F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Re: F45 - motorky
Zdravím pánové. Chtěl bych se jen tak předběžně zeptat, zda-li by se tady nenašel někdo, kdo by bral mou F45. Má střídavý hlavní motor, střídavý zadní motor + uhlíkovou ocasní trubku. Ocasní motor je na ní jen obyčejně přišroubovaný dvěma dírami skrz trubku na šroubky s matkou. Není to ideální řešení, trubka při dotahování mezi dírami praskla (chtělo by jí zkrátit, nebo dát novou, případně to vymyslet na tu origo hliníkovou, kterou mám někde taky a to včetně ještě funkčního zadního motorku). K zadnímu stříďáku mám Turnigy Plush 12A ESC, který jsem přeflešoval. Mám k tomu Zippy 1800mAh/20C baterku, nějaké náhradní díly by se také našly. Na očkách antirotačního kroužku je udělaná úprava proti prasknutí ze silnější kancelářské sponky zalepené epoxidem.
Chtěl jsem to předělat na normální dospělou vysílačku. Dokoupil jsem tedy gyro, které jsem také chtěl přeflešovat a celou základní desku nahradit gyrem a normálním přijímačem. Už to i nějak fungovalo. Několikrát jsem s tím na jiné vysílajdě visel, když jsem víceméně ručně řídil aby se vrtulník neotáčel. Dnes už mám sice s gyrem větší zkušenosti, ale zatím jsem neměl čas to vyzkoušet aplikovat na toto řešení. Můžu ovšem vrátit zpět origo desku, takže bude fungovat se stávající vysílačkou.
Mám to doma na polici s tím, že to možná někdy dodělám. Asi to ale neklapne, protože jsem před měsícem koupil Mini Titana. Takže teď když je hezky bouchám s ním a když je chvilka času tak lítám na simu.
Takže měl by někdo zájem? Na ceně bychom se jistě domluvili. Fotky bych nějaké udělal a poslal.
Chtěl jsem to předělat na normální dospělou vysílačku. Dokoupil jsem tedy gyro, které jsem také chtěl přeflešovat a celou základní desku nahradit gyrem a normálním přijímačem. Už to i nějak fungovalo. Několikrát jsem s tím na jiné vysílajdě visel, když jsem víceméně ručně řídil aby se vrtulník neotáčel. Dnes už mám sice s gyrem větší zkušenosti, ale zatím jsem neměl čas to vyzkoušet aplikovat na toto řešení. Můžu ovšem vrátit zpět origo desku, takže bude fungovat se stávající vysílačkou.
Mám to doma na polici s tím, že to možná někdy dodělám. Asi to ale neklapne, protože jsem před měsícem koupil Mini Titana. Takže teď když je hezky bouchám s ním a když je chvilka času tak lítám na simu.
Takže měl by někdo zájem? Na ceně bychom se jistě domluvili. Fotky bych nějaké udělal a poslal.
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
FrSky Taranis X9D
kdyby chtel nekdo hlinikovej-nezlomitelnej podvozek na F-45 tak pisnete....prodam za cenu orig. kdyztak sem muzu hodit i foto
-
zacatecnik
Prosím, našel by se někdo, kdo by byl tak hodný a mohl mi přeflashnout regulator Turnigy Plush 12A BLHeli firmwarem pro ovladani zadniho stridavyho motorku? Nejlíp z Brna a okolí, děkuji už předem! Možná, že to bude prozatím snažší cesta než kupovat Arduino...
Ja bych prosil o onen plush 6A preflashovany a vyzkouseny pro f45 jestli nekdo mate na prodej... bohuzel USB atmel programator (na HK ho maji za 5 dolacu) si s BLHELI nerozumi, byl na rc levneji a zrovna jsem tam nakupoval.. 
Hledal jsem nejaky virtualni com port do woken ( ktery BLHELI umi) a bohuzel pro tento programator neni nikde k mani
Primo HEX jsem stahnul ale eXTERME Burner ktery si s timto USB programamtorem popovida hlasil ze je tento hex spatny :O tak ja uz nevim...a pripojeni podle navodu k audrino (kde MOSI MISO se ma rovnat dle zahranicniho fora C2CK, C2D ktere maji v popisu Audrina)
No a pokud bych chtel ten minimikro obvod co mam na ESC PLUSH 10A napojit primo tak stejne nevim jak..... ty cisla na tom obvodu google nenajde .. jak najdu, ktery kontakt je co?? (Reset, mOSI, MISO, atd ..)
