Ceny vysílačů
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Ceny vysílačů
Zdeňku???? Takže dle tvé logiky je i Bugati Veyron, který jsi tady uváděl jako příklad kvality a ceny taky sračka? Protože Veyron se prodává za nižší cenu, než je jeho výrobní... Oni z tebe ty prachy teda velmi rychle dostanou na servisu, pneu atd...
"Šmirgl to jistí!"
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Hunger píše:
A alibismus toho, že za to může distributor co do toho ty baterky dává je úplně mimo, protože za výrobek ručí výrobce a když mi někdo dává do výrobku šmejd, tak mu buď vypovím smlouvou, nebo ho seřvu a on to už dělat nebude...
Moc do toho vidíš
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Hunger píše:A alibismus toho, že za to může distributor co do toho ty baterky dává je úplně mimo, protože za výrobek ručí výrobce a když mi někdo dává do výrobku šmejd, tak mu buď vypovím smlouvou, nebo ho seřvu a on to už dělat nebude...
Futaba asi těžko může za to, že robbe dává do svých rádií dodávaných pod značkou robbe robbe baterky. Robbe v tomto případě není distributor, nýbrž výrobce, který kompletuje ze subdodávek. Jednou z komponent je vysílač. Už jsi někde viděl, že by fy Futaba prodávala třeba FX-30?
zdzd píše:jag42 píše:Proč depresivní,
Je to stejné jako když někdo nosí hodinky Rolex , když mu naprosto stejnou službu, pro kterou jsou hodinky stvořeny, udělají jiné, o několik řádů levnější. Tady nejde o užitnou hodnotu a potřebu plnit službu , ale o snobství a vytahování.
Aha, běž to vysvětlit manželce, že mosazný snubák udělá stejnou službu jako zlatý. A pak jí ještě řekni, že je snob a chce se jen vytahovat. Když se tu už neukážeš, pochopíme, že jsi to přece jen risknul.
To se ale vykrucuješ, protože zlatý snubák je standard. Já mluvím o snubáku vážící 1/4kg osázeným diamaty- to je snobismus stejně jako TX za 50tis. Kč.
Hunger píše:Zdeňku???? Takže dle tvé logiky je i Bugati Veyron, který jsi tady uváděl jako příklad kvality a ceny taky sračka? Protože Veyron se prodává za nižší cenu, než je jeho výrobní... Oni z tebe ty prachy teda velmi rychle dostanou na servisu, pneu atd...
Eh... Bugatti Veyron uvádím jako příklad výrobku poněkud dražšího než Logan. O to tady jde. A cena není jen ten prvotní účet. Ten je jen první splátka z mnoha s věcí spojených.
Nicméně mi uniká souvislost s tématem cenové diskriminace, případně sračkoidností výrobku. Co jsi vlastně tou připomínkou myslel?
jag42 píše:
To se ale vykrucuješ, protože zlatý snubák je standard. Já mluvím o snubáku vážící 1/4kg osázeným diamaty- to je snobismus stejně jako TX za 50tis. Kč.
Asi máme každý ty standarty nastavené jinak.
Zlatý snubák jsem nikdy nenosil. Nenosil jsem nikdy žádný prsten, žádné hodinky, řetízky, dokonce nemám ani náušnici v uchu, nebo aspoň nějaké tetování.
Ale mám snobského ultralajta za 3 mega, přestože by mi dle Tvých standartů měly stačit trubky za 100k, protože to taky letí.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jag42 píše:Proč depresivní,
Je to stejné jako když někdo nosí hodinky Rolex , když mu naprosto stejnou službu, pro kterou jsou hodinky stvořeny, udělají jiné, o několik řádů levnější. Tady nejde o užitnou hodnotu a potřebu plnit službu , ale o snobství a vytahování.
Anebo z tvé strany o neschopnost vydělat víc a závist? Záleží jen na úhlu pohledu.
Předpokládám, že se celá rodina oblíkáte u Vietnamců a jíte konzervy z Tesca.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
jag42 píše:To se ale vykrucuješ, protože zlatý snubák je standard. Já mluvím o snubáku vážící 1/4kg osázeným diamaty- to je snobismus stejně jako TX za 50tis. Kč.
Ale kdepak. Zlatý snubák je věc naprosto k ničemu. Na kvalitu manželství nemá sebemenší vliv. Ale vysílač za 50k má funkce, které jiný vysílač nemá. A pokud budeš mít model za 100-500k, což u jetů, obrů, helin či maket není žádný problém, tak si za ně rád připlatíš. Vysílač je věc, která slouží delší dobu a k více modelům, přičemž jeho cena může být zlomkem ceny jediného modelu. A ten navíc může být za pár vteřin bezcennou hromádkou trosek.
