T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky
Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky
Frsky zatím nemám, ale obecně dvě zdi jsou pro 2.4 GHz slušná překážka.
Na Flysky modulu opravdu nameris stejnosmernym ohmmetrem zkrat, to je v pořádku.
Na Flysky modulu opravdu nameris stejnosmernym ohmmetrem zkrat, to je v pořádku.
www.opentx.cz
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Super díky moc
to jsem rád že to nemám rozbité
Jenom, mohl bych poprosit zkušenější programátory v Open9x aby mi poradili s takovou maličkostí: Jak přiřadím na kanál 10 nějaký spínač, např. AIL aby se mi servo pohnulo o 50% Díky
Jenom, mohl bych poprosit zkušenější programátory v Open9x aby mi poradili s takovou maličkostí: Jak přiřadím na kanál 10 nějaký spínač, např. AIL aby se mi servo pohnulo o 50% Díky
Ancistrus01 píše:Super díky mocto jsem rád že to nemám rozbité
![]()
napriklad:
Sorce: AIL
Weight: 50
Switch: AIL
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Super díky moc...
Musím si do vysílačky nahrát AJ verzi, v české se nevyznám :
Musím si do vysílačky nahrát AJ verzi, v české se nevyznám :
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuju rychlou radu:
Jak udělám to abych měl na panelu telemetrie Vario? nějak se mi to nedaří nastavit...
A FrSky sensor HUB se na D6FR příjmači zapojuje kam? Do A2?
Tak jsem zjistil že tento příjmač nepodporuje Vario, nedal by se udělat nějaký převodník?
Díky
Jak udělám to abych měl na panelu telemetrie Vario? nějak se mi to nedaří nastavit...
A FrSky sensor HUB se na D6FR příjmači zapojuje kam? Do A2?
Tak jsem zjistil že tento příjmač nepodporuje Vario, nedal by se udělat nějaký převodník?
Díky
Ancistrus01 píše:A FrSky sensor HUB se na D6FR příjmači zapojuje kam? Do A2?
Přijímač D6FR vůbec nemá datový vstup a tudíž se k němu nedá vůbec připojit ani FrSky sensor HUB ani čidla, která vyžadují připojení buď přes sensor HUB nebo přes datový vstup přijímače jako třeba čidlo FAS100 pro měření proudu a odebraného náboje v mAh nebo třeba vario.
Ancistrus01 píše:Tak jsem zjistil že tento příjmač nepodporuje Vario, nedal by se udělat nějaký převodník?
Problém je v tom, že analogové vstupy telemetrie tj. i vstup A2 má pro účel použití vária dost malé rozlišení a přenáší pouze jednu analogovou hodnotu v podobě celého čísla v rozmezí 0 až 255. Vario potřebuje pro přenos svých hodnot větší rozsah, a proto se připojuje přes datovou linku v případě Frsky varia navíc i přes senzor HUB. Takže by to pro tento účel nebylo vhodné.
Takže spíš použít přijímač s datovým vstupem jako je třeba D8R-II nebo D4R-II a pokud nepotřebuješ a ani nechceš použít jiná čidla vyžadující FrSky sensor HUB pak se dá namísto Frsky varia použít čidlo How High RT viz tento odkaz, které se připojuje přímo na datový vstup Frsky přijímače třeba D8R-II nebo D4R-II bez použití senzor HUBu. Pro čidlo How High RT je samozřejmě potřeba mít specifickou podporu pro čtení dat na straně firmware v T9x, ale myslím, že třeba v Open9x už by tato možnost mohla být k dispozici jako volitelná funkcionalita.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dám pár fotek jak jsem si USB programátor zabudoval do vysílačky a signalizaci toho, zda-li mám zaplý FlySky modul... kdyby měl někdo zájem pošlu fotky otevřené vysílačky.
1) Připojení k počítači nebo zapnutá vysílačka
[album]2653[/album]
2) Nahrávání EEPROM nebo Softu
[album]2654[/album]
3) Vypnutý FlySky modul
[album]2655[/album]
4) zapnutý FlySky modul
[album]2652[/album]
1) Připojení k počítači nebo zapnutá vysílačka
[album]2653[/album]
2) Nahrávání EEPROM nebo Softu
[album]2654[/album]
3) Vypnutý FlySky modul
[album]2655[/album]
4) zapnutý FlySky modul
[album]2652[/album]
Dotaz - letám na tříčlánky a na sledování napětí používám odporový dělič, který připojuji na servisní konektor baterie. Když budu teď létat na 4S, je možné použít stejný dělič a připojit ho také na servisní konektor na první a čtvrtý pin (s tím, že přijdu o informace o čtvrtém článku baterie)? Nebo musím vyrobit jiný dělič?
