Monitor pro FPV a zároveň do auta pro děti
Monitor pro FPV a zároveň do auta pro děti
Ahoj všem,
rád bych se zeptal, zda je nějaká možnost zakoupení monitoru, který bych mohl použít jak pro přenos videa z copteru, tak i pro pouštění pohádek dětem v autě. Lze použít to, co se standardně prodává v elektru? Na jaké konektory se mám dívat.. zabil bych tím dvě mouchy jednou ranou..moc díky
rád bych se zeptal, zda je nějaká možnost zakoupení monitoru, který bych mohl použít jak pro přenos videa z copteru, tak i pro pouštění pohádek dětem v autě. Lze použít to, co se standardně prodává v elektru? Na jaké konektory se mám dívat.. zabil bych tím dvě mouchy jednou ranou..moc díky
Re: Monitor pro FPV a zároveň do auta pro děti :)
Mám volný monitor SENCOR SPV 7762 Dual, DVD (hlavní část) nejede,ale druhý přídavný monitor šlape, potřebuje 9-18V a má AV vstup. Nechceš to?
http://www.sysnet.sk/sencor-spv-7762dua ... nosne-dvd/
Za pár peněz...
http://www.sysnet.sk/sencor-spv-7762dua ... nosne-dvd/
Za pár peněz...
Naposledy upravil(a) xpetr dne stř 27.03.2013 11:41, celkem upraveno 2 x.
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
Pokud chceš jen monitor a jako přehrávač máš něco jiného (třeba nějaký MP4 player), tak se teď nově vyrojilo tohle - http://www.czc.cz/sencor-spv-5703-lcd-m ... kvt7pfpjie . Za tu cenu jsem to na ověření koupil, tohle už je "jak z Číny" a testy s FPV nevypadaly špatně. Ještě ubastlit nějaké stínítko a je to 
Podotýkám, že jsem zatím letěl jen dva lety za dost divokých podmínek, takže na 100% nevylučuji nějakou "lumpárnu", vypadá to ale slibně. Teď to beru na velikonoce, kde se toho nalétá víc, pak případně doplním.
Podotýkám, že jsem zatím letěl jen dva lety za dost divokých podmínek, takže na 100% nevylučuji nějakou "lumpárnu", vypadá to ale slibně. Teď to beru na velikonoce, kde se toho nalétá víc, pak případně doplním.
To zní dobře. Díkes na info a nabídku. Přehrávač nemám, ale když to tak sleduju, tak i jednoduchý MP4 přehrávač stojí pár kaček. Takže ale stačí cokoliv, co má AV vstup? Připojím tedy k tomu jakoukoliv čínskou fpv? moc díky. nejsem v tom ještě moc rozkoukaný.
Obecně FPV výstup připojíš k čemukoli, co slibuje vstup "composite AV" (ne component). Ideální je konektor RCA/Cinch, ale obvykle mají tyto monitory 3,5mm jack ve verzi se čtyrmi kontakty, ze kterého je redukce na tři RCA (video, audio L, audio R).
Problém může být s tzv. "blue screen", při blbém signálu občas tyto LCD prostě vypnou. Třeba ten SPV5703 mi ale přijde OK, sice bluescreen má, ale při letu jsem měl značné výpadky a pořád jel, timeout je dostatečný a vypnul by až v momentu, kdy už by to asi bylo jedno
Ale obecně to riziko je a některé typy toto udělají příliš brzy.
Problém může být s tzv. "blue screen", při blbém signálu občas tyto LCD prostě vypnou. Třeba ten SPV5703 mi ale přijde OK, sice bluescreen má, ale při letu jsem měl značné výpadky a pořád jel, timeout je dostatečný a vypnul by až v momentu, kdy už by to asi bylo jedno
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Mam maly TV z Deal Extreme. Na moje FPV ma AV vstupy, pre decka TV tuner a USB a SD vstup. Ma to 12V napajanie, napajam to 3 clankom 2200.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
ten Sencor SPV 5703 mám a je celkom postačujúci a má aj české a slovenské menu
mato1221 píše:ten Sencor SPV 5703 mám a je celkom postačujúci a má aj české a slovenské menu
V diskusi k tomu monitoru viz tento odkaz píšou, že při delší době nepřetržitého provozu cca 2 až 3 hodiny se monitor vždy sám vypne. Podle popisu nejde o závadu, ale o trvalou vlastnost tohoto monitoru.
V menu opravdu nic takového není a monitor se opravdu po 2-3 hodinách vypíná. Všiml jsem si, že to je záměr, protože minutu před vypnutím se na displeji přes obraz objeví textová informace, že se za jednu minutu vypne. A potom se vypne. Také netuším, jak by se tomu dalo zabránit.
Manuál k monitoru Sencor SPV 5703 jsem sice nenašel, ale v manuálu k velmi podobné verzi Sencor SPV 5702 viz tento odkaz je zmíněno, že se nemá na obrazovce monitoru nechávat statický obraz po dobu delší než cca 2 hodiny jinak může dojít k poškození displeje. Jen odhaduji vzhledem k nízké ceně monitoru, že tam prostě udělali jakousi obecnou ochranu tím, že bez nějakého testování zda je nebo není na obrazovce zrovna statický obraz běží od zapnutí časovač s pevně definovanou dobou na ty zhruba dvě hodiny a pokud je monitor po tu dobu trvale zapnutý tak se prostě vždy sám po uplynutí té doby automaticky vypne.
V případě FPV letu asi nikdo nebude v rámci jednoho letu mít monitor v provozu souvisle tak dlouho, ale jako informace je dobré o této vlastnosti vědět pro případy pokud by ho měl někdo zapnutý vkuse delší dobu a třeba odstartoval FPV let až těsně před uplynutím toho limitu. Podle popisu v té diskusi se na monitoru minutu před vypnutím zobrazuje textová zpráva, že za minutu se vypne. Takže by to snad nikoho nemělo nějak extrémně překvapit, ale je dobré o tom vědět a dát si na to pozor.
To vypínání je asi pravda, ale upřímně pro FPV je to problém z kategorie ryzí teorie, který ani nestojí za komentář.
Spíš mě zarazila jiná věc, která by byla drobný problém reálně - jako video výstup je 3,5mm jack se 4mi kontakty, to je OK, ale přijde mi nějaký delší. Na tohle musím ještě mrknout, ale pokud by nebyl tento konektor rozumně ke koupi, tak mi to docela vadí, určitě budu mít zájem si časem kabeláž trochu "učesat" atd. Ono se to asi sežene, dnes se dá koupit v nejhorším na Ebay skoro vše, jen to holt může dát víc práce a otrava. Tohle ověřím a případně napíšu, ale až po velikonocích, zítra ráno odjíždím a na chatě sice budu létat i s tímto monitorem, takže letové poznatky rozšířím, ale možnost k bastlení tam nemám, takže průzkum konektorů až po návratu, zatím užívám dodaný kabel, který funguje.
Spíš mě zarazila jiná věc, která by byla drobný problém reálně - jako video výstup je 3,5mm jack se 4mi kontakty, to je OK, ale přijde mi nějaký delší. Na tohle musím ještě mrknout, ale pokud by nebyl tento konektor rozumně ke koupi, tak mi to docela vadí, určitě budu mít zájem si časem kabeláž trochu "učesat" atd. Ono se to asi sežene, dnes se dá koupit v nejhorším na Ebay skoro vše, jen to holt může dát víc práce a otrava. Tohle ověřím a případně napíšu, ale až po velikonocích, zítra ráno odjíždím a na chatě sice budu létat i s tímto monitorem, takže letové poznatky rozšířím, ale možnost k bastlení tam nemám, takže průzkum konektorů až po návratu, zatím užívám dodaný kabel, který funguje.
Tyto Sencory mám doma oba. Starý 7762 měl propojení mezi obrazovkami samostatně zvuk a video signál konektory JACK 3,5.
Nový má již jen jeden JACK3,5mm čtyřpólový,
http://www.ges.cz/cz/ksf-35-4-GES06603418.html
kde je sjednocen signál Audio a Video do jednoho poměrně ojedinělého kabelu.
Čtyřpólový JACK je stejně dlouhý jako např. sluchátkový, jen poslední díl (dále od špičky) je rozdělen na dva.
Nový má již jen jeden JACK3,5mm čtyřpólový,
http://www.ges.cz/cz/ksf-35-4-GES06603418.html
kde je sjednocen signál Audio a Video do jednoho poměrně ojedinělého kabelu.
Čtyřpólový JACK je stejně dlouhý jako např. sluchátkový, jen poslední díl (dále od špičky) je rozdělen na dva.
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
tomashr píše:To vypínání je asi pravda, ale upřímně pro FPV je to problém z kategorie ryzí teorie, který ani nestojí za komentář.
Zas tak ryzí teorie to být nemusí. Dovedu si představit, že si někdo zajede s autem někam zalétat FPV a na místě bude provozovat monitor na nějakém stojánku a napájet ho bude třeba přes autozásuvku tedy z auta. Na tom místě pak klidně absolvuje i několik letů bezprostředně po sobě byť třeba s nějakými krátkými přestávkami mezi kterými ovšem monitor nevypne vzhledem k tomu, že monitor nemá nijak velký odběr a bude napájený z autobaterie tak se mu to bude jevit bez problému a nebude se zabývat tím, že by ho mezi jednotlivými lety vypínal a znovu zapínal tj. nechá ho klidně trvale v provozu i déle než dvě hodiny. Pak už není tak nepředstavitelné, že by k vypnutí monitoru na základě zmíněného časovače v něm mohlo dojít zrovna v době kdy by model byl ve vzduchu a navíc třeba ještě dost daleko na to, aby jej pilot uřídil bez FPV pohledu.
Navíc by bylo vhodné brát v tomto tématu ohled i na původní specifikaci tazatele. CZmelda zde zmínil, že monitor hodlá používat i k jiným účelům než jen k FPV např. pro pouštění pohádek dětem v autě. Tam může být zas nepříjemné to když třeba uprostřed filmu dojde k vypnutí.
Moc vše díky za tipy. Šlo mi hlavně o to, na jaké konektory mám koukat. Do čeho prostě pak půjde snadno zapojit čínský příjem signálu
kdyby toto mohl někdo ze zkušenějších zrekapitulovat, byl bych vděčný
a jedním z využití obrazovky bude zábava pro děti
prostě cokoliv do bude vyhovovat FPV a zábavě 
CZmelda píše:Ahoj všem,
Já jsem používal tohle: http://www.autokelly.cz/#|kwYJ/6yamNJGN ... I8pXbYpA==
Xaircraft V8, Hexa DJI, Spektrum 8, Gopro 2,3 Black...
Re: Monitor pro FPV a zároveň do auta pro děti
Mne sa najviac pozdaval Sencor SPV 8777HT, len skoda ze sa uz nepredava. Mozno sa da niekde zohnat na inzerat.
Existuje vobec nieco v tejto podobe, co dokaze robit zaznam aj z AV vstupu ?
Existuje vobec nieco v tejto podobe, co dokaze robit zaznam aj z AV vstupu ?
Re: Monitor pro FPV a zároveň do auta pro děti
skiner píše:Existuje vobec nieco v tejto podobe, co dokaze robit zaznam aj z AV vstupu ?
Existuje viz tento odkaz. Funguje to jako monitor s možností současně i nahrávat na SD kartu a navíc to má i externí AV výstup s tím, že v případě potřeby se dá obraz ať už on-line nebo přehrávaný ze záznam přepnout z vestavěného LCD na externí AV výstup a lze tedy použít jiný třeba větší externí monitor s AV vstupem nebo třeba TV. Není to ovšem tak levné jako Sencor SPV 5703 což je jen pouhý monitor.