke mě?díky

Vyleti 20m od miesta kde startuje(od zeme, strechy...)...
Ak si v +20m, tak doleti nad miesto startu a pristane...
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
pedy
Kontaktovat uživatele:

#722 Příspěvek od pedy »

Nad tím jsem taky přemejšlel... takže když vystartuju a poletím nad kopec přede mnou, ztratim signál, tak flákne sebou do svahu???

Je pravda že u wookongu se dá výška nastavit (ale ta cena :oops: )
Xaircraft V8, Hexa DJI, Spektrum 8, Gopro 2,3 Black...
Duffs

#723 Příspěvek od Duffs »

Tam kde stratí signal vyletí 20m dohora a priletí nadmiesto kde štartovalo a pomali klesá až pristane.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
ananas

#724 Příspěvek od ananas »

j když poletis za budovu nebo za kopec a bude výšší jak 20m než místo startu může do něj ve FS nabourat.. takže se vyplatí vzlétnout z nějakého vyššího bodu pokud chceš letět někam v divokem terenu nebo betonové džungli :-D v manualu se píše pokud je aktualní výška modelu ve failsafe vyšší 20m jak místo vzletu tak provede ihned návrat k místu vzletu a pokud je nižžší jak 20m tak nejprve vystoupá a pak se vrátí ete nad místem 15s zavisí a klesne
ananas

#725 Příspěvek od ananas »

zskal
Kontaktovat uživatele:

#726 Příspěvek od zskal »

Fail Safe u Nazy může vypadat i takto: http://www.youtube.com/watch?v=-vmdG2wE7pY Takže bych se na ty naše GPSky raději moc nespolíhal... :!:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Duffs

#727 Příspěvek od Duffs »

Zdravím, ktorý voltage monitor je lepší? Ten čo má naza zabudovaný alebo tie pípaky s displejom čo sa zapichnú rovno do balančného konektoru u lipo. Totiž..mám nastaveny pípak(na balančnom kon.) že sa rozpípa ked daktorý s článkov klesne pod 3.5V. Teda je tam slušná rezerva aj na návrat. Ale mam zapnuty aj voltage monitor na naze, second level protection nasledovne : 11,00V - 0,60 = 10,40V. A teraz vždy mi copter začne strácať silu, plyn skôr než mi začne pípak(na balančnom kon.) pípať. :D Teda vždy pristávam nie na podnet z pípaku ale z klesania copteru. Môžem v pohode vypnuť tu ochranu na naze a riadiť sa len podla pípaku? Aj tak vždy ked po lietaní dam lipo na balancer články maju tak okolo 3.85V
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
zskal
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od zskal »

Duffs píše:Zdravím, ktorý voltage monitor je lepší? Ten čo má naza zabudovaný alebo tie pípaky s displejom čo sa zapichnú rovno do balančného konektoru u lipo. Totiž..mám nastaveny pípak(na balančnom kon.) že sa rozpípa ked daktorý s článkov klesne pod 3.5V. Teda je tam slušná rezerva aj na návrat. Ale mam zapnuty aj voltage monitor na naze, second level protection nasledovne : 11,00V - 0,60 = 10,40V. A teraz vždy mi copter začne strácať silu, plyn skôr než mi začne pípak(na balančnom kon.) pípať. :D Teda vždy pristávam nie na podnet z pípaku ale z klesania copteru. Môžem v pohode vypnuť tu ochranu na naze a riadiť sa len podla pípaku? Aj tak vždy ked po lietaní dam lipo na balancer články maju tak okolo 3.85V

Já se řídím jen podle pípáku a co jsem tak četl, tak většina lidí si tuto "fičuru" na Naze raději vypíná...
alexik46

#729 Příspěvek od alexik46 »

Tak nevym jak se mi to povedlo ale me prvni zacne pipak a do 10 vterin pak i naza a je to pokazde stejne :D
zskal
Kontaktovat uživatele:

#730 Příspěvek od zskal »

alexik46 píše:Tak nevym jak se mi to povedlo ale me prvni zacne pipak a do 10 vterin pak i naza a je to pokazde stejne :D

Dej potom vědět až se to změní vlivem nějakých chemických procesů v baterii...to bude zajímavé počtení :lol:
Ale vážně, tak asi jsi to dobře trefil a máš baterie ve výborné kondici, když to takhle postupně a hlavně pravidelně reaguje. Já už jsem k Naze trochu víc skeptický a tohle už pokoušet nebudu...
ananas

#731 Příspěvek od ananas »

taky se radeji ridim podle pipaku.. ikdyž pipak zapne a po 30s naza zapne druhou ochranu s ubranim vykonu...
alexik46

#732 Příspěvek od alexik46 »

zskal píše:
alexik46 píše:Tak nevym jak se mi to povedlo ale me prvni zacne pipak a do 10 vterin pak i naza a je to pokazde stejne :D

Dej potom vědět až se to změní vlivem nějakých chemických procesů v baterii...to bude zajímavé počtení :lol:
Ale vážně, tak asi jsi to dobře trefil a máš baterie ve výborné kondici, když to takhle postupně a hlavně pravidelně reaguje. Já už jsem k Naze trochu víc skeptický a tohle už pokoušet nebudu...

je mi jasný že naza není všelék ale mezi jednotkami je zatim asi nejlépe hodnocenou a rozbít se muže i raketoplán za miliardy takže crash někdy hold je :?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#733 Příspěvek od zskal »

alexik46 píše:je mi jasný že naza není všelék ale mezi jednotkami je zatim asi nejlépe hodnocenou a rozbít se muže i raketoplán za miliardy takže crash někdy hold je :?

No...pravě proto raději nechci zařazovat tento prvek, který může nakonec situaci docela zkomplikovat. Nebyl by to hezký pohled vidět Nazu přistávat třeba do jezera... :lol: Mě by spíš zajímalo, jak by tohle fungovalo při krátkém poklesu napětí na nějakém článku, kdy to Naza vyhodnotí jakože teda bude přistávat a po chvilce se napětí toho článku vrátí na ještě "povolenou" hodnotu. Přeruší Naza přistávání, nebo mám možnost já přistávání přerušit? Tohle fakt nevím, jestli jsem to někde přehlídl, tak se omlouvám a potom je to o něčem jiném...
ananas

#734 Příspěvek od ananas »

no ale naze když daš plyn na full i v pripadě "second level protectionu" stoupá... :-) ja měj taky špatně nastaveno a zapla se ochrana asi po minutě letu... :-D trošku mensi akcelerace ale letal jsem si dal... visi když mas plyn na 90% zbylých 10% stoupá... tak snad bys to ete zastavil aby to nehňáplo např do jezera podle toho jak bys byl vysoko... a to sem měl přetíženého quada cca 2080g :-D a stale stoupal i "second level protectionu" ja se stejně ridim pipakem a časomirou na ovladači (cekam na telemetrii) jak začne pípák békat letim už níš a litam si jen tak metr nad zemí a už čekám na sniženi vykonu a necham přistát :-) ale nezkousel jsem ete vyletěl třeba 100m a nechat naběhnou ten "second level..."
Troll

#735 Příspěvek od Troll »

Já bych u stroje který dokáže létat jenom dle GPS (míním RTH) všechny ochrany na desce vypnul. Raději zničím baterky na přílišné vybití, než by mi copter nedoletěl domu a místo toho přistál někde, kde ho nenajdu.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“