Ceny vysílačů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hunger

Re: Ceny vysílačů

#16 Příspěvek od Hunger »

JMalik píše:Ty máš tu Futabu FX 30, nebo T12FG? Jaké to má problémy?

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1php?idforum=8&potec=1387287

Ne Jirko já si taky nekoupim každou nekvalitní věc na kterou mi nalepí značku a cenovku 25tis. Ten problém byl v kontaktu poťáku páky a základní desky, což je u rádia za takovou cenu k smíchu :D-Tu chybu uvádělo přímo Roobe na jeho webu.

Jo Futaba má těch problémů nějak moc na to, že se tady prezentuje jako značka bez chyb. Viz baterie u T8FG atd...
"Šmirgl to jistí!"
JMalik

#17 Příspěvek od JMalik »

Hunger píše:
JMalik píše:Ty máš tu Futabu FX 30, nebo T12FG? Jaké to má problémy?

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1.php?idforum=8&potec=1387287

Ne Jirko já si taky nekoupim každou nekvalitní věc na kterou mi nalepí značku a cenovku 25tis. Ten problém byl v kontaktu poťáku páky a základní desky, což je u rádia za takovou cenu k smíchu :D-Tu chybu uvádělo přímo Roobe na jeho webu.

Jo Futaba má těch problémů nějak moc na to, že se tady prezentuje jako značka bez chyb. Viz baterie u T8FG atd...

Já jsem četl o tom problému a mám T12FG. Mám to proto, že Futaba má nejméně problémů ze všech výrobců TX. A když už jsi třeba u těch baterek do T8FG, tak se musíš podívat co do toho dává výrobce a co tam rve nablblý distributor (takže rozlišuj Futaba - Robbe)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
zdzd

#18 Příspěvek od zdzd »

Hunger píše:Tu chybu uvádělo přímo Roobe na jeho webu.

Jenže to je právě o tom. Jsou výrobci, kteří problémy popírají. Jsou výrobci, kteří jeden případ rozmáznou všude a všechny varují aby si tu možnost uvědomili a zkontrolovali. Co je lepší?

Mně třeba přišel od Robbe email, abych si překontroloval karabinky na Futaba vysílačovém popruhu, protože se někomu rozpadla + jak mi to v případě potřeby vyřeší. Já to chápu jako starost výrobce o zákazníky, nikoliv jako důkaz sračkoidnosti daného výrobku.
RedAce

#19 Příspěvek od RedAce »

OK, beru to, že je to prostě dané jen tím, že jde o high-end pro hrstku lidí (takže ne reálné náklady, ale cenová diskriminace). Díky.
jag42

#20 Příspěvek od jag42 »

Je to o tom, že existuje poměrně dost snobů, kteří si potřebují léčit komplexy malého péra (nebo jiné) a nejjednodušší je (když mají dost peněz) mít super auto, super jachtu..... super radio a každý výrobce, který má dobrou značku, velmi rád těmto požadavkům vychází vstříc.
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

RedAce píše:OK, beru to, že je to prostě dané jen tím, že jde o high-end pro hrstku lidí (takže ne reálné náklady, ale cenová diskriminace). Díky.

Kdyby to byla cenová diskriminace, nezdá se ti, že by se toho někdo chytil, sekal to za čtvrtinové ceny a vytlačil tyhle výrobce z trhu?
Naposledy upravil(a) JMalik dne pát 29.03.2013 22:29, celkem upraveno 1 x.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
zdzd

#22 Příspěvek od zdzd »

RedAce píše:OK, beru to, že je to prostě dané jen tím, že jde o high-end pro hrstku lidí (takže ne reálné náklady, ale cenová diskriminace). Díky.

Aha. Takže Bugatti Veyron, Lamborgini, briliantový prsten, Rembrant nebo Picasso jsou cenová diskriminace.

Konečně tomu rozumím...

BTW: Co mají náklady co společného s prodejní cenou?
JMalik

#23 Příspěvek od JMalik »

jag42 píše:Je to o tom, že existuje poměrně dost snobů, kteří si potřebují léčit komplexy malého péra (nebo jiné) a nejjednodušší je (když mají dost peněz) mít super auto, super jachtu..... super radio a každý výrobce, který má dobrou značku, velmi rád těmto požadavkům vychází vstříc.