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Neviem, aky napatovy delic mas, ak jednoduchy ( vstup - odpor1 - vystup do FrSky - odpor2 - zem), tak musis zvacsit odpor1.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RedAce píše:Dotaz - letám na tříčlánky a na sledování napětí používám odporový dělič, který připojuji na servisní konektor baterie. Když budu teď létat na 4S, je možné použít stejný dělič a připojit ho také na servisní konektor na první a čtvrtý pin (s tím, že přijdu o informace o čtvrtém článku baterie)? Nebo musím vyrobit jiný dělič?
Jaké hodnoty odporů máš v tom původním děliči ? Analogový vstup Frsky přijímače je dimenzován do 3,3V. Pokud se s tím děličem s výstupem na straně přijímače do toho vejdeš jak u plně nabité 3S lipolky (tj. cca 12.6V) tak i u plně nabité 4S lipolky (tj. cca 16.8V) tak nemusíš dělat nový dělič a můžeš měřit celkové napětí 4S.
Vyrobil jsem ho podle tohoto návodu a i odpory mám podle návodu tzn. 4x 3k3
Není pro mě ani tak problém jiný dělič vyrobit, jako to, že ve dvou modelech budu střídat 3S a 4S, takže se mi nechce střídat i děliče.
Není pro mě ani tak problém jiný dělič vyrobit, jako to, že ve dvou modelech budu střídat 3S a 4S, takže se mi nechce střídat i děliče.
RedAce píše:Vyrobil jsem ho podle tohoto návodu a i odpory mám podle návodu tzn. 4x 3k3
V tom případě to předělej na jiný dělící poměr a použij třeba 6x 3k3 tj. namísto těch tří R1 v tom zapojení jich dej pět a pak by to mělo s tím novým odporovým děličem šlapat jak pro 3S tak i pro 4S. Akorát si budeš muset změnit dělící poměr v T9X pro správné zobrazení hodnoty napětí z toho nového děliče.
A nebudu muset pokaždé přenastavovat hodnoty ve vysílačce? Když bych připojil můj stávající dělič na 4. pin u 4S, mělo by to přeci měřit napětí "tříčlánku" a čtvrtý článek ignorovat, ne? To mi přijde jednodušší a jako orientační měření u elektrovětroně i dostatečně přesné.
EDIT: Asi jsem to zapomněl zmínit, ale nebudu létat jen 4S - budu to střídat...proto chci něco univerzálního.
EDIT: Asi jsem to zapomněl zmínit, ale nebudu létat jen 4S - budu to střídat...proto chci něco univerzálního.
RedAce píše:A nebudu muset pokaždé přenastavovat hodnoty ve vysílačce?
Ne změníš to jen jednou a pak už to bude s tím novým děličem platit jak pro 3S tak i pro 4S bez nutnosti to měnit, protože jak 3S tak i 4S pak bude s tím novým děličem v rozsahu povoleného napětí analogového vstupu přijímače. Takže prostě jen vyměníš baterku 3S/4S a ono to rovnou bude ukazovat napětí packu, který tam zrovna dáš.
RedAce píše:Když bych připojil můj stávající dělič na 4. pin u 4S, mělo by to přeci měřit napětí "tříčlánku" a čtvrtý článek ignorovat, ne?
To mi přijde jednodušší a jako orientační měření u elektrovětroně i dostatečně přesné.
Universální současně platné pro 3S i 4S bez nutnosti ignorování čtvrtého článku a bez nutnosti neustálého přenastavování je to předělat na ten nový dělič a pouze jednou změnit nastavení jak už jsem zmínil.
PS: Nebuď liný. Není to zas tolik práce udělt nový dělič a jednou změnit to natavení a pak už to bude platit jak pro 3S tak i pro 4S bez nutnosti změn.
v t9x ma kazdy model svoje natavenia pre delice na vstupoch a1 a a2.
range, offset
range, offset