Já vysílač za 50k nemám a ani nechci. Nicméně rozumím tomu, že ho někdo potřebuje či chce. Třeba jen pro radost. A snoba to z něj určitě automaticky nedělá. Lidí s vysílačem za 50k znám poměrně dost. A ani o jednom z nich bych si netroufnul tvrdit, že je to snob s nástavcem na orgánu.
Ale ono je to tak jednoduchý, ty druhý označit za snoby. Za 50 vysílač taky nemám a ani na něj nemám. Ale přesto klidně spím.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
zdzd píše:Ale kdepak. Zlatý snubák je věc naprosto k ničemu. Na kvalitu manželství nemá sebemenší vliv.....................
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
zdzd píše:Hunger píše:Tu chybu uvádělo přímo Roobe na jeho webu.
Jenže to je právě o tom. Jsou výrobci, kteří problémy popírají. Jsou výrobci, kteří jeden případ rozmáznou všude a všechny varují aby si tu možnost uvědomili a zkontrolovali. Co je lepší?
Mně třeba přišel od Robbe email, abych si překontroloval karabinky na Futaba vysílačovém popruhu, protože se někomu rozpadla + jak mi to v případě potřeby vyřeší. Já to chápu jako starost výrobce o zákazníky, nikoliv jako důkaz sračkoidnosti daného výrobku.
Tak ono to bude taky trochu o "lásce" ke značce, že Zdenku? U Robbe (či Futaby) vyzdvihuješ tuto péči o zákazníky a vlastně to zvyšuje prestiž značky, ale např. regulátor CC ti nesmí do baráku, přestože plošně výrobce přiznal konstrukční chybu a řešil ji bezplatnou opravou.
Ta věc s karabinkou je sice zajímavá, ale jestlipak jsi dostal dopis, když se objevily závažnější chyby?
- LV
- Kontaktovat uživatele:
jag42 píše:
Jak hodne maly mas?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Bavime sa stale o futabe? Zas tak detailne jej sortiment nepoznamzdzd píše:Není pravda. Když výrobce udělá něco co nefunguje, nebo o co nikdo nestojí, je rád že to prodá třeba za třetinu nákladů. Protože se mu vrátí aspoň něco. Klidně by taky mohl skončit u toho, že by ještě platil za ekologickou likvidaci.
zdzd píše:Naopak, umění je prodat leštěný prd za vysokou cenu. Cena nemá nic společného s tím, co do toho vrazil výrobce. Cena je o tom za kolik se to podaří prodat. A pokud za hodně, jen debil by to prodával za míň.
Jediny logicky suvis ceny s vyrobnymi nakladmi fungujuceho /na trhu/ vyrobku som napisal. Ostatne co pises je hadam kazdemu decku jasne..
RedAce píše:Mohl by mi někdo osvětlit, proč jsou kvalitní vysílače tak extrémně drahé? .................
Vrátil bych se zase od Rolexů k vysílačům
Jeti dal na trh svůj vysílač. Bylo jasné, že musí zkusit vysílač v Top třídě, nemůžou zkoušet konkurovat T9X.
Technicky to na úvod zvládli dobře a cena je tam kde je. Myslím si, že výslednou cenu tlačili dolů co to šlo, minimalizovali zisk, protože kdyby si na to dali marži Futaby, nebo JR, tak to bylo neprodejné a to opustili ten hořčíkový odlitek. Vyrábět to samé Futaba nebo JR, tak to nemělo ty dětské nemoce SW, ale taky by to stálo hned na úvod těch 40-50k.
Co se ti na tom zdá divného, extrémně drahého......?
cilek píše:Tak ono to bude taky trochu o "lásce" ke značce, že Zdenku? U Robbe (či Futaby) vyzdvihuješ tuto péči o zákazníky a vlastně to zvyšuje prestiž značky, ale např. regulátor CC ti nesmí do baráku, přestože plošně výrobce přiznal konstrukční chybu a řešil ji bezplatnou opravou.
Ta věc s karabinkou je sice zajímavá, ale jestlipak jsi dostal dopis, když se objevily závažnější chyby?
Uniká ti jeden rozdíl. S tou karabinou vyběhli oni sami, aniž kdekoliv probleskla stížnost. Zatímco těch cremation shořela řada než s tím začali něco dělat.
Je trochu rozdíl mezi proaktivitou a hašením požáru.
Jinak: Měl jsi do teď jakékoliv tušení o nějakých problémech s karabinami na Futaba popruhu? A to je věc stará dobře deset let. Za tu dobu už by se to pěkně rozkřiklo ne?