Jinak jsem si poridil lepsi vysilac(turnigy 9x) pro HK250GT na kterou se chystam a po zabudovani s GA-250 sice s tim tak nejak F45 lita, ale bohuzel vubec nechapu jak nastavit ten gyroskop aby neustale nekmital ocas sem tam ... Na jutub jsou sice nejaka videa ale tam uz maji nastaveny vysilac na packy a ty pouzivaji pro prepinani do programovacich modu atd, a toto gyro ma 2 vstupy misto jednoho ... je to nejake slozite na me.. navic to nedelaji pro vystup na 4 kanalovej vrtas se zadnim motorkem ale pro servo ....
Hledal jsem nejaky virtualni com port do woken ( ktery BLHELI umi) a bohuzel pro tento programator neni nikde k mani
Primo HEX jsem stahnul ale eXTERME Burner ktery si s timto USB programamtorem popovida hlasil ze je tento hex spatny :O tak ja uz nevim...a pripojeni podle navodu k audrino (kde MOSI MISO se ma rovnat dle zahranicniho fora C2CK, C2D ktere maji v popisu Audrina)
No a pokud bych chtel ten minimikro obvod co mam na ESC PLUSH 10A napojit primo tak stejne nevim jak..... ty cisla na tom obvodu google nenajde .. jak najdu, ktery kontakt je co?? (Reset, mOSI, MISO, atd ..)
Jinak jsem si poridil lepsi vysilac(turnigy 9x) pro HK250GT na kterou se chystam a po zabudovani s GA-250 sice s tim tak nejak F45 lita, ale bohuzel vubec nechapu jak nastavit ten gyroskop aby neustale nekmital ocas sem tam ... Na jutub jsou sice nejaka videa ale tam uz maji nastaveny vysilac na packy a ty pouzivaji pro prepinani do programovacich modu atd, a toto gyro ma 2 vstupy misto jednoho ... je to nejake slozite na me.. navic to nedelaji pro vystup na 4 kanalovej vrtas se zadnim motorkem ale pro servo ....
Pokud gyro kmitá sem a tam, tak to znamená že máš nastaven příliš velký zisk gyra. Gyro má tři konektory. Dva vstupní a jeden výstupní. Dva vstupní slouží pro vstup rudder kanálu a zisk gyra. Do výstupního se normálně strká servo které řídí náběh listů ocasní vrtulky. V principu by ale mělo být jedno jestli řídí servo nebo ESC, které dále řídí motor, jelikož řídící signál pro ESC je stejný jako pro servo. Kánál zisku gyra se také používá pro přepínání mezi Normal a HeadHolding módem.
Pokud máš nějaké přeflešované arduino a nevíš jak ho propojit s tím ESC na přeflešování tak napiš, možná to nějak dáme dokupy.
Pokud máš nějaké přeflešované arduino a nevíš jak ho propojit s tím ESC na přeflešování tak napiš, možná to nějak dáme dokupy.
FrSky Taranis X9D
FrSky Taranis X9D
mohl by sem někdo prosím napsat, jaké baterie si mám objednat (ideálně z HK), aby do F45 pasovaly a nebyl s tím problém? Vrťas teď teprve objednávám, ale zároveň bych chtěl i baterky, abych na ně pak zbytečně nečekal. Předpokládám, že asi bude nutné předělat konektory u neorigo baterek, nebo ne? Je ještě něco, co by se dalo na HK k F45 koupit? Přechod na střídák plánuji až odejde stávající motor, nicméně sadou od toptoys.
Prošel jsem tu asi 20 stránek, ale na konkrétní baterii jsem nenarazil.
Díky za tipy!
Díky za tipy!
Funguje F45, F46 s nějakým jiným vysílačem, než setovým?
Zkoušel jsem si ho, a přece jenom jsem zvyknutý na pult a dlouhé páky.
Zkoušel jsem si ho, a přece jenom jsem zvyknutý na pult a dlouhé páky.
F 45 s jiným vysílačem s velikou pravděpodobností nepůjde. Páčky se nechají trochu vytočit, jsou pak delší. Chvilku jsem uvažoval dát jiný přijímač, ale hrát si s tím, že se na gyro pokouším připojit ocasní motorek jsem raději opustil. Původní záměr byl využít přijímač Turnigy, ale.....
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
kykloop píše:mohl by sem někdo prosím napsat, jaké baterie si mám objednat (ideálně z HK), aby do F45 pasovaly a nebyl s tím problém? Vrťas teď teprve objednávám, ale zároveň bych chtěl i baterky, abych na ně pak zbytečně nečekal. Předpokládám, že asi bude nutné předělat konektory u neorigo baterek, nebo ne? Je ještě něco, co by se dalo na HK k F45 koupit? Přechod na střídák plánuji až odejde stávající motor, nicméně sadou od toptoys.