Máš na tenhle svět zbytečně depresivní názor :lol:
mac

#24 Příspěvek od mac »

zdzd píše:
RedAce píše:BTW: Co mají náklady co společného s prodejní cenou?

Nemoze byt nizsia ;-) Ak neberieme nieco dotovane a dalsie speciality ..

JMalik píše:tak se musíš podívat co do toho dává výrobce a co tam rve nablblý distributor (takže rozlišuj Futaba - Robbe)

Ja sa cudujem, ze je futaba nablbla a nechava to distributorovi pre pol europy robit dalej ..
Naposledy upravil(a) mac dne pát 29.03.2013 22:36, celkem upraveno 1 x.
zdzd

#25 Příspěvek od zdzd »

JMalik píše:

Kdyby to byla cenová diskriminace, nezdá se ti, že by se toho někdo chytil, sekal to čtvrtinové ceny a vytlačil tyhle výrobce z trhu?

Brácha dělá ve firmě, co lisuje intriéry do aut. Mimo jiné do Porsche. Kůže do formy, pak vystříknout plastem. Šílená zmetkovitost, protože ten tvar je takový, že to kůže často nevydrží. Žádali proto o úpravu forem. Nepadá v úvahu. Zákazník chce Porsche a zaplatí to. Kdyby to bylo jednoduché a snadné, dokázal by to každý nýmand a byly by toho plné kšefty...
jag42

#26 Příspěvek od jag42 »

Proč depresivní,
Je to stejné jako když někdo nosí hodinky Rolex , když mu naprosto stejnou službu, pro kterou jsou hodinky stvořeny, udělají jiné, o několik řádů levnější. Tady nejde o užitnou hodnotu a potřebu plnit službu , ale o snobství a vytahování.
zdzd

#27 Příspěvek od zdzd »

mac píše:Nemoze byt nizsia ;-) Ak neberieme nieco dotovane a dalsie speciality ..

Není pravda. Když výrobce udělá něco co nefunguje, nebo o co nikdo nestojí, je rád že to prodá třeba za třetinu nákladů. Protože se mu vrátí aspoň něco. Klidně by taky mohl skončit u toho, že by ještě platil za ekologickou likvidaci.

Naopak, umění je prodat leštěný prd za vysokou cenu. Cena nemá nic společného s tím, co do toho vrazil výrobce. Cena je o tom za kolik se to podaří prodat. A pokud za hodně, jen debil by to prodával za míň.
Hunger

#28 Příspěvek od Hunger »

Zdeňku nechci tě urazit, ale co to říkáš??? Vždyť chybu na vysílači uznává i hobbyking a zdarma opravuje viz problém toho jejich orange vysílače, deska v háji, spektrum taky varuje a opravuje sériové vady, a když jsme u toho přístupu k zákazníkovi, tak snad nikdo nemá lepší přístup k zákazníkovi, než HH.

Uznávání o bezplatná oprava sériové vady je u všech výrobců rádií standartní věc, ale tady si někdo hledá způsob jak očistit futabu, aby mohl ohrnovat nos nad ostatními rádii, Futaba je rozhodně slušná značka, ale ne o moc více, či méně než ty ostatní...

A alibismus toho, že za to může distributor co do toho ty baterky dává je úplně mimo, protože za výrobek ručí výrobce a když mi někdo dává do výrobku šmejd, tak mu buď vypovím smlouvou, nebo ho seřvu a on to už dělat nebude...
"Šmirgl to jistí!"
LV
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od LV »

jag42 píše:Proč depresivní,
Je to stejné jako když někdo nosí hodinky Rolex , když mu naprosto stejnou službu, pro kterou jsou hodinky stvořeny, udělají jiné, o několik řádů levnější. Tady nejde o užitnou hodnotu a potřebu plnit službu , ale o snobství a vytahování.

A prečo to riešiš? Máš menší? :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
zdzd

#30 Příspěvek od zdzd »

jag42 píše:Proč depresivní,

Aha, běž to vysvětlit manželce, že mosazný snubák udělá stejnou službu jako zlatý. A pak jí ještě řekni, že je snob a chce se jen vytahovat. Když se tu už neukážeš, pochopíme, že jsi to přece jen risknul. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“