Díky za tipy!
zippy 1300mAh ( http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ppy%201300 ) vydží to sice jenom o něco víc jak origo, ale za cenu dvou těchle dostaneš jenom jednu 2000 s kterou vrtulník bude o dost těžší a navíc stejně budeš muset přistávat a chladit
zbyl mi tu pod odstříďákování jeden novej nelítanej hlavní SS motorek a k tomu nový chladič ( http://www.aliexpress.com/store/product ... 65415.html ) taky nepoužitý na prodej cena za komplet 250Kč + 50 kč pošta, nebo předání v Brně. Pište na Pokorny2@gmail.com
No takze mam tento programator - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=21321
ale mam ho odsud http://www.rc-levneji.cz/prislusenstvi- ... ory-atmel/
Pokud nekdo vite jak s timto preflashovat ESC PLUSH 10A tak prosim o navod .... vcetne funkcnich odkazu na vsechny softwary co k tom jsou potreba....
Nebo jesdtli mate nazbyt pro zadek jiz preflashovany tak koupim ....
ale mam ho odsud http://www.rc-levneji.cz/prislusenstvi- ... ory-atmel/
Pokud nekdo vite jak s timto preflashovat ESC PLUSH 10A tak prosim o navod .... vcetne funkcnich odkazu na vsechny softwary co k tom jsou potreba....
Nebo jesdtli mate nazbyt pro zadek jiz preflashovany tak koupim ....
Pokud nemáš ten plush 10A ze starších zásob nebo skladových ležáků přibližně rok a víc starý,tak nově používá procesory SIL, na které je uvedený programátor nepoužitelný. Stačí sejmout bužírku(to je stejně nutné při flashování) a mrknout co je uvedeno na procesoru za označení.
Podrobný a nejen mnou úspěšně odzkoušený návod na výrobu programátoru pro SIL máš zde.
http://www.olliw.eu/2012/owsilprog-tutorials/
S Atmel osobní zkušenost nemám, tak to ti případně poradí někdo jiný.
Podrobný a nejen mnou úspěšně odzkoušený návod na výrobu programátoru pro SIL máš zde.
http://www.olliw.eu/2012/owsilprog-tutorials/
S Atmel osobní zkušenost nemám, tak to ti případně poradí někdo jiný.
Přesně jak píše thoroid. Starší Plush měli Atmel MCUčka novější používají SIL. Na atmel bys ten programátor použít mohl. Pro sil by jsi musel koupit jiný, nebo udělat z nějakého arduina podle toho návodu od Olliw. Osobně jsem flešoval ESC s Atmel MCU (nějaký 10A HK) a tři kusy 12A Turnigy Plush s SIL mcu (pomocí programátoru vyrobeného z Arduina Nano).
Přeflešovaný ESC doma mám, ale ten mám k tomu svému zadnímu motorku, kdybych ho prodal tak už to bude k ničemu, takže to radši nechám jako komplet a někdy to případně dodělám....
Přeflešovaný ESC doma mám, ale ten mám k tomu svému zadnímu motorku, kdybych ho prodal tak už to bude k ničemu, takže to radši nechám jako komplet a někdy to případně dodělám....
FrSky Taranis X9D
FrSky Taranis X9D
Zdravim, tak jen pro zajímavost, změřil jsem co leze z konektoru pro kameru a výsledek dopad podle očekávání, z těch tří jsou dva piny napájecí a jeden signálovej. Když budu brát 3. pin (ten nejdál od konektoru ledky, nejblíž konektorům motorů) jako 0V, pak na 2. pinu je stabilně 5V (napájení) a na 1. pinu se po stisku tlačítka CAMERA na Tx střída 0V a 3,3V (jako bistabilní KO) s tim, že po připojení aku k vrtulníku je tam nejdřív 0V.
Ještě otázka, nezná náhodou někdo typ nebo obchodní název toho konektoru pro kameru (nebo LEDku, stejnej typ, jen jinej počet pinů) a případně kde bych ho sehnal, abych v případě připojení něčeho jinýho než kamery nemusel pájet do desky? Díky
Ještě otázka, nezná náhodou někdo typ nebo obchodní název toho konektoru pro kameru (nebo LEDku, stejnej typ, jen jinej počet pinů) a případně kde bych ho sehnal, abych v případě připojení něčeho jinýho než kamery nemusel pájet do desky? Díky
Colibri Pro V4.5, MJX F-45
Ahoj, netušíte někdo kolik otaček má ten zadní motor na volt? Na jednom zahraničním fóru upozorňují na tenhle zadní motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html
ale přijde mi že má tenhle asi moc.
ale přijde mi že má tenhle asi moc.
Stránky o elektro bastlení a digitální modelové železnici - http://www.dccmm